Şimdi Ara

Mühendislik okuyorum 2 yıldır 1.sınıftayım- EDİT GELDİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
6.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bu gidişle öyle yapacağım, teşekkürler.
  • KaranlıktaYaşayanAdam kullanıcısına yanıt
    Kardeş daha farklı falan değil kendini avutma.Benim anlamadığım ilk bine girenin kafası da basıyodur, çalışma alışkanlığı da vardır.Nasıl oluyor da 3 senedir kalıyorsun hayret ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Do Bemol Kerim kullanıcısına yanıt
    Hocam aile baskısı falan yok %100 kendi isteğim ve sevdiğim bölüm olduğu için tercih ettim.
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Tamam dostum, dersler aynı ben kendimi avutuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 20 Nisan 2018; 23:11:23 >
  • Yeni yöntem olarak günde 5-6 saat olan uykumu 4 saate indirmeyi ve çalışma şeklimi değiştirmeyi düşünüyorum, herkese teşekkürler arkadaşlar. 1 dönem daha kendimi deneyeceğim olmazsa okul değişikliği yapacağım.
    Sorulara baktım gayet basit

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaranlıktaYaşayanAdam

Genel olarak var ama lablar ödevler derken pek çalışmaya vakit kalmıyor, yine de bakarım sağ ol tavsiyen için.
    video speed controller diye bir eklenti var hocam gördüğü bütün videoları hızlandırma imkanı var.

Ben videoları izlerken 2x hızına aldığım zamanlar oluyor tavsiye ederim Hatta bazı hocalar var cok yavaş konusuyor hızlandırınca normale dönüyor.

Edit: Bir de hocam nöroloji doktoruna görünebilirsiniz. Yani bundan 2 3 yıl önce her seyi daha cabuk öğreniyordum simdi cok sıkıntı yaşıyorum falan gibi bir şeyler söyleyebilirsiniz. Cünkü vücudun belirli vitamin vs. değerleri oluyor onun aşağısında öğrenim güçlüğü yaşanabilir.

Mesela b12 vitaminin eksikliğinde kişi aşırı unutkan oluyor buda öğrenimi zorlaştırıyor. Bu konuda da araştırma yapmanızı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Alfred Blalock -- 20 Nisan 2018; 16:51:24 >

• Öğrenirken zevk almadığın için ogrenemiyorsun, ogrenenedigin için zevk almiyorsun. Loopa girmişsin sen kardeş. Allah yardimcin olsun.Ama normaldir muhendislikte. Ben 53 kisiyle başlamıştım 4 sene sonunda 8 kişi mezun olduk.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • okumadım ama başlığa göre yorum yapıcam bende mühendislikteyim 5. sınıfım inşallah bitecek ama güvenemiyorum da

dandik bi okuldaysan kural belli geçmiş senelerin çıkmış sorularını öğren gir kendimden biliyorum şaşmaz çıkar illaki
    kaliteli okullardan birindeysen yatay geçiş yap en azından ben öyle yapardım diyim

bi süreden sonra sınavları 3.-4. defa geçemeyince salma başlıyor çalışamama öğrensen bile sınavda yapamama falan bunlar hep tilt olmana neden oluyor.Eğer varlıklı biriysen salla bi arkadaşım zengin hala inş müh okumaya çalışıyor ne gereği var sanki Türkiye de eğitime önem veriliyormuş gibi davranıyolar sanki para her şey değil.

eğer fakir veya normal bi aileden geliyorsan bırak sağlık sektörünü yaz kafama tekme atıyım ben yapamadım aile baskısından dolayı ama yapabiliyorsan sen yap

son olarak dersleri anlamıyorsan sende diğerleri ve benim gibi istediğinden dolayı değil para için gelmişsin mühendisliğe tünelin ucu çok kötü yere çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Bu dediklerin benimkine karşı çıkmıyor zaten, katılıyorum ben de bunlara, ama şöyle bir gerçek de var ki bu arkadaş bir üniversite kazanıp girmiş ve kendisiyle aynı üniversiteyi kazanan insanlarla birlikte okuyor. Ve evet zeki bir eleman 2 saat çalışarak A alırken başka biri 10 saat çalışıp daha kötü not alabilir, ama çalışan birinin 3 sene 1. sınıfa takılacağına asla ama asla inanmıyorum, kimse kendisini kandırmasın. Bu kadar başarısız olan biri çalışması gereken minimal düzeyde bile çalışmıyor, ki bu minimal düzey dediğim çalışma standart bir ilkokul 8. sınıfın çalışmasından daha az.

