Arkadaşlar merhabalar 6 senedir kullandığım msi ge60 laptopum var. i5 4200m işlemci gtx765m kart 8gb rami var. Senelerdir işimi görüyor saolsun ama yeni nesil oyunları oynatmıyor işlemciden dolayı daha çok. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, bilgisayarın kalitesinden çok kullanışlı olması daha önemli şarjı uzun giden ortalama bir laptop olsun çok iş görür sizlerin de bildiği gibi. Eskiden oyun delisiydim ama şimdilerde arada sırada oynarım o yüzden oyun laptopuna para vermek istemiyorum ama kararsız kaldım. 5-7k falan verip bir laptop alıp okulda da kullanmak mı ya da daha ucuza kasa toplayıp dersler için de şuanki laptopu kullanmak mı. Tavisyeleriniz bekliyorum iyi forumlar.
Bir de 5k lık laptop yerine kasa toplasam ne kadar çıkar cebimden onun için bir tahmin yapabilir misiniz?
Kasa ne kadar para verirsen o kadar çıkar ayrıca monitör vs lazım geçen donanım arşivi monitörlü Bi sistem gibi yakalarsan 3 bine güzel olur. Şimdiki laptopta ssd yoksa Bi ssd takarsın yine biraz atar seni
Güzel bir kasa çek gitsin dostum millet"yav bu mühendislikte gaming laptop lazımmış" diye kendilerini yırtıyor. Aynen kardeşim aynen gaming laptop lazım hatta notu da GTA 5'te aldığın nota göre veriyorlar demi? Ha şehir dışına çıkıyorsundur ona bir şey diyemem. Laptop sıfır gerekli demiyorum ama şu gaming laptoplara da sırf üniversite için bilmem kaç k gömmekten vazgeçin artık. SSD al laptoba kullan devam et.
Masaüstü oyun için daha ideal. Çok fazla taşimaya ihtiyaciniz yok ise gereksiz olur laptop. Yani yapmak istedikleriniz nedir bunlari kendimize sorun. Elinizdeki laptop işlemci bga degil ise onu i7 ile degistirip rami 8 daha arttirip kullandiginiz programlarda daha iyi performans alabilirsiniz
quote:
Orijinalden alıntı: TROHNET
Güzel bir kasa çek gitsin dostum millet"yav bu mühendislikte gaming laptop lazımmış" diye kendilerini yırtıyor. Aynen kardeşim aynen gaming laptop lazım hatta notu da GTA 5'te aldığın nota göre veriyorlar demi? Ha şehir dışına çıkıyorsundur ona bir şey diyemem. Laptop sıfır gerekli demiyorum ama şu gaming laptoplara da sırf üniversite için bilmem kaç k gömmekten vazgeçin artık. SSD al laptoba kullan devam et.
Bu mühendislik öğrencisine pc diye konu açanlar genelde hard core render alıp atom çekirdeğini 3d modelleyeceğini sanan genelde daha hazırlıkta olan gençler oluyor. Çoğunun yaptığı işe okuldaki pc labları yetiyor zaten.
Konuyu açan üstüne alınmasın zaten belirtmiş gerek yok pahalı bir notebooka diye. Makine mühendisliğinde son sınıfa kadar laptop lazım olmadı bile. Eldeki masaüstü her işe yetmişti.
Hocam geçen adını veremeyeceğim bir mağazadayım. Daha üniversiteye yeni geçmiş birisi ailesiyle birlikte geldi. Yanına çalışan geldi. Ben de ürünleri inceliyor gibi yapıp dinliyorum bunları. Adam anlatıyor işte abi ben bu sene mühendislik okuyacağım işte çok çekirdeğinin olması lazım SSD olması lazım şu lazım bu lazım diye bir saydırdı, sanırsınız varya workstation kuracak. Çalışan durur mu, modeli unuttum ama değmez, saçma sapan bir laptopu içinde i7 var bak ekran kartının rami şu kadar(klasiktir bu zaten, ekran kartı rami olmassa olmaz) diye diye çocukla ailesini hipnoz etti, 7k küsür kitlediler aileye yolladılar, kahroldum resmen ya.
quote:
Hocam geçen adını veremeyeceğim bir mağazadayım. Daha üniversiteye yeni geçmiş birisi ailesiyle birlikte geldi. Yanına çalışan geldi. Ben de ürünleri inceliyor gibi yapıp dinliyorum bunları. Adam anlatıyor işte abi ben bu sene mühendislik okuyacağım işte çok çekirdeğinin olması lazım SSD olması lazım şu lazım bu lazım diye bir saydırdı, sanırsınız varya workstation kuracak. Çalışan durur mu, modeli unuttum ama değmez, saçma sapan bir laptopu içinde i7 var bak ekran kartının rami şu kadar(klasiktir bu zaten, ekran kartı rami olmassa olmaz) diye diye çocukla ailesini hipnoz etti, 7k küsür kitlediler aileye yolladılar, kahroldum resmen ya.
Her sene 10binlerce kişinin mezun olduğu mühendislik bölümünde o kadar da şatafatlı pcye lüzum olmasa gerek deseydiniz keşke.
mevcut laptopu iyi fiyata satıp yeni laptop alırsan uygun fiyata gelebilir. 6-7 lira fiyata alacağın laptopmu masaüstü mü dersen tabiki masaüstü güç olarak bariz üstün olacak. ayrıca masaüstünün ilerde yükseltebilme gibi yönleri cabası. eldeki laptopu iyi fiyattan satıp satamıyacağına göre değişir seçeneğin gibime geliyor.
2. Sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim masaüstü kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım, biraz da sana bağlı laptop gerekli mi değil mi.
Programlama okuyorum ve sana tavsiyem şu elindeki laptopla derslerini ve program işlerini rahatça görebilirsin o yüzden kasa alman senin için her türlü daha iyi olucaktır çünkü fiyata göre alacağın performans laptoba göre kat ve kat fazla olucaktır. Bütçeni söylersende sana güzel bir sistem dizmende her türlü yardımcı oluruz
quote:
Hocam zaten oyun laptopu alırsam oyun oynamak için alıyorum o olaya ben de çok gülüyorum yoksa üniye geçen monster mağazasına koşuyor direk Benim laptopumla tek derdim şarjıydı. 2-3 saat gidiyor yine ama 6-7 saat giden bişey alıcaktım ama değmez gibi geldi pahalıhı her türlü. Masaüstü toplamaya karar verdim laptopa da ssd takıcam teşekkürler herkese.
quote:
Orijinalden alıntı: Diavelin
Programlama okuyorum ve sana tavsiyem şu elindeki laptopla derslerini ve program işlerini rahatça görebilirsin o yüzden kasa alman senin için her türlü daha iyi olucaktır çünkü fiyata göre alacağın performans laptoba göre kat ve kat fazla olucaktır. Bütçeni söylersende sana güzel bir sistem dizmende her türlü yardımcı oluruz
Teşekkürler hocam zaten laptop var diye 2. Sini almamaya karar verdim kasa toplayacağım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme