Şimdi Ara

MÜHENDİS MAAŞLARI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
3
Favori
14.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İtü kontrolden birkaç yıllık mezun bir tanıdığımın 13 bin lira maaşlı uluslararası bir şirketten gelen teklifi reddettiğini biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok efendim, belli üniden alıyormuş, ben de o dediğin belli üni lerden mezunum merak etme, onu kastetmiyorum, çalışanın tanıdığını almasından da bahsetmiyorum harbi harbi torpil diyorum, uzaktan kulaktan dolma bilgilerle atıp tutmayın lütfen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücret.

• quote:

Orijinalden alıntı: cricet

Torpilden kastınız nedir tanıdığın birinin vasıtasıyla girmesi mi yoksa sadece belirli üniversite mezunlarının alınması mı? Sanırım burada bazı şirketlerin belirli üniversiteden mezun alması torpil olarak algılanıyor

Alıntıları Göster
    Okuduğunuz okul ülkede belirli seviyelerde görülen okullar olsa dahi referansiniz önemli faktör.

Örnek veriyorum.

İki İTÜ mezunu başvursun.

Birinin referansı varsa işe o alınır.

Kısacası maalesef torpil etki ediyor.

Öteki taraftan belirtmek istediğim bir durum var. Artık firmalar birseyler bilen eleman almaya gayret ediyor. Bu yüzden üniversiteler isim değerini yitiriyor(hocalarinida kaybediyor)

İstediğiniz okulda okuyun bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum (Kendim İTÜ metali bırakıp Gedik makineye geçtim) sadece yapacağınız işe değer verin, işi isteyerek yapın, öğrenim süresince okulun verdikleriyle yetinmeyin, çalışın.

Kendinize değer kattıktan sonra maaş filan konuşmaya gerek bile duymazsınız.

• denizyildizi345 D kullanıcısına yanıt
    Türkiyede 13 bin lira mı yurtdışında 2.25 bin doları mı TL'ye çevirdiniz?
    Forumda Odtü bilgisayar mezunu bir abimiz de yurtdışından 2.5 bin dolar teklif geldiğini söylemişti çevirince iyi para ama 2.5 çok az bu yüzden kabul etmemişti gitmeyi
  • Var olabilecek en kötü doktoru düşünün;
    50 bin sıralama yapmış olsun ancak bir özeli ücretli zorla kazanmış olsun, sınıfları zorla geçsin 2.00 ortalama ile mezun olsun, okul boyunca kendini geliştirmesin, tus kazanamasın. Mezun olur olmaz alacağı maaş 7-8 bin

İyi bir mühendis düşünelim;
    İlk 10 binde güzel bir sıralaması var, Odtü İtü gibi iyi bir yerde okuyor, 3.5 civarı ortalaması var, yabancı dili iyi okul boyunca kendini geliştirmiş ve iyi stajlar yapmış. Mezun olacak girebileceği en iyi yer Aselsan ( ki neredeyse her mühendisin hedefi, kontenjan sınırlı) alacağı maaş 6 bin. (Odtü bilgisayar tanıtımını izlerseniz profesörün çalışanlarının büyük bir çoğunluğunun Aselsana gittiğini söyleyeceğini göreceksiniz, yani Türkiye'nin en iyi mühendis adaylarından bahsediyoruz ve bunlar kontenjanı zaten dolduruyor)
    Kimse yurtdışı falan demesin Odtü İtü gibi Türkiye'nin en iyileri bile dünya sıralamasında ilk 500'de değil. Burada da görüyoruz yeni mezunlara yurtdışından gelen teklifleri, genelde 2-3 bin arası oluyor çünkü sizden daha iyi en az 500 üniversite var. O kişilere 7-8 bin dolar teklif ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 1 Eylül 2019; 10:18:13 >

