Benim arabanın muayenesi geçeli bir hafta olmuş. Yolda radar vardı. Farkettim ve yavaşladım. Çevirme noktasına geldiğimde durdurdular. Evrakları aldılar. Sebebini sordum "Normal kontrol dediler" Derken muayene süresinin geçmiş olduğunu farkettiler ve aracı trafikten men ediyoruz dediler. "Burada mı" dedim çünkü dağın başıydı. Neyse bayağı bi iddalaştık. Sonunda "Gelde başka bi maddeden ceza yazalım" dediler. Orayı da hallettim ve ne arabayı bağlattım ne de ceza ödedim. SORMAK İSTEDİĞİM; Muayeneden dolayı aracı başlanan varmı.? Bu sistem çalışıyormu.? Aracım dağın başında nasıl bağlanacaktı.? Yoksa sadece evraklarıma mı el konacaktı.? Bu konuda TECRÜBESİ olan var mı.?
aynı olaylar benim başıma da geldi... muayene süresini 2 iş günü geçirdim... uzun yola gidecek ve orada yaptıracaktım... yola çıktım sabahın 5 i... saat 8 suları çevirme vardı..durdurdular... standart sorulardan sonra muayene yok dedi... bende bildiğin bi yer varsa burada gidip yaptırayım dedim.. adam ters ters cvplar vermeye başladı... atladım arabaya basıp gittim.. tabii evrakları aldıktan sonra.... ne ceza kestiler... ne de başka bişey oldu...
genel de bağlama olmuyo bildiğim kadarıyla, dediğin gibi ya başka bir ceza kesiyor ya da çorbasını alıyor, görmezden gelenler de var tabi
Her muayenesi gecen arabayı baglasalar turkiyedeki arabaların yuzde 25-30 u polis parklarında olurdu!Muayeneden arac baglanıyormu kanunlar cercevesinde bilmiyorum ama sigorta yoksa genelde baglıyorlar ve baglamalıdırlar da!Muayenenin hicbir fonksiyonu yok devlete para kazandırmaktan baska bisey degil ama sigorta gercekten onemli allah vermesin bir kaza anında cok yardımcı oluyor!
benimkinide nerdeyse bi kere bağlıyolardıda, Ramazan ayıydı iftar saati geldi diye bağlamadılar çekip gittiler, yurdum polisi işte...
quote:
Orjinalden alıntı: gkkt
Her muayenesi gecen arabayı baglasalar turkiyedeki arabaların yuzde 25-30 u polis parklarında olurdu!Muayeneden arac baglanıyormu kanunlar cercevesinde bilmiyorum ama sigorta yoksa genelde baglıyorlar ve baglamalıdırlar da!Muayenenin hicbir fonksiyonu yok devlete para kazandırmaktan baska bisey degil ama sigorta gercekten onemli allah vermesin bir kaza anında cok yardımcı oluyor!
muayene tabikide gereksiz. haber özel programında görmedik mi arkadaşlar çalışmayan ford tanusu iterek getirdiler 20 ytl rüşvet verip muayene yaptırıp sonra tekrar iterek geri götürdüler.
Ruhsatın bir yaprağını verir sana , muayneni yaptır gel al ruhsatını der , arabayı genelde bağlamaz trafik polisleri veya çok iyimserse farklı nedenlerden ceza yazar
quote:
Orjinalden alıntı: guide
Ruhsatın bir yaprağını verir sana , muayneni yaptır gel al ruhsatını der , arabayı genelde bağlamaz trafik polisleri veya çok iyimserse farklı nedenlerden ceza yazar
öyle polsiler varkı, sen ona ruhsatı verirsin gider ruhsat çıkarttırır adına Bu devirde polise bile güvenmiven, benim gözümle gördüğüm o kadar çok şey var ki adam Pionerr falan satıyor, hatta bi ara Fatih Emniyet miydi çatısında uyuşturucu üretilirken yakalamışlardı
çok çizgi film seyrediyorsun galiba sen , bu iş güç arasında güldürdün beni sağol
Kolaymı o kadar kendi adına geçirmesi , sicil numarası adı sanı var o polisin , al ruhsat senin olsun demiyeceksin herhalde .
