Şimdi Ara

Mühendislik okuyorum 2 yıldır 1.sınıftayım- EDİT GELDİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
6.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KaranlıktaYaşayanAdam

yazdıklarınızın her harfine katılıyorum hocam.
    Hocam sizin durumunuzun ne olduğunu burada hiçbirimiz bilemeyiz, sadece tahmin edebiliriz. Psikolojik ve nörolojik problemler olabilir, belki de sıradan da problemler olabilir, bir uzmana görünmek lazım bence. Sonuçta birçok kişide hastalıklar, sorunlar gizli ilerliyor ve doktora gidilmediği müddetçe anlaşılmıyor, belirtiler de iyi okunmadığı için ''amaan boşver bir şey değildir'' deyip geçiliyor.
  • Kardeşim selamlar, öncelikle canını hiç sıkmamamı tavsiye ederim. Herkes her şeyi başaracak diye bir şey yok, sorun da sende değil. Bence bunu kabullenmek dert olmamalı.

Bu çok kötü bir durum değil, daha yaşın da genç. Gir bir kere daha sınava gerçekten istediğin bir bölümü oku. Bölümü aile baskısıyla seçtiğin çok belli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bir psikiyatriste gidip sorunu anlatın. Bence dikkat eksikliği sorunu sizde ciddi olarak var. bunun ilaçlarıda var. Sorunu çözecektir

• hangi üni hangi bölüm?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0988D7594

Yani, bol bol soru çözmen lazım ki algoritma kurmayı öğrenmen lazım. Hala gelip laf yapıyorsun. Syntax ı bilmek tabi ki yetmiyor. Bunun için değişik tiplerde programlar yazman lazım. Zeka gerektiriyor evet, o zaman boşuna uğraşma sen zaten geçemezsin böyle düşünerek. Git açık öğretime.

Alıntıları Göster
    sana saygı duymuyorum

bir daha sakın karşıma çıkma

• quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

Bazısı istese başarır ama çalışmadığından derslerden kalıyor olabilir, bazısının yeteneği yoktur ama çok çalışarak zar zor geçebilir. Ya da çok zeki birisi zeki olmayanlara göre daha az çalışarak çok daha yüksek notlarla geçebilir dersleri vb birçok örnek verilebilir, insanlar arasında muazzam kapasite farkları var hocam, insanlar tekdüze değil, her biri ayrı bir dünya. Hatta akademisyenler arasında da uçurum var, profmuş doçentmiş diye zeki veya akıllı anlamına da gelmiyor, birbirinden farklıdır hepsi.

Alıntıları Göster
    Bu dediklerin benimkine karşı çıkmıyor zaten, katılıyorum ben de bunlara, ama şöyle bir gerçek de var ki bu arkadaş bir üniversite kazanıp girmiş ve kendisiyle aynı üniversiteyi kazanan insanlarla birlikte okuyor. Ve evet zeki bir eleman 2 saat çalışarak A alırken başka biri 10 saat çalışıp daha kötü not alabilir, ama çalışan birinin 3 sene 1. sınıfa takılacağına asla ama asla inanmıyorum, kimse kendisini kandırmasın. Bu kadar başarısız olan biri çalışması gereken minimal düzeyde bile çalışmıyor, ki bu minimal düzey dediğim çalışma standart bir ilkokul 8. sınıfın çalışmasından daha az.

• Ben de mühendislik okudum. Üniversiteyi 6 senede bitirdim. İlk 3 sene neredeyse ders geçemedim. Okulu bırakmayı 50 kere düşündüm ancak sosyal anlamda bağlayan çok fazla etken olduğu için devam dedim. Problemi kendi açımdan şöyle değerlendiriyorum; Bölümü seçerken beklentilerin farklıydı ama o dersleri işlemeye başlayınca atomu parçalamadığını farkettin dolasıyla ilgini de kaybettin. Sen büyük ihtimal derslere odaklandığını ve çalıştığın düşünüyorsun ancak bu parametreleri bir kez daha gözden geçirmen gerekiyor. Şunu da söyleyeyim okulu bitirme konusunda hissettiğim çaresizliğin tarifi yok ama bir noktadan sonra yapmaya başladığını fark ediyorsun ve bir bakmışsın bitti. Sana tavsiyem denemeye devam et bir iki arkadaş edin:) sınavlar noktasında güzel tüyoları olabiliyor. Velası kelam pes etme aslan

• quote:

Orijinalden alıntı: KaranlıktaYaşayanAdam

Hocalara gerizekalı olduğumu söylemek gibi bir şey bu okulu bırakırım daha onurlu bir davranış olur, bizde zayıf öğrencileri sevmezler anlamıyorsan defol git anlayışı vardır. Youtube sağ olsun oradan bir şeyler öğreniyoruz az çok.

Udemy bak hocam. Konuya okulda gecmeden once calisma imkaniniz var mi?

• Herkesin öğrenme şekli ve yeteneği aynı olmuyor. Aamir Kaan'ın Yerdeki Yıldızlar diye bir filminde bu konuyu ele almışlardı. İzleyenler ne demek istediğimi anlayacaktır.

Senin yeteneğin ve ilgi alanın farklı olabilir.
  • Detaylarda çok fazla kaybolma.. O okulu da bitir, Odtü bu boru değil sonra kafayı duvara sürterek kıvılcım çıkartırsın..
  • Hocam bölümü tercih ederken düşünceniz neydi ? Yani hep istiyor muydunuz ? O anlık gelişen bir şey miydi ?

• Bende bilgisayar öğretmenliği okuyorum.Ama benimde sıkıntılarım var.Ana dilim gibi ingilizcem var çok iyi kod yazıyorum ama matematiği geçemedim.MIT'te Harvard'da sorulan soruları internetten çevirip programı oluşturuyorum ve bu işten inanılmaz zevk alıyorum.Kağıt kalem kullanmadan dört işlem,karekök filan yapıyoum ama gel gör ki mat1-mat2'den kaldım.Mühendislik için programlama matematik ingilizce şart.

• Lisede mekatronik okumuştum, 2. sınıfta elektronik devre yapmaya başlamıştık. Ben ilk 4 ya da 5 devremi çalıştıramadım sınıfın çoğunluğu yaparken, senin gibi yeteneğim yok ya da anlayamıyorum diye düşünmeye başlamıştım ama yine denemeye kafa yormaya devam ettim, 6. devrem çalıştı ve bunun tesadüf olmadığını diğer çalışan devreleri yapmaya başladığımda anladım. Üzerine git elbet olacak.

• Hocam aynı durumda bir arkadaşım bulundu. Sorunu başka bir üniversiteye geçerek çözdü. Üniversite değiştir hocam bölümü değiştirme, aynı bölüme başka üniye geçti. Prosedür nasıl bilmiyorum ama ilk üniversitesine göre görece daha aşağı seviyede bir üniversiteydi. Oraya geçtiği gibi kalan yılları uzatmadan sorunsuz bir şekilde bitirdi ve mezun oldu.

Edit: Bölüm makine mühendisliğiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memothegreat -- 20 Nisan 2018; 10:25:56 >
  • ben de benzer bir olay yasamistim.

ilk senenin sonunda, hoca bana demisti ki " sen bu konuyu yapamiyosun, sakin elektronik dalını seçme"

ben yine de elektroniği seçtim ve hocalar değişince, bir önceki sene ust uste 0 aldigim derste ust uste birinci oldum.

sinif değiştirme veya internetten ayni dersi alma imkanin varsa bunlari denemeni tavsiye ederim.

• Çağın getirdiği olumsuzluklar bence çok etkili bilgisayar, telefon bunlar insanın aklını çeliyor eline telefonu alıp insta,facebook vs. ye gir videolara, resimlere bakarken zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsun. Yaş ilerledikçe ders çalışma isteği de gidiyor tabi her insana göre farklı olabilir. Bazıları kitabı alır sıkılmadan okur, bazıları hemen sıkılıp telefonu alır saatlerce telefona bakar. Yapacağın şey belli herkes 1 çalışıyorsa sen 3 çalışacaksın. Tekrar edeceksin ileriyi düşünüp mezun olduktan sonrası için hayaller kuracaksın.
  • KaranlıktaYaşayanAdam kullanıcısına yanıt
    Asıl ego sensin, ilk 1k ya girdin tamam sen kralsın kardeş.
    Madem 1k olabiliyorsun 1.sınıfı da geçersin.
  • Editlenecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel olarak var ama lablar ödevler derken pek çalışmaya vakit kalmıyor, yine de bakarım sağ ol tavsiyen için.
  • cakiyyyy C kullanıcısına yanıt
    Dikkat edersen kendim ilk 1000e girdim süperim demiyorum, ilk 1000 e girenlerin bulunduğu üniversitede verilen dersin daha farklı olduğundan bahsediyorum, ama sen istediğin gibi anlıyorsun orası ayrı konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 20 Nisan 2018; 15:29:6 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.