Şimdi Ara

MÜHENDİSLİK 1.SINIF İÇİN LAPTOP VE DERS TAVSİYESİ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Ben adana bilim ve teknoloji üniversitesi havacılık ve uzay mühendisliği okuyorum. seneye 1.sınıf olacağım.

1)Öncelikle sorum şu, dersler için tavsiyeleriniz neler olur? Bu hataları mutlaka yapma dediğiniz şeyler nedir? çünkü 1 sene hazırlık okudum ve matematik ve fizik görmedim bu yıl boyunca.

2)Bir diğer sorum şu, bu bölüm için laptop araştırıyorum haliyle fiyatlar uçuk. Önereceğiniz laptop sistemleri nelerdir? Memnun kaldığınız laptopların linkini atabilir misiniz bana? Teşekkürler.

• MühendisRehberi kullanıcısına yanıt
    Hocam cok tesekkurler onerileriniz icin. Malum gunumuzde laptoplar oldukca pahali ekonomik olarak bilgisayar bulmak da zor, herkes laptop almak icin eylul ayini beklememi onerdi siz ne onerirsiniz ? Hemen mi almaliyim yoksa beklemeli miyim?

Bolumde okuyan arkadaslarima sordugumda da 16gb ram 512 gb ssd ve gtx 1660 serisi olmasi cok isime yarayacagini söylediler. Lenovo legion, monster tulpar modellerini de onerdiler. Ram ve ssd parcalarini yukseltmek daha az miktarda mi tutar yoksa yuksek halde almak daha mi iyidir sizce?

Son sorum olsun, kalkulus, fizik, kimya gibi dersler icin hangi kaynaklari onerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba.Bende Çukurova üniversitesi makine mühendisliği 1.sınıfa başlıyorum eylülde.Hazirandan beri öğrencilik işlerimi karşılayabilecek autocad,SOLIDWORKS ve yazılım işleri için kullanabileceğim sadece ihtiyaçlarımı karşılayacak ve kullanım rahatlığı verecek laptop bakıyodum işin aciliyeti olmadığı için thinkpad e595 r5 3500u 8gb ram 256gb Ssd 15.6 inch laptobu arka aydınlatma klavyesi olmaması ve kronik coil whine + wireless kartı problemlerine rağmen piyasadaki laptoplar arasında 180 derece açılabilen ıps ekran ve dayanıklı bir iş laptobu olmasından dolayı o an için en ideal laptop diye sepette bekletiyodum.Alma konusunda da kararsızdım diğer modellere bakıyordum. Derken 4 5 gün kadar önce thinkpad e15 r5 4500u 8gb ram 256gb Ssd 15.6inch laptop türkiye geldi ve şuan sadece n11 de yeni katılmış bir mağaza olan ABSSTEKNOLOJİ de satılıyor üstelik 100 lira daha ucuz ve e595 teki eksikliklerin ve kronik sorunların hiçbiride yok şuan donanım haberde satın alan kullanıcılardan gelen dönüşlere göre.Hatta parmakizi okuyucusu gibi bir artısıda var. Şuanki fiyatıda 4.548 tl ve mağaza sahibi dolardaki dalgalanmaya görede fiyat değisecek dedi bize.Bu laptobu satın almaya karar verdim .fan sesi yok gibi ısınma sorunu yok.Resmen bana al beni aylardır beklediğin latop benim diyor.Doğru bir karar vermişmiyim sizce bu özelliklerdeki bir laptop ve 3d çizim yapacak 1 makine mühendisliği öğrencisi için?Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayserideki Sivaslı -- 2 Ağustos 2020; 19:59:41 >

• Hocam autocad solidworks vb. için illa harici ekran kartımı lazım.Özellille autocad için.çünkü 3 sene autocad dersi göreceğim ben.onboard yani paylaşımlı olsa olmazmı.Ben çünkü bu programları mezun olduğumda bana lazım olacak olduğu için kendimi geliştirmek amacıyla kullanmayı öğrenmek istiyorum ve profesyonel bir şekilde de kullanacak değilim öğrenciyim şuan sonuçta.Böyle bir laptop alırsam işlemcisi sağlam fakat ekran kartı dandik olduğu için yarım yamalak bir laptop mu almış olurum.Şuda aklıma glmiyor değil : almışken haricili al ama ekran kartını paylaşımlıdan daha yüksek tut aynı zamanda da olabildiğince zayıfından al 4 sene sonra profesyonel hayatında gerekli olduğunda upgrade et ekran kartını yine aynı bilgisayarla devam et diyorum ama ozamanda heralde masaüstüyle ilerlerim laptopla ne uğraşacam çünkü hiçbir laptop ekran kartı bir masaüstü ekran kartıyla yarışamaz şeklinde.Ve ben bu laptobu en az 4 yıl kullanacağım. Harici ekran kartlı modeller çok enerji tüketiyor diye biliyorum.Yani solidworksü bu 4 yıl boyunca öyle çok sık kullanmayacağım halde günlük kullanımda da şarj dayanıklılığından feragat etmek bana mantıklı gelmiyor.Oyun falanda umrumda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayserideki Sivaslı -- 3 Ağustos 2020; 2:23:8 >

• Aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.sizi yordum baya.Kusura bakmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.