Şimdi Ara

MÜHENDİSLİK GERÇEKTEN BU KADAR VAHİM DURUMDA MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
5
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaşlar artık harbi harbi korkmaya başladım mühendilik okunmaz şöyle kötü böyle kötü bu nedir ya gerçek mi bu? Ben iü metalurji ve malzeme mühendisliği okicam bunun durumu daha da mı kötü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne mühendisi olduğuna göre değişir, bursada makine-otomotiv mühendisliği okuyan biri asla işsiz kalmaz sanayi cenneti burası
  • İlk yorum
    +
    Bilgisayar müh.
    inşaat müh.
    ..adam işsiz kalmaz
    Söylentilere bakma sen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kün Togdı

Ya arkadaşlar artık harbi harbi korkmaya başladım mühendilik okunmaz şöyle kötü böyle kötü bu nedir ya gerçek mi bu? Ben iü metalurji ve malzeme mühendisliği okicam bunun durumu daha da mı kötü?

Hocam mühendislikte kendinizi geliştirmezseniz yeni bir şeyler bulmazsanız yeni şeyler keşfetmezseniz o mühendisliği boşa okursunuz.Kendinizi çok geliştirmeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AydoSkull99

quote:

Ya arkadaşlar artık harbi harbi korkmaya başladım mühendilik okunmaz şöyle kötü böyle kötü bu nedir ya gerçek mi bu? Ben iü metalurji ve malzeme mühendisliği okicam bunun durumu daha da mı kötü?

Hocam mühendislikte kendinizi geliştirmezseniz yeni bir şeyler bulmazsanız yeni şeyler keşfetmezseniz o mühendisliği boşa okursunuz.Kendinizi çok geliştirmeniz gerekiyor.

Kendini geliştirmek kocaman bir yalandır.
    Torpilin varsa iş bulursun kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: peçetedenüreyenadam

quote:

quote:

Ben iş bulmaktan bahsetmiyorum iş bulmak küçük mühendislerin derdidir büyük adı sayılı bir mühendis olmaktan bahsediyorum küçük mühendislerin bu ülkede gereği lüzumu yok.

• böyle birşey söylemek yanlıştır.

Bugün bir mühendis 1.200 -1.300 e rahatlıkla iş bulabiliyor.

Vahim bir durumda değil meslek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: peçetedenüreyenadam

quote:

quote:

Ben iş bulmaktan bahsetmiyorum iş bulmak küçük mühendislerin derdidir büyük adı sayılı bir mühendis olmaktan bahsediyorum küçük mühendislerin bu ülkede gereği lüzumu yok.

Öyle büyük mühendis olman imkansız.
    Metalurji Mühendisi olup nerelere gelebilmeyi düşünüyorsun ki ?
    Mezun olduğunda ya şirkete yada devlete girmek için uğraşacaksın.
    Yani sen büyük mühendis olmaktan önce iş bul.
    Unutma ki işsiz olan çok mühendis var.
    Burası Türkiye, burada mühendisler masa başında oturur imza atar.
    Teknik bir üniversitede Makine, Elektrik gibi bir bölüm okusaydın belki dediğin gibi büyük bir mühendis olabilirdin.

• Baraj gelse bile bu saatten sonra düzelmez. Özele gitmek istesen itü, odtü falan bunlar kapışacaksın. Kazanırsan karın tokluğuna çalışacaksın deneyimin olmadığı için. Yükselmek için çok çalışman gerekecek. Birilerine yalakalık yapmak zorundasın. Sürekli kafanda atılırsam ne olacak olur.

Devlet babaya yaslamak sırtını daha iyi o da sıkıntı ama. Sen odtü mezunu olsan bile kpss'de kocaeli'ndeki adamla benzer şartlardasınız. Diploma bir anlam ifade etmez. Önüne hiç beklemediğin insanlar geçip devlete atanabilir. Devlet rahattır ama maaşları tatmin etmez.

Yani mühendislik devletimiz sayesinde ve önüne gelene mühendislik diploması verilmesi yüzünden bitik durumda.

Puanın yetiyorsa yaz gitsin tıp. Devlete direk atanıyorsun. Daha fazla istiyorum dersen bas istifanı geç özele. Hastane battı ve atıldın mı? Problem yok. Devlet baba yine alıyor kucağına seni. Uzman olamazsan bile pratisyen maaşları aşırı dolgun. Çok refah bir yaşam sürdürür.

