Şimdi Ara

Mühendislikten İSTİFA Ettim. Mühendisliği Bıraktım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
15
Favori
47.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
209 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konu hakkında forumda birçok kez konu açmıştım. Ne yazık ki ülkemizde mühendise ihtiyaç duyulmuyor artık arkadaşlar. Olanlara da ucuz işçi gücü gözüyle bakıyorlar. Adam 2450 TL demiş resmen rezillik ve çoğu mühendis de aşağı yukarı bu düşeyde maaş alıyor. Mühendis olmak yerine 2 yıllık falan okuyup meslek edinseniz çok daha fazlasını kazanırsınız hem de milletin ağız kokusunu çekmezsiniz.

Bu saatten sonra tıp dışındaki bölümleri okumaya gerek yok. Okuyacaksanız da hobi amaçlı falan okuyun. Okul okuyarak para kazanma devri bitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dedefon kullanıcısına yanıt
    Yetenekli adam belli oluyor iste. Gorun arkadaslar. Ağlayan tayfayi dikkate almayin bunlar her meslekte var.

• quote:

Orijinalden alıntı: salih uçan

Abi dün saç sakal için(yıkama yok) berbere 25 lira verdim. En kötü günde 10 kişi gelse düşünün haftada 6 günden ne kadar kazandıklarını.
    Yıllarımızı eğitime vereceğimize bir zanaat öğrensek mutlu mesut gidiyoduk.
    Yollardır millete gidin meslek öğrenin dedim ama nafile...

• En mantıklısı ara iş. Eve yeni eşya aldığımızda getiren kişi sen ne okuyorsun demişti, öğretmenlik demiştim. Ben de inşaat mühendisiyim demişti. Mühendis olarak çalışsa alacağı para sabit ama eşya satarak kim bilir ne kadar kazanıyor.

• Zirvedeyken birakmissin
  • ticarette güzel kazanç var, ama tepetaklak olma riski de var.

Risk almak istemeyen adam sabit maaşa talim eder... Kazanmak isteyen riske girer.
  • Bu sektörün içindeki birisi olarak yazıyorum.

Ortaokul, Lise mezunu işçi CNC Operatörü bile, mühendis maaşını rahat ikiye katlar.

Şuan bizim şirkette mesela CNC Dikey işlem merkezi operatörü mesai ile ortalama 5500 tl almakta. (net 3.750 - 4)

Mühendislerde ise mesai olayı yok. Düz fix 3.000 tl maaş alıyor.
  • Ampüle devamm

• zamanında birisi "bize ara eleman lazım" deyince herkes taşlamıştı.

şu an sanayide 100.000 tl lik aracınızı emanet ettiğiniz kişiler ilkokul mezunu ustalar, aracınızın içine ediyorlar, yanlarında adam yetiştiremiyorlar lakin artık çırak yok.

ya suriyeli çalıştırıyorlar, ya göçmen.

10 sene sonra sanayi tamircileri çoğunlukla suriyeli olacak. Çünkü kimse bu işi beğenmiyor. herkes masa başında kazanacak.
  • Kral nasıl bir ARGE işiydi bu ? Argeyi neye göre yapıyordunuz? Marketting işinin içinde var mı?
    O paraya ne iş yaptığını ne tasarladığını gerçekten çok merak ettim. Mümkünse bir kaç proje olur örnek olur bizimle paylaşırsan mutlu olurum

• Eskinin 20 lirası şu an 50 tl oldu.Bir kahve,bir et yemeği,bir cigara alsan oldu mu sana ortalama 50 kağıt.

Günümüz şartlarında bu alım gücü karşısında,günlük 150 tl yevmiye olması lazım ideal şartların bir şekilde sağlanabilmesi ve ev geçindirebilmek için.
  • Youtuber ol.
  • SDU Bilgisayar muh. mezunu arkadasim var. 5 sene once mezun oldu, su anda yeni is degistirdi. Net 10.500 maas aliyor. Muhendislik gayette guzel kazanilabilecek bir is. Stajlar ve kendi cabaniz cok onemli ama gordugum kadariyla.

Basladiginda 1500 lira gibi bir maasla baslamisti onu da belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 1 Temmuz 2019; 10:14:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Bu konu hakkında forumda birçok kez konu açmıştım. Ne yazık ki ülkemizde mühendise ihtiyaç duyulmuyor artık arkadaşlar. Olanlara da ucuz işçi gücü gözüyle bakıyorlar. Adam 2450 TL demiş resmen rezillik ve çoğu mühendis de aşağı yukarı bu düşeyde maaş alıyor. Mühendis olmak yerine 2 yıllık falan okuyup meslek edinseniz çok daha fazlasını kazanırsınız hem de milletin ağız kokusunu çekmezsiniz.

Bu saatten sonra tıp dışındaki bölümleri okumaya gerek yok. Okuyacaksanız da hobi amaçlı falan okuyun. Okul okuyarak para kazanma devri bitti.
    Mühendislik okuyacağınıza ya tıpla alakalı bir şey okuyun ya da hiç bu işlere girmeyin açın bir market bakkal en azından yıllarınızı heba etmemiş olursunuz. Ortalama bir mühendis = ara eleman oldu piyasada.

• İş ortamında üniversite mezunu olmaktan çok , bir konuda ustalaşmak çok daha önemli. Benim işyerime iş başvurusu için gelen mühendislere bakıyorum. Çoğu sadece teori okumuş mühendisler. Sen öğreteceksin birçok şeyi işyerinde. Öncelikle okurken tecrübe edinmek lazım. Mümkünse noktasal bir işte uzmanlaşarak.Bu da insanı aranılan bir duruma sokmaktadır.
  • Sana mühendislik yazdıran adamlara da git bunlar anlat. Sizin yüzünüzden bu haldeyim de.sor hesabını.

• quote:

Yapılan toplantılarda yaptığımız mühendisliğin değersiz olduğundan bahsedildi çok kez. Çok kez ücretsiz mesaiye kalmam istendi. Çok kez yaptığımız işler doğru olmasına karşın, sırf zam vs. istemeyelim diye yaptığımız işler yanlış olarak lanse edildi. Mühendislik departmanı her zaman fabrikanın normal işçilerinin bir tık altında kaldı. Her toplantı bağrışmalar,kavgalar ve küfürler eşliğinde devam etti. Bu stresli süreçte stres kaynakla bir çok sıkıntı çektim. Ve hepsi ayda 2480 TL kazanmak içindi. :)

Ohaaaaaaa...

Olum bu nasil calisma ortami lan? :)
  • Kısmen her şirket aynıdır.
    Okulun önemi yok. Diplomada ne yazdığına kimse bakmıyor. O bölümmüş, bu üniversiteymiş.

Yapman gereken;

-İleri düzey AutoCAD bilmek
    -Orta düzey 3D program bilmek
    -İleri düzey İngilizce bilmek. Ama şu herkesin CV'ye orta yazdığı gibi değil. Yurtdışına şantiyeye gidince çatır çatır adama iş anlatacak şekilde.
    -Sektörde min 3 sene tecrübe. Okul hikaye, kitap okutuyorlar. Bilgi sahada.

Bu üçüne sahipsen, ilk 500'deki şirketlerin birinde 5K-6K arası maaşla başlarsın. İki sene sonra maaşın 8K-10K.

Benden size tavsiye.

Edit: Add-on

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35plt35 -- 1 Temmuz 2019; 10:39:14 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.