Şimdi Ara

Mühendislikten İSTİFA Ettim. Mühendisliği Bıraktım. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
15
Favori
47.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
209 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye de artık eskiye göre çok fazla iş fırsatı var inşallah birgün kendi işini kurarsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Y4Ş4R kullanıcısına yanıt
    Evet bu programlar fayda sağlıyor ama bunları okuyan arkadaşlar yanlış anlamasın. Hele şu dönemdeki euro kurundan dolayı cepten bayağı bir para çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum hakkında hayırlısı olsun.yaşın daha çok genç.öyle ya da böyle lisans diploman var,orta düzey yabancı dil bilgim var yazmışsın.sana tavsiyem sağlık sorunların yoksa thy pilotaj ve/veya kabin memurluğu işidir.alımları da oluyor,takip edip araştırma yaparsan öğrenirsin zaten.

thy güzel firmadır.imkanları genel olarak piyasaya göre daha iyidir.elbette her işin kendine göre zorluğu,risk seviyesi vardır.
    şansını dene derim nacizane, bol şans.
  • AI Engineer kullanıcısına yanıt
    Koc mezunuyum. Yazik etmelik bir durum yok abi, 25 yasindayim daha, 1 sene bile olmadi calismaya baslayali, is degistirme olanagim oldugu gibi 2 seneye yurt disina da gidebilirim, omrum bitmedi

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Programlamaya ilk başladığımda baya yardımcı olmuştun. Kaliteli eğitim aldığın her halinden belli. Daha bir sene olduysa normal ama yine de uyanık ol. 10 senedir iş dünyasındayım ve bir kez bile patronun gelip "Sen çok iyi çalıştın. Maaşına zam yapıyorum" dediğini görmedim. Uyanıklık şurada: Çalıştığın projenin getirisi bilirsin, kendi rolünü bilirsin ve bunlar üzerinden analiz yapıp ne kadar hakettiğini çıkarabilirsin. Eğer yerinde kolay kolay doldurulacak gibi değilse patronlar talebe göre zam yapıyor ya da yapmıyorsa o zaman başka gemiye atlama zamanı.

Istanbul Coders mail grubuna üye misin? Her gün iş ilanı geliyor. Çoğu yurt dışı ve burada olanların da bazıları döviz ile ödeme yapıyor. Daha dün bir tane geldi.

Merhabalar,

Maxim Integrated iki SW developer arayisinda. Biri GUI (C# ve android) digeri C/C++, linux  gibi konularda çalışmış veya çalışmak isteyen yeni mezun adaylara ulaşmaya çalışıyorlar.

Is yeri Maslak ve sirket Amerikan firmasi. Maas ise euro bazli oldugu iletildi.

ilgilenen kisiler CV'lerini gokhan.bektas@maximintegrated.com'a iletebilirler.

Seni en kısa sürede ABD'de ya da Avrupa'da görmek istiyorum :) Çünkü gerçekten bu kalitede bir insansın.

• Y4Ş4R kullanıcısına yanıt
    Kendi işiydi hocam kardeşiyle yapıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: Xtragy

Mezun olup direk kpss hazırlandınız sanırım ?

Alıntıları Göster
    Evet hiç aklımızdan bile geçmedi özel sektör.zaten en fazla alınan bölüm elektrik elektronik mühendisliği.ama bu süreci kaldırabilecekmisin o da önemli.1 sene hazırlanman sürer 1 sene atanman sürer,güvenlik soruşturması da 4-5 ay sürer.yani bu yola giren hepimiz en az 2-3 sene boşta bekledik.

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    ya nereden uyduruyorsunuz arkadaş bu lafları.

5 tane şirket arkadaşım sadece son 1 sene içinde USA'de iş buldu gitti. makina veya elektrik mezunu adamlar yazılım da değil.

onun dışında direk green card ile gidenler de oldu hiç zorluk çekmediler iş bulurken.

gayet geçerli odtü, itü, yıldız diplomaları...
  • Ortalık işten anlamayan mühendislerle kaynıyor. Okulların eğitimi yetersiz, öğrenciler ise yüksek notlarla mezun olunca yüksek paralar alacaklarını sanıyorlar. Böyle birşey yok.. Sistem iş bilen,kafası çalışan mühendise her zaman iyi paralar veriyor zaten. Ama böyle mühendis maalesef zor çıkıyor.. Ben meslek lisesi mezunuyum, elektrik teknisyeni iken 6000 lira alıyorum, bu mesailerle 8000'e kadar çıkıyor.. Kendinizi geliştirin, mesleğinizi iyi öğrenin, elinizi taşın altına sokmaktan çekinmeyin,gelişmelere açık olun, doğru zamanda risk almayı bilin, bir yere bağlanıp kalmayın, hep daha iyisini arayin.. İllaki iyi kazanacaksınız..

