Şimdi Ara

Mühendislik okuyorum 2 yıldır 1.sınıftayım- EDİT GELDİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
6.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ben bilgisayar mühendisliğini 1. Sınıftan bıraktım. 1 sene de hazırlık okudum oradan 2 senem gitti ama mevzu 2 senenin gitmesi değil asıl mevzu yaptığım bir hatayla hayatımın ellerimden kayıp gitmesini önlemek... Şu an üniversite sınavına yeniden hazırlanıyorum. Başladığım yere geri döndüm yani. Hedefim tıp. Size 1 sene bizzat deneyimlediklerimle alakalı birkaç şey söyleyeyim. Öncelikle insanlar üzerinde yaptığınız gözlemi geçen sene ben de yapıyordum va bazı şeyleri maalesef o zaman anladım. İlk dönem bilgisayar bilimlerine giriş dersinde ne olacak diye pür dikkat takip ederken bir baktım ki değişik değişik programlar yazar hale geçmişiz. Tabi hoca tahtada yazdığında itiraz etmiyorsunuz,kafanıza yatıyor fakat iş kendi algoritmanızı oluşturup kendiniz yazmaya geldiğinde kalem oynatamıyorsunuz. Sonrasında program yazmak için girdiğimiz lablarda hiçbir şey yapamadığımı, daha doğrusu ne yapmam gerektiğini bilmediğimi, Sınıfımdaki çoğu kişi çok yüksek notlar alırken benim en düşük notları aldığımı gördüğümde dedim bu iş böyle sürüp gidemez. Tabi Hal böyle olunca insan kendini ezik hissediyor takdir edersiniz ki. Samimi olduğum bir arkadaşım vardı. Üniversiteye gelmeden programlamayla haşır neşir olmuş biri. Çok iyi algoritma yazardı,sürekli kafasında bir şeyleri kurguluyor halde gezerdi. Ben de o noktada kütüphaneye gidip bir şeyler için uğraşıyor, laptoptan ders videoları izliyordum. Fakat yaptığım tek şey başkalarının izlediği yolu izlemek,iş aynı kodu yazmaya geldiğinde onların izlediği yolu ezberleyip uygulamaktı. Kendim algoritma yazmaya geldiğinde yine öyle boş boş bakıyordum kağıda. Bir gün Bilgisayar bilimlerinin vizesinde önümde biri oturuyordu. İmza attığımız kagit dolaşıp ona geldi,imzasını attı ve bana verdi. Bir de baktım ki adam 2013 girişli mi ne ve hala ilk sınıfın ilk dersinin vizesine giriyor. Sınavın ortalarında elindeki bomboş kağıdı verip çıktı. O an dedim ki böyle olmaktansa bırakırım daha iyi. Durumlar böyle böyle sürüp gitti en sonunda da baktım olmuyor,bıraktım zaten.

Hocam size diyeceğim şu; evet insanların zeka seviyeleri farklı ve bazılarımız çoğundan bazı konularda gerizekalıyız. Belki yeteneklerimiz uyuşmadığından belki de gerçekten gerizekalıyız ama kim ne derse desin mühendislik beceri ve zeka isteyen bir meslek. Benim mühendisliğe saygım sonsuz. Bir yerlerde hala mühendis olmak isteyen bir yanım var ama becerim yok ne yapayım. Programlama kitaplarını açıp özümseyerek öğrensem deseniz bunun için zaman yok. Kalın kalın kitaplar ve üniversitede malum zaman size çok kısa geliyor. Dersleri de uçarak işledikleri için ipin ucunu kaçırsanız gidiyor. Hocalardan yana hiç hayır yok zaten. Türkiye mühendislikte ve mühendislik eğitiminde çok geri kalmış bir ülke. Asıl odağını sağlık alanında toplamış bir ülke. Mühendisine değer vermeyen bir ülke. Zaten mezun olduğumda üç beş kuruşa çalışacağımı düşündüğümde, bu kadar çırpınmamın bana gelecekte çok da katkısı olmadığını gördüğümde bıraktım bölümü. Ha daha zor bir bölüm istiyorsun ama şimdi derseniz haklısınız ama ezber yapmak bana mühendislik problemi çözmekten daha zor gelmiyor. Benim söyleyeceklerim bunlar. Birtakım kişilerin gazına gelip kendinizle inatlaşmayın. Olmuyorsa bırakacaktınız kaldı ki tekrar tekrar kalmışsınız zaten. Zamanınıza yazık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesajlardan anladığım kadarıyla ODTÜ desin, o programlamaya kek diyen arkadaş 229 u bilmiyor sanırım

