Şimdi Ara

Muayene hakkında önemli soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracı ilk muayenesine götürecem

Ruhsatta muayene geçerlilik süresi 12.08.2019 yazıyor

Ama randevu en erken 17.08.2019

Ne yapabilirim bu 5 günde ceza yermiyim yoksa belli bir gün geçilebilir mi?

Veya gecikme cezası varmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Randevu ekranında gecikme ücretini de gösteriyor eğer 5 gün gecikme yiyorsan onu sistem yazar. Büyük ihtimalle gecikme olucak.
  • hocam tüvtürk'te şöyle bir açıklama var
    "Motorlu araç trafik belgesinde yazılı muayene geçerlilik süresinin resmi tatil gününe
    denk gelmesi durumunda, muayene geçerlilik süresi, tatil gününü takip eden ilk iş günü
    olarak kabul edilir. "
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Randevu ekranında gecikme ücretini de gösteriyor eğer 5 gün gecikme yiyorsan onu sistem yazar. Büyük ihtimalle gecikme olucak.
    Şimdi baktım 14 tl gecikme zammı

Ben bu 5 gün muayenesiz gezsem hiç polise yakalanmadan sonra gitsem yapsam

14 tl. Gecikme zammı dışında ücret verirmiyim?
    Trafik ceza yazar mı hiç yakalanmadigim halde?

Ayrıca egsoz emisyonu ayın 12 sinden oncemi alsam yoksa 17. Sinde alsam sorun olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: YUVARLAĞIMTIRAK

hocam tüvtürk'te şöyle bir açıklama var
    "Motorlu araç trafik belgesinde yazılı muayene geçerlilik süresinin resmi tatil gününe
    denk gelmesi durumunda, muayene geçerlilik süresi, tatil gününü takip eden ilk iş günü
    olarak kabul edilir. "
    İlk iş günü 15
    Ben randevu dan dolayı 2 gün yine gecikiyorum

• Emisyon için tüv Türk e gitmeyin. Bir lastikçiye gidin halledin. Tüvtürk bayağı kasıyor diye biliyorum.

Diğer konu için de günlük bir cezası var ve sitesinde yazıyor. Zaten siteden randevu aldığınızda toplam gecikme cezası ile birlikte ödeme ekranına geliyorsunuz.
    Yolda polis yakalarsa da 240 küsür lira cezası vardı sanırım, bayram seyran dinlemez çakarlar o cezayı. Randevusuz da gidebiliyorsunuz tüvtürk e ama tüm günü orada öldürme ihtimaliniz çok yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F95E650A3

İlk iş günü 15
    Ben randevu dan dolayı 2 gün yine gecikiyorum

Alıntıları Göster
    hocam randevu olmadan gitmek istemiyorsanız ara ara bakın iptal eden tarihi değiştiren olursa alırsın.egzoz emisyon ölçümünü ben istasyonda yaptırıyorum ,şuana kadar sıkıntı çıkarmadılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni tip ehliyet hakkında bilgi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhabalar,

Muayene istasyonuna giderken trafik çevirmesine girerseniz ceza yazılır. İnisiyatif alınabilir ancak genelde yazılıyor.

Gecikme ücreti oluyor onu muayeneye gittiğinizde ücret öderken söylüyorlar 15-20tl bi miktar çıkacaktır.

En garantisi çekicinin üstünde gitmeniz.
  • Hocam çevirmeye girersen anlayışlı bir polis gelirse bir şey demez muhtemelen. Hatta şuan muayeneye gidiyorum dersin bir şey olmaz. Zaten nasıl götürecen başka türlü

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dış kapının iç mandalı

Emisyon için tüv Türk e gitmeyin. Bir lastikçiye gidin halledin. Tüvtürk bayağı kasıyor diye biliyorum.

Diğer konu için de günlük bir cezası var ve sitesinde yazıyor. Zaten siteden randevu aldığınızda toplam gecikme cezası ile birlikte ödeme ekranına geliyorsunuz.
    Yolda polis yakalarsa da 240 küsür lira cezası vardı sanırım, bayram seyran dinlemez çakarlar o cezayı. Randevusuz da gidebiliyorsunuz tüvtürk e ama tüm günü orada öldürme ihtimaliniz çok yüksek.
    Randevusuz gidilmiyor malesef

• quote:

Emisyon için tüv Türk e gitmeyin. Bir lastikçiye gidin halledin. Tüvtürk bayağı kasıyor diye biliyorum.

Emisyonu orada yapacam da 5 gün gecikme sorun çıkarmaz demi?

Polise yakalanmam ondan eminim zaten kullanamayacam o günler ve muayene istasyonu çok yakında

• quote:

Orijinalden alıntı: YUVARLAĞIMTIRAK

hocam randevu olmadan gitmek istemiyorsanız ara ara bakın iptal eden tarihi değiştiren olursa alırsın.egzoz emisyon ölçümünü ben istasyonda yaptırıyorum ,şuana kadar sıkıntı çıkarmadılar.

Alıntıları Göster
    Bakıyorum ama zor gibi kimse iptal etmez.

Ben emisyonu 5 gün geç yapsam orada bir sorun çıkarmı ceza vs

• para cezası ödersiniz günlük 3 4 lira birşey
  • Valla muayene olmadan gezip de çevirmeye takılmak konusunda en önemli kriter Murphy kanunlarıdır...

Misal; birisi aylarca sigortasız,muayenesiz gezer,bir defa çevirmeye takılmaz...

Birisi de; benim iki gün önce muayene bitmiş,tatilden dönüyorum ve uzun yolda bir sürü araç arasından beni çevirdi polis memuru...

Ben sigorta,muayene,abdest olmadan hayatta aracın kontağına basmam...
  • D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum.

Benim muayene Ocak ayında bitmiş, hiç farkında değilim. Trafik sigortası Temmuz’da bitiyordu, ne alakaysa muayene de o zaman bitiyor diye kalmış aklımda. Aylarca o şekilde gezmişim, hiç sıkıntı olmadı Birgün ruhsatın içindeki belgeleri düzeltirken tesadüfen gördüm, Temmuz’un ilk haftası gittim hemen yaptırdım 6 ay muayenesiz gezmişim

• quote:

Daha yeni Tüv de emisyon ve muayene yaptırdım. Egzoz da çok kısa sürede işim bitti. Arabayı bağırtmadan kastırmadan işini hallettiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F95E650A3

Bakıyorum ama zor gibi kimse iptal etmez.

Ben emisyonu 5 gün geç yapsam orada bir sorun çıkarmı ceza vs

Alıntıları Göster
    Ben 3 gün için 1 lira gibi bişey ödedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: klongs

para cezası ödersiniz günlük 3 4 lira birşey
    O zaman ayın 10. Unda yapayım emisyonu sonra 17. Sinde sadecee muayene olur mu?

7 gün geçerli olur mu emisyon

• Emisyon zamanı geçmiş ise muayeneden önce emisyon istiyorlar.

Ben yanlış biliyormuşum arkadaşlar düzelttiler. Tüvtürk de emisyonds fazla kasmıyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Code140

Daha yeni Tüv de emisyon ve muayene yaptırdım. Egzoz da çok kısa sürede işim bitti. Arabayı bağırtmadan kastırmadan işini hallettiler.

Alıntıları Göster
    Egsoz muayenesi kaç gün geçerli

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.