Şimdi Ara

Mühendislik okuyorum 2 yıldır 1.sınıftayım- EDİT GELDİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
6.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Allah yardımcın olsun.
  • Bilmiyorum hocam ilkokul yıllarını hatırlıyorum bazı gerizekalılıklarım var mesela "reklamın amacı nedir" diye bir soruya "yalan söyleyip insanları kandırmaktır" yazdığım için 7-8 yaşında ilkokul hocası kafama temel dersler kitabını indirmişti, yine aynı dönem her yerde ayrı güneş var sanıyordum, her ülkenin güneşi ayrı sanıyordum. Sanırım bunlar gerizekalılık belirtileri, ayrıca sınıfta hocaya telefonla konuşurken fatura kime yazıyor diye sormuştum ben iki taraf ses alışverişi yaptığı için her ikisinin de faturasına ekleniyor sanıyordum, ne aptalmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 20 Nisan 2018; 3:39:7 >
  • Hocam konuyla alakasız olacak ama hangi üniden dgs ile geldiniz ortalamanız neydi gelirken dgs'de kaç net yaptınız? Programlamayı iyi öğrettiler mi Bende bilg müh olmasa programlama okuyacağım
  • Olabilir hocam sağ olasın, bazen normal konuşmada bile karşı tarafın dediğimi anlayamıyorum, ama tek bildiğim bir şey var bu okul beni daha da aptal etmeye başladı.
  • Bende üniversite sınavına hazırlanıyorum aynı durumdayız Allah yardımcımız olsun.
  • Hocam ismi lazım değil özel bir üniversiteydi, ortalamam 4 e yakındı ve dereceyle bitirmiştim ama ortalamam düşük olsa bile odtü de farklı bir bölüme girebilecek kadar iyi bir sınav sonucum vardı, sayısal 55 net civarıydı.

Diğer soruna gelecek olursam okuduğum okulda öğrencilerin düzeyi çok iyi değildi ve sanırım bu nedenden olacak ki derslerde fazla kasmıyorlardı doğal olarak programlamayı çokta iyi olmasa da temel düzeyde öğrenmiştim, he burada aldığım programlama derslerinde faydası oldu ama zorluk açısından arada uçurum var.
  • Amin hocam demotive olma elinden gelen yap kendini gör, en azından dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaranlıktaYaşayanAdam

Hocam ismi lazım değil özel bir üniversiteydi, ortalamam 4 e yakındı ve dereceyle bitirmiştim ama ortalamam düşük olsa bile odtü de farklı bir bölüme girebilecek kadar iyi bir sınav sonucum vardı, sayısal 55 net civarıydı.

Diğer soruna gelecek olursam okuduğum okulda öğrencilerin düzeyi çok iyi değildi ve sanırım bu nedenden olacak ki derslerde fazla kasmıyorlardı doğal olarak programlamayı çokta iyi olmasa da temel düzeyde öğrenmiştim, he burada aldığım programlama derslerinde faydası oldu ama zorluk açısından arada uçurum var.
    Hocam odtüde nasıl farklı bi bölüme girilebiliyor? CAhilliğime verin programlama bitiren mühendisliğe girer diye bliyorum o da bilgisayar bşka giriliyor mu? Dgs için hangi yayınları kullandınız ve nasıl hazırlandınız matematik 55 çok iyi sanırım bilmiyorum ccahilliğime verin.

• Yok sadece mühendislik değil farklı bölümlere girme şansında oluyor, ösym kılavuzlarında var bakabilirsin. Ben elektrik-elektronik okudum bu arada bilgisayar değil.

Kaynak ayrıştırmadan temelden başlayıp, ne bulursam çözdüm ve internette facebook gruplarından paylaşılan soruları da sürekli çözüyordum, düzenli çalışırsan ve sayısalcıysan dgs de işin kolay oluyor, sözel yapmadan mühendisliğe girebiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 20 Nisan 2018; 3:54:15 >
  • KaranlıktaYaşayanAdam kullanıcısına yanıt
    Amin Allah razı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende bilgisayar okuyorum ve kalan dersleri sayayım. Programlamaya giriş, nesneye dayalı, veri yapıları, veri tabanı, pdp yani programlama ile alakalı ne gördüysek kaldım. Mat, fizik, istatistik, diferansiyelden geçebildim sadece ama şu programlama ve bölüm dersleri olmuyor ya. Bıktım artık valla. Aptal olduğumu falan düşünmeye başladım bir ara zaten dersleride bıraktım gitmiyorum çoğuna bayadır. Üstüne evdeki çocukla kavga ettim çıktım gittim evden kafamda allak bullak. Şu sıralarda bölüm değiştirmeyi planlıyorum seneye tekrardan sınava girmeyi planlıyorum ama ne istediğimi bilemiyorum kafayı yedirtti bu eğitim sistemi bana sonunda.

