Şimdi Ara

Msn ve Router sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. tek portlu adsl modemim var ve interneti dağıtmak için linksys wirelesli router kullanıyorum. Şimdi bağlantılar şöyle; linksys routerın arkasında 5 port var fakat birinde internet yazıyor. modemden çıkan kaboyu oraya takıyorum. kalan 4 çıkış portundan birine masa üstü pc bağlı ve msn e giriyor... diğer çıkışta philis nas var. kablosuz bir notebook bağlı msn e giriyor. buruaya kadar he şey normal. iki adet notebook daha var bunlar msn e hiçbir şekilde girmiyorlar. hata kodu 80048439 veriyorlar. bazı arkadaşlarım notebook ile geldiklerinde bazısı sorunsuz giriyor bazıları giremiyor msn e. internet bağlantısı sorunsuz bu arada...

msn e bağlanmayan notebook ları kablo ile routerı aradan çıkarıp modeme direkt bağladığımda msn açılıyor. router üzerinden açılmıyor. ama diğer makineler router üzerinden msn e giriyorlar. bu durumda ilk aklıma gelen abuk subuk şey routerın bazı network arabimleri ile uyumsuzluğu oldu. msn e girmeyen cihazları farklı kartlar ile router üzerinden bağladığımda sorun devam edince bu tezim cürüdü...

Sorun nerde olabilir... modemin çıkışında router olduğu için modeme extra ayarmı yapmak gerekir?

• modemi değiştirince sorun düzeliyor. o zaman mevcut modemler ilgili olması lazım bu durumun. sorun çıkartan modem pikatel combomax. çözüm olması umudu ile firmware güncellmesi yaptım. sorun devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esertac -- 2 Nisan 2009; 12:27:20 >
  • önerisi olan arkadaşlar içi konuyu bir toparlayayım. tüm denemelerde internet sorunsuz çalışıyor. sorun msn in açılmama sorunu. combo modem ile bağlanıldığında msn açılıyor araya router girdiğinde açılmıyor. robotics modem ile bağlanıldığında arada router olsada olmasa da sorun yok.

combo modemde bir ayar eksikliği akla geliyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.