Şimdi Ara

MSİ Z97 GAMİNG 3'ün Yanına alınabilecek En İyi İşlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kafamda i5 4590 vardı ama bu anakartı aldığım için i5 4690 mı yoksa i5 4690k'mı, mevcut sistemimde cooler master hyper tx3 evo işlemci soğutucu var overclock yapmayan biriyim oyunlar için hangisi iyi olur uzun vadede hangisi iyi olur

• Z97 chipsetli bir anakart almışsın k serisi bir işlemci alman senin yararına olacaktır ekstra bir overclock işlemide uygulamana gerek yok msi nin biosdan oc genieyi kullanarak daha fazla performans elde edebiliyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumunuz için teşekkürler
  • oc yapmıyacaksan z 97 seri anakart almaman gerekirdi o yüzden 4690k almak durumundasın
  • msi h97 gaming 3 alacaktım stokta yoktu ya i5 4690 veya i5 4690k alıcam
  • i5 4690K ile o.c yapma şansınız olur.

• 4690K keser o anakartı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4590k yeterli

• AksoyQQ A kullanıcısına yanıt
    Öyle bir işlemci mi varmış...

• Hız aşırtma sadece Z97 çipsetler de yok.İntelin daha alt çipsetlerinde de mevcut. Kişi, anakart seçerken-intelden bahsediyorum- öncelikle ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalı.

Mesela,

Hız aşırtmayı ne düzeyde yapmak istediğine karar vermeli.Sonuna kadar işlemciyi kırbaçlayacağım diyorsa Z97 çipset almalı.

Yok, ben makul seviyelerde ufak tefek hız aşırtmalar yapacağım diyorsa, İntelin alt platformunda ki -H97 çipseti önerimdir- anakartlarından birini seçmeli.

Kaç tane sata portu kullanacak,bunları hesaplayarak seçim yapmalı.

Oyuncu ise, Killer İnterneti olan ve Dahili Ses yongası kaliteli olan anakart seçmeli.

SLI veya CF kurulumu yapacaksa SLI-CF kurulumunu destekleyen anakartlar seçilmeli ki bunlar Z97 çipsetinde mevcut sadece.Z97 Çipset anakart aldı diye de K serisi çarpanı açık işlemci almak zorunda değil.

Örnek vermek gerekirse,

GTX960 SLI yapacaksın,bunun için SLI kurulumuna izin veren Z97 çipsetli anakart alman lazım.Bu kurulum için illa çarpanı açık İ7 4790K ya ihtiyaç yoktur.Çarpanı kapalı İ7 4790 da kullanılabilir.

Dediğim gibi, kişi önce ihtiyaçlarını belirlemeli , sonrasında seçim yapmalı.

• i5 4690 alıcam büyük ihtimalle z97 gaming 3 aldım ama overclock işiyle pek uğraşmam aslında h97 gaming 3 alacaktım fakat stokta olmadığı için z97 gaming 3 aldım benim öğrenmek istediğim bir şey var i5 4690 turbo hızla 3.9 ghz'e çıkıyor 4.0 ghz'de kullanma şansım olabilirmi sadece 1 ghz bir hız aşırtma olacak işlemci buna izin verebilir diye tahmin ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

i5 4690 alıcam büyük ihtimalle z97 gaming 3 aldım ama overclock işiyle pek uğraşmam aslında h97 gaming 3 alacaktım fakat stokta olmadığı için z97 gaming 3 aldım benim öğrenmek istediğim bir şey var i5 4690 turbo hızla 3.9 ghz'e çıkıyor 4.0 ghz'de kullanma şansım olabilirmi sadece 1 ghz bir hız aşırtma olacak işlemci buna izin verebilir diye tahmin ediyorum

K lı bir işlemci alınız.Bu işlemcide bence 4690K olmalı.4690 ile arasında 60 lira var.İlerde faydası dokunacak göreceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheoPhy

quote:

i5 4690 alıcam büyük ihtimalle z97 gaming 3 aldım ama overclock işiyle pek uğraşmam aslında h97 gaming 3 alacaktım fakat stokta olmadığı için z97 gaming 3 aldım benim öğrenmek istediğim bir şey var i5 4690 turbo hızla 3.9 ghz'e çıkıyor 4.0 ghz'de kullanma şansım olabilirmi sadece 1 ghz bir hız aşırtma olacak işlemci buna izin verebilir diye tahmin ediyorum

K lı bir işlemci alınız.Bu işlemcide bence 4690K olmalı.4690 ile arasında 60 lira var.İlerde faydası dokunacak göreceksiniz.

öyle diyorsun yani i5 4690k,cooler master hyper tx3 evo ile 4.0, 4.5 ghz bandında stabil çalışır mı? psu'da ocz fatal1ty 550 watt

• quote:

quote:

quote:

öyle diyorsun yani i5 4690k,cooler master hyper tx3 evo ile 4.0, 4.5 ghz bandında stabil çalışır mı? psu'da ocz fatal1ty 550 watt

4690K yı cooler master hyper tx3 evo ile test etmedim.4690K zaten turboyla 3.9 a çıkıyor sizde 4 ghz de çalıştırırsınız diye düşünüyorum ama
    overclock konusunda biraz daha önü açık olmak istiyorsanız en azından Cooler Master Hyper 212 EVO almanızı tavsiye ederim.Çok daha iyi değerlere çıkarsınız.

Güç kaynağı için soruyorum, ekran kartınız nedir?

• quote:

quote:

quote:

quote:

4690K yı cooler master hyper tx3 evo ile test etmedim.4690K zaten turboyla 3.9 a çıkıyor sizde 4 ghz de çalıştırırsınız diye düşünüyorum ama
    overclock konusunda biraz daha önü açık olmak istiyorsanız en azından Cooler Master Hyper 212 EVO almanızı tavsiye ederim.Çok daha iyi değerlere çıkarsınız.

Güç kaynağı için soruyorum, ekran kartınız nedir?

GTX 650 Tİ BOOST

stabil 4.0 ghzde çalıştırır diye tahmin ediyorum 3 bakır ısı borusu var zaten aşırı o.c yapmam

• Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağıda bence yeterli. 4 ghz de de çalıştırırsınız
  • O anakarti almadiysaniz uzak durun, z97 g43 modeliyle aynı anakartdir. Boşuna +200 TL vermeyin.

• O anakartın nesi varmış z97 gaming 3 gayet iyi bir anakart ayrıca aldım

• Oc ile uğraşmam diye yazmışsın bu durumda 4690 almak daha doğru olur aslında 4590'da tercih edilebilir fiyatı daha uygun ve performans olarak aradaki fiyat farkına değecek bir durumda yok bence,Birde işin diğer yönü var malum yeni çıkan oyunlar iyice işlemcilere yüklenmeye başladılar ileride ne olur bilinmez böyle giderse 4690K alıp yetmediği yerde o.c yaparak daha uzun süre iyi performans alabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.