haklısın ama msn de tam bişey anlatacakken kopması insanı deli ediyor.kablolu bağlantıda istemiyorum.senin denediğini deniyim,tşk.
evet wireless'da benim de sık sık kopuyor 10-15 dakkada bir. aynen odincsoy'un dedigi tam msn'de hararetli bir muhabetin ortasinda çat bir bakmışım offline'ım. Kablolu bağlantıda herhangi bir problem yok ama . Bu sorunu nasil aşarız.
quote:
Orjinalden alıntı: odincsoy
haklısın ama msn de tam bişey anlatacakken kopması insanı deli ediyor.kablolu bağlantıda istemiyorum.senin denediğini deniyim,tşk.
Ankarada S430 arıyorum ama bulamıyorum nereden alabileceğimi bilen var mı? Acaba sorun mu var hiç bir yerde bulunamıyor bu cihaz? Ya da bu fiyatlarda bu özelliklerde benzer bir ürün var mı?
Bizim bir arkadaş da arıyor bu günlerde ama bulamadı. Eksen'e, Vatan'a, Mavi'ye sordu ama hiçbirisinde yok. Bulursanız haber verin bize de.
Benim wireless ile kopma problemim olmuyor; tabi sinyal kalitesine dikkat etmek lazım. Sinyal kalitesi düşük olursa zaman zaman kopuyor. Msn ile ilgili olan problemi de 8.1 yükleyerek hallettim. Aslına bakarsanız son zamanlarda msn de çok göçmeye başlamıştı. Yeni versiyonu ile kopmalar oldukça azaldı. Diyeceğim msndeki kopmalarınız internet bağlantınızdan ziyade msn serverdan kaynaklandığını düşünüyorum. Denemenizi tavsiye ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: unpop
evet wireless'da benim de sık sık kopuyor 10-15 dakkada bir. aynen odincsoy'un dedigi tam msn'de hararetli bir muhabetin ortasinda çat bir bakmışım offline'ım. Kablolu bağlantıda herhangi bir problem yok ama . Bu sorunu nasil aşarız.
quote:
benim wirelessda sadece msn degil komple baglantim kopuyor. >Sinyal kalitesi de cok iyi yaziyor oysaki.
quote:
Orjinalden alıntı: zirconium
Benim wireless ile kopma problemim olmuyor; tabi sinyal kalitesine dikkat etmek lazım. Sinyal kalitesi düşük olursa zaman zaman kopuyor. Msn ile ilgili olan problemi de 8.1 yükleyerek hallettim. Aslına bakarsanız son zamanlarda msn de çok göçmeye başlamıştı. Yeni versiyonu ile kopmalar oldukça azaldı. Diyeceğim msndeki kopmalarınız internet bağlantınızdan ziyade msn serverdan kaynaklandığını düşünüyorum. Denemenizi tavsiye ederim.
quote:
quote:
bendede aynı şartlar geçerli
quote:
benim wirelessda sadece msn degil komple baglantim kopuyor. >Sinyal kalitesi de cok iyi yaziyor oysaki.
quote:
quote:
quote:
Arkadaşlar wirelesslardaki kopmalar wireless kartınızın performansı ve ayarları ile ilgili, örneğin 10 dk boşta durduğunda stand by yani bekleme moduna geçme gibi ayarlar var bazı kartlarda. Sizin wireless kartınızın modeli neydi? Ayarlarını tam olarak tarif edip öneride bulunacağımda. Aynı sorunu bende Intel Pro 2200 b/g wireless ı olan bi arkadaşımın dizüstüsünde gelişmiş ayarlardan çözmüştüm.
markasını nerden bulabiliriz ki?
S430 ankara'da nereden alabileceğimi bilen var mı?
quote:
2 yol var.
1-) wireless simgesi saatin yanında varsa işimiz biraz daha kolay. bağlıyken simgeye sağa tıklayıp "durum" a basın. Ardından açılan pencerede özellikler yazan düğmeye basın. açılan pencerede "bağlanırken kullan" yazar ve yanında ağ kartınızın adını yazar. Örneğin "Intel Pro b/g 2200 Wireless" , "Atheros AR5005G Wireless Network" gibi.