• Hocam benim okuduğum okulda, mat,fizik ve diferansiyel derslerini veren birinin programlamaya giriş dersini verememesi için tek bahanesi çalış(a)maması olur. Fizik çok derin düşünmeyi gerektirir bunu yapabilen birisinin programlamaya giriş dersinde sorun yaşamaması lazım. Ama programlama dersi çok pratik yapmayı gerektirir, bilgisayarı açıp saatlerce program yazarsın farklı ihtimalleri deneyerek öğrenirsin.
  • Ayni ben. 2 sene bilgisayar muhendisligi okudum tek ders gecemedim,kod yazamiyorum anlamiyorum,bir şeyi olusturmak çok zor. Donanim kismini da anlamiyordum. Fizik falan da vardi tm den geldigim icin hicbir altyapim da yoktu,acayip kivrandim. Şartli dersler vardi mesela c++ ı gecemeyince java dersini de alamiyordun. Alttaki dersleri seneye alsam hangi birini alicam,alsam o dönemki derslerle de cakisiyor ne o dönemdeki dersleri yapabiliyosun ne alttan alabiliyosun alamadigin sartli dersler de var hicbir bok bakamiyosun öyle boktan bir durumdu dayanamadim yatay gecis yaptim baska bir üniye baska bie bölüme,yazilim işi gercekten bana göre değil,yapani da tebrik etmek lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Seni tanımıyorum, ama %99 problem beyninde değil. Kapasite meselesi diyenlerin çoğu kendisini yüceltmek için böyle şeyler söylüyor, elbette herkesin beyni farklı ama eminim ki potansiyelin yine de bunların çok üstünde. Girdiğin derslere evinde hiç çalışıyor musun, anlamadığın şeyleri düzgün bir şekilde anlamaya uğraşıyor musun? Mühendislik denemek ve araştırmak üzerine kurulu, kendi kendine pratik yapsan bu kadar zor olmadığını anlarsın.

Tüm ödevlerini bir yerlerden kopya çekmeden yapmaya uğraş, çok basit gözüken bir şeye saatlerce uğraşsan da önemli değil, bu şekilde öğreniliyor, bir dahakine daha kısa sürede yaparsın. İstersen programlamayla ilgili sorularına sana çok kopya vermeden ipuçlarıyla yardımcı olabilirim, ama asıl iş senin uğraşmanda bitiyor.
    Bazısı istese başarır ama çalışmadığından derslerden kalıyor olabilir, bazısının yeteneği yoktur ama çok çalışarak zar zor geçebilir. Ya da çok zeki birisi zeki olmayanlara göre daha az çalışarak çok daha yüksek notlarla geçebilir dersleri vb birçok örnek verilebilir, insanlar arasında muazzam kapasite farkları var hocam, insanlar tekdüze değil, her biri ayrı bir dünya. Hatta akademisyenler arasında da uçurum var, profmuş doçentmiş diye zeki veya akıllı anlamına da gelmiyor, birbirinden farklıdır hepsi.

• zor bir bölüm okuyorsun ve ayrıca belkide bu meslek senin yapına uygun değildir
    hep söylerim insanların fen derslerine bakarak mühendislik kazanması doğru bir durum değil ,o işe uygun bir yapısı var mı bu daha önemli
    3 senedir okuyup başaramadıysan bence tekrar sınavlara girip ,ilgi alanın olan bölüm seç ,diğer türlü boşa kürek çekmiş olacaksın (zaten 2 yıl kaybetmişsin)