• Xakler kullanıcısına yanıt
    Hocam peki işletme iktisat uluslarası ilişkiler gibi bölümler için ne düşünüyorsunuz
    Ben de tıp fakültesini bırakıp bu bölümlerden birini okumayı düşünüyordum da
    Sonradan vazgeçtim ama halen kafam karışık bana bir tavsiyeniz var mı
  • Severek yapacağın, istediğin meslek her zaman daha önemlidir. Bana sorarsan fakir olmamak yeterli maddi açıdan mutlu olabilmek için. Paran olursa telefonun evin araban kıyafetin tatilin olur, paran arttıkça bunların da fiyatı artar. Daha çok kazanırsan daha iyi ev daha iyi araba istersin, tatiline daha çok para verirsin. Bu böyle döngü halinde gider, temelde herkes aynı hayatı yaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 1 Eylül 2019; 10:14:15 >
  • Xakler kullanıcısına yanıt
    hocam ama şöyle bir sorunum var ne istediğimi tam olarak kestiremiyorum hep bir kararlık içerisindeyim
    o bölümler şu an ilgimi çekiyor ancak ileride pişman da olabilirim bu konuda tam kesin bir şey söylemiyorum
    sırf bu kararsızlık yüzünden bir sene sınıfta kaldım
    tıpta devam mı etmeliyim gerçekten hiç bir şeyden emin değilim
  • Maalesef bunun cevabını ben veremem senin bulman gerekiyor. Eğitim bazlı düşünmekten ziyade meslekleri ele al ve ileride günlerinin nasıl geçeceğini kestirmeye çalış. Evet ben on yıllar boyunca her gün bu mesleği yapabilirim diyeceğin yeri seç. Okul 4-5 yıl sürüyor meslek hayatı 40+ yıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 1 Eylül 2019; 10:17:4 >
  • AlphaScramble kullanıcısına yanıt
    Referans olayına direk torpil demek yanlış. Yeni mezun için kimse refransa bakmaz zaten, genelde mezun olduğu okul, ortalama ve hangi alanda çalışmak istediğini belirlemiş olmak daha çok etkiler. Yeni mezun olmayan biri için artık bunlardan ziyade iş hayatı boyunca ne yaptığı ve nasıl bir insan olduğu işin içine giriyor (uyumlu bir insan mı, takım çalışmasına yatkın mı, kendi kafasına göre mi iş yapıyor yoksa müdürlerinin sözün mü dinliyor, yeni şeyler öğrenmeye hevesli mi yatkın mı vs.), burada da işin içine referans giriyor haliyle, mesela senin müdürün senden memnunsa senin önereceğin bir kişiyi işe alır hiç tanımadığı kişiyi değil, sonuçta o adam da senin ile aynı birimde çalışacak uyumlu olması da önemli. Şunu da söyleyeyim iyi bir üniversiteden iyi bir ortalama ile mezun olmuşsan da çoğu şirket referansa falan takılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xakler

Var olabilecek en kötü doktoru düşünün;
    50 bin sıralama yapmış olsun ancak bir özeli ücretli zorla kazanmış olsun, sınıfları zorla geçsin 2.00 ortalama ile mezun olsun, okul boyunca kendini geliştirmesin, tus kazanamasın. Mezun olur olmaz alacağı maaş 7-8 bin

İyi bir mühendis düşünelim;
    İlk 10 binde güzel bir sıralaması var, Odtü İtü gibi iyi bir yerde okuyor, 3.5 civarı ortalaması var, yabancı dili iyi okul boyunca kendini geliştirmiş ve iyi stajlar yapmış. Mezun olacak girebileceği en iyi yer Aselsan ( ki neredeyse her mühendisin hedefi, kontenjan sınırlı) alacağı maaş 6 bin. (Odtü bilgisayar tanıtımını izlerseniz profesörün çalışanlarının büyük bir çoğunluğunun Aselsana gittiğini söyleyeceğini göreceksiniz, yani Türkiye'nin en iyi mühendis adaylarından bahsediyoruz ve bunlar kontenjanı zaten dolduruyor)
    Kimse yurtdışı falan demesin Odtü İtü gibi Türkiye'nin en iyileri bile dünya sıralamasında ilk 500'de değil. Burada da görüyoruz yeni mezunlara yurtdışından gelen teklifleri, genelde 2-3 bin arası oluyor çünkü sizden daha iyi en az 500 üniversite var. O kişilere 7-8 bin dolar teklif ediliyor.
    Tıp için dediğin doğru ona bir şey diyemem ama

1) Aselsan her mühendisin hedefi değil, belki yeni mezunken parasından ve adından ötürü öyle olabilir ama zaman içinde öyle olmadığını anlarsın
    2) Aselsan maaşı 6000 değil, 8400 TL + primler var (yeni mezun).

Yurt dışı olayında da diğer üniversite mezunlarına direk 7-8 vereceklerini zannetmiyorum.

• Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Türkiyede 13 bin. Yurt dışı için dolar bazında yüksek değil tabii Türkiye için gayet yüksek bir maaş ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BF6B0612

hocam ama şöyle bir sorunum var ne istediğimi tam olarak kestiremiyorum hep bir kararlık içerisindeyim
    o bölümler şu an ilgimi çekiyor ancak ileride pişman da olabilirim bu konuda tam kesin bir şey söylemiyorum
    sırf bu kararsızlık yüzünden bir sene sınıfta kaldım
    tıpta devam mı etmeliyim gerçekten hiç bir şeyden emin değilim
    Dostum sen tıp istiyosun şuan ama acaba müh yazsam diyorsun ve kararsızlık mı içindesin? Şimdi şöyle başlayalım, biyoloji seviyor musun? Eğer tıp okursan insan bedenindeki her şeyi ezberleyeceksin, sadece biyoloji üzerinden gidecek, bitince tus kasacaksın ve doğu hizmeti artı sürekli nöbet tutacaksın bunları gözün kesmesi gerekli, he iyi yanları da insanların hayatını kurtarma hissi ve parası, müh ben argede çalışıyorum ve parça tasarlamak üzerine dönüyor, çalıştığın sektör için, sıradan bi müh bölümü sonrası çok düşük ücretler söz konusu ama iyi bi üni ve iyi stajlarla ismi olan bi yere kapağı stıp buarada yapacağın başarılı işlerle cv ni donatıp en iyi şirketlere geçebilirsin artı yurtdışına gitmek de başarılı bi müh için mümkün, sen tam olarak sorununu anlatırsan tartışalım

• denizyildizi345 D kullanıcısına yanıt
    13 bin mi ben 50 bin alan mühendis tanıyorum işe başlar başlamaz hatta samsundan mezun odtüden mezun olanı da siz düşünün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C83C5EC86

13 bin mi ben 50 bin alan mühendis tanıyorum işe başlar başlamaz hatta samsundan mezun odtüden mezun olanı da siz düşünün
    İroni herhalde, üst düzey yönetici bile trde 50 anca alır

• green_arrow kullanıcısına yanıt
    gerçek hocam
  • Lisedeki 4 yıllık sıra arkadaşım aynı zamanda Odtü Makina mezunu ve şu an Aselsanda 6.500'e çalışıyor. Üstelik forumda da birisi çalışıyordu detaylı bir konusu vardı o da maaşa 6-7 bin arası demişti.
    Tabiki her mühendisin hedefi değil, ancak kesinlikle bir çoğunun hedefi. Ne zaman böyle bir konu açılsa her mühendis direkt Aselsan, Roketsan demeye başlıyor.

Aselsanın dünya sıralamasında 600. okuldan mezun olduğu kişiye 8400 verdiğini söylüyorsun ama yurtdışındaki top firmaların top üniversite mezunlarına 7-8 bin vermeyeceğini söylüyorsun? Harvard, Oxford, MIT, Ucla mezunlarını Apple, Intel, Microsoft gibi yerlere gönderiyor ve bu firmalar bir Aselsan olamıyor yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 1 Eylül 2019; 16:8:3 >
  • Glassdoor dan bakabilirsiniz bu arada yurtdışı maaşlarına, para nerede kanalında yurtdışında mühendislik yapanların maaş söylediği video da mevcut

• quote:

Orijinalden alıntı: Xakler

Lisedeki 4 yıllık sıra arkadaşım aynı zamanda Odtü Makina mezunu ve şu an Aselsanda 6.500'e çalışıyor. Üstelik forumda da birisi çalışıyordu detaylı bir konusu vardı o da maaşa 6-7 bin arası demişti.
    Tabiki her mühendisin hedefi değil, ancak kesinlikle bir çoğunun hedefi. Ne zaman böyle bir konu açılsa her mühendis direkt Aselsan, Roketsan demeye başlıyor.

Aselsanın dünya sıralamasında 600. okuldan mezun olduğu kişiye 8400 verdiğini söylüyorsun ama yurtdışındaki top firmaların top üniversite mezunlarına 7-8 bin vermeyeceğini söylüyorsun? Harvard, Oxford, MIT, Ucla mezunlarını Apple, Intel, Microsoft gibi yerlere gönderiyor ve bu firmalar bir Aselsan olamıyor yani?
    6500 azmış.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.