Şimdi Ara

Muhabbet Kuşum Dal Darı yemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kuşa dal darı aldım yesin diye dal darıyı kafese koydum dal darıdan korkuyor dal darıyı yere düşürmüş elimle yavaş yavaş yaklaştırıp vereyim diyorum kaçıyor kuş.Sizce nasıl alıştırmalıyım kuşa dal darıyı elimle tutup yiyene kadar bekleyeyim mi elimle de tutmak istemiyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşunuz Dal Darı Yemiyorsa Ne Yapmalısınız?

Muhabbet kuşları genellikle dal darı yemeyi severler. Ancak bazı durumlarda kuşunuz dal darı yemiyor olabilir. Bu durumun birkaç nedeni olabilir:

Sağlık Sorunları

Muhabbet kuşunuz dal darı yemiyorsa, altta yatan bir sağlık sorunu olabilir. Kuşunuzda aşağıdaki belirtilerden herhangi biri varsa, bir veterinere danışmalısınız:

• İştahsızlık
    • Uyuşukluk
    • Tüy dökülmesi
    • Nefes alma güçlüğü

Beslenme Alışkanlıkları

Kuşunuz daha önce dal darı yediyse ancak artık yemiyorsa, beslenme alışkanlıklarında bir değişiklik olabilir. Kuşunuza farklı türde yemler vererek farklı tatları denemelerini sağlayabilirsiniz.

Korkular ve Fobiler

Bazı muhabbet kuşları, dal darıdan korkabilir. Bu fobi, daha önce dal darıyla olumsuz bir deneyim yaşamış olmalarından kaynaklanabilir. Kuşunuzu yavaş yavaş dal darıya maruz bırakmak ve korkularını yenmelerine yardımcı olmak için pozitif takviye kullanabilirsiniz.

Diğer Nedenler

Muhabbet kuşunuzun dal darı yemiyor olmasının başka nedenleri de olabilir:

• Dal darının taze olmaması
    • Dal darının içinde küf veya böcek bulunması
    • Kuşunuzun yeterince aç olmaması

Ne Yapmalısınız?

Kuşunuz dal darı yemiyorsa, öncelikle altta yatan bir sağlık sorunu olmadığından emin olmak için bir veterinere danışmalısınız. Herhangi bir sağlık sorunu yoksa, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Farklı türde yemler sunun.
    • Dal darıya yavaş yavaş maruz bırakın.
    • Kuşunuzu pozitif takviye ile ödüllendirin.
    • Dal darının taze olduğundan emin olun.

Bu adımların hiçbirinin işe yaramaması durumunda, kuşunuzun neden dal darı yemediğini belirlemek için bir kuş davranış uzmanına danışabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakgs94

Arkadaşlar kuşa dal darı aldım yesin diye dal darıyı kafese koydum dal darıdan korkuyor dal darıyı yere düşürmüş elimle yavaş yavaş yaklaştırıp vereyim diyorum kaçıyor kuş.Sizce nasıl alıştırmalıyım kuşa dal darıyı elimle tutup yiyene kadar bekleyeyim mi elimle de tutmak istemiyorum

pet shopdanmı aldın ? ballı kraker verdinmi hiç ? dal darını yer kalsın kafeste korkması normal.Yarın vs inceleyecektir bakacaktır yani kalsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

quote:

Arkadaşlar kuşa dal darı aldım yesin diye dal darıyı kafese koydum dal darıdan korkuyor dal darıyı yere düşürmüş elimle yavaş yavaş yaklaştırıp vereyim diyorum kaçıyor kuş.Sizce nasıl alıştırmalıyım kuşa dal darıyı elimle tutup yiyene kadar bekleyeyim mi elimle de tutmak istemiyorum

pet shopdanmı aldın ? ballı kraker verdinmi hiç ? dal darını yer kalsın kafeste korkması normal.Yarın vs inceleyecektir bakacaktır yani kalsın

Pet shoptan almadım Baharatçılardan aldım.Ballı kraker vermedim hiç kuşa.Kafesine koyduğum dal darıyı yere düşürdü ben de asmadım asacak uygun yer yok gibi duruyor çünkü

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

quote:

Pet shoptan almadım Baharatçılardan aldım.Ballı kraker vermedim hiç kuşa.Kafesine koyduğum dal darıyı yere düşürdü ben de asmadım asacak uygun yer yok gibi duruyor çünkü

manda lile asın tam ortaya

• yıl olmuş 2022 ama yinede cevap vereyim :) bende quik marka dal darı aldım kafese koydum 3-4gün geçti daha hiçbir ısırık falan yok ne zaman yemeye başlar acaba bence hiç yemiyecek ama dursun kafesinde belki ileri zamanda yer ... 

• Merhaba bende eurogold markasının aldım fakat aynı sizin gibi tık yok öneri gelirse inşallah  not ballı kraker dışında yapıştırıcı olduğu için hiç vermemiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vuralfurkann -- 16 Haziran 2022; 1:19:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet kuşum 3 gündür ishal
    4 yıl önce açıldı
    Muhabbet Kuşum Hasta mı ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.