• quote:

Orijinalden alıntı: PantheraPardus

Ben dahil arkadaşlarımın çoğu kamuda mühendis.hepimiz hayatımızdan memnunuz.özel sektörü hiç düşünmedik çünkü günümüzde 1 kişinin rahat bir yaşam sürebilmesi için en az 6-7 bin tl kazanması gerekiyor ki bunuda kamu fazlasıyla veriyor zaten.sana da tavsiye ederim.yaşın çok genç.
    Kamuda muhendis 5-6K maas aliyor bu mu yeterli? 1000 euro bile degil..

Baslangic icin fena degil ama bir kac sene sonra ozele girer kendimi gelistirirdim.. Bu maasla hayat gecmez.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 11:48:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Baska is bulmayi denedin mi bu 1 senenden sonra? Yeni mezun almak istemiyor cogu sirket, ama 1-2 yil deneyimli olunca cok daha fazla kapi aciliyor.

Kendi arkadas cevremde acik ara en dusuk maas alan muhendis benim, ilk buldugum ise girdim mezun olur olmaz(aramaya onceden baslamistim) ve hic maas muhabbeti yapmadim su deneyim isi aradan ciksin diye. Suan calistigim yerde ilgimi ceken bir seyler var, en azindan birkac ay daha kalmak istiyorum 10. ayimdayim, hala basladigim maaslayim, ama yeni is arasam da daha yuksek maasa calisabilecegimi biliyorum. Suanki maasim 3500 lira+sene sonu primi+yemek seklinde, ve tekrar ediyorum arkadas cevremdeki en dusuk maasli muhendisim.

Tabi ticarete atildigini ve daha mutlu oldugunu soylemissin, eger durum boyleyse devam et zaten, senin de dedigin gibi mutlu olmadiktan sonra yasamanin anlami yok, kendin icin dogru olani yapmissin, tek elestirim herkesin direkt olarak senin yolundan gitmeni tembihlemen. Eger verdigin karar senin icin %100 dogruysa “muhendislik kotudur ulkemizde, birakmalisiniz” gibi bir rationalizationa ihtiyac duymamalisin.
    Maaşın düşük cidden. Ancak bilgi olarka fazla sey katıyorsa kal. Bir sonraki işinde telafi edersin. Kariyerin ilk 2 yılı para birinci sırada olmamalı.

Neye göre düşük dedim. (kendi tecrübeme 10+ yıl yazılım geliştirici (alaylı) )
    ve benzer anketler
    Medium
    Yazılımcı Maaşları | 2019 - Önceki Yazılımcı - Medium
    https://medium.com/@oncekiyazilimci/yaz%C4%B1l%C4%B1mc%C4%B1-maa%C5%9Flar%C4%B1-2019-f0e535d736a3

• Bırakmakta haklısın. Uzmanlığın bedeli bu olamaz.

Ancak sana maaş veren de haklı.
    1- Çok fazla yeni mezun var.
    2- Mühendis olarak ne yapıyordun bilmiyorum ama benim gözlemlediğim öyle ciddi uzmanlık gerektiren de bir iş yapılmıyor dolayısı ile adama getirisi de yüksek değil.
  • Bütün tenekeler toplanmış gene yorum yapıyor.

Sinirlendim gene yorum yapmayacaktım dayanamıyorum.

100k ile mühendisliğe girip. Zar zor okulu bitirip gelmiş burda ağlıyorsunuz.

Kim demiş türkiyede iş yok diye? Yazım, sanal gerçekçilik , digitalleşme vs.

Türkiyede yukardaki sektörler patlamış durumda. Kafası çalışan kod yazan, proje yapan adam parayı kaldırır. Ağlayıp durmayın.
    Orta seviye ingilizceyle mühendislik yapılmaz. İngilizce proje yapılacak, kaynaklar full ingilizce, Orta seviye ingilizceyle makineyi nasıl çalıştıran? Senin gibi birine bu kadar insan canı emanet edilir ? Belki insanların hayatına dokunacaksın.

Bu dediğin vasıflarla bile kafanı çalıştırsan 5-7k arası çok rahat maaş alırsın. Dediğim gibi bir vasfa sahipsen 2 yılda 10kları rahat alırsın. Hiç bir şeyin tam değil gelmiş burda ağlıyorsun.

Okul- orta
    İngilizce - orta
    Tecrübe? Oda yok

Ağlama ya 10 yıl tecrübe kazanırsın. 10 k maaş alırsın. Yada 2 sene içerisinde yukarda dediklerimi yaparsın.10k yı rahat geçersin. 20k civarını bile rahatlıkla görebilirsin. Önce iş yapmayı bil mühendis ol sonra gel ağla.

• 2011'de Maden Mühendisliği bölümünü kazandım. 2014 yılında çok istediğim ÇAP ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünü de okumaya başladım. 2016 yılında ilk kazandığım bölümü bitirdim, 2017 yılında ÇAP ile kazandığım bölümü. O sene içerisinde "Kabinenin gündeminde bedelli yok, dedikodusu var" demişti Cumhurbaşkanımız. Bende askerliği aradan çıkartayım diye başvurdum o ara celp dönemim çok ileri atıldı, Aralık 2017'de gittim Mayıs 2018'de geldim. Askerde başvurduğum yerler döndüğümde alımları durdurduk dedi. Döner dönmez iş bulurum dediğim noktada 1 yıl iş aradım. İşKur olsun, Kariyer siteleri olsun, e-mail etkileşimleri olsun, firmalara periyodik olarak başvurular olsun. Her şey biraz "araştırma" duygusunu taşıdığım için oldu. Şu an güncel kısımda 1 ay sonra düğünüm var, aile dükkanının başına geçtim borcum harcım yok, aç değilim açıkta değilim şükür ama benim durumumda olup bu kadar şanslı olmayan herkese Allah yardım etsin diyorum..

Şu hikayenin sonu nereye varacak bende bilmiyorum..

Edit: Yazım hatası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 1 Temmuz 2019; 16:15:14 >

• sucuklusalam kullanıcısına yanıt
    Tam bir hayal dünyası klasik yazılarından.. Şu an barajı zor geçip mühendis olan bir akrabam uluslararası petrol firmasında 10k maaş alıyor. İnanılmaz bir yerden torpili var. Senin söylediğin şey devede kulak oluyor.. Bir elin parmağını geçmeyecek insanlar zaten iş buluyor bir şekilde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

Bırakmakta haklısın. Uzmanlığın bedeli bu olamaz.

Ancak sana maaş veren de haklı.
    1- Çok fazla yeni mezun var.
    2- Mühendis olarak ne yapıyordun bilmiyorum ama benim gözlemlediğim öyle ciddi uzmanlık gerektiren de bir iş yapılmıyor dolayısı ile adama getirisi de yüksek değil.
    Yani evet işveren bazı konularda haklı çok mezun var vs. vs. işverenin haksız olduğu nokta şu düşük maaş veriyorsun okey. Haddinden fazla iş yükü yüklüyorsun okey. Ama karşılığında değerimizin olduğunu bilelim gerçekten bu ya istediğim. Hiç bir zaman memnun olmadılar hiç bir zaman. Hep bir azarlama hep bir bağırma hep bir küfür hep bir aşağılama.

Ben kendi adıma konuşayım para önemli evet ama paradan daha önemli bir şey var çalıştığın yerdeki huzur. İş yerinde huzurun yoksa hayatının her noktasında huzursuz olursun.

• Bizim ülkede çok aptal insan var gerçekten. Adama kendini geliştirsene diyorlar . Ciddi misiniz yav ulan adamın aklına nasıl gelmemiş kendini geliştirmek, bak sen şu işe. Biri de cv doldurur gibi kendini anlatmış . Eğer 0'dan giriş yapacaksanız bu mesleğe bu ülkede mühendislik YAPABİLMEK için gerçekten çok şanslı olmanız lazım. Ailemdeki herkes mühendis bilgisayar m-inşaat m-makina m-mimar-endüstri m, odtü-ytü-itü-koç ne ararsan var. Eğer Türkiye dutlukken okumadıysanız işiniz hepsinde çok zor. %90'ını hak etmediği paralara, hak etmediği şartlarda çürür gider. Kalan %10'da aaa ne şanslıyım, kendimi çok geliştirdim, çok akıllıyım, çok tecrübeliyim falan der alsa alsa orta gelir grubundan sayılacak bir para alır. Bu konuda hakkında saatlerce konuşurum ama moralinizi bozmaya, umudunuzu kırmaya gerek yok.

• İşkur her yıl (TYP) toplum yararına çalışan personel olarak devlet dairelerine temizlik elemanı ve güvenlik gönderir. Bazı durumda diploma yada belge şartı aranmaz. 2100tl üstünde maaş veriliyor.

Senin adına üzüldüm dostum ve tavsiyem, mühendislikte yurt içi deneyime sahip olduğunu düşünüyorsan, yurt dışına başvurularda bulun. (Çimento fabrikaları, havaalanı ve otel inşaatları) bir çok olanak sunuluyor.

Güzel bir cv, güzel referans ve uygun başvuru ile fırsatları kolla derim. Unutma, sağlıklı olduğun sürece fırsatları değerlendirmek için çok zamanın olacak...

• Sakin ama sakin muhendis olmayin lafi yersiz olmus. Ben bu sene bilgisayar muhendisliginden mezun oldum. Daha mezun olmadan bircok arkadasim aylik 5000+ TL tekliflerle ise basladi. Tabi konu sahibinin bahsettigi durumu yasayan arkadaslarim da mevcut.

Konu sahibine hayatinda basarilar dilerim, muhendislik okumak isteyenlere tavsiyem muhendislik meslegi ile ilgili bilgi almak istiyorsaniz donanimhaberdeki konulari okumayin. Cunku gercegi tam olarak yansitmayan bolca konu var.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.