Şimdi Ara

**MSI S430 amd3600+,512mbRam,80gbHdd ALACAKLAR VE KULLANANLAR BURAYA** (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
0
Favori
40.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi bende 1.5 gb ram oldugu için 256 mb da çalışıyor sanırım ekran kartı , dxdiagda dedim ya integrated 256 mb yazıyo, ram i de 1.43 mb görüyo.

sormak istedigim ekran kartını maksimum düzeyde mi kullanıyor, kullanıyorsa 1.43 mb ram xpde yetiyor bana ,yani ekran kartının ramini azaltıp normal ram e daha cok vereyim, ekran kartı az ramde kalsın, normal yem yetmiyor gibi bir derdim yok
    normal ram yetiyor bana 1.43 gb olarak.
    arkadaslar ekran kartının ram miktarı en yuksekse suan , uygun bana.ram paylasımını ayarlamaktan baska bir şe yarıyor mu bu bios güncellemesi?
    teşekkürler
  • ekran kartı u an ramden 64mb yiyor arkadaşım.
    ekran kartın maksimum düzeyde kullanılmıyor.
    vr330 biosunu yüklememdeki amaç ise ekran kartının ramden yediği miktarı ayarlayabilmem(uma frame size)
    başka hiçbir artısı yok.s430 ile aynı ama oyunlarda fps artışı var

quote:

Orjinalden alıntı: erencaner

şimdi bende 1.5 gb ram oldugu için 256 mb da çalışıyor sanırım ekran kartı , dxdiagda dedim ya integrated 256 mb yazıyo, ram i de 1.43 mb görüyo.

sormak istedigim ekran kartını maksimum düzeyde mi kullanıyor, kullanıyorsa 1.43 mb ram xpde yetiyor bana ,yani ekran kartının ramini azaltıp normal ram e daha cok vereyim, ekran kartı az ramde kalsın, normal yem yetmiyor gibi bir derdim yok
    normal ram yetiyor bana 1.43 gb olarak.
    arkadaslar ekran kartının ram miktarı en yuksekse suan , uygun bana.ram paylasımını ayarlamaktan baska bir şe yarıyor mu bu bios güncellemesi?
    teşekkürler

• wortexxx bu dosya 430 biosu mu yoksa 330 biosu mu, yani ayarlanabilir degil mi ekran kartı
    denicem sagol
    sen de sagol aydinözsoy
    quote:

Orjinalden alıntı: wortexxx

evet dedikleri gibi web sitelerinde s430 un bioslarını vermişler vista için ve xp için. denemek istersen sana bi imaj dosyası vereyim.3-4 mb boyutunda zaten. içine bios dosyalarını attım ben imajın. biraz ms-dos bilgin varsa çok kolay. imajı boş bir cd ye yazdır. daha sonra laptopu cd ile başlat. ms-dos başlayacak. burdan komut satırına r: yazarak R dizinine gireceksin. cd vr330 yazarak vr330 un bulunduğu klasöre gir ve flash yazarak biosu güncelle. yanlız bu esnada eğer bataryadan kulanıyorsan izin vermeyecektir o yüzden adaptör ile çalıştır laptopu. s430 biosu için yine R dizini içerisindeyken cd s430 yaz. xp için cd xp , vista için cd vista yaz ve girdiğinde flash yaz. biraz uzun oldu anlatım kusura bakma :)

http://rapidshare.com/files/114432389/flashcd.iso.html

• sagol wortexxx GENE :)

330un biosunu yükledim aslında önceden bir kaç kez daha bunu yapmama ragmen windows altında, son tecrubem kotu oldugu için güvenemedim

verdigin cd yi yazdırdım 330 un biosunu attım dedigin gibi aynen 2 dk da tamamladı cok kolay oldu. şimdi denemek için 512 mb a getirdim ekran kartını evet oldu
    su an ram 1.25 e düştü. peki bu ekran kartının kendinden dahili az da olsa bir bellegi yok mu
    tesekkurler

cok yedim basınızın etini :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: wortexxx

evet dedikleri gibi web sitelerinde s430 un bioslarını vermişler vista için ve xp için. denemek istersen sana bi imaj dosyası vereyim.3-4 mb boyutunda zaten. içine bios dosyalarını attım ben imajın. biraz ms-dos bilgin varsa çok kolay. imajı boş bir cd ye yazdır. daha sonra laptopu cd ile başlat. ms-dos başlayacak. burdan komut satırına r: yazarak R dizinine gireceksin. cd vr330 yazarak vr330 un bulunduğu klasöre gir ve flash yazarak biosu güncelle. yanlız bu esnada eğer bataryadan kulanıyorsan izin vermeyecektir o yüzden adaptör ile çalıştır laptopu. s430 biosu için yine R dizini içerisindeyken cd s430 yaz. xp için cd xp , vista için cd vista yaz ve girdiğinde flash yaz. biraz uzun oldu anlatım kusura bakma :)

http://rapidshare.com/files/114432389/flashcd.iso.html

Hocam ben bu dediklerinizi tam olarak yapamadım :-(

330 biosunu yükledim ama ondan sonra şu dediklerinizi yapamadım

s430 biosu için yine R dizini içerisindeyken cd s430 yaz. xp için cd xp , vista için cd vista yaz ve girdiğinde flash yaz.

herhangi bi mahsuru olur mu ? 330 biosuyla kullansam.

