Şimdi Ara

MÜHENDİS MAAŞLARI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
3
Favori
14.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam gazi ee mezunu tanıdığım tai de işe girdi 8k maaş alıyor yeni mezun
  • ilkeryasin8 İ kullanıcısına yanıt
    hocam o yaptığı işten işe değişiyor o taiye giren ünide çok başarılı olmuştur kendini de geliştirmiştir
  • yav hadi 100kdan girip muhendislik bitirenler kalsin turkiyede ama odtude bilkentte olup trde aselsanda calisma hayali kuran adam da ne bileyim... iyi bir muhendisligin tiptan bi farki da yurt disidir, baska cesit cesit imkanidir bence. akademik devam edersin ya da bi is ayarlarsin iyi ortalamayla mezun olunca, eee oraya gitsen 4k euroyla da gecinirsin zaten. en azindan yeniligin, degisimin surekli teknolojiyi takip etmenin gerektigi, is gucune deger verilen bir yerde olursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guest-D542F6122 G kullanıcısına yanıt
    Eşit değil daha fazla alıyor doğudaki. Doğu yazminatı diye bir şey var. Polis Asker Öğretmen ve Doktora verilen bi şey +2000 3000 arasında değişiyor aldığı ekstra

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • robotfrom1984 R kullanıcısına yanıt
    zaten iyi mühendislik bilgisayardır az da ee dir diğerleri her geçen zaman değerini kaybetmekte

bilgisayar hariç diğerlerinde ilk 3-4k harici bence çöp
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

hepsine verilmiyor hocam statü farkıdır o

yeni birine 8k verilecek kimse mühendslik yazmayacak çok saçma
    Statü farkı falan yok aselsan roketsan tai vs bunların maaşları standartdır kişiye göre çok değişmez (Teoride zaman içinde değişebilir ama o da çok olmuyor). Az aldığını söyleyen varsa alt yüklenici firma üzerinden bu firmalarda çalışanlardır ki o da son zamanlarda azaldı diye biliyorum.

Mühendislik yazıp yazmama konusuna gelince, Odtü, bilkent vs gibi iyi üniversitelere puanı yetip de sırf maaş ve iş garantisi için tıp yazanın vizyonuna ve aklına sıçayım başka bir şey demiyorum. Sen iyi bir mühendis olursan (ki o derecelere girmişsen muhtemelen olursun) işsiz kalma veya az maaş alma gibi bir ihtimalin yok. Parayı geçtim önemli olan mutlu olacağın mesleği seçmek, matematik ve fizin sevip tıp yazıyorsan zaten kendine en büyük kötülüğü yapıyorsun demektir.

• peki hocam o standart maaş nedir

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Tanıdığının 12k x 12 ile başladığını yazmıştı biri

• Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    ben ilk kez duyuyorum bilseydim mühendis olurdum
    https://forum.donanimhaber.com/aselsan-roketsan-maas-ve-calisma-kosullari-hakkinda-bilgisi-olan-var-mi--127815813-2#139616800

8500x16 yazmış düzelteyim. Zaten o da yaklaşık 12000x12 ye denk geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stewartteoremi -- 31 Ağustos 2019; 17:31:33 >
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    kanıt falan yok inanasım fazla gelmiyor hadi orada çalışan biri desek o da yok kulaktan dolma bilgiler

doğruluğu olsa da aselsanda iyi mühendis kadar anadolu forumda çoğu kişice beğenilmeyen 100-300k bandından baya mühendis de var yaklaşık 6-7 bin mühendsiten 3-4bini oradan (kaynak linkdein aselsan çalışanlarından bakabilirsiniz)

insanlar neden orayı yazmıyor ki anlamıyorum halen bilinçli tercih yapılmadığının kanıtı bir yandan yoksa o banttaki mühendislerin o puanla kapatması haksızlık bence ilk 10-20kdan kapatması gerekirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 31 Ağustos 2019; 19:1:58 >
  • Kardeşim bi zahmet doktoru 100k da mühendislik okuyan adamla karşılaştırma bizim bölüm mezunlarının başlangıç maaşı bile 8 civarında tıp parası için okunmaz bu çokça tartışıldı burada.
    Odtü bilgisayar mezunu adam yapabileceği en düşük ortalamayla mezun olsun yine de 5'ten aşşağıya başlamaz herhalde türkiyede en rahat iş bulabilen mühendisliğidir odtü bilgisayar
    Ben mühendislik okuyorum
  • quote:

kanıt falan yok inanasım fazla gelmiyor hadi orada çalışan biri desek o da yok kulaktan dolma bilgiler

doğruluğu olsa da aselsanda iyi mühendis kadar anadolu forumda çoğu kişice beğenilmeyen 100-300k bandından baya mühendis de var yaklaşık 6-7 bin mühendsiten 3-4bini oradan (kaynak linkdein aselsan çalışanlarından bakabilirsiniz)

insanlar neden orayı yazmıyor ki anlamıyorum halen bilinçli tercih yapılmadığının kanıtı bir yandan yoksa o banttaki mühendislerin o puanla kapatması haksızlık bence ilk 10-20kdan kapatması gerekirdi
    Dostum sana yalan borcumuz yok üstte başkaları da yazmış zaten aselsan başlangıç maaşı 8400, tai 8000, roketsan 8200 civarında. Maaş artışı da yıl bazlı olur mesela taide 2 yıl sonra maaş %15 artıyor, diğerlerini bilmiyorum ama bu şirketler üç aşağı beş yukarı benzer maaşlar veriyorlar. Bir de sadece bu şirketler yok bunlar kadar veren hatta daha fazla veren özel şirketler de piyasa da çok. O 12kx12 diyen yeni mezun değildir en az 5 senelik mühendistir.

Aselsanda dediğin kadar anadolu daki üniversitelerden mezun yoktur, link demişsin ama link falan göremedim.

• link değil linkedin hocam

https://www.linkedin.com/company/aselsan/

oradan görebilirsiniz istatikleri size yalan borcum yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 31 Ağustos 2019; 19:2:24 >
    hocam ben hamda 799 yerlestirmede 836 olup odtu eee yazdim valla... ceng yazmaktan vazgectim sonra. ugrasmakg istedigim sey de data science falan

ha bir de benim de tobb ee mezunu bildigim biri var havelsan ve sanirim taide calisiyo cift maas aliyo bayaa genc bi eleman lol??? bi de ara ara ikramiye aliyolar heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotfrom1984 -- 31 Ağustos 2019; 19:16:13 >
  • quote:

link değil linkedin hocam

https://www.linkedin.com/company/aselsan/

oradan görebilirsiniz istatikleri size yalan borcum yok
    ee buradan yarısının anadolu olduğunu nereden çıkardın neredeyse diğerlerinin toplamı Odtü kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: robotfrom1984

hocam ben hamda 799 yerlestirmede 836 olup odtu eee yazdim valla... ceng yazmaktan vazgectim sonra. ugrasmakg istedigim sey de data science falan

ha bir de benim de tobb ee mezunu bildigim biri var havelsan ve sanirim taide calisiyo cift maas aliyo bayaa genc bi eleman lol??? bi de ara ara ikramiye aliyolar heralde
    Data science ile uğraşmak isteyip me demeye ee seçtin
  • onu da ben diyeceğim hocam araştırın

işim gücüm yok sizin için tek tek link mi atacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 31 Ağustos 2019; 19:22:46 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.