Şimdi Ara

Muhabbet Kuşumun Cinsiyet ve yaşı konusunda yardım edebilecek var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, daha önce hiç muhabbet kuşu beslemedim ve heves edip bir tane aldım. Fotoğraflarını da paylaşacağım. Cinsiyeti,genel görünümü,cinsi ve yaşı konusunda bir şey söyleyebilecek arkadaşımız var mı ? bu istekler fotoğraftan anlaşılır mı bilemiyorum ama yardımcı olabilecek bir arkadaş olursa memnun olurum.
     Muhabbet Kuşumun Cinsiyet ve yaşı konusunda yardım edebilecek var mı ? Muhabbet Kuşumun Cinsiyet ve yaşı konusunda yardım edebilecek var mı ? Muhabbet Kuşumun Cinsiyet ve yaşı konusunda yardım edebilecek var mı ? Muhabbet Kuşumun Cinsiyet ve yaşı konusunda yardım edebilecek var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Swalled

Arkadaşlar merhaba, daha önce hiç muhabbet kuşu beslemedim ve heves edip bir tane aldım. Fotoğraflarını da paylaşacağım. Cinsiyeti,genel görünümü,cinsi ve yaşı konusunda bir şey söyleyebilecek arkadaşımız var mı ? bu istekler fotoğraftan anlaşılır mı bilemiyorum ama yardımcı olabilecek bir arkadaş olursa memnun olurum.
     Muhabbet Kuşumun Cinsiyet ve yaşı konusunda yardım edebilecek var mı ? Muhabbet Kuşumun Cinsiyet ve yaşı konusunda yardım edebilecek var mı ? Muhabbet Kuşumun Cinsiyet ve yaşı konusunda yardım edebilecek var mı ? Muhabbet Kuşumun Cinsiyet ve yaşı konusunda yardım edebilecek var mı ?

Daha yavru 1~2 aylık gibi geldi gagada uçlara doğru siyahlik varmı fotodan pek anlayamadım ama yavruu gibi görünüyor. Foto yaniltmazsa erkek.ceresi mor görünüyor çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uçlara doğru hafif bir koyuluk var ama siyah gibi değil. Aldığım adam 45 günlük olduğunu söylemişti. Bir de hollanda muhabbet diye satmıştı 65 TL'ye aldım. Bilmiyorum ne kadar doğrudur veya hollanda cinsi ne oluyo onu da anlamış değilim :):)
  • 2-3 ay sonra cinsiyet tahmini daha iyi olur.simdi foruma bak kuş temizligi bakımı sebze meyve verimini filan araştır
  • quote:

Uçlara doğru hafif bir koyuluk var ama siyah gibi değil. Aldığım adam 45 günlük olduğunu söylemişti. Bir de hollanda muhabbet diye satmıştı 65 TL'ye aldım. Bilmiyorum ne kadar doğrudur veya hollanda cinsi ne oluyo onu da anlamış değilim :):)

Hollanda muhabbet kuşları biraz daha iri görünür cekoslavak kuşları ise küçük serçe gibi görünür yani. Senin kuş da iri yapılı. Petshopcunun dediği doğru olabilir ben fotolardan net görüntü alamadım ama gagada koyuluk sezdigim için 1~2 aylık dedim zaten. Yanlız fiyat baya pahalı yani bilmediğin için o fiyata kakalamış sanıyorum. Çünkü normalde 25~30 yumurtlamaya yatkın kuşlar yani daha önceden yumurta verimi yapmış kuşlar bile 40 tl. Ki senin aldığın fiyata 2 kuş alınır di yada bi tane jumbo muhabbet kuşu alınır di. Neyse sağlıklı olsunda iiş işten geçmiş zaten. Kalamar kemiği gaga taşı kuş kumu suyuna vitamin bunları eksik etme

• Anladım, tavsiyelerine uyacağım çok teşekkür ederim. Avm'deki petshoptan aldığım için böyle olmuştur diye düşünüyorum :):) sağlık olsun. Aldığım adam yeşillik verme daha küçük dedi, yem ver sadece dedi, günde bir suyuna vitamin kat dedi. Gaga taşı aldım baya kullanıyo kerata, mürekkep balığı kemiği de alacağım en kısa zamanda. Yem olarak Vitaking diye bir şey verdi ama araştırmalarım sonucu bonnie, versela... adlı bir yem ve gold wings öneriyor kuş üreticileri. Henüz hiç bir şeyini bilmediğim için saatlerce okuyorum forumları :) biraz olsun rahat ettirebilirsem kuşu ne mutlu bana. Bana geleli 5 gün oldu ilk gün bi salayım dedim kafese zor girdi. 4 gün çıkarmadım bugün tekrar saldım gezdi gezdi en son kafesin üstüne tünedi uyumaya başladı, zaten fırsat bulunca hep uyuyo :) uyurken sevdiriyo baya gözlerini kapatıyo açıyo korkmuyo galiba, ama kafesin içine elimi sokunca kaçacak delik arıyo. zamanla alışır herhalde :)