1 sorum daha var bu ön tarafta 3 tane jag girişi var biri kulaklık biri mikrofon dğeri ne??? wirlees işareti var

• ben 330 yukledım zaten ekran kartının paylasım mıktarını ayarlayabiliyorsun
    430un biousu zaten yuklu oldugu için onu denemedim
    forumda zaten cogu 430 kulanıcısı 330 biosu yuklemiş ;)
  • MSI notebookların pil kullanım konusunda yetkili servisine sordugum soru sonucunda şu yanıtı aldım;

Normal kullanımlarda adaptör takılı iken bataryanın notebook üzerinden çıkarılması bataryayı daha uzun ömürlü kılacaktır.

Saygılarımızla,

MSI Türkiye Destek

Not: teknik servisin cevaplama hızı çok yüksek adeta 10 dk içinde cevap yazıyorlar,bu bir teknik servis için çok iyi.Koyuncu bilgisayardan da dell almıştım onlar da bazen aynı gün bazen bir iki gün içinde geri dönüyorlardı.
  • @__SNOOPY__

VR330 biosu yüklediysen sorun yok. o dediklerim s430 biosu yüklemek için yapman gerekenler. yani s430 biosu için cd s430 yazıp yine ilgili klasöre girip flash yazıyorsun ve bios güncelleniyor. ama sen vr330 yüklemişsin o zaman problem yok ;) ayrıca öndeki jacklardan birisi kulaklık, birisi mikrofon, en soldakide (sizin wireless gibi dediğiniz) line-in girişidir.

@erencaner

ben batarya bitince adaptörü takıyorum ve dolduğunda yine adaptörle devam ediyorum. denemedim ama acaba adaptör takılıyken bataryayı çıkarmak problem yaratabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAITAMA -- 16 Mayıs 2008; 3:52:58 >
  • wortexxx
    ben mümkün oldugunca pilsiz kullanmaya gayret ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: erencaner

wortexxx
    ben mümkün oldugunca pilsiz kullanmaya gayret ediyorum

Aynen !
  • wortexxx bence çalışır durumda pili çıkarıp takma zararlı olabilir
  • bencede sıkıntı yaratabilir ama servisin size yazmış olduğu cevaba binaen ( Normal kullanımlarda adaptör takılı iken bataryanın notebook üzerinden çıkarılması) böyle birşey olabilirmi diye aklıma takıldı. bende mümkün olduğunca bataryasız çalıştırmaya gayret ediyorum ;)
  • Ben aldığım günden bu yana ne zaman aklıma gelse o anda pili çıkarıyorum adaptör takılıyken. Yani bugüne kadar pek çok kere adaptör takılıyken pili çıkardım "henüz" bir problem olmadı. Direk sağ alt köşedeki ikondan da kabloya geçtim şeklinde geribildirim aldım .
  • hmm geri bildirim alman zarar vermedigi konusunda bir ipucu olabilir
    quote:

Orjinalden alıntı: erdula_5

Ben aldığım günden bu yana ne zaman aklıma gelse o anda pili çıkarıyorum adaptör takılıyken. Yani bugüne kadar pek çok kere adaptör takılıyken pili çıkardım "henüz" bir problem olmadı. Direk sağ alt köşedeki ikondan da kabloya geçtim şeklinde geribildirim aldım .
  • msı s 430 modelını tekmardan 1 gb ram lı olarak nakıt 618 ytl den aldım
    dun ıtıbarı ile elime gectı gayet memnunum
  • vr330x biosu yukledım ekrankartını 256 yaparsam wındowsta 256 oluyor gene ramden 256 eksıltıyor

ama 128 yapıncada 512 gozukuyor sıstemde ilginç geldı bana ama oyunlarda tam ıstedıgım kıvama geldı sayılır

10 SANIYE gerı sayım dısında bır problemım yok ha bu arada sankı fan artık daha cok calısıyor vede daha cok ısınıyor makınem

İLK İZLENIMLERİM BUNLAR ARKADAŞLAR
  • hayırlı olsun :)
    evet bu ekran kartı ram paylasım olayı benım de kafamı karıstırdı.suan 1.5 gb ram ile biostan 512 mb ekran kartına ayırdım. suan 1.25 gb ram görünüyor.ama memnunum da bu paylasımlı ekran kartlarında çok kalite artışı olmaz zannediyorum.kaldı kı ekran kartının ram miktarı cok da önemli bir şey değil
    quote:

Orjinalden alıntı: romeo28

vr330x biosu yukledım ekrankartını 256 yaparsam wındowsta 256 oluyor gene ramden 256 eksıltıyor

ama 128 yapıncada 512 gozukuyor sıstemde ilginç geldı bana ama oyunlarda tam ıstedıgım kıvama geldı sayılır

10 SANIYE gerı sayım dısında bır problemım yok ha bu arada sankı fan artık daha cok calısıyor vede daha cok ısınıyor makınem

İLK İZLENIMLERİM BUNLAR ARKADAŞLAR

• bu arada malesef wrilesi cok zayıf cıhazın arkadaşlar
  • bilmem bana hiç öyle gelmed
  • wireless konusunda banada öyle gelmişti ama bi arkadaşımın hp laptopuyla karşılaştırdım aynı seviyede çekiyordu s430 la. yani wireless çekimi fena değil.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.