Şimdi Ara

Mühendislik okuyorum 2 yıldır 1.sınıftayım- EDİT GELDİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
6.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnşaat oku elektrik elektronik zaten dersleri bayağı kazık mat doçenti kadar mat fizik doçenti kadar fizik bilmen aynı zamanda bölüm dersleri bilgisayar müh kadar programlama bilmen gerekiyor. İnşaat müh basit işlevsel temiz. Dersleri kolay tabi diğer mühendisliklere göre. İleridede ne dille ne matematikle ne fizikle uğraşıyoruz. Kabaca esnaflık yapıyoruz. Bina yap proje çiz satış yap eleman al eleman çıkar. Hayatımda yaptığım en iyi iş. Tabi bu benim sevdiğim meslek olduğu için böyle düşünüyor olabilirim. Bölümde öyle manyaklar var ki matematik öğrenip ileride nobel alacağını falan sanıyor. Hele o yardımcı doçentler sanırsın prof olmuş önüne gelene yok türev bilmiyor yok integral bilmiyor. Toplama çıkarma yapamıyor diye aşağılar. Kendisine baksan aylık 4 4,5k maaş alıp haftanın 6 günü ünide sürten ilim bilim yaptığını sanan tipler. Kısaca bu işin sonu yok. Devir neyi gerektiriyorsa ona göre okuyacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KaranlıktaYaşayanAdam

Bu mesaj silindi.
    Niye, sen aptal mısın?
  • Şu yazdığının üzerine pek bir şey söylemeye gerek yok, egonu bırak öyle konuşalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 19 Nisan 2018; 21:51:6 >
  • quote:

Şu yazdığının üzerine pek bir şey söylemeye gerek yok, egonu bırak öyle konuşalım.
    Sen de ağlamaya devam et burada. 20 senede bile bitiremeyeceksin o bölümü.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Üzüm üzüme baka baka kararıyor, en iyisi ben gideyim.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Kırmızı hapı yutmuşsun kardeş geçmiş olsun ben de aynı durumdaydım. Allahtan ingilizce biliyordumda araştırdım zekanın nasıl doğuştan geldiğini ırktan ırka değiştiğini genetiğin ne kadar bu konuda önemli olduğunu anladım. Saçma bir kültürde yetiştiğimizden şok yaşaman normal Amerika'da olsan baktın olmuyor kafan basmıyor derler başka alana yönlendirirler ama bizde herkesin farklı zekayla doğduğunu kimse kabul etmiyor ya da etmek istemiyor. En azından başkalarını derste inceleyip sorgulamışsın tebrikler.
  • bende 3 senedir 1. sınıftayım.Aöf konaklama işletmeciliği.Amacım okumak değil zaten.Askerlik geciksin yeter
  • John WICK kullanıcısına yanıt
    Sağ ol kardeşim. Sınıfta herkesin zeka seviyesinin farklı olduğunu çok net bir şekilde anladım ama gel gör ki bunu ailene anlat babama kalsa 10 sene de olsa oku diyor, ben elimden geleni yapıyorum ki öyle kolay pes eden birisi değilimdir ama bazı şeyleri artık bünye kabul etmemeye başladı senin haftalarca çalıştığını sınavdan aldığın notu bir başkasının 2 gün çalışarak alması kadar berbat ve moral bozucu bir durum olamaz.
  • Kardeşim mühendisligin daha ne olduğunu anlayamamışsın her zaman mükemmel öğrenmene gerek yok bazı mantıksız gelen şeyleri kabullenmeye çalış bide ne olursa olsun denemekten vazgeçme yani vizeden düşük aldım finale girmeyeyim deme dersler karşısinda ezilmeyi göze al çünkü mühendislik bitirmenin güzel yanı silke silke öğretmesi :D

• Durumlarımız farklı dostum, yine de sağ ol yorum yaptığın için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0988D7594

4 yıllık mühendislik. 2 yıllık ile karıştırma. 2 yıllıklarda doğru düzgün ders yok.

Alıntıları Göster
    Ben dpü 2 yıllık makineden uludağ makine mühendisliğine geçmiştim zamanında, neye göre yok diyorsun ? 4 yıllıktaki arkadaşlarım cnc,solidworks vs sadece teorik olarak bilirken ben ikisinide avucumun içi gibi biliyor ve kullanıyordum
  • KaranlıktaYaşayanAdam kullanıcısına yanıt
    np
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Benim tam tersimsin. Bende calculus 1-2 A kimya A , istatistik A , ama gel gör ki C yi ilk dönem DC ile zor geçtim . Bu dönem gene aynı .

• Bak ben üni sınavına hazırlanıyorum. Şimdi sen bana belki diyebilirsin üni sınavı konusuyla benim konularım zorlukları bir mi? Haklısın ama sorunum seninle aynı. Yani bir konuyu bir videoyu 2 3 kere dinlerim anlayana kadar. Sonra test çözme işlemine geçiyorum. Ezber yapamıyorum unutuyorum her şeyi.

Sende gizlice hocanın sesini kayıt edebilirsin. Okuldan cıkınca acarsın ses kayıdını gene anlayarak cozersin veya gizli kamera ile tahtayıda çekebilirsin.

Bunun normal bir durum olduğunu düşünmüyorum hocam. Mesela bazı zamanlar öyle anlar geliyor ki her şeyi şıp diye anlayabilyorum doktora görünmeyi deneyebilirsin :)
  • Başlığı ilk okuyunca çok güldüm🤣

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seslerini kaydetsemde fark etmez, seçmeli sözel ders almıştım onlarda işe yarıyor ses kaydı ama sayısal derslerde imkanı yok anlamıyorum geçtiğim derslerin alayını youtube dan yabancı hocaları izleyerek geçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 19 Nisan 2018; 23:0:8 >
  • Girdiginiz bölümle alakanız, ilgiliniz ve daha önce hiçbir konuda araştırma yapmayınca sanırım böyle oluyor. Bilgisayarda çok var özellikle böyle, lisede 1 satır kod yazmamış adamlar haliyle çogu başarısız oluyor kodlama derslerinde.
  • Hocam ben de bilgisayardayım başka arkadaşların umut kıran laflarına takılma. Senin yaşadığın problem az görülen bir şey değil. Ben herhangi bir sıkıntı yaşamadım ama sen gibi yaşayan bir arkadaşım vardı. Benim 15-20 dakikada yazdığım kodu ancak 1 - 1.5 saatte yazabiliyordu. Arkadaşıma destek oldum kodumu gösterdim açıkladım bir de üstüne kendisi de uğraştı şu an sıkıntısı kalmadı. Sen de sana destek olabilecek birisini bulmaya bak derim.

Burada gereksiz konuşup umut kıranlara da pek takılma dediğim gibi.

Ancak başkalarının da dediği gibi güzel çalışman lazım. Her dersine okulda harcadığın vakit haricinde ekstra en az 2-3 saat de kendin harcamalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eqecakmak -- 19 Nisan 2018; 23:6:43 >
  • İlk attığın yorumda ciddiye almıştım ama millete sataşmandan sonra boş ego balonu olduğunu farkettim.
    Neyse senden önce mezun olurum zaten ben.
  • Son sene 2 dönem üstüste kaldığımı bilirim. Kapasite meselesi. Kendine güvenmeyenler kesinlikle tercih etmesinler sonra çok pişman olurlar nereden geldim buraya diye.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.