Şimdi Ara

MT 09 tavsiyenize ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kardeşlerim ve abilerim.
    Ben uzun yol yapmayı seven ki bu yollar bazen 500 km bazende 1000km bulabiliyor. Hem agresif olsun hemde yolda rahat bi sürüşü olan bi motor almak istiyorum. Kime danıştıysam ya MT-07 yada MT-09 önerdi. Benim ise en çok MT-09 hoşuma gitti. Özellikleri olsun gücü sesi kullanışı vs. Ama tüm bunlar videolardan başka insanların kendince incelemeri. Ben istiyorum ki DONANIM HABER ailesi olarak burada bu motoru kullanmış olan abilerim kardeşlerim bana bu motorla ilgili tarafsızca artısını eksisini iyisini kötüsünü anlatmasını rica ediyorum. Şimdiden herkese TEŞEKKÜR EDERİM BAYRAMINIZDA MÜBAREK OLSUN...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ben mt-7 kullandım. Daha önceki motorum r25 di.
    Mt-7 çok tatlı ve güzel bir motor.

Artıları
    -Yakıt olarak kullanıma bağlı olarak ortalama 5 tl civarında yakar.
    Yakıt olarak 8 lt yakanda gördüm, tamamen kullanım ve egzoz gibi faktörlere bağlı.

-Antalya da yazın kullandım bir kez bile hararet yapmadı şehir içi trafikte.
    -Oturma pozisyonu çok rahat, kullanımı çok basit.
    -Manevra kabiliyeti çok başarılı.
    Uzun yola çıkmadım ama touring kadar rahat olmasa da sıkıntı çıkaracağını sanmam.
    -Çok seri bir motor 180-190 gibi hızlara çok hızlı ulaşabiliyorsun.

Eksi yönleri ise,
    -Yakıt 5 lt diyorum ama günlük kullanımda yıpratıyor bütçeyi biraz.
    -Her ne kadar hararet yapmasa da, şehir içinde fan açınca bacakların yanıyor.
    -Bu tür makineler de yedek parça ve bakımları tuzlu. Marka model fark etmez, şuan pcx 125 var o bile az değil yani.
    -Sesi orjinal egzoz ile çıkmıyor. Motor 250 cc mi yoksa 700 cc mi belli olmuyor. 4 silindir sesi bekleme.

Sormak istediğin bir soru varsa cevaplayayım.

• her iki motorda naked yani çıplak motor dolayısı ile çılgınlar gibi rüzgar yersin uzun yol için bence mantıklı bir tercih değil cam takarım idare ederim falan dersen bilemem ama uzun yol için istiyosan her iki motorunda tracer versiyonu var onlara bakmanı öneririm.

standart egzozla 4 silindir sesi bekleme yazılmış ama zaten iki makinede 4 silindir değil. mt07 2 silindir mt09 ise 3 silindir.

İki makibe arasından mt09 daha mantıklı bence. hem daha güçlü, hem traction kontrol ve güç seçenekleri var hem de 3 silindir sesi çok daha güzel. tracer alırsan uzun yoldada üzmez. mt07 de ne güç seçenekleri var ne traction kontrol var hatta eskilerinde abs bile yoktu o yüzden bütçe varsa her türlü mt09 derim.

bu arada bütçeni bilmiyorum tabi ama eğer bütçen yetiyorsa bmw s1000xr modeline de bakmanı öneririm arkana dönüp bakmazsın bir daha.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bütçem 30-35 bin civarı zaten mt07 den vazgeçtim yani o cüsseye o silindir o ses yakışmıyor tracer almak isterim ama insan şehrinde haylazı olmak istiyor tracer biraz daha sanki emekli işi gibi 😉 ben cam takarım zaten gözümde şuan MT09 var peki bu motorla ilgili beğenmediğiniz nedir kötü yanı nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan Karatop OHJWQ -- 8 Haziran 2019; 21:19:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Sağlam bir Mt 09 kullanıcısı olarak şiddetle tavsiye ederim ama şehir dışında yolculuk yapacaksan alma çünkü camda taksan rüzgarı kesmiyor yakıt olarak çok fazla yakıyor yani bu motosiklet yakıt tüketimi sitelerinde yazdığı gibi değil bence yinede incelersin

motorun en iyi tek artısı çok güçlü yani o kadar güçlü ki şehir içi kullanımda diğer 600 - 900 cc motorlar ferrari mt 09 bugatti sana eksilerini anlatayım eğer onları kabul edersen motor senliktir.

1.motor sürekli teker yapar.
    2.yakıtı fazla.
    3.parça pahallı.
    4.uzun yol yapılmaz.
    5.kısa şortla binemezsin ayakların yanar.

bunları incele eğer kabul ediyorsan diğer eksiler gözüne gelmez.

tabi nasıl motor olduğunu ve neler yapabileceğini görmek istersen videoları izlemen için istersen instgram hesabımı atarım mesajdan.

yakıt bilgisini incelemeni tavsiye ediyorum almadan önce muhakkak binenlere sor.

Yamaha Mt 09 yakıt tüketim bilgisi

• ahmetsafir A kullanıcısına yanıt
    Bu yazılanlar kesinlikle doğrudur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.