Şimdi Ara

Mühendislikten İSTİFA Ettim. Mühendisliği Bıraktım. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
15
Favori
47.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
209 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sene 2007 de eem kazandım 27 bininci oldum maks 30 binden alıyordu şimdi bir eem bölümü 90 100 binlerden alıyor sıralama olarak her kente üniversite yapıldı ama hiç bir kentin sanayisi değişmedi mantıklı karar vermişsin hocam tebrikler başarılar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muhendislik iyi bir şirkette yapılır.

Diğerlerinde muhendis gibi gözüken işçi, satış elemanı olursunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Konunun uzmanı da geldi

Kardeşim ben lisans mezunu bir mühendisim turkiyede 1 sene çalışıp ordan ingiltereye geçtim su anda halen mühendislik yapıyorum. Ben olmamışım galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi burası hayatında 1 kere bile iş mülakatına girmemiş bebelerle dolar..piyasa şişti taştı patladı okulda kuru kalabalık 2 kişilik yere 17k kişi başvuruyor bırakın işi staj bulmak bile mucize.(İTÜ EHB). Sürünmek isteyene kapım açık gelsin görsün türkiyenin en iyi(görünen) okulunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyildiz07 -- 2 Temmuz 2019; 9:1:30 >
  • İrisEymen kullanıcısına yanıt
    Elektrik elektronik muh

• quote:

Orijinalden alıntı: farukaan

Ortalık işten anlamayan mühendislerle kaynıyor. Okulların eğitimi yetersiz, öğrenciler ise yüksek notlarla mezun olunca yüksek paralar alacaklarını sanıyorlar. Böyle birşey yok.. Sistem iş bilen,kafası çalışan mühendise her zaman iyi paralar veriyor zaten. Ama böyle mühendis maalesef zor çıkıyor.. Ben meslek lisesi mezunuyum, elektrik teknisyeni iken 6000 lira alıyorum, bu mesailerle 8000'e kadar çıkıyor.. Kendinizi geliştirin, mesleğinizi iyi öğrenin, elinizi taşın altına sokmaktan çekinmeyin,gelişmelere açık olun, doğru zamanda risk almayı bilin, bir yere bağlanıp kalmayın, hep daha iyisini arayin.. İllaki iyi kazanacaksınız..
    Nerde ne iş yapıyorsun da 6000 8000 alıyorsun merak ettim? Ben hiç görmedim teknisyen olupta 6 8 bin.

• Çok erken pes etmişsiniz. Etrafımdaki bazı mühendisler ki yurtdışında çalışanlar da var mesleklerinden memnun. Biraz da şans zaman ve bulunduğunuz mekan işi mi bilemiyorum. Tercih tabiki sizin. İlave olarak şimdiki yaptığınız ve memnun olduğunuz bu işinizi daha da geliştirebilirseniz bilinki bunda aldığınız mühendislik egitiminin cok katkısı olacaktır. Hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebor -- 2 Temmuz 2019; 9:29:15 >
  • Benim anlamadığım bazı konular var:
    Mesela konuyu açan arkadaşımız kendi işini kurmaya karar vermiş. Şimdi piyasadaki bir mühendisten daha az mı çalışacak?
    Ayrıca startup'ların büyük çoğunluğu ilk birkaç yıl içinde batıyorlar. Amerikada yapılan araştırmalarda ilk 5 yılda %50, ilk 10 yılda %70 başarısızlık oranı olduğu ortaya çıkmış. (ki bunlar arkada yatırım desteği almış startup'lar)
    link
    Son olarak instagramdan ürün satan (üstelik T-shirt, hediyelik eşya gibi katma değeri olmayan, herkesin yapabileceği işler) insan sayısı iyi bir iş bulmayı bekleyen elektrik mühendisinden daha mı az? Yani rekabet daha mı az? 1 sene sonra iş istediğiniz hacme ulaşmazsa girişimcilikten de mi istifa edilecek?

Elektronik yüksek mühendisiyim ve 19 yıldır IT sektöründe global şirketlerde çalışıyorum. Görüşlerim, önerilerim şu şekilde:
    1. Orta seviye ve üstü mühendislik formasyonu olan bir mezun (özellikle elektrik-elektronik mühendisliği mezunları), tam olarak mesleği olmasa da piyasada satış mühendisi, proje yöneticisi, hizmet yöneticisi, IT güvenlik uzmanı, sistem uzmanı, uygulama geliştirme, çözüm yöneticisi, IT mimarı, IT Operasyon, NOC, Operasyon yöneticisi gibi mesleklerde uzmanlık kazanarak ortalama üstü şartlarda iş sahibi olabilirler.
    2. Evet başlangıç şartları çok yüksek olmayabilir. Birkaç yıl ileriye yatırım yapmak gerekiyor.
    3. Şu anda içinde bulunduğumuz durum 2001'den beri en büyük ekonomik kriz ve kesinlikle içinden çıkmak daha uzun sürecek. (2001'den sonra çok hızlı bir toparlanma olmuştu oysa). Yani çalışma hayatına girmek için çok zor bir dönem. Şirketler işgücüne ihtiyacı olsa bile eleman almıyor. Ama sırf bu yüzden daha ilk yıl vazgeçmenin de anlamı yok.
    4. Hayat adil değil ve sizi mutlaka defalarca kez silkeleyecek. Önemli olan ayağa kalkıp hedefe doğru yürümesini bilmek. Hele girişimcilikte bu daha da önemli.

• Hazır Almanya göçmen yasasını onaylamışken bir araştırmanda fayda var, özellikle mühendis arıyorlar...

• sanki sanayi devrimi yaptık da her köşeye açmışlar mühendislik ekonomide vardır ya bırakınız yapsınlar klasikçiler bizde de Allah yardım eder diye gider okursun sonuç bu. birde bir arkadaş bahsetmiş 1-2 tane başat buluyor şirketler -aslında devlet de böyle orası ayrı konu- veriyor 15-20 sonra bol yalakalık ve dolgun maaş karşılığında, geri kalanı sirküle oluyor başla işe 2-3 yıl ezil asgari ücretin biraz üstünde kazan sonra yallah başka şirkete eğer bu atılımı yapacak potansiyeliniz yoksa memur gibi 2-3 bine ömür boyu git gel.
  • Geçen ay mutfağın gideri tıkandı. Belki 5 tane sucu ile görüştüm en ucuzu 200 tl den anlaştım bi tanesiyle. 250 den aşağı iş yapan yok. Neyse arabasında getirdiği tazyikli bi hortum var onu soktu boruya yarım dakikada işlem bitti. Günde 10 dakika çalışsa adam aylık 6 bin tl kazanacak akıl alacak gibi değil.

• Sabit gelirin verdigi sahte guven hissinden kurtulmak cidden zor .. yas ilerledikce insan risk almaktan korkuyor. bircok insan ne yaparsa gencken yapiyor, girisimci olacaksa gencken risk alabiliyor, devrimi gencler yapabiliyor. ben dahil moruklar daha sakin, maceradan uzak bir hayati daha cok seviyoruz .. (sanirim) ..

ama neyi ogrendim .. sonucu ne olursa olsun aldigimiz kararlardan pismanlik duymamak gerekiyor ...

yeni isinde basarilar, hayatinda da mutluluklar dilerim . :)

sahip olabilecegimiz en degerli getiri huzur , bol bol huzur olsun hayatinda.
  • bu ülkede beyin değil kas para ediyor. memur olamadıktan sonra bence okumaya gerek yok. 2450 ye mühendis mi olunur a101 de raf düzeltsen aynı parayı alırsın. yanında da çalışan güzel kasiyer kızlar falan olur. evlenme ihtimalin artar. ben bodye başladım kas gücüne dayalı iş yapıyorum ne kadar uzun dayansam o kadar iyi emeklilik yaşım 60 ama 55e kadar dayanırsam 5 yılda hafif işlerde bekcilik vs takılmayı planlıyorum. bir yandan ingilizce kasıyorum b1 seviyeyi bitirdim avrupaya gitsem ticari anlaşma yapamam ama takır takır yer içer gezerim ne uğraşıcam insalarlar yaptığım işte amelelik ama inan insanlarla muhatap olacağıma koli indiririm daha iyi. hesap soran olmaz akp zaten orta halliyi bitirdi alışın artık ya süper olacaksınız ya da amele maaşına talim edeceksiniz.
  • Üstadım bi sanayide motorcunun yanında çıraklık dan başla 5 sene sonra inan mühendislikden çok daha iyi para kazanırsın..

• Para kazanmak istiyorsan yurt disina cikacaksin muhendisler insaat sektorunde iyi para kazanir.
  • Eğer mühendis diploman varsa, bu devirde ya savunma sanayinde çalışacaksın ya da devlet elemanı olacaksın ister kadrolu ister sözleşmeli. He bunlar bile sanayi esnafından çok kazanamıyo ortalamada

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Dogru; Almanlar mühendislik yapmıyorlar, şaheser yaratıyorlar haklısın

• Okumak herşey değildir meslek sahibi olım gençler
    3 5 üniversite hariç istediğin okulu istrdiğin bölümü bitir en az 2 sene iş ararsın şanslıysan iş bulduğunda alacağın maaş asgari ücret
    12 bin lira alan tornacı gördüm
    Meaşek lisesi kaynak bitir 3500 le 1 haftada işe başla memlekete okumuş adam lazıö değil teknik adam lazım

• Öncelikle son zamanlarda makine mühendisliği elektrik mühendisliği çevre mühendisliği bölümlerinden mezun olan çok kisi var. Biliyorum bizim sirkete cv bırakıyor.
    Gecen staja gelen elektrik mühendisin eline lehim verdi usta şu karta şunları lehimle dedi inan beceremedi. Dedi ki stajyer bu benim işim değil işçinin isi dedi.
    Usta hemen çizdi gönderdi stajyeri. 3.sinifti

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.