Şimdi Ara

Muhabbet kuşu uyuma şekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
9.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar muhabbet kuşum sürekli kafesin altında yan yatmış şekilde yada sırtüstü insan gibi uyuyor, sürekli öldü sanıp panik yapıyorum elimi uzatınca kanatlarını falan geriyor kalkıyor çubuklara geliyor halsizlik falanda yok ama böyle yatması garibime gitti, 4-5 aydır benimle beraber kuş son 1 aydır arasıra uyurken böyle görüyorum. Sıcaktan falan mı acaba? Öyle düşünüp pencereye koydum serin diye

• Pencere önüne koymayın kuşu, rüzgar olumsuz etkiler. Duşluk yoksa takabilirsiniz serinlemesi için iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supernova034

Pencere önüne koymayın kuşu, rüzgar olumsuz etkiler. Duşluk yoksa takabilirsiniz serinlemesi için iyi olur.

Hocam meraba ,

Ben kuşu serinlemesi için duşluk vs alayim diyorum da ondan önce bardakta su falan içerken üstümden bardağa kondu orada yikanmaya çalişiyordu.Sonra masaya koydum bardaği hemen geri uçtu.Yani elde duş alabiliyor sadece bir de duş alacaği yer şeffaf olmali.Ben cam tabakta vs denedim de onlara gelmedi bi bardağa konuğ ağzindan su alıp etrafa siçratip serinlemeye çalişiyor.Ben ne yapayim ? Elime alip kafasini tutup geri kalan bölümlerini ben mi yikasam ?

• Siz yıkamayın, zarar verebilirsiniz, zaten hoşlanmaz muhabbet kuşları öyle o şekilde yıkanmaktan, duşluk şart değil, böyle derin olmayan bir cam (kap şekerlik gibi) işini görür.
  • quote:

Siz yıkamayın, zarar verebilirsiniz, zaten hoşlanmaz muhabbet kuşları öyle o şekilde yıkanmaktan, duşluk şart değil, böyle derin olmayan bir cam (kap şekerlik gibi) işini görür.

Yok hocam sadece bardağa yanaşiyor geri kalandan korkuyor :D Bende yavaş yavaş çok suyu açmadan yikiyorum.Yikamassam çok kaşiniyor rahatsiz oluyor
  • Bardak değilde, cam kap işte derin olmayan ona girer sanırım. Bardak zaten şekil olarak sadece su içer girmez içine. Dediğim gibi su ihtiyacı fazla olmuyor onu ayaylamak elle tutmak kuşun hoşlanacağı birşey değil. Genede siz bilirsiniz.
  • quote:

Bardak değilde, cam kap işte derin olmayan ona girer sanırım. Bardak zaten şekil olarak sadece su içer girmez içine. Dediğim gibi su ihtiyacı fazla olmuyor onu ayaylamak elle tutmak kuşun hoşlanacağı birşey değil. Genede siz bilirsiniz.

Hocam ben bi petshopta bi herifin kakudo ve jako papağanlarına fısfısla su sıktığını görmüştüm aynı şekilde muhabbet kuşuna uygulasak küçük fısfıslarla sorun olur mu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet kuşu ayak kırılması
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bardak değilde, cam kap işte derin olmayan ona girer sanırım. Bardak zaten şekil olarak sadece su içer girmez içine. Dediğim gibi su ihtiyacı fazla olmuyor onu ayaylamak elle tutmak kuşun hoşlanacağı birşey değil. Genede siz bilirsiniz.

Yok hocam işte fazla derin olmayan kapa da koyuyorum kaçiyor.Sadece elimde olan bardağa konuyor.Bardaği yere koyuyorum kaçiyor :D
  • Sanmıyorum sorun olacağını,bazı muhabbet kuşları musluğun altında kalmaktan çok hoşlanıyor, tabi az su akacak şekilde damla damla . Ama muhabbet kuşları sprey tarzı şeylerden korkuyor, kaçma ihtimali yüksek. En güzeli suyu kendi ayarlayabileceği bir kap yada duşluk.
  • Duşluk takmayı deneyin hocam , dediğim gibi suyu ayarlamak problem, artı muhabbet kuşları avuçlanmak, sırtının okşanması bunlardan hoşlanmıyor.
  • quote:

Duşluk takmayı deneyin hocam , dediğim gibi suyu ayarlamak problem, artı muhabbet kuşları avuçlanmak, sırtının okşanması bunlardan hoşlanmıyor.

Ben avuçlamayi her gün yapa yapa aliştirdim hocam.Milletin kuşlari yeni alinmiş olsa da ağizlarinin içine giriyor :D Bir de çok tatli o yüzde neredeyse her gün avuçluyorum
  • quote:

Duşluk takmayı deneyin hocam , dediğim gibi suyu ayarlamak problem, artı muhabbet kuşları avuçlanmak, sırtının okşanması bunlardan hoşlanmıyor.

donanımhaber forum
    [BİRAKTİM]Muhabbet Kuşunu evde 3 gün tek birakmak » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=118515648
    bir de bu konuma bakar misiniz hcam

• İşte her kuşun karakteri farklı oluyor. Yani genelde hiç sevmezler, ama istisnalar olabilir.
  • Daha öncede böyle konu açmışlardı. Ben 1 hafta yanlız bıraktım. Ama çiftlerdi bendekiler. Benim tavsiyem varsa tanıdık bir petshop, kafesiyle beraber bırakın 3 gün kalsın. Yemini falan verirler. Eğer illa bırakacaksanız da fazladan yemlik takın 4-5 tane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 12 Temmuz 2016; 22:22:57 >
  • quote:

Daha öncede böyle konu açmışlardı. Ben 1 hafta yanlız bıraktım. Ama çiftlerdi bendekiler. Benim tavsiyem varsa tanıdık bir petshop, kafesiyle beraber bırakın 3 gün kalsın. Yemini falan verirler. Eğer illa bırakacaksanız da fazladan yemlik takın 4-5 tane.

Hocam tanidik vs yok malesef.Ben 2 yemi doldurdum.2 tane de suyu sonuna kadar doldurdum.Yeter heralde ? Çünkü 2 yer var yemlik koyabileceğim. 2 tane de su koysam sonuna kadar yetmez mi ?
  • Yemliklerin üst kısımını çıkarıp içten kafesin tellerine takabilirsiniz, teller yataysa . Az hocam 2 yemlik, ne olur ne olmaz.
  • quote:

Yemliklerin üst kısımını çıkarıp içten kafesin tellerine takabilirsiniz, teller yataysa . Az hocam 2 yemlik, ne olur ne olmaz.

BEnim ki LİNK bu linke tiklarsaniz böyle hocam.Üstten sabitlemk için de bir şey var .
  • Tamam işte o plastiğin üst kısmını çıkarın, arka tarafındaki tutacaklarıyla tellere sabitleyin. Ama 3 tane daha alıp yapın bu işlemi. kafeste en az 4 dolu yemlik olsun. Teller yataysa sorun olmaz.
  • quote:

Tamam işte o plastiğin üst kısmını çıkarın, arka tarafındaki tutacaklarıyla tellere sabitleyin. Ama 3 tane daha alıp yapın bu işlemi. kafeste en az 4 dolu yemlik olsun. Teller yataysa sorun olmaz.

SAğolun hocam ben doldurayim
  • Rica ederim, 2 tane suluk yeterli , dediğim gibi 4 tane yemlik olsun, problem olmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.