Şimdi Ara

Müjde GAZİOSMANPAŞA (KÜÇÜKKÖY) Fiber internet geliyor ( Turknet gigafiber geldi) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
772
Cevap
14
Favori
45.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ugurcanceylan

Bizim işlemler tamam

Hayırlı olsun bizim geçen hafta salı yapıldı 4 saat sürdü internet geldikten sonra 50 megabit tarifeye geçtim.

• yaklaşık 2-3 saattir uğraşıyorlar eski kutuyu iptal ettiler ufaktan bi hızlandı paket gereği 16 üzerine çıkamadım zaten ama aktif başvuru var akşama ya da yarın benim de işlemler hallolur diğer yarışmacılara allah sabır versin.

• Binaya böyle bir kablo çekilmiş, bu gpon mu yoksa başka bir kablo mu bilgisi olan var mı? Bu arada kutunun üstünde ki kablo ve kutuya bağlı değil.

Müjde GAZİOSMANPAŞA (KÜÇÜKKÖY) Fiber internet geliyor ( Turknet gigafiber geldi)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sydros

Binaya böyle bir kablo çekilmiş, bu gpon mu yoksa başka bir kablo mu bilgisi olan var mı? Bu arada kutunun üstünde ki kablo ve kutuya bağlı değil.

Evet ftth gpon kablosu fiber kutusu daha sonra koyulacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

Evet ftth gpon kablosu fiber kutusu daha sonra koyulacaktır.

Alıntıları Göster

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim, peki bunun kablonet mi yoksa tt mi olduğunu anlamamın bir yöntemi var mı 1 mahalle arkamızda kablonet kuyusu var.

• quote:

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim, peki bunun kablonet mi yoksa tt mi olduğunu anlamamın bir yöntemi var mı 1 mahalle arkamızda kablonet kuyusu var.

Alıntıları Göster

Türk telekom çekiyor bunları hocam kablonet henüz gaziosmanpaşa'da evlere kablo çekmeye başlamadı sultangazi'de evlere çekiyorlar şuan 2021'de gaziosmanpaşada başlayacaklar diye duydum o kuyulardan sultangazideki kablonet binasına giden ana fiber hatları geçiyor bizim sokağın başında da var kablonet rögarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 14 Ekim 2020; 22:37:47 >

• quote:

Türk telekom çekiyor bunları hocam kablonet henüz gaziosmanpaşa'da evlere kablo çekmeye başlamadı sultangazi'de evlere çekiyorlar şuan 2021'de gaziosmanpaşada başlayacaklar diye duydum o kuyulardan sultangazideki kablonet binasına giden ana fiber hatları geçiyor bizim sokağın başında da var kablonet rögarı.

Alıntıları Göster

Peki hocam bu TT fiberi fiberi bir dönüşümden mi geliyor yoksa eski hatlar üzerine fiber mi çekiyorlar bir bilginiz var mı? Sultangazi de ki bakır kabloları fiber dönüştürebileceklerini sanmıyorum jshdjdjkf

• quote:

Peki hocam bu TT fiberi fiberi bir dönüşümden mi geliyor yoksa eski hatlar üzerine fiber mi çekiyorlar bir bilginiz var mı? Sultangazi de ki bakır kabloları fiber dönüştürebileceklerini sanmıyorum jshdjdjkf

Alıntıları Göster

Türk telekom santralden sokaktaki rögara kadar fiber çekiyor sonra bir noktadan evlere dağıtıyor mevcut bakır hatlardan ayrı onlara dokunmuyorlar ama her binaya fiber gittikten sonra onları söküp satarlar belki.

• quote:

Türk telekom santralden sokaktaki rögara kadar fiber çekiyor sonra bir noktadan evlere dağıtıyor mevcut bakır hatlardan ayrı onlara dokunmuyorlar ama her binaya fiber gittikten sonra onları söküp satarlar belki.

Alıntıları Göster

Peki hocam bu ftth olarak mı yoksa fttb olarak mı bağlanır ve bunlar arasındaki fark nedir bir bilginiz var mıdır acaba?

• quote:

Peki hocam bu ftth olarak mı yoksa fttb olarak mı bağlanır ve bunlar arasındaki fark nedir bir bilginiz var mıdır acaba?

Alıntıları Göster

FTTB artık yapılmıyor FTTH olarak bağlanır küçük siyah bir kutu koyacaklar ordan her daireye fiber olarak gidecek. ftth ile fttb'nin farkı ftth'de eve kadar direk fiber girer 25 gigabit hıza kadar çıkabilir tamamen pasiftir pahalı ekipman gerektirmez. Fttb'de bina girişine içinde elektrikle çalışan cihazlar olan kabin koyulur kabindeki switch'den dairelere cat6 ethernet kablosu çıkar router'a takıp kullanılır ama bu bina girişindeki cihazın kapasitesi bir süre sonra yetmemeye başlıyor veya cihazlar bozuluyor mesela superonline çıkardığı 200 megabit tarifeyi fttb olan binalara satmıyor çünkü binaya koydukları switchler 100 megabit kapasitesindeymiş sadece ftth olan binalardaki kullanıcılar 100 megabit üstü tarifeleri kullanabiliyor çünkü ftth'de her evin içine fiber girdiği için 25 gigabit bile kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 15 Ekim 2020; 2:20:34 >