Dgs ile gelmişsin sanırım, dgs ile gelenlein çoğu zorlanıyor ve bırakıyor diyorlar hocam. Tavsiyem biraz daha çabalamanız yönünde. ODTÜ EE kim ne derae desin çok başka bi şey

• quote:

Orijinalden alıntı: KaranlıktaYaşayanAdam

Seslerini kaydetsemde fark etmez, seçmeli sözel ders almıştım onlarda işe yarıyor ses kaydı ama sayısal derslerde imkanı yok anlamıyorum geçtiğim derslerin alayını youtube dan yabancı hocaları izleyerek geçtim.

Hocalara bu durumu iletip video kaydi yapmana izin verirler mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kahya Yahya

Ben dpü 2 yıllık makineden uludağ makine mühendisliğine geçmiştim zamanında, neye göre yok diyorsun ? 4 yıllıktaki arkadaşlarım cnc,solidworks vs sadece teorik olarak bilirken ben ikisinide avucumun içi gibi biliyor ve kullanıyordum

Alıntıları Göster
    valla hocam o konuda ben meslek lisesi mezunuyum ben bile bölüme geldiğimde farkı hissetmiştim solid autocad ve cnc simulasyonları kullandım lisede ekmeğini şimdi yiyorum resmen derslere odaklanmam gerekmiyor bile konuya hakim oluyorsun zaten
  • cakiyyyy C kullanıcısına yanıt
    100.000 ile öğrenci alan mühendislikteki dersle ilk 1000 e girenlerin bulunduğu üniversitede verilen derslerin kıyaslanmasını mantıklı bulmadığım için öyle yorum yaptım, arkadaş ters konuştu biraz. Ama yorumundan belli ki ego kasmaya gelmişsin, ben senden önce mezun olurum ne demek istersen profesör ol kardeşim banane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 20 Nisan 2018; 0:44:14 >
  • Ders disinda ilgilendigin, vaktini alan bir sey var mi? Kafayi yordugun tek mesele ders ise ve bunu basaramiyorsan muhtemelen bir doktora gorunmelisin. Cunku aslinda derslerin icerikleri hic anlasilmayacak seyler degil, hatta cogu dersten kalmak icin ugrasmak gerekiyor. ADHD hastaligi olabilir ya da baska bir psikolojik rahatsizlik olabilir. Bence dusun bunu.

Dersi gecmek istemek yetmez, azim gerekir. Herkes donem basinda "Bu donem cok basarili olacagim" hayali kurar. Azi bunu basarir. Derslere gitmeyi biraktiginda ne yapiyorsun? Ben senin ogrenmeyi istedigini ama ogrenmek icin yeterince cabalamadigini; bunun sorumlulugunu da "algilayamiyorum ben ya" diye kendi kontrol edemedigin bir mekanizmaya atip kendini rahatlattigini dusunuyorum. Yaniliyor olabilirim, ozur dilerim simdiden bunun icin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • _THANOS_ _ kullanıcısına yanıt
    Hocam emek verip detaylı yorum yazdığın çok teşekkürler, bu yazdıklarının hepsini aklımın bir köşesinde bulunduracağım. Ayrıca beni özetlemişsin sen, yaratıcı birisi değilim sürekli başkalarının yaptığı üzerinden oynama yaparak ilerliyorum artık düşünme gücümün sınırlarına vardığımı hissediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 20 Nisan 2018; 1:8:52 >
  • Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Evet hocam o yüzden o arkadaşla biraz atıştım, programlama çok uçsuz bucaksız bir şey kimisi işletim sistemi yazıyor kimisi oyun yazıyor ama adam hesap makinesi yapıp "programlama dersleri kek" deyince insanın sinirleri bozuluyor. Teşekkürler bu arada.
  • Hocalara gerizekalı olduğumu söylemek gibi bir şey bu okulu bırakırım daha onurlu bir davranış olur, bizde zayıf öğrencileri sevmezler anlamıyorsan defol git anlayışı vardır. Youtube sağ olsun oradan bir şeyler öğreniyoruz az çok.
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Hayır kafamı yorduğum başka mesele yok hocam, çoğu dersten kalmak için uğraşmak mı gerekiyor, bak geçen dönem bir derse full gittim yoklamada ekstra puan geliyor diye, ama evde çalışmasaydım kesin kalırdım, çalıştım DC geldi.

Son olarak yanılıyorsun hocam yukarıda belirttim sürekli girdiğim derslerde de durum değişmiyor evde çalışmayıp sadece okulda öğrendiklerimle DD bile alabileceğim ders şu ana kadar olmadı.
  • Kanka günü gününe çalışmak gerekiyor. Ben de ikinci vizelerden sıçtım büyük ihtimal günü gününe çalışmadığım için. Her gün dersten sonra en az 1 saat en çok 2-2.30 saat otursan başında 3.50 ile bitirirsin dönemi

• ahmetsalih37 kullanıcısına yanıt
    Bir dönem günde 7-8 saat çalışıyordum ortalama 2.2 geldi ve bu dönem aldığım dersin 2 tanesini tekrar ediyordum, yalan söylüyorsam benden adisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 20 Nisan 2018; 2:34:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0988D7594

Yani, bol bol soru çözmen lazım ki algoritma kurmayı öğrenmen lazım. Hala gelip laf yapıyorsun. Syntax ı bilmek tabi ki yetmiyor. Bunun için değişik tiplerde programlar yazman lazım. Zeka gerektiriyor evet, o zaman boşuna uğraşma sen zaten geçemezsin böyle düşünerek. Git açık öğretime.

Alıntıları Göster
    Hocam şu yaptığın hareket cidden ayıp. Empati yoksunu olmayı nasıl başarıyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bir dönem günde 7-8 saat çalışıyordum ortalama 2.2 geldi ve bu dönem aldığım dersin 2 tanesini tekrar ediyordum, yalan söylüyorsam benden adisi yok.
    Hocam günlük 7-8saat dersten arta kalan zamanın bile yok benim, çok değil mi ya

• Hangi üni hocam üniden üniye değişiyor sanırım bu olay

• Sizde ADHD hastalığı olabilir. Bir psikoloğa görünmenizde fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 20 Nisan 2018; 2:58:21 >
  • Erich Fromm kullanıcısına yanıt
    ODTÜ hocam, genelde saat 3-4 gibi ders bitiyor gece 12 ye kadar çalışıyodum, bazı derslere de evde çalışınca derse girerek öğrendiğimden daha çok şey öğrendiğim için girmiyordum evde çalışıyordum. Birde kaç saat uyuduğuna bağlı ben bu bahsettiğim dönemde en fazla 5 saat uyuyordum.

Çalışmadığımı düşünen arkadaşlara şöyle söyleyeyim, hazırlıkta arkadaşlarımla konuşurken derslerin böyle olduğunu söyleyince şaşırıyorlar hazırlıktan çok çalıştığımı biliyorlar çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 20 Nisan 2018; 3:17:28 >
  • Yok hocam semptomların çoğu benimle alakasız, hiperaktif birisi değilim.
  • quote:

Yok hocam semptomların çoğu benimle alakasız, hiperaktif birisi değilim.
    Bu hastalığın çeşitleri var sadece hiperaktivite ile ilgili değil

https://www.healthline.com/health/adhd/three-types-adhd

• 6 senedir 2. Sınıftayım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.