Alıntıları Göster
    Hocam bazı rahatsızlıklar sonradan ortaya çıkabiliyor, kazanmadan önce sorun olmayıp sonradan belirtiler çıkabilir. Ama hiç patolojik bir şey olmayıp çalışmamak ve ilgi duymamaktan da olabilir, belki de odaklanma sorunu vardır, türlü türlü şeyler olabilir. Doktora gitmek lazım ama doktorların da bilemediği çok fazla durum oluyor, bir şey yok diye gönderiyorlar sorun olmasına rağmen. O yüzden iyi doktor bulup sorun var mı yok mu bunun tespiti şart, bilinmezlik içinde yaşanmaz ve sorun çözülmez aksi takdirde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 20 Nisan 2018; 22:14:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle bir memur olarak senin gibi öğrencilerin okulun en akıllı, ileride okuldaki arkadaşlarına nazaran çalışma hayatında çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum inşallah.
    Kesinlikle kendini arkadaşlarına göre kıyaslama yapmamanı önermem. Şu an için bir kriter değildir. Doğru olmaz.
    Ben ne yapmaya çalışıyorum? mesleğimi seviyor muyum? (gözlerini kapat ve düşün, içindeki sesi dinle, hayat senin hayatın.)
    Okulun psikolojisi, kültürü sana uymuyor olabilir, bu gayet normal bir durum, bu durumlar benimde başıma geldi ama gerçekten ileride yapacağın işi seviyorsan, şimdi ne kadar içine sinmiyorsa, ileride bir o kadar içine sinecek imkanların olacak inşallah.
    İşte o zaman kendini tam anlamıyla göstereceksin ve şimdiki o çok zeki, çalışkan bulduğun arkadaşlarından çok daha yol katedeceğine inanıyorum inşallah kardeşim.
    Ben mesleğimi seviyor muyum? bu meslek içime siniyor mu? Önemli olan bu. Gerisi gelir inşallah.
    Yolun açık olsun, inşallah herşey gönlünce olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.yusuf_01 -- 21 Nisan 2018; 23:38:54 >

Hangi yurt hocam

• Abi 229 zor ders, sırf o yüzden böyle düşünüyorsan bence takma bu kadar. Ben küçüklükten beri kod yazıyorum (tabii basit şeyler PHP falan) yine de zar zor BA getirdim 229'dan geçen dönem. Gerçi ilk kez aldığımız için biraz denek gibi olduk, bu dönem biraz daha kolaylaşmış diyola. Fakat diğer dersler basit bence liseden pek farkları yok, meraklı olup günlük çalışırsan rahatlıkla yapabilirsin bana kalırsa.

Bence bırakma bölümü, bir daha böyle bir fırsat gelmez. Tabii kararını çok zor bölüm derslerini düşünerek ver, hocalar sürekli şunu diyor: bölüme geçilen 2. sınıf ile 1. sınıf arasında acayip bir zorluk farkı var. Birinci sınıf bana kalırsa 229 hariç yatma senesi gibi, bunlarda çok zorlanıyorsan matematiğe çalışma isteğin yok demektir. Bırakman doğru olur. Ama çalışıp konuları anladıkça ilgini de çekebilirler. Bilmiyorum, kendini en doğru sen bilirsin. Tabii, ben zekaya pek inanmıyorum, bana kalırsa insanlar çalışarak öne çıkıyorlar. Fen lisesindeyken çok salak adamlar tanıdım ama günde 11 saat çalışıyorlardı. İlk yüze falan girdiler. :D O yüzden önemli olan çalışmaktır, "kapasite", "zeka" vs. çok önemli değil, zaten 1. sınıf temel kalkülüs, fizik falan, öyle pek zeka gerektiren şeyler değil. OK, ODTÜ'de konuyu sonuna kadar öğretirler de sonuçta topoloji falan öğrenmiyoruz, pek de zorlayamıyorlar o yüzden. Gördüğümüz çoğu şey lise konusu zaten, ne kadar zor olabilirler? Gözünde abartma lütfen bu kadar. Bi' de derste veya tenefüste soru sorabilirsin hocaya anlamadığın noktaları, tüm hocalar cevaplamaya çalışıyor soruları. Hiç olmadı bölüm wp grubuna sor sosyal fobin varsa, yine cevaplanır.

Psikolojide kendini doğrulayan kehanet diye bir şey var. Ben yapamayacağım dersen yapamazsın. "Onlar ilk bine girdi ben nasıl yapayım" falan diye düşünüyorsan sürekli yapamazsın. Bunu aşman lazım önce, sonra çok kolay olduğunu göreceksin zaten her şeyin. :D

Bana kalırsa bırakma, illa biter bölüm. Başarılar.

Not: GokhanG.'yi takmadın umarım, kendisi amansız bir troll gibi görünüyor. :ı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 2 Mayıs 2018; 3:21:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: owoselammicsuedcheck

Abi 229 zor ders, sırf o yüzden böyle düşünüyorsan bence takma bu kadar. Ben küçüklükten beri kod yazıyorum (tabii basit şeyler PHP falan) yine de zar zor BA getirdim 229'dan geçen dönem. Gerçi ilk kez aldığımız için biraz denek gibi olduk, bu dönem biraz daha kolaylaşmış diyola. Fakat diğer dersler basit bence liseden pek farkları yok, meraklı olup günlük çalışırsan rahatlıkla yapabilirsin bana kalırsa.

