Şimdi Ara

Müjde Sultangazi/Gazi mahallesi'ne Fiber Geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