Şimdi Ara

Mühendisler Windows Mobile 7'nin bazı özelliklerini ele verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
7.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows Mobile 6.5 kullanıcıyla buluşmasına az bir süre kala, Windows Mobile 7 hakkında da yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Sanal alemin ünlü iş amaçlı sosyal ağı Linkeldin'e üye yazılım mühendisleri Windows Mobile 7 için yaptıkları çalışmaları iş deneyimlerine yazarak, merakla beklenen işletim sisteminin yıllardır geliştirme aşamasında olduğunu ortaya koyuyorlar. İşte mühendislerin WM7 için çalıştıkları alanlar;

-Gelişmiş el yazısı tanıma sistemi

-Nvidia Tegra (APX2500) desteği

-İvme ölçer ve manyetometre gibi MEMS ( Micro-Electro-Mechanical Systems) sensör kabiliyetleri

-Windows Live üyeliği üzerinden Exchange Mobile Client desteği

-İçeriği bilinmeyen Nickname Cache servisi

-Ceaser Platformu (OMAP3430 - 600 MHz ARM Cortex A8 + PowerVR SGX 530 GPU + 430MHz C64x+ DSP + ISP )'un da entegre BCM4325 Wlan çipi

-AT&T Video Share (Rich Video Call) desteği

-Gelişmiş mesaj uygulaması, dahili Live Video arama motoru

-Otomatikleşmiş ActiveSync

Microsoft'un iPhone OS'i hedef aldığı iddia edilen ve kapasitif dokunmatik ekranlı üst sınıf cihazlarına hitap eden Windows Mobile 7'nin çıkış tarihinin 2010 yılı sonunu bulması, Android OS'i hedef aldığı söylenen Windows Mobile 6.5'li ilk cihazların da Ekim ayı içersinde satışa sunulması bekleniyor.

• Her ne kadar zaman çabuk geçsede 2010 sonunu duyunca çok uzun geliyor.Ama yinede merakla bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RYU1980 -- 7 Eylül 2009; 9:07:03 >
  • MS üzerinde dursa iphone os'dan daha iyi birşey çıkarır ortaya ama şu ana kadar wm platformuna üvey evlat muamelesi yaptılar. Kendim bir iphone kullanıcısıyım ama bazı kısıtlamaları insanı gerçekten gıcık ediyor. İşte burada wm'nin sınırsızlığını arıyorum gerçekten de.
  • darilmaca yok
    microsoft dan ne hayir gordunde neyini merakla bekliyorsin onu anlamadim??
  • peki windows mobile 6 ya da 6.5 destekleyen cihazlara windows mobile 7 sürümü yüklenebilecek mi? daha da önemlisi windows mobile 7'deki tüm özellikleri windows mobile 6 ya a 6.5 kullanan cihazlar da destekleyebilecek mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabbitweed

darilmaca yok

Kesinlikle yok.O mu iyi bu mu iyi yerine ben benim için en kullanışlı sistemin hala windows mobile olduğu kanısındayım.Iphone kullandım,Android kullandım hatta iphone 3gs alacağım yakın zaman da ama ben hala windows kullanmak istiyorum.Ne faydasını gördüm derken ben çok faydasını görüyorum çalıştığım şirkette faydasını görüyorum.(Onun sayesinde para kazanıyorum vs.)Sana faydası yok belki ama ben microsoft ürünlerini kullanmaktan keyif alıyorum.
  • ben 7 yıldır wm kullanıyorum. sadece geçen sene iphone a geçme hatası yaptım, 4 ay zor dayandım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • WM' ın gelişmemiz zavallı bir işletim sistemi olarak gören arkadaşlara bir çift sözüm var!
    Omnia forumlarına girip baksınlar, çeşitliliği ve bolluğu görsünler.
    Sanmasınlar ki tek bir işletim sistemi var!