• quote:

Anladım, tavsiyelerine uyacağım çok teşekkür ederim. Avm'deki petshoptan aldığım için böyle olmuştur diye düşünüyorum :):) sağlık olsun. Aldığım adam yeşillik verme daha küçük dedi, yem ver sadece dedi, günde bir suyuna vitamin kat dedi. Gaga taşı aldım baya kullanıyo kerata, mürekkep balığı kemiği de alacağım en kısa zamanda. Yem olarak Vitaking diye bir şey verdi ama araştırmalarım sonucu bonnie, versela... adlı bir yem ve gold wings öneriyor kuş üreticileri. Henüz hiç bir şeyini bilmediğim için saatlerce okuyorum forumları :) biraz olsun rahat ettirebilirsem kuşu ne mutlu bana. Bana geleli 5 gün oldu ilk gün bi salayım dedim kafese zor girdi. 4 gün çıkarmadım bugün tekrar saldım gezdi gezdi en son kafesin üstüne tünedi uyumaya başladı, zaten fırsat bulunca hep uyuyo :) uyurken sevdiriyo baya gözlerini kapatıyo açıyo korkmuyo galiba, ama kafesin içine elimi sokunca kaçacak delik arıyo. zamanla alışır herhalde :)

Evet daha yeni olduğu için ortama alışması için biraz zaman tanı ama kendini de uzak tutma ilgilendiğini sevdiğini senden bi zarar gelmeyeceğini sana güvenmeyi öğrensin. Avcuna alma kesinlikle zaten Hiç sevmezler parmağına gelmesini sağla sadece. Birde kafese ayna takma. Konuşturmak sana alıştırmak istiyorsan aynadan uzak tut. Kuş sesi de dinlettirme. Yeşillik için adam doğru söylemiş henüz yeşillik falan verme ishal olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dün iki kere parmağıma geldi. İkisinde de 5 saniye durdu en yakın yere uçtu ayna zaten hiç almayacağım yazık hayvana, teşekkür ederim cevaplarınız ve ilginizden ötürü. Her gün dışarı çıkmalı mı ? Yoksa yeni olduğu için 3-4 gün kafesinde tutup 1 saat mi çıkarmalıyım

• quote:

Dün iki kere parmağıma geldi. İkisinde de 5 saniye durdu en yakın yere uçtu ayna zaten hiç almayacağım yazık hayvana, teşekkür ederim cevaplarınız ve ilginizden ötürü. Her gün dışarı çıkmalı mı ? Yoksa yeni olduğu için 3-4 gün kafesinde tutup 1 saat mi çıkarmalıyım

Dışarı cikartsan iyi olur dışarıda yken ilgilendiginde daha çabuk alışıyor 'lar. Sesine karşılık verirler. Yani dışarda gezsin dikkat et kaçmasın yeter

• Merhabalar,

Evde üretim yapan bir satıcıdan resimdeki yavruyu aldık. Bir birbuçuk aylık olduğunu erkeğe benzediğini ve hollanda ırkı olduğunu söyledi. Sizin fikriniz nedir? Erkeğe benziyor mu?

Güzel ele geliyor pek kaçmıyor sadece çok sık uyuyor sanırım yavru olduğundan.

Muhabbet Kuşumun Cinsiyet ve yaşı konusunda yardım edebilecek var mı ? Muhabbet Kuşumun Cinsiyet ve yaşı konusunda yardım edebilecek var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTR -- 22 Mart 2015; 12:22:52 >

• Çok güzel maşallah yavrular daha çok uyuyor, her gün sevmenizi ama sıkmamanızı öneririm. Zamanla elinizden ayrılmayacaktır :)
  • Bu sefer daha farklı bir sorum olacak :) Muhabbet kuşumun suluğunu değiştirdim böyle ağzı açık ve geniş olanlardan aldım. Haliyle bizimki de çok içmeye başladı, öyle olunca da dışkısı sulu ve ishal gibi çıkmaya başlayınca eski suluğunu geri taktım. Neşesi, enerjisi aynı devam ediyor. Ne yapmalıyım dışkısının düzelmesi için ?
  • quote:

Bu sefer daha farklı bir sorum olacak :) Muhabbet kuşumun suluğunu değiştirdim böyle ağzı açık ve geniş olanlardan aldım. Haliyle bizimki de çok içmeye başladı, öyle olunca da dışkısı sulu ve ishal gibi çıkmaya başlayınca eski suluğunu geri taktım. Neşesi, enerjisi aynı devam ediyor. Ne yapmalıyım dışkısının düzelmesi için ?