• quote:

FTTB artık yapılmıyor FTTH olarak bağlanır küçük siyah bir kutu koyacaklar ordan her daireye fiber olarak gidecek. ftth ile fttb'nin farkı ftth'de eve kadar direk fiber girer 25 gigabit hıza kadar çıkabilir tamamen pasiftir pahalı ekipman gerektirmez. Fttb'de bina girişine içinde elektrikle çalışan cihazlar olan kabin koyulur kabindeki switch'den dairelere cat6 ethernet kablosu çıkar router'a takıp kullanılır ama bu bina girişindeki cihazın kapasitesi bir süre sonra yetmemeye başlıyor veya cihazlar bozuluyor mesela superonline çıkardığı 200 megabit tarifeyi fttb olan binalara satmıyor çünkü binaya koydukları switchler 100 megabit kapasitesindeymiş sadece ftth olan binalardaki kullanıcılar 100 megabit üstü tarifeleri kullanabiliyor çünkü ftth'de her evin içine fiber girdiği için 25 gigabit bile kullanılabilir.

Alıntıları Göster

Peki hocam TT evlerin içine kadar fiber kabloları çeker mi sizce yoksa bize mi çektirirler? Bana göre bize çektirmezler gibi geliyor çünkü cam bir kablo kolay çekilebilir bi kablo değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sydros -- 15 Ekim 2020; 2:33:48 >

• quote:

Peki hocam TT evlerin içine kadar fiber kabloları çeker mi sizce yoksa bize mi çektirirler? Bana göre bize çektirmezler gibi geliyor çünkü cam bir kablo kolay çekilebilir bi kablo değil.

Alıntıları Göster

İnternet başvurusu yaptıktan sonra kendileri ücretsiz çekiyor zaten siz bulamazsınız bulsanız bile uçlarını yapmak için değişik aletler gerekiyor Müjde GAZİOSMANPAŞA (KÜÇÜKKÖY) Fiber internet geliyor ( Turknet gigafiber geldi) 

• quote:

İnternet başvurusu yaptıktan sonra kendileri ücretsiz çekiyor zaten siz bulamazsınız bulsanız bile uçlarını yapmak için değişik aletler gerekiyor  

Alıntıları Göster

Anladım hocam, bilgilendirdiğin için teşekkür ederim Müjde GAZİOSMANPAŞA (KÜÇÜKKÖY) Fiber internet geliyor ( Turknet gigafiber geldi) 

• Gaziosmanpaşa Belediyesifacebook
    Gaziosmanpaşa Belediyesi
    https://www.facebook.com/183283890543/posts/10157780033700544/?extid=0&d=n

Gop belediyesinin internet postu, yorum yapıp şikayetlerinizi dile getirin arkadaşlar durumun farkına varsınlar. Zaten baya söven olmuş.

• Barbaros Hayrettinpaşa mahallesinde oturan varmı? Çalışmaları gören oldumu

• Bluepower kullanıcısına yanıt

Hocam bana fazla uzak olmayan bir arkadaşımın evine böyle beyaz bi kablo çekilmiş, kapıda ki kutuda böyle, aynı adsl kablosunu benziyormuş ama araştırdığımda ftth kablosunun buna benzediğini gördüm sizce bu nedir?

Müjde GAZİOSMANPAŞA (KÜÇÜKKÖY) Fiber internet geliyor ( Turknet gigafiber geldi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sydros -- 16 Ekim 2020; 23:49:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Recpkt

Barbaros Hayrettinpaşa mahallesinde oturan varmı? Çalışmaları gören oldumu

1042 sokağa çektiler barbarosta ve mimar sinan caddesine 2 tane kabin koydular ama ondan sonra başka gelişme görmedim. 1042'ye de aylar önce çekmişlerdi, kabloları görüyorum sallanıyorlar öyle duvarlarda bağlanmamışlar.

• quote:

Hocam bana fazla uzak olmayan bir arkadaşımın evine böyle beyaz bi kablo çekilmiş, kapıda ki kutuda böyle, aynı adsl kablosunu benziyormuş ama araştırdığımda ftth kablosunun buna benzediğini gördüm sizce bu nedir?

FTTH hocam kutuyu da takmışlar zaten dairelere de kabloyu çekmişler bitmiş iş.

• quote:

FTTH hocam kutuyu da takmışlar zaten dairelere de kabloyu çekmişler bitmiş iş.

Alıntıları Göster

Anladım hocam, yanıtladığın ve bilgilendirdiğin için teşekkür ederim Müjde GAZİOSMANPAŞA (KÜÇÜKKÖY) Fiber internet geliyor ( Turknet gigafiber geldi) 

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.