Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün yavru bir muhabbet kuşu aldım.Gün boyunca ürkekti ama hareketliydi.Bugün yuvasını temizlemek için kuşu dışarı çıkardım.Kuş elimden uçtu ve perdelere kondu.Kuşu yakalamaya çalıştım.Bu seferde yavaşca duvara çarptı ve yere düştü.Daha sonra birkaç uçuş denemesinden sonra yakaladım ve kafesine koydum.Hayvan hiç hareket etmemeye başladı,başını kanadına gömüyo ve sürekli uykulu bir biçimde.Korktuğu için mi böyle ya da kanadında herhangi bir kırık,incinme vs. olabilir mi?

Cevaplarınız için teşekkürler

• Uyurken başını kanadının atına koyması normal zaten. Her kuş yapar onu.

Eğer kuşun yavruysa yeni yeni uçmaya başlıyorsa önce parmağına konmaya alıştır. Kafesin içindeyken parmağına konsun öylece dışarı çıkar sonra parmağını yere dik biçimde yukarı aşağı oynat, kuş kanatlarını çırpsın senin parmağındayken. Kanatları güçlenir biraz böyle. Sonra daha düzgün uçmaya başlar.
    Eğer çok uçmamışsa, panik halinde uçmaya çalışırsa duvarlara falan çarpabilir.

Birde kuş sana gelmiyorsa peşinden çok koşma. Yakalamaya çalışma kuşu yani. Yanına gidip oyun oyna onunla, alışır bi süre sonra zaten sana, kafesin dışındayken omzuna başına konmaya başlar.

Yakalamaya çalışırsan kuşu korkar saldırgan olur biraz, alışması da zorlaşır.

Eğer illaki yakalaman gerekiyorsa kuş yerdeyken üzerine ince bir kumaş at. Bayaa ince olsun kuşa ağırlık yapmasın. Onun altından avucuna al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzg -- 24 Kasım 2009; 19:12:21 >

• İlk 1 hafta mümkünse yem koyarken bile yavaş hareket edin etrafını tanısın size güvensin.

Zamanla alışır kormayın. Ama birdaha kaçarsa aklınızda bulunsun gece ise ışıkları kapatın yakında biryerdeyse tutun kaçamayacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.