Karşılaştığın diğer polis hikayeleri doğrudur ona bir şey diyemem tabi.
bu kadarını ne duydum ne gördüm, demek ki bazı insanlar sırf bu işleri yapabilmek için polis oluyorlar, yazık daha ne denilebilir ki
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
quote:
öyle polsiler varkı, sen ona ruhsatı verirsin gider ruhsat çıkarttırır adına Bu devirde polise bile güvenmiven, benim gözümle gördüğüm o kadar çok şey var ki adam Pionerr falan satıyor, hatta bi ara Fatih Emniyet miydi çatısında uyuşturucu üretilirken yakalamışlardı
quote:
çok çizgi film seyrediyorsun galiba sen , bu iş güç arasında güldürdün beni sağol
Kolaymı o kadar kendi adına geçirmesi , sicil numarası adı sanı var o polisin , al ruhsat senin olsun demiyeceksin herhalde .
Karşılaştığın diğer polis hikayeleri doğrudur ona bir şey diyemem tabi.
adam sahte ruhsat çıkartır ne olacak... Düşük ihtimal ama... Mesela sen ruhsatı araba da unut hırsız neler yapar sen de şaşarsın... Sen mesela ruhsatı arabada bırakır mısın akşamları?? Sonuçta çalınsa , polise haber veriyosun ruhsat olsa ne olacak senin mantığına göre... Ya aman uzatmaya gerek yok benim orada vurgulamak istediğim Polislerin zihniyetiydi yani tek örneğe odaklanıp kalma ama burası Türkyie herşey olur....
Neyin ne olduğunu ayırt edebilecek olgunluktaki insan bu dediklerinin hiçbirisini yaşamaz , farklı senaryolar üretmeye gerek yok , merak etme yani
Bende gece taximde rahat rahat dolaşıyordum ruhsat ehliyet herşey yanımda polis çevirdi ve muayenesi geçmiş arabayı bağlatmamız lazım ekip çağırıyoruz dediler böle 3-5 kere hep 10-20ytl ile kurtardım dün sabah göztepe araç muayene istasyonuna gittim adam 900ytl borcu olduğunu söyledi arabanın bende dumur oldum tabi 2 tane eksik vergi ve 2 senedir ödenmeyen bir trafik cezası varmış toplam 900ytl ediyordu adam neyse trafik cezanızı sildim 170ytl borcunuzu ödeyin dedi ödedik bu sabahda muayeneyi yaptırdım artık kafam rahat
trafik cezasını nasıl siliyorlar, daha önce de duymuştum ama nasıl olur bu kadar kolay mı
quote:
Orjinalden alıntı: Mad
Bende gece taximde rahat rahat dolaşıyordum ruhsat ehliyet herşey yanımda polis çevirdi ve muayenesi geçmiş arabayı bağlatmamız lazım ekip çağırıyoruz dediler böle 3-5 kere hep 10-20ytl ile kurtardım dün sabah göztepe araç muayene istasyonuna gittim adam 900ytl borcu olduğunu söyledi arabanın bende dumur oldum tabi 2 tane eksik vergi ve 2 senedir ödenmeyen bir trafik cezası varmış toplam 900ytl ediyordu adam neyse trafik cezanızı sildim 170ytl borcunuzu ödeyin dedi ödedik bu sabahda muayeneyi yaptırdım artık kafam rahat
quote:
Orjinalden alıntı: flogart
trafik cezasını nasıl siliyorlar, daha önce de duymuştum ama nasıl olur bu kadar kolay mı
quote:
Orjinalden alıntı: Mad
valla "abi yap bişeyler öğrenci adamız" falan gibi şeyler söyledik umutsuz olarak ama adam trafik cezasını sildim dedi ödenmemiş borçlarımız 900ytl den 170ytl ye iniverdi birden bizde çok şaşırdık demek kolaymış
cezanızı silmiyorlar galiba başka birine iteliyorlar...
Oradaki polis sana blöf yapmıştır.Aynı durum benimde başıma geldi ve arabayı bağlayacaz dedi.Bende al dedim bağlayacaksan hiç konuşma bağla gitsin.S.çtım içine dedim.Polis bana şöyle bi baktı.Hadi gençliğine veriyorum muayeneni yaptır dedi aldım evraklarımı geldim.Oradaki maksadı biraz kapitale kaçıyo.O blöf yapıyosa sende yapacaksın.Yoksa polis uğraşmaz bağlama işleriyle felan.Çok zor..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme