Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Mühendislikten İSTİFA Ettim. Mühendisliği Bıraktım. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
302
Cevap
15
Favori
47.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
209 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doktorlar 6 yil okuyor aradaki 2 yili muhendis is tecrübesi olarak koyarsan ayni parayla başlıyor gibi düşünebilirsin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: towyedi

Oldukça eski teknoloji ,bu durumda senin için devreye şans faktörü devreye giriyor . Bu kullandıgın şekilde uygulama geliştiren firma buldugundan yürür gidersin , o yuzden kariyer basamaklarınıda tırmanırken şans faktörünüde göz önüne almak lazım .

Full stack olmak için artık sadece Js Wue,angular ya da react bilmek bile yetmiyor maalesef , test toollarının çogunu bilmek lazım .Sadece Türkiye'de bile degil artık heryerde bu şekilde , yalnız bizim ülkede full stack bile olsan backend bile olsan aynı maaşı veriyorlar tek farkı bu :)

Alıntıları Göster
    Sans faktoru degistirilebilir bir sey, suan benim durumumda cok cok sansli olmam gerekiyor, cunku linkedin'e bakildiginda bu teknolojileri arayan bir ilan bile yok, anca bilsen iyi olabilir tarzi ozellikler altinda 2-3 sirket gordum simdiye kadar. Daha gecen sene mezun oldum, burada olan calismam kendimi javada gelistirmemi sagladi, ama sansa bu kadar bagli olmamak icin yakin zamanda daha yaygin teknolojiler kullanan bir calisma ortamina gecmem sart.

Flutter tarzi all-in-one bir teknoloji yayginlasir belki diye bekliyordum biraz ama bunlar yakin zamanda olacak gibi degil

• Güleceğine ülkenin geldiği noktaya ağla derim!
  • Sana katılıyorum burda yorumları okudukça deliriyorum yok 15 bin tl alıyor yok kendini geliştir iş hayatını bilmeyen insanların yaptığı saçma yorumlar sana tavsiyem mutlu olduğun işi yapman

• Bende mekatronik mühendisiyim, kendi firmam var. Üretiyor ve satıyorum ürettiklerimi. Firma 12 ayda 250-300 bin ₺ ciro yaptı. Mühendis adam illaki bir firmada işçi olacak diye bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CECCBCE5F

Bende mekatronik mühendisiyim, kendi firmam var. Üretiyor ve satıyorum ürettiklerimi. Firma 12 ayda 250-300 bin ₺ ciro yaptı. Mühendis adam illaki bir firmada işçi olacak diye bir şey yok.
    Bu da tamamen mantalite ve hayat görüşüyle heh bir de parayla ilgili bir durum. Süreçlerinden bahseder misin ?
  • waleur5 kullanıcısına yanıt
    Mutlu değilsen ömrünün sonuna kadar o işi yapmak psikolojik bakımdan sizi sıkıntıya sokacaktır yaşınız daha genç 30'undan sonra doktor, avukat olanlar bu ülkede ailenizin maddi kaygısı yoksa her türlü öğrenilebilir.
  • Dostum elbette mutlu olduğun işi yap. Adına sevinirim. Önce işini sevmek gerek, iyi bir iş çıkarında para ardından gelir zaten.. Para için iş-meslek sevilmez zaten.

Bence yurtdışı seçeneklerini de bir değerlendirmelisin. En azından turist olarak bir git gör...

Allah kolaylıklar versin.
  • Mühendislik odaklı şirketin başındayım kendimde mühendisim, konuyu açan arkadaşı anlamakla birlikte, anlattıklarını çok kısa bir tecrübe üstelik kısıtlı bir bakış açısıyla ele alması iyi olmamış. O kadar okulu 2,500 tl için mi okudum, onca emeğin karşılığı bu olmamalıydı diyerek işi bırakması da üzücü...

Öncelikle bu tarz gerçekleri okulu okumadan da görebilirsiniz, ülkemizde çok nadir meslekler ciddi tecrübe gerektirmeden iyi maaşlar verebilir. Tabi o meslekler içinde ciddi bir emek/okul hayatı gerekiyor. Mühendislik ailelerin/öğrencilerin gözünde çok popüler, cazip geliyor ve inanılmaz talep var. Haliyle ülkemizde her daldan çok ciddi bir mühendis birikimi oluştu. Bunu oda kayıtlarından net olarak görebilirsiniz, mühendis çoğaldıkça haliyle işverenler içinde alternatifler çoğaldı. Bu durumda maaşlar, mühendisin tecrübesine kapasitesine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

Bugün okuldan mezun olana 5-10 bin tl arası maaş vermek firmalar içinde mümkün değil, tecrübe yok ve firmaya olan katkıları sınırlı oluyor. Adam seni hem yetiştirip hem yüksek maaş verirse kazanç sağlayamaz. Sana girdiğinde 5-10 bin tl arası verse yanında çalışanlara 20 bin tl vermesi gerekir. Bunu yapmaya başladığında, piyasada yaptığı işin fiyatını arttırması gerekir bu durumda yaptığı işlerin belli kısmı rakiplerine gider, firma sıkıntı yaşadığında bil bakalım ne yapar ? :) Hocam o maaşın sorumlusu firman değil, piyasamız ekonomimiz ve bunun oluşmasını sağlayan devlet bünyesindeki ekonomik unsurlar...

Ülkemizin mühendis ihtiyacı ortada, vereceği ekonomik şartlar ortada fakat her sene ihtiyacın üzerinde mühendis mezun oluyor. Her mühendisin talebini karşılayacak bir ekonomiye ve piyasaya sahip değiliz. Ya diğer mühendislerden farklı fazla özelliklere sahip olacaksın ya kendi işini kuracaksın, yoksa mezun oldum elimde diploma neden 2,500 tl dersen ülkemizi ve gerçeklerini görmeden büyüyerek büyük hata yapmışsın derim...

• 1 yılda kimse kimseye çok para vermez. Yetenekli olsan bile kalifiye değilsindir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Walla ne yalan söyleyeyim içim gitti.2480 ne abi? Garsonluk yapıyorum 2600 alıyorum.Cidden yazık.Bu adamlar boşuna mı okuyor anlamadım.Rezalet gibi yemin ederim.Yillarca dirsek çürür sınır stres.Gel asgari al.Olacak iş değil.

• Bu ülkede mühendislik adına bişey yoktur.Teknolojide bilimde geri kalmış bir ülkede mühendislik zaten olmaz.
    İnşaat sektöründede biçimsiz şekilsiz ucube bina yapmayı mühendislik zannederler.Büyük projelerde japonların almanların kapısını çalarlar.
    İyi üniversiteler hariç mühendisliğe rağbet felan da kalmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 1 Temmuz 2019; 13:59:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salih uçan

Abi dün saç sakal için(yıkama yok) berbere 25 lira verdim. En kötü günde 10 kişi gelse düşünün haftada 6 günden ne kadar kazandıklarını.
    Yıllarımızı eğitime vereceğimize bir zanaat öğrensek mutlu mesut gidiyoduk.
    Ben sadece saça 30 tl veriyorum sizinki ucuzmuş.

• Ben dahil arkadaşlarımın çoğu kamuda mühendis.hepimiz hayatımızdan memnunuz.özel sektörü hiç düşünmedik çünkü günümüzde 1 kişinin rahat bir yaşam sürebilmesi için en az 6-7 bin tl kazanması gerekiyor ki bunuda kamu fazlasıyla veriyor zaten.sana da tavsiye ederim.yaşın çok genç.

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    "Bir kere zaten Turkiyeden nereden diploma alirsaniz alin lisans mezunu yurtdisinda is bulamaz. Mutlaka yurtdisinda yuksek lisans vs. yapmalari beklenir." Şu iki cümle size ait. Size örneklerle tespitinizin yanlış olduğunu belirtiyorum. Ben ülkemizin üniversiteleri çok kalite vs gibi söylemlerde bulunmuyorum; çarpıtmayın söylemlerimi. Avrupa, Amerika ve hatta Zengin Afrika ülkelerinde daha ucuza çalıştırılabilecek mühendis arıyan firmalar sadece bizden değil; Hindistan ve Orta Asya ülkelerinden de çokca eleman (göçmen) çalıştırıyor. Zaten size bir hayli cevap veren de olmuş bu konuyla alakalı gayet detaylı. Okuyup güncel durumu öğrenmenizi tavsiye ederim. Diğer yandan mühendislik eğitimi özelinde bazı üniversitelerin bazı bölümleri oldukça iyi eğitim vermekte lakin özel sektörde çalışan bir mühendis olarak; tercih döneminde olan hiçbir tanıdığıma yıllardır mühendislik tavsiye etmiyorum, özellikle öğretmenliğe yönlendirmeye çalışıyorum. Bu bizim ülkemizde yeni iş alanlarının çok az açılmasından ve çalışma şartlarının oldukça vasat olmasından kaynaklanıyor. Tekrar söylüyorum; yurtdışında denkliği olan -ki çoğu üniversitemizin var- bir mühendislikten mezun olup iyi bir ingilizceyle yurtdışında iş bulabiliyorsunuz.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Seni ben çok iyi okuldan mezun diye biliyordum? ODTÜ ya da Bilkent olabilir. Eğer doğru hatırlıyorsam kendine yazık ediyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: double or nothing

Doktorlar 6 yil okuyor aradaki 2 yili muhendis is tecrübesi olarak koyarsan ayni parayla başlıyor gibi düşünebilirsin?
    1 sene 2 sene iş arayanları biliyorum.kafanızdaki mezun olur olmaz iş buluyor safsatasını yıkın artık.

• Y4Ş4R kullanıcısına yanıt
    devlet aylık hibe desteği sunuyor sadece. barınma dahil değil. oda aylık 300€ gibi birşeydi 3-4 sene evvel şimdi değişti mi bilmiyorum. 19 ülkeden bahsediyoruz, maddi destek olmadan bırakın gezmeyi barınmayı bile zor karşılarsınız verilen ücretle. iş güvenliği sertifikası bile 2000 TL olmuş. maddi dayanağınız yoksa, almak istediğiniz standart eğitimleri bile alamazsınız.
    arada başarı hikayeleri okuyoruz. köyün birinden tıp kazanıyor bazı çocuklar. alt yazıyla dil öğrenenler var. tebrik ediyorum fakat yılda çıkan bir kaç haber, üstün zekalı bir kaç bin öğrenci, 80 milyonluk bir ülkenin gerçeğini ne yazık ki değiştirmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: PantheraPardus

Ben dahil arkadaşlarımın çoğu kamuda mühendis.hepimiz hayatımızdan memnunuz.özel sektörü hiç düşünmedik çünkü günümüzde 1 kişinin rahat bir yaşam sürebilmesi için en az 6-7 bin tl kazanması gerekiyor ki bunuda kamu fazlasıyla veriyor zaten.sana da tavsiye ederim.yaşın çok genç.
    Mezun olup direk kpss hazırlandınız sanırım ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.