2 haftada bir işletim sistemleri güncelleniyor..
    Sürekli olarak yeni romlar çıkıyor ve kullanıcılar bu romları deniyor.
    Program tema çeşitliliği felaket düzeyde.
    Bildiğiniz gibi değil yani.
  • 2 3 tema gorucem diye habire yeni rom kuralim oldu tamam.contact list,mesaj resim muzik program ve dosyalar bunlar silinecek ama mecbur cunku yeni rom kurucaz alet reset yiyecek.ozaman hepsinin yedegini alalim.dosya yoneticisi acalim tum dizinleri didik didik edelim backup icin.sence kac saat surer bu is ortalama?alt tarafi 2 3 tema ve icon icin.Degermi
  • Multi Touch en büyük eksiklik.Bunu yaparsa işte o zaman iphone ile kıyaslayabiliriz.

Günde 1 reset atma zorunluluğu, windows mobile yavaşlığını hiç saymıyorum bile...
  • quote:

2 3 tema gorucem diye habire yeni rom kuralim oldu tamam.contact list,mesaj resim muzik program ve dosyalar bunlar silinecek ama mecbur cunku yeni rom kurucaz alet reset yiyecek.ozaman hepsinin yedegini alalim.dosya yoneticisi acalim tum dizinleri didik didik edelim backup icin.sence kac saat surer bu is ortalama?alt tarafi 2 3 tema ve icon icin.Degermi

Sürse sürse 1 saat sürer ama önünüzde milyon tane seçenek olur. iPhone'da ise program yüklemek için bile Apple Hazretlerinin izin vermesini beklersiniz. Apple izin verecek de üretici programı Apple Store a koyacak da kullanıcı indirecek..
  • appstore dan 2 tıklamayla 0.99 ile 6.99 arasi degisen fiyatlarla dunya kadar yazili alabilirsin.windows mobile icin forum forum dolasir program arasin.yani hamallik
  • WM bana göre değil. Ben herşeyden önce cihazı alırken telefon özelliğinden dolayı alıyorum onda da sorun yaşıyorum.(Birçok cihazda böyle bir sorun kalmadı; ama bende var.)

Bana en uygunu eskiden olduğu gibi Symbian.
  • quote:

darilmaca yok

Bu da bir yorum tabiki ama ben 7'yi bekliyorum beğenirsem HTC ile birlikte alabilirim...
  • Iphone kullananlarda hastalık oldu bu nerde winmobile topiği görseler sürekli karalayıcı yazılar yazma ihtiyacı hissediyorlar.Yok capasitifmiş yok bilmemneymiş .Günde kaç defa kullanıyorlar şu capasitif ekanı merak ediyorum illa elini 2 yöne çekerekmi zoom yapmak gerek operaya 1 kez tık lıyOrum zoom yapıyor çocuk oyuncağı gibi elini oyana aç buyana aç küçült büyült... opera ile sorunsuz internette geziyorum .Winmobile i iş için kullanan birisi olarak zaten resim bakma zamanım yok mp3 dinleme zamanım hiç yok .BUnlara ihtiyaç duyan zaten İphone alır.Hala google maps ile navigasyon yaptığını zannedin siz.Yıllardır winmobile ile Navigasyon yapılıyor tomtom sağolsun acıdı iphone a da yazılım çıkardı en sonunda .BIRAKIN ARTIK BU KARALAMA YAZILARINI WINMOBILE BEĞENMIYORSANZ KULLANMAYIN BU KADAR BASİT.
    Hergün resetleme gereken diyen arkadaş hala winmobile nin hangi aşamada olduğunu bilmiyor sanırım.en azından winmobile kitlenince reset butonu var telefon melodisi çalarken kitlenen İphone a o kadar çok şahit oldum ki bangır bangır bağıran iphone larını multitouch yaparak susturmaya çalışıyorlardı.
    Touch hd kullanıyorum 6 aydır 1 kez bile kilitlenmedi ve resetlemedim.İster inanırlar ister inanmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tazymazy35 -- 11 Eylül 2009; 21:26:57 >