2-) bilgisayarıma sağ tıklayıp menüden özellikleri seçin. açılan pencerede donanım sekmesine basarak ardından aygıt yöneticisi tıklayın ve bilgisayarınızdaki tüm bileşenler listesine ulaşın. Ağ Bağdaştırıcıları nın yanındaki + ya basarak ağ bağdaştırıcıları listesinin açılmasını sağlayın. Karşınızda listeniz. Ethernet vs. yazan kablolu ağ, Wireless network adapter yazan ise kablosuz ağ kartınızın adıdır.
Küçük not: Eskişehir'de yada gelen bi arkdaşta varsa MSI S430, detaylı inceleyip daha çok yardımcı olabilirim, bana pm atabilir.
türkiyede hiçbir yerde yok.tekrar gelip gelmeyeceği merak konusu.
quote:
Orjinalden alıntı: helldune
S430 ankara'da nereden alabileceğimi bilen var mı?
802.11g Mini Card Wireless Adapter.bu yazıyor.üretici Ralink Technology Corp.
quote:
Orjinalden alıntı: basturkemin
quote:
2 yol var.
1-) wireless simgesi saatin yanında varsa işimiz biraz daha kolay. bağlıyken simgeye sağa tıklayıp "durum" a basın. Ardından açılan pencerede özellikler yazan düğmeye basın. açılan pencerede "bağlanırken kullan" yazar ve yanında ağ kartınızın adını yazar. Örneğin "Intel Pro b/g 2200 Wireless" , "Atheros AR5005G Wireless Network" gibi.
2-) bilgisayarıma sağ tıklayıp menüden özellikleri seçin. açılan pencerede donanım sekmesine basarak ardından aygıt yöneticisi tıklayın ve bilgisayarınızdaki tüm bileşenler listesine ulaşın. Ağ Bağdaştırıcıları nın yanındaki + ya basarak ağ bağdaştırıcıları listesinin açılmasını sağlayın. Karşınızda listeniz. Ethernet vs. yazan kablolu ağ, Wireless network adapter yazan ise kablosuz ağ kartınızın adıdır.
Küçük not: Eskişehir'de yada gelen bi arkdaşta varsa MSI S430, detaylı inceleyip daha çok yardımcı olabilirim, bana pm atabilir.
ralink in web sayfasında bazı dosyalar var.bunları çalıştırmamızın faydası olur mu?
Arkadaşlar bu ayki pcnet dergisinde farkettim ki msi s430 reklam sayfasından kaldırılmış. Artık sadece s620 ve 420 modelleri var. Önceden hep 3 model verirlerdi bu ay 2 model vermişler. Bu sizce ne anlama geliyor?? Bence s430 uzun bir süre sahalardan uzak kalacak.
öyle gözüküyor.
quote:
Arkadaşlar bu ayki pcnet dergisinde farkettim ki msi s430 reklam sayfasından kaldırılmış. Artık sadece s620 ve 420 modelleri var. Önceden hep 3 model verirlerdi bu ay 2 model vermişler. Bu sizce ne anlama geliyor?? Bence s430 uzun bir süre sahalardan uzak kalacak.
Yasa gereği getirmek zorundalar. Yoksa aleti en az dengiyle değiştirmek zorunda kalırlar.
quote:
quote:
Arkadaşlar bende eski bir msi kullanıcısı olarak bu sorunla epey uğraştım.Bu derece basit bir cözümü bulmam 2 3 ayımı aldı. Benim görmüş oldugum msi in wireless düzeni diger notebook lardaki gibi verimli değil sinyl gucu daha dusuk. Yada centrinoda boyleydi. Neyse ; Buyrun size benim sorumu halleden yol
Denetim masası > Sistem > Donanım > Aygıt Yöneticisi > Ağ Bağdaştırıcıları > wireless card > gelişmiş > özellikler > Güç Yönetimi (yada power management) > Varsayılan değeri kullan daki işareti kaldır > en sağa kaydır (en yuksek değer) ardından ok leyıp cık (Bu pilin braz daha az gitmesine neden olacaktır ama huzurlu kopmayan bir internet için bence deger)
Ben derdimden böyle kurtuldum Umarım sizede bu yeterli olur Buda çözüm olmadıysa 1 modemın verımlılıgınden emın olun 2. son olarak daha guncel bır wıreless surucusu ıle deneyın