Şimdi Ara

MÜHENDİS MAAŞLARI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
3
Favori
14.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yeni mezundan bahsediyoruz daha iş tecrübesi bile yok. Maaşı emekli olana kadar öyle kalmaz herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: cricet

Referans olayına direk torpil demek yanlış. Yeni mezun için kimse refransa bakmaz zaten, genelde mezun olduğu okul, ortalama ve hangi alanda çalışmak istediğini belirlemiş olmak daha çok etkiler. Yeni mezun olmayan biri için artık bunlardan ziyade iş hayatı boyunca ne yaptığı ve nasıl bir insan olduğu işin içine giriyor (uyumlu bir insan mı, takım çalışmasına yatkın mı, kendi kafasına göre mi iş yapıyor yoksa müdürlerinin sözün mü dinliyor, yeni şeyler öğrenmeye hevesli mi yatkın mı vs.), burada da işin içine referans giriyor haliyle, mesela senin müdürün senden memnunsa senin önereceğin bir kişiyi işe alır hiç tanımadığı kişiyi değil, sonuçta o adam da senin ile aynı birimde çalışacak uyumlu olması da önemli. Şunu da söyleyeyim iyi bir üniversiteden iyi bir ortalama ile mezun olmuşsan da çoğu şirket referansa falan takılmaz.
    Tam tersi. Yeni mezun olduğunuzda referans( tanıdık) çok daha önemli. ITU mak. Müh. akrabam ilk işi için basvurmadigi yer kalmadı. En sonunda bir tanıdık yardımıyla ise girebildi. Sonrasında sektörde tecrübesi olduğu için daha rahat iş buldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Xakler kullanıcısına yanıt
    standart maaş 8600 tl yılda 16 kez verilmiyor mu

aylık 13-14 e geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C83C5EC86 -- 1 Eylül 2019; 16:26:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xakler

Lisedeki 4 yıllık sıra arkadaşım aynı zamanda Odtü Makina mezunu ve şu an Aselsanda 6.500'e çalışıyor. Üstelik forumda da birisi çalışıyordu detaylı bir konusu vardı o da maaşa 6-7 bin arası demişti.
    Tabiki her mühendisin hedefi değil, ancak kesinlikle bir çoğunun hedefi. Ne zaman böyle bir konu açılsa her mühendis direkt Aselsan, Roketsan demeye başlıyor.

Aselsanın dünya sıralamasında 600. okuldan mezun olduğu kişiye 8400 verdiğini söylüyorsun ama yurtdışındaki top firmaların top üniversite mezunlarına 7-8 bin vermeyeceğini söylüyorsun? Harvard, Oxford, MIT, Ucla mezunlarını Apple, Intel, Microsoft gibi yerlere gönderiyor ve bu firmalar bir Aselsan olamıyor yani?
    Arkadaşın görünen maaşı söylemiştir, eğer öyle bakarsan 6300 yeni mezuna veriyorlar ama onu 16 ile çarpıp 12'ye bölünce 8400 civarı bir şey çıkıyor ben o maaşı söyledim. Arkadaşına bir daha sor istersen, ben ondan bundan duyduklarımı söylemiyorum bizzat sektörde olan biri olarak söylüyorum. Her mühendisin Aselsan, roketsan demesinin sebebi maaşının iyi olması ve çalışma şartlarının rahat olması, birçoğu yaptığı işten mutsuz olsa bile bu sebeplerden o şirketlerden ayrılamıyor. Yurt dışında sadece Apple, intel yok, adını duymadığın bir sürü firma var ben onları düşünerek söylemiştim. Ayrıca 7000 TL ile 7000 dolar ya da euro aynı para değil, bugün 7000 TL türkiyede ortalama altı bir maaş iken avrupada 7000 Euro iyi bir maaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C83C5EC86

standart maaş 8600 tl yılda 16 kez verilmiyor mu

aylık 13-14 e geliyor
    Standart maaş 6300, ortalamasını alınca 8400 çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

Tam tersi. Yeni mezun olduğunuzda referans( tanıdık) çok daha önemli. ITU mak. Müh. akrabam ilk işi için basvurmadigi yer kalmadı. En sonunda bir tanıdık yardımıyla ise girebildi. Sonrasında sektörde tecrübesi olduğu için daha rahat iş buldu.

Alıntıları Göster
    Birincisi sadece İTÜ'den mezun olması yetmez ortalaması kaçtı 3.5'mu 2.5 mu? Ortalaması düşükse ODTÜ mezununu da olsa ilk etapta iyi yerde iş bulması tabi ki zordur, genelde ortalaması düşük olanların yaptığı maaşı düşük ama kendini geliştirebileceği bir şirkete girip yaklaşık 2 sene çalışıp daha iyi bir yere girmek oluyor. Kısacası okulda zamandı kıçını kırıp çalışmadıysa derslerine mezuniyetten sonra 2 sene biraz zorluk çeker ama sonra istediği yere girer.

• Ortalamanın ankaradaki bi iki şirket hariç önemi yok, çok büyük firmalar da sormuyor, yurtdışında abdde yl yapacaksan önemli sadece, bu internette nedense bi bilgi kirliliği var, bir ortalama konusunda, iki de yine cok saçma kötü bi ünide olup boş durmayıp kendini geliştirirse diye bi masal okunuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7C5234902

Ortalamanın ankaradaki bi iki şirket hariç önemi yok, çok büyük firmalar da sormuyor, yurtdışında abdde yl yapacaksan önemli sadece, bu internette nedense bi bilgi kirliliği var, bir ortalama konusunda, iki de yine cok saçma kötü bi ünide olup boş durmayıp kendini geliştirirse diye bi masal okunuyor
    Ortalama konusu şöyle, şimdi her iş aynı değil bazı işler vardır ortalamadan ziyade başka şeyler önemlidir atıyorum insan ilişkilerinin kuvvetli olması gibi, yada kimi işler vardır ortalaması yüksek kişileri almak istemezsin çünkü iş çok teknik bir iş değildir ve beklentisi yüksek olan adamın 1 sene içinde o işi bırakacağını veya mutlu olmayacağını bildiğin için ortalaması düşük kişileri tercih edersin. Ama kimi işler vardır ki teknik gerektiren işlerdir o zaman ortalamaya bakarsın ya da en azından o işle ilgili derslerden yüksek not ile geçmiş olmasını beklersin. Türkiyede zaten çoğu şirket teknik bir iş yapmadığı için ortalamnın da bir öneminin kalmaması normal.

• Hocam mühendislik düşünmüyorum zaten işletme uluslarası ilişkiler gibi bölümlerde kaldı aklım
    Tıp okumak istediğimden de tam emin değilim
    Ya tıpa devam edecem ya da bu sene tekrar yks ye hazırlanacam
    Ama ne yapmam gerektiğine karar veremiyorum
  • speedyturtle S kullanıcısına yanıt

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.