Şimdi Ara

Muhabbet kuşunu ele geldikten sonra tutabilmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3.5 aylık muhabbet kuşum var. 45 günlük iken aldım şuan ele gelir evde gezer konuşur iletişim olarak en üst düzeydeyiz. Fakat ben fazlasını da yapmak istiyorum. Elden hiç ama hiç korkmaması lazım. Bazı kuşlar sahibinin avuç içinde yatıyor. Buna alıştırmak istiyorum. Elde iken tutup karın bölgesini okşamak felan. Hoşuna giden kısmı orası çünkü. Bunun bi yöntemi varmı hiç alıştırabilen oldu mu ?

• Ele alışkanlık muhabbet kuşunun karakteriyle ilgilidir. Kuşunuz elinize gelir, omzunuza gelir, öpücük verir falan filan ama tutulmayı kesinlikle sevmezler. Eğersizin kuşunuz da elde tutulmayı sevmiyorsa yapabileceğiniz bişey yok. Yavaş yavaş alıştırmaya çalıştırabilirsiniz ama pek sonuç alabileceğinizi sanmıyorum. Alıştırmak için asla zorla tutmayın kuşunuzu.
  • GorunmezBKZ kullanıcısına yanıt
    Zaten zorla tutmuyoruz gerek de olmuyor. yengemdeki kuş ele karşı ırsi gelmiyo her türlü kaçıo zar zor bi ben alıştırdım onuda o da sen uzatmıcan eli o gelcek kola gelio he kafesten çıkınca da geri girmiyo zorla yakalamak gerekiyor benim kuşu elle kafese doğru tut direk gidiyo ama nedense ne zaman sofraya otursak car car bağırıyo çıkıcam diye :D
  • hiç bir kuş elde tutulmayı sevmez . ele alışır fakat kıstırmaya veya tutmaya çalışırsanız güveni sarsılır . gece oldugunda kafesıne gırmıyor dıye telaş etmeyin acıkınca giricektir merak etmeyin kovalamayın elle tutmaya çalışmayın havlu filan sakın aman ha
  • Goz kizarikligi tedavisi icin damla damlatiyorum kusa. Bana alismamisken elime almak zorunda kaldim. Umarim guveni sarsilmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten öyle zorla tutma gibi gereksinimiz olmuyo biz ışığı kapatıp yatmaya kalkınca kendisi giriyo hatta kafesi kapatmayı unuttum gece dahi hiç çıkmamış içerden :) tek sıkıntı tırnağı uzuyo o zmn keserken mecbur tutucam inş sıkıntı çıkmaz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: danger1905

zaten öyle zorla tutma gibi gereksinimiz olmuyo biz ışığı kapatıp yatmaya kalkınca kendisi giriyo hatta kafesi kapatmayı unuttum gece dahi hiç çıkmamış içerden :) tek sıkıntı tırnağı uzuyo o zmn keserken mecbur tutucam inş sıkıntı çıkmaz :D

hocam tırnak kesilmez . doğada hangi kuş kırnaklarını kesiyor ? tahta tünek kullanın o kendi törpüler tırnaklarını sakın kesmeye kalkmayın hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • danger1905 D kullanıcısına yanıt
    Sakın hocam, SAKIN. Daha önce böyle bir şey yapmadıysanız yapmaya kalkışmayın. Hastalık dolayısıyla anormal bir uzama olduysa veterinere veya bir kuşçuya götürün o kessin. Tırnakları çok hassastır, damara denk gelirseniz acıdan öldürürsünüz kuşunuzu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.