Şimdi Ara

Mühendislikten İSTİFA Ettim. Mühendisliği Bıraktım. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
15
Favori
47.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
209 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: furkan1zek

Almanca, japonca ogrenmenin vs hicbir anlami yok. Bir kere zaten Turkiyeden nereden diploma alirsaniz alin lisans mezunu yurtdisinda is bulamaz. Mutlaka yurtdisinda yuksek lisans vs. yapmalari beklenir. Muhendisligin tek dili ingilizcedir. Butun makaleler, bildiriler, kitaplar vs. hepsi ingilizce yazilir. Turkiye de mezun her alanda cok bu yuzden nasilsa mezun var diye is veren 3 kurusa insan calistiriyor.

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Kime ya da neye dayanarak bunu soyleyebiliyorsunuz? Yillardir yurtdisinda yazilimci olarak calisiyorum ustelik lisans diplomasi dahi almadan. Allah askina sagdan soldan duydugunuz sacma sapan seyleri gelip yazmayin buraya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Koç bilgisayar, Java’da backend yazıyorum, ucundan fullstack
    Java'da frontend nasıl yazıyosun ?
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Yalnız eve mobilya aldığınızda mobilyayı getiren kişi asgari ücretli bir çalışandır
    Parayı kazanan aldığınız yerin patronudur:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y4Ş4R -- 1 Temmuz 2019; 12:33:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duratorq_ kullanıcısına yanıt
    Erasmus la gezdim diyor ya
    Devlet karşılıyor ve belirli miktar para veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y4Ş4R -- 1 Temmuz 2019; 12:37:48 >
  • Şimdi sana sallayan çok adam çıkacak, çoğu da çalışma hayatından bihaber insanlar. En iyisini yapmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: armutsever

Lisans mezunu nasıl yurtdışında iş bulamıyor, hangi bilgiyle hangi vasıfla bunu söylüyorsunuz?

Benim şahsen tanıdığım; 3'ü Hollanda, 1'i İtalya, 1'i Norveç, 1'i Almanya, 1'i Katar olmak üzere 7 mühendis tecrübesiz ve yüksek lisans yapmadan yurtdışında işe başladı. Senelerdir de çalışıyorlar; tabi 5'i ülke değiştirdi ama Türkiye'ye dönen yok. Bilmeden atıp tutmayın; hayır anlamadığım o kadar kişi yorumunuzu beğenmiş.
    Bunun için benim vasfımı merak etmenize gerek yok zaten birçok yerde Dünya üniversite sıralamaları var. Bizim önümüzdeki 400-500 üniversiteden eleman almak varken neden bizim üniversitelerimizden elemanları tercih etsinler ki?
    Siz 7 kişi örneği vermişsiniz de tabi ki çalışanlar var ancak bunların çok büyük bir kısmı tecrübeli veya yurtdışında eğitim almış insanlar. Bu üniversite sıralamalarını da yalanlayıp kendi etrafınızdan hayır mezunlarımız çok rahat yurtdışında iş buluyor diyorsanız tabi diyecek bir şey yok.
    Ben ülkemizdeki üniversiteleri kötülemeye çalışmıyorum yalnızca durumu söylüyorum. Burada öğrenilenlerde çok iyi işler yapılır ancak yurtdışının bize bakış açısı işte aşağıda. Bu ülkede 1 tane mezunu CERN'de çalışıyor diye mezunlarımız CERN'de çalışıyor diye umut satan yerler var :).

• bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Size katılıyorum japonca ya şu anda birşey diyemem ama
    Almanca yı öğrenmenin anlamı yok diyor.
    İnşaat olmasada
    Makina mühendisliği,otomotiv mühendisliği,uçak mühendsiliği vb. Bölümden mezun olanlara ne hibi bir artısı oluyor bundan haber varmı acaba?
    ;)

• Y4Ş4R kullanıcısına yanıt
    Kardeş anlaşılan hiç erasmus yapmamışsın. Sadece devletin verdiği para ile geçinemezsin. Ayrıca arkadaş 19 ülke gezdim demiş. Her birinin sadece yol masrafını toplasan bile iyi para ediyor.

• Arkadaşlar ben kimseye mühendislik okumayın vs. demiyorum. Okuyun ama hakkını çok çok verin veya mobinglere ve baskılara karşı dayanıklı olun. Çok çalışmayı seviyorsanız ve bu mesleği seviyorsanız zaten yapın. Yukarıda da bunları söyledim. Arkadaşlar beni yanlış anlamışlar. Kimseyi bu meslekten soğutmak istemiyorum. 5 kötü yanı varsa 10 tane iyi yanı vardır bu mesleğim. Sadece söylemek istediğim yaşamak istediğiniz hayat görüşü? Siz ne istiyorsunuz ? Siz ne seviyorsunuz ? Bunları belirleyin. Kimsenin sizin kafanızın içine girmesine izin vermeyin. Meslek ile alakalı soru sormak isteyen arkadaşlarda özelden sorabilir. İyi yanları da var bu işin sonuçta.
  • double or nothing kullanıcısına yanıt
    Doktorlukta iki katına yakın parayla baslıyorsun???