Bak bu abimiz kaç yıllık mühendis ve çok şeyi yaşayarak tecrübe etmiş. Anlatsın.

• ilk 150 bine giren meslek lisesi çıkışlılar mühendisliği kötülemeye başlamışlar bile
  • İşte bu düşünce bu ülkeyi geriletir. Ön yargı bir insanı mahveder önüne bir perde çeker.
  • quote:

İşte bu düşünce bu ülkeyi geriletir. Ön yargı bir insanı mahveder önüne bir perde çeker.

Bu önyargı değil gerçekler.
    Tesla, Edison gibi biri olmayı bekliyosun sanırım.
    Mezun olduğunda 1000 liraya işe girince anlarsın.

• Hocam Edison küçük yaşta algı yavaşlığı yüzünden okulu bırakmış evde bodruma bir labaratuar kurmuş orda çalışmalarını yapmış.Sonra parasızlıktan New York a taşınmışlar ve orada ona destek veren yardımcıları sayesinde bir çok şeyi keşfetmiştir.
    Nikola tesla babası papaz olduğundan dolayı okumasını istememiş ve onu papaz yapmak için uğraşmıştır ama o inatla okumuş mühendisliği kazanmıştır.Mühendislik okurken ailesini kaybetmiş depresyona girmiş okumayı bırakıp sıradan bir telefon şirketinde çalışmaya başlamış ve burada bir çok bilim adına şeyler keşfetmiştir

Gördüğünü gibi bu adamlar zengin mühendis olup işe girip binlerce dolar kazanan adam değiller hatta doğru düzgün bile iktisat yapmamış hayatları hep kederli geçmiş sadece kendi emekleriyle yılmadan başarıya gitmişler ve dünyada hala adı anılır büyük insanlar olmuşlardır
  • Sadece okulu bitirerek kolayca iş bulamazsın.Buraya kadar doğru.

Okulu bitirdikten sonra yabancı diller , diğer programlar üzerine sertifikalar , stajlar.. işte bunlar çok önemli.
    Torpil aslında bir konuda işe yarıyor. Tanıdığının olduğu bir yerde rahatça staja girebiliyorsun vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuckFou -- 4 Eylül 2015; 10:58:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: @koray.tekler

İlk yorum
    +
    Bilgisayar müh.
    inşaat müh.
    ..adam işsiz kalmaz
    Söylentilere bakma sen

dümdüz bilgisayar mühendisliği mezunu bal gibi işsiz kalır. torpili yoksa tabi.
  • Yahu bu mühendisliği kötüleyenler zaten mühendisler talep artsın adam azalsın ki maaş artsın.
  • quote:

Büyük üniversitelerde ana mühendisliklerden(makina pc elektronik inşaat) mezun olursan geleceğin parlaktır. Ama senin konumunu pek parlak görmüyorum

• quote:

bölümün güzel. ben makine mühendisliği okuyorum. geçen yaz TEI de staj yaptım dolu metalurji malzeme mühendisi çalışıyor. ben de malzeme alanına yönelmeyi düşünüyorum zaten. hafif metallerin endüstride kullanımı üzerine veya sadece alüminyum üzerine bi tez yaz 2.5 üstü ortalamayla mezun ol ingilizce de iyiyse iyi para kazanırsın.

kaynakla da ilgilenebilirsin. mezun olunca ODTÜ de kaynak mühendisliği programını araştırabilirsin.

hala inanmazsan kariyer net üyeliği al iş imkanlarını ara. mühendislik okunmaz diyenler kötü okullarda kötü mühendislik okuyanlar :)

su ürünleri mühendisliği var mesela bu bölüm okunmaz tabi. ama metalurji iyi bölüm kardeşim dinleme sen kimseyi.

• Sen buradaki ergenlerin dediğine bakma.Mühendislik gerçekten kötü durumda.Ülkemizde sanayi imkanları fazla ama verilen mezun sayısı ihtiyaç olanın 3-4 katından fazla.İstersen memurlar.net te mühendislerin durumuna bakabilirsin.Ama bu söyledikleri ODTÜ,İTÜ ve BOUN için geçerli değildir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.