Su içmesi güzel bişey ishal değildir o idrari dır sulu kısım Dışkıda dağılma yoksa bi sorun olmaz. Suyuna vitamin kat. aşırı su tüketimi sindirimle alakalı dır yani kuş kumu falan yoksa su içerek sindirimini kolaylaştırıyordur. Sulu dışkı seni rahatsız ediyorsa. Haşlanmış yumurta sarısı yemesini sağla. Akı ve sarısı ni koy yesin. Azda olsa yumurtanın sarısı içtiği suyun emilimine yardımcı olacaktır. Kesin ishal olduğundan eminsen. Kanarya yemi al ayrı bir yemlige onu koy bi kaç gün onu yesin. Yada vücutta ki suyu emmesi için haşlanmış patates yada yumurta sarısı ek besinler ver. Kanarya yemi ne alaka diye düşünecek olursan. Kanarya yemi ve patates ishalin en iyi ilacidir aklında bulunsun. Ama ishal değilse verme ona dikkat et. Kuşu durduk yere kabız etmeyelim.

• Dün suluğunu değiştirmiştim bugün düzeldi. Araştırmalarıma göre idrar ve dışkı aynı yoldan geliyormuş, bu sebeple sulu dışkıdır dediğiniz gibi. Teşekkür ederim kuş kumunu biraz savsaklamıştım bu ara üşeniyodum koymaya :-) artık eksik etmeyeceğim. Teşekkür ederiz ( Kuş ve ben ) :-)

• quote:

Dün suluğunu değiştirmiştim bugün düzeldi. Araştırmalarıma göre idrar ve dışkı aynı yoldan geliyormuş, bu sebeple sulu dışkıdır dediğiniz gibi. Teşekkür ederim kuş kumunu biraz savsaklamıştım bu ara üşeniyodum koymaya :-) artık eksik etmeyeceğim. Teşekkür ederiz ( Kuş ve ben ) :-)

rica ederim. Kuş kumunu ihmale getirmenize bi sebeb yok. Yani ayrı bi yemlige koyun dursun fazla tuketmezler zaten ihtiyaç duyunca yerler. Yemine karıştırmayın yani. Yemligin dibine ineceği için yemden ulaşamaz. Ayrı koyun.

• Muhabbet kuşumun cinsi nedir albino

• Tam görememekle beraber dişi gibi duruyor. 2-3 açıdan fotoğraf çekerseniz daha iyi olur
  • quote:

Arkadaşlar merhaba, daha önce hiç muhabbet kuşu beslemedim ve heves edip bir tane aldım. Fotoğraflarını da paylaşacağım. Cinsiyeti,genel görünümü,cinsi ve yaşı konusunda bir şey söyleyebilecek arkadaşımız var mı ? bu istekler fotoğraftan anlaşılır mı bilemiyorum ama yardımcı olabilecek bir arkadaş olursa memnun olurum.

Kuşunuz yavru 2-3 aylık arası duruyor.Irk olarak iri bir kuşa benziyor ancak fotoğraflar ters olduğu için tam anlayamadım...Kuş erkekde olabilir dişide ceresinde beyazlık başlıyorsa dişidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: GokhanTR

Merhabalar,

Evde üretim yapan bir satıcıdan resimdeki yavruyu aldık. Bir birbuçuk aylık olduğunu erkeğe benzediğini ve hollanda ırkı olduğunu söyledi. Sizin fikriniz nedir? Erkeğe benziyor mu?

Güzel ele geliyor pek kaçmıyor sadece çok sık uyuyor sanırım yavru olduğundan.

Muhabbet Kuşumun Cinsiyet ve yaşı konusunda yardım edebilecek var mı ? Muhabbet Kuşumun Cinsiyet ve yaşı konusunda yardım edebilecek var mı ?

Öncelikle kuşunuz dişi,ve yaş olarak'da 2,5 3 aylık arası..Irk olarak yerli bir kuş ne kadar aldınız fiyat olarak cünkü hollanda ile uzakdan yakından alakası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: lealo

Muhabbet kuşumun cinsi nedir albino

Kuşunuzun albino olup olmadığını gözü kırmızı ise anlarsınız siyahsa albino değildir öncelikle onu diyim.Cinsiyet albinolarda farklıdır dişi diye alırsınız erkek çıkar erkek diye alırsınız dişi çıkar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.