Bence bırakma bölümü, bir daha böyle bir fırsat gelmez. Tabii kararını çok zor bölüm derslerini düşünerek ver, hocalar sürekli şunu diyor: bölüme geçilen 2. sınıf ile 1. sınıf arasında acayip bir zorluk farkı var. Birinci sınıf bana kalırsa 229 hariç yatma senesi gibi, bunlarda çok zorlanıyorsan matematiğe çalışma isteğin yok demektir. Bırakman doğru olur. Ama çalışıp konuları anladıkça ilgini de çekebilirler. Bilmiyorum, kendini en doğru sen bilirsin. Tabii, ben zekaya pek inanmıyorum, bana kalırsa insanlar çalışarak öne çıkıyorlar. Fen lisesindeyken çok salak adamlar tanıdım ama günde 11 saat çalışıyorlardı. İlk yüze falan girdiler. :D O yüzden önemli olan çalışmaktır, "kapasite", "zeka" vs. çok önemli değil, zaten 1. sınıf temel kalkülüs, fizik falan, öyle pek zeka gerektiren şeyler değil. OK, ODTÜ'de konuyu sonuna kadar öğretirler de sonuçta topoloji falan öğrenmiyoruz, pek de zorlayamıyorlar o yüzden. Gördüğümüz çoğu şey lise konusu zaten, ne kadar zor olabilirler? Gözünde abartma lütfen bu kadar. Bi' de derste veya tenefüste soru sorabilirsin hocaya anlamadığın noktaları, tüm hocalar cevaplamaya çalışıyor soruları. Hiç olmadı bölüm wp grubuna sor sosyal fobin varsa, yine cevaplanır.

Psikolojide kendini doğrulayan kehanet diye bir şey var. Ben yapamayacağım dersen yapamazsın. "Onlar ilk bine girdi ben nasıl yapayım" falan diye düşünüyorsan sürekli yapamazsın. Bunu aşman lazım önce, sonra çok kolay olduğunu göreceksin zaten her şeyin. :D

Bana kalırsa bırakma, illa biter bölüm. Başarılar.

Not: GokhanG.'yi takmadın umarım, kendisi amansız bir troll gibi görünüyor. :ı
    Hocam müh. 1.sınıf 2.dönemdeyim mat-2 zorluyor bayağı ya nasıl çalışayım sizce? Hoca çok puan kırıyor ayrıca.80 beklediğim sınavdan 50 almışım mesela

• Dersleri düzenli takip et, konularla ilgili merakin olsun. Benim tek verebilecegim tavsiye bu, su ana kadar 90 alti not almadım (229 haric ama o sayılmaz sjdj). Dersler ilgini cekiyorlarsa ve gunluk konu tekrarı yapiyorsan (odevleri vs yapsan da yeter) sınavdan once cikmislari cozmen yeterli bence. Matematik icin spesifik olarak verebilecegim tavsiye kullandığın teoremleri aptal birine anlatir gibi tek tek yazman ve onların koşullarını iyi ogrenmen olabilir. Burada onlardan cok puan kiriyorlar. Konuları anlatamıyorsa hoca baska sectionlari dene ya da netteki cok efsane kanallari takip et. Ben de birin ikisindeyim bu arada, cok da bi' deneyimim yok yani.d Hazirlik atladigim icin LYS senesinden gelen bi calisma alışkanlığı var, derslerim ondan fena degil.

• Kardeşim öncelikle Allah yardımcın olsun.

Ben de mühendisim 2.senemde 6 dersten kalıp senin durumuna düşmüştüm sonra arkadaş çevremi değiştirdim ders nasıl geçilir öğrendim.

mühendislikte ders geçme.

1. sen salak değişsin millette senden zeki değil.

2. tahtayı ve hocayı iyi gören duyan yere otur hocanın anlattıklarını kendi anladığın gibi not al.

3. not alamasan dahi öne otur önde iyi not alan atkadaşından notu iste.

4. hocalar muhakkak bi önceki senenin sorularını kademeli olarak yıldan yıla sorarlar mesrla 2013 mukavemet 2 sorusu 2018 de soruluyor. eski soruları bul üst sınıflardan vs alabilirsin onlara çalış.

ASLA KENDİNİ TÜKETME MÜHENDİSLİK SADRCE ÇALIŞARAK GEÇİLECEK BİR BÖLÜM DEĞİL KURNAZ OLACAKSIN ASİSTANŞARLA YAKIN OL SORU İSTE SORU SOR. OKUL UZAR DİYE KAFA YORMA UZARSA UZASIN SEN KENDİNE İYİ BAK YETER.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.