Şimdi Ara

Mühendisliği Türkçe Okumak vs İngilizce Okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • istediğim bölümün türkçesi tutuyor, ingilizcesi tutmuyor. B1 seviyesi ingilizcem var ama ingilizce kullanmayalı 2 yıl oldu. kursa gittiğim için o zamanlar aktif ingilizce konuşuyordum. şuan ne essay yazıyorum ne de konuşacak insan var. türkçe gitsem sizce bir eksiği olur mu? sanırım hazırlık okumayacağım 4 sene olacak, ne kaybım olur sizce?

bilgili arkadaşlar yazarsa sevinirim.

bir de daha iyi ünide türkçe okumak mı, bir alt ünide ingilizce okumak mı ?

• edit: elektrik-elektronik mühendisliği
  • Hangi üniler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıldız teknik elektrik müh türkçe
    marmara üni elektrik müh ing

ikisi de yaklaşık sıralama
  • quote:

Orijinalden alıntı: turevinisifiryapandeger

yıldız teknik elektrik müh türkçe

Yıldız yüzde 30ing

• quote:

yıldız teknik elektrik müh türkçe

Yıldız yüzde 30ing

• xasger kullanıcısına yanıt
    Sıralama sitelerinde ing ibaresi yazmadıgından türkçe düşündüm. Hangi dersler ing peki bilginiz var mı? Ve yıldızın ing i kötü diyolar onun hakkında bilginiz var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • turevinisifiryapandeger kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle tartışılmasız İng çünkü artık ingyi yabancı dil olarak almıyorlar ana dil alıyorlar müh yanına ekstra dil istiyorlar

• Normalde İngilizce daha iyi tabi ama Yıldız'ın teknik üniversite avantajı var.Ben Marmara'dan daha iyi olduğu kanısındayım.Yani burda eğitim kalitesi vs yabancı dil kıyaslaması yapmış oluyoruz aslında.İngilizce okumanın artısı yok değil ama Türkçe okuyarak da o artılara sahip olabilirsin.Mezun olduğunda İngilizcenin iyi olduğunu ispatlamanın farklı yolları var.Sertifikalar,uluslararası sınavlar gibi.Kısacası İngilizce okumak bir öncelik ama olmazsa olmaz da değil.Ben senin yerinde olsam Yıldız'ı seçerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 12 Temmuz 2018; 1:11:34 >
  • starkhanesi kullanıcısına yanıt
    İyiymiş. Amerikalılar çatır çatır çince,japonca öğreniyor ama

• quote:

Sıralama sitelerinde ing ibaresi yazmadıgından türkçe düşündüm. Hangi dersler ing peki bilginiz var mı? Ve yıldızın ing i kötü diyolar onun hakkında bilginiz var mı?
    Yıldızin hazırlık sınavına 2700 kişi girdi 950kisi geçti hazırlık sınavı zor(bende 56ile kaldım) eğitim sınavıyla doğru orantıli değil bölüme gelince yüzde 30larda fazla kasmiyorlar.Eger elektronikige ilgin fazla yoksa YTÜ seçebilirsiniz ama YTÜ de elektronik yok.Ayrica Marmara teknik bir üniversitede değil.tabi yinede iyice karşılaştırın.

• xasger kullanıcısına yanıt
    daha çok elektriğe ilgim var, elektronik okuyamayacak olmak benim için bir sorun değil. hazırlık okumayı çok istiyordum 1 sene mola gibi görüyordum ingilizce derdim pek olmadığı için sınavlara çalışırım sadece kafasındaydım. yıldızda hazırlık oldugunu bilmiyorum türkçe sanıyodum %30 muş sevindirdi beni.

bir de hangi dersleri ing görüyorsunuz? %30 nedir açar mısınız?
  • quote:

daha çok elektriğe ilgim var, elektronik okuyamayacak olmak benim için bir sorun değil. hazırlık okumayı çok istiyordum 1 sene mola gibi görüyordum ingilizce derdim pek olmadığı için sınavlara çalışırım sadece kafasındaydım. yıldızda hazırlık oldugunu bilmiyorum türkçe sanıyodum %30 muş sevindirdi beni.

bir de hangi dersleri ing görüyorsunuz? %30 nedir açar mısınız?
    Yökun zorunlu tutuğu ve seçmeli dersler ing

Mesela 4senede 240 ders varsa 72 işini ing almak zorundasin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.