• windows da kitlenme var diyenleri anlamıyorum 6-7 aydır htc diamond kullanıyorum bi kere bile kitlenmedi reset atmadım , kullanmayı bilmeyenler anca karalıyolar o kadar program yukluyorum kastırıyorum kasılma yok cunku cihaz ım guclu ve wm 6.1 de suan cok iyi benim icin , iphone u ovenler bide kendi makinalarının eksilerinede baksınlar tamam nette kabul ediyrum iphone cok iyi ama sadece netle bitmiyor bu iş , dune kadar btooth tan dosya gonderilmiyodu itunes olmadan dosya transferi bile yapılmıyodu kopyala yapıstır bile yoktu yani bide bu tarafından bakın olaya, win7 cıkacak bi cıksın bakalım ondan sora elestiri yapalım
  • WM7 büyük ihtimalle capacitive ekranı destekleyecek eğer duyumlar doğru ise HTC LEO nun işletim sistemi wm ekranı capacitive.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaydee

windows da kitlenme var diyenleri anlamıyorum 6-7 aydır htc diamond kullanıyorum bi kere bile kitlenmedi reset atmadım , kullanmayı bilmeyenler anca karalıyolar o kadar program yukluyorum kastırıyorum kasılma yok cunku cihaz ım guclu ve wm 6.1 de suan cok iyi benim icin , iphone u ovenler bide kendi makinalarının eksilerinede baksınlar tamam nette kabul ediyrum iphone cok iyi ama sadece netle bitmiyor bu iş , dune kadar btooth tan dosya gonderilmiyodu itunes olmadan dosya transferi bile yapılmıyodu kopyala yapıstır bile yoktu yani bide bu tarafından bakın olaya, win7 cıkacak bi cıksın bakalım ondan sora elestiri yapalım

Kesinlikle katılıyorum. Yaklaşık 10 aydır Touch Pro kullanıyorum ve kitlenme, resetleme ihtiyacı gibi şeyler çok nadir oluyor. Burda bütün iş şundan kaynaklanıyor:
    Bazı programların SD karta değil, cihaz hafızasına yüklenmesi gerekiyor ki stabil çalışsın. RAM i düşük cihazlarda, bunu pek yapamıyoruz maalesef ve yavaşlık, kitlenme gibi sorunlar bundan kaynaklanıyor. HTC nin TP, Diamond gibi cihazlarında RAM yüksek olduğu için hafıza sorunu yok. WM cihazlarda RAM, işlemciden daha önemli bence. Uzunca bir süre önce HP HX4705 kullanıyordum. Cihazda 624 mhz işlemci olmasına rağmen, RAM düşük olduğu için sürekli resetlemek gerekiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_ari -- 13 Eylül 2009; 22:08:49 >

• Ben Windows işletim sistemine alışamadım kalsın ki WM.Ama asla kötülemem ki milyon dolarları buluyor geliştirilmeleri.WM nin de iPhone OS ye göre + ları vardır tabiki.Ama elle kullanma rahatlığını WM de bulamıyorum işte :( Şu Microsoft Multi-Touch sistemine geçse artık.

iPhone şu ana kadarki en iyi PDA'dır bence.Ama Omnia da ikinci.Gsmart i120 sonuncu ya Bu kadar çektiren telefon yoktur.
  • bende uzun zamandır wm kullanıyorum ve cok memnunum. Ama bayram sonrası 3gs almayı dusnuyorum iphone gurubunda okuduklarım bıraz gozumu korkutsada aklımda kalcagına deneyeyım dıyorum. wm de yapmayı ısteyıpde bulamadıgım program yok gıbı.ben tema zıl sesı gıbı seylere pek ılgı duymadıgımdan hep program yonune bakıyorum.yedekleme ozellıkle cok rahat.ama bellı olmaz baktım beceremedım tlf yedekde durucak :)

herkesin kullanımına gore sıstem olması dılegıyle...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.