zeka yada psikolojik sorunun olduğunu zannetmem (anlatma tarzına bakınca) ,tabi bu durum psikolojini çok kötü etkiliyordur ama bu demek değil ki sorunların var
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Elektrik-elektroniğe küçüklükten merakım var okulu bıraksam bile kendi çapımda uğraşmaya, yavaş da olsa bir şeyler öğrenmeye devam ederim. Bu gidişle bırakıcam ama benden başka bir şey olmaz, sözelim zaten berbat sayısal da yok nefes almak haram bana bu dünyada, ne tür bir suç işledim bende bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 20 Nisan 2018; 5:14:7 >
  • ulpi kullanıcısına yanıt
    yazdıklarınızın her harfine katılıyorum hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 20 Nisan 2018; 5:15:22 >
    yalnız ilginin olması yeterli değil ,pratik olarak çok başarılı olabilirsin ama okulunu okumak çok farklıdır
    benimde senin gibi o konulara çok ilgim var ,çok severim ama ben okulunu bile kazanamadım :)
    ki kazansam dahi büyük ihtimal başarılı olamazdım ,çünkü okulda öğretilenler beni sıkıyor ,ben pratik yapmayı ,gerçekleriyle uğraşmayı seviyorum
    Merhabalar öncelikle bu anlattıklarınız buradaki insanları test etmek veya başka bir düşünceyle mi yazılmış bilemeywcwğim lâkin gerçekten böyle bir soruna haiz olduğunuzu var sayarak cevaplamaya çalışacağım.
    Aşılamaz sorunlarınız olduğunu düşünmüyorum, uyum bozuklugu denen ve yeni katıldığı ortamlara adapte sorunu yaşayan biri olduğunuzu gösteriyor bu durumda sizi unutkanlığa geç öğrenmeye ve kendinizi değersiz hissetmenize yol açıyor.
    Bir süre sonrada insanlarla tüm bağlarınızı kopartıp asosyal bir kişiliğe dönüştürüyor.

Peki teşhisiniz buysa sorunumun çözümü nedir ?
    Bir kere şunu iyi bilmeniz lazım sorun tamamen beyninizde ama asla deli değilsiniz sadece bir şeyleri gereğinden fazla önemsiyorsunuz, ve kendinizi her şeyi yapabileceğinize o kadar inanmışsınız ki bu da yapamadığınız durumlarda insanlar karşısındaki mahcubiyet duygunuzu arttırmış öncelikle beyninizle bir hesaplaşın ve kendi kendinize şunu söyleyin ben her şeyi yapamam beyin bunu bir bilsin ve gerçekten yapamadığı durumlarda da aşırı agresif ve duygusal tepkiler vermeyi bıraksın.
    Bakın farklı isimler, farklı kimlikler altındayken nasılda rahatsınız başarısızlığınızı ne kadar rahat dile getirebiliyorsunuz ve bu durum size sorun olmuyor aksine aldığınız geri dönüşler hoşunuza gidiyor gerçek kimliğiniz altındayken de bu radaki gibi rahat olun ve insanlara karşı samimi olun eksiginiz olacak ve insanların bunu bilmesi sizleri hic bir zaman alçaltmayacak.
    Bu yaziyi daha uzun tutacaktım fakat gerek yok.
    Hayatta hiç bir zaman vaz geçilmez olmadığınızı bilin sorunlarla kaçarak değil savaşarak mücadele edin ve beyninizdeki her şeyi en iyi yaparım duygusundan vazgeçin şu son dediklerimi yaparak bile asosyallik ve takıntılarınızdan kurtulabilirsiniz ve başa çikamadığınızı düşünüyorsanız en yakın pisikolokla irtibata geçin unutmayın onlar sadece delilerle değil başa çıkamadığı problemi olan herkesle ilgileniyorlar.
    Ellerinde sihirli bir değnek yok fakat size yol gösterici olacaklarına eminim
    Saygılar...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• mustafaaydemir kullanıcısına yanıt
    Sorunu çok iyi tespit etmişsiniz ama teşhis kısmında yazdıklarınızın benimle alakası yok, sanal ortamda rahatım haklısın ama ben durumumu gerçekte yakın arkadaşlarıma ve aileme de anlattım zaten, özgüveni olan birisi değilim ve hiç bir zaman bahsettiğiniz gibi bir şeyi yapabileceğime çok inanmadım aksine hep karamsar düşünen birisiyim. Her şeyi en iyi yaparım değil de bugün ne yapamayacağım modunda derslere giriyorum genelde neyse anladığım benim halimdekileri sadece bu duruma düşenler anlıyor,yinede emek harcayıp yorum yaptığınız için sağ olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 20 Nisan 2018; 5:56:5 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.