• Dedefon kullanıcısına yanıt
    Maalesef bizim toplumumuzdaki en büyük problemlerden biri hatayı her zaman başkalarında aramak. Böyle insanlar kendilerini değiştirmek ve konfor alanlarından çıkmak istemez. Hayattaki her güzel şeyi bir kuru diplomayla hak ettiklerine inanırlar.
  • Üniversite adayıyım.(dolayısıyla erasmus yapamadım;) )
    Bizzat 4 kuzenimden biliyorum.
    İngiltere
    İtalya
    İspanya
    Hollanda ya gittiler.
    Tamam hiçbirinin cebinden 5 kuruş çıkmadı diyemem ama yorumu yazan kişi gibiydiler. Çeşitli projelerde görev aldılar birikim yaptılar.2. Sınıftan itibaren her yaz bölümüyle ilgili işe girdiler. Ve Erasmus ,Mevlana gibi imkanlardan faydalandılar. Hatta okul bile maddi olarak yardım etti olarak biliyorum.
    Üstelik üstte yorumu yazan kişi belirtmiş.
    Erasmus gibi programlar diye.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

Bunun için benim vasfımı merak etmenize gerek yok zaten birçok yerde Dünya üniversite sıralamaları var. Bizim önümüzdeki 400-500 üniversiteden eleman almak varken neden bizim üniversitelerimizden elemanları tercih etsinler ki?
    Siz 7 kişi örneği vermişsiniz de tabi ki çalışanlar var ancak bunların çok büyük bir kısmı tecrübeli veya yurtdışında eğitim almış insanlar. Bu üniversite sıralamalarını da yalanlayıp kendi etrafınızdan hayır mezunlarımız çok rahat yurtdışında iş buluyor diyorsanız tabi diyecek bir şey yok.
    Ben ülkemizdeki üniversiteleri kötülemeye çalışmıyorum yalnızca durumu söylüyorum. Burada öğrenilenlerde çok iyi işler yapılır ancak yurtdışının bize bakış açısı işte aşağıda. Bu ülkede 1 tane mezunu CERN'de çalışıyor diye mezunlarımız CERN'de çalışıyor diye umut satan yerler var :).https://www.topuniversities.com/universities/country/turkey/subject/engineering-electrical-electronichttps://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2019/world-ranking#!/page/0/length/25/locations/TR/subjects/3135/sort_by/scores_overall/sort_order/asc/cols/scores

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Tamamen varsayimlar uzerinden, herhangi bir tecrube ya da bilginiz olmadan yorum yapiyorsunuz. Butun ulkelerin ise alim kurallari/prosudurleri ayni degil ve bu meslekten meselege gore degisiyor.

Calistigim ulkeden ornek vereyim. Hollanda icin kennismigrant ( nitelikli gocmen ) olabilmek icin tek kosul maas. Calistiracak eleman bulamayan sirketler IND'ye ( gocmen burosu ) basvurarak sponsor sirket olabiliyorlar. Bu sirketler 30 yas ustu icin yillik brut 54k uzeri, 30 yas alti icin 39k uzeri maasli kontrat teklif ederse nitelikli gocmen olarak kabul ediliyorsunuz. Gelirinizin %30'u da 5 sene boyunca vergiden muaf oluyor.

Yine cesitli meslekler icin universite egitimine bakmiyorlar bile. Kendi calistigim sektor yazilim. Turkiye'de okudum YTU'de defalarca okuldan atildim af ile geri dondum. Turkiye'de calisirken bile bana kimse diploma sormadi. Hollanda icin yaptigim is gorusmelerinde defalarca diplomami almadigimi belirttim adamlarin cevabi "Alsaniz da bir sey farketmez zaten Turkiye'deki universiteleri bilmiyoruz/tanimiyoruz" oldu.

quote:

Bizim önümüzdeki 400-500 üniversiteden eleman almak varken neden bizim üniversitelerimizden elemanları tercih etsinler ki?

Bu sorunuzun cevabi yukarida, cunku belirli is guruplari icin ondeki 400-500 universiteden mezun olmamin herhangi bir avantaji yok. Hollanda'ya son 5 yilda belki de binlerce Turk yazilimci goc etti. Bazilarinin ise alim surecinde gorusmelere ben de dahil oldum. Bir allahin kulu da universitele ile ilgili bir sey sormadi cocuklara.

Yazin boyle basliklara ama bildinizden emin oldugunuz konularda ya da tecrubeleriniz hakkinda yazin. Sagdan soldan duyduklarinizi degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Y4Ş4R

Size katılıyorum japonca ya şu anda birşey diyemem ama
    Almanca yı öğrenmenin anlamı yok diyor.
    İnşaat olmasada
    Makina mühendisliği,otomotiv mühendisliği,uçak mühendsiliği vb. Bölümden mezun olanlara ne hibi bir artısı oluyor bundan haber varmı acaba?
    ;)
    Hocam kusura bakmayin da ben sizin ne demek istediginizi anladigimdan emin degilim. Almanca, Japonca'ya gelmeden Turkce'yi halletsek her sey daha guzel olacak.
  • GWT (google web toolkit) ve Vaadin. Javada yazılan kodu javascripte ceviriyor otomatik, tabi bazi sinirlandirmalari var.

Dogrudan Javascript yazmak kadar kapsamli degil ama hem eleman almak daha kolay, sirf java developer alabiliyor sirket bu sayede ve tum kod tek codebasete bulunmus oluyor. Ekstradan css ve mysql kullaniyoruz sadece, onu da tum java developerlar biliyor zaten.

GWT’te client ve server side ayri, ikisi de javayla yaziliyor ve client kismi bi war klasorune kaydediliyor javascript olarak. Vaadin de rendering dahil her sey server side da oluyor, async call vs kendisi hallediyor, on tarafa sadece gerekli html ve javascript gonderiliyor, daha high level.

Gunumuzde cok kullanilan bir teknoloji degil ama bizimki gibi buyuk ve data toplayip grafik gosterme tarzi projelerde gayet iyi. Yine de kendime fullstack developer yerine backendci demeyi tercih ediyorum, cunku gunumuzde fullstack diyince herkesin aklina javascript bilen insan geliyor.

• -5 Yıl kötü bir eğitim alacağınıza lütfen gidin 4-5 yıl bir iş yerinde çalışın. Emin olun daha yetkili bir olacaksınız.

İşin garip yanı bu öneriyi veren kişinin çalışma hayatı 1 yıl sürmüş.

• bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Pardon yanlışlıkla size cevap vermişim üstte bir kullanıcı Almanca japonca öğrenmenin anlamı yok demişte ona cevap vermek istemiştim.https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=138904065

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y4Ş4R -- 1 Temmuz 2019; 13:8:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EFF95B10

-5 Yıl kötü bir eğitim alacağınıza lütfen gidin 4-5 yıl bir iş yerinde çalışın. Emin olun daha yetkili bir olacaksınız.

İşin garip yanı bu öneriyi veren kişinin çalışma hayatı 1 yıl sürmüş.
    Hala haklı bir sitem olduğu düşüncesindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

GWT (google web toolkit) ve Vaadin. Javada yazılan kodu javascripte ceviriyor otomatik, tabi bazi sinirlandirmalari var.

Dogrudan Javascript yazmak kadar kapsamli degil ama hem eleman almak daha kolay, sirf java developer alabiliyor sirket bu sayede ve tum kod tek codebasete bulunmus oluyor. Ekstradan css ve mysql kullaniyoruz sadece, onu da tum java developerlar biliyor zaten.

GWT’te client ve server side ayri, ikisi de javayla yaziliyor ve client kismi bi war klasorune kaydediliyor javascript olarak. Vaadin de rendering dahil her sey server side da oluyor, async call vs kendisi hallediyor, on tarafa sadece gerekli html ve javascript gonderiliyor, daha high level.

Gunumuzde cok kullanilan bir teknoloji degil ama bizimki gibi buyuk ve data toplayip grafik gosterme tarzi projelerde gayet iyi. Yine de kendime fullstack developer yerine backendci demeyi tercih ediyorum, cunku gunumuzde fullstack diyince herkesin aklina javascript bilen insan geliyor.
    Oldukça eski teknoloji ,bu durumda senin için devreye şans faktörü devreye giriyor . Bu kullandıgın şekilde uygulama geliştiren firma buldugundan yürür gidersin , o yuzden kariyer basamaklarınıda tırmanırken şans faktörünüde göz önüne almak lazım .

Full stack olmak için artık sadece Js Wue,angular ya da react bilmek bile yetmiyor maalesef , test toollarının çogunu bilmek lazım .Sadece Türkiye'de bile degil artık heryerde bu şekilde , yalnız bizim ülkede full stack bile olsan backend bile olsan aynı maaşı veriyorlar tek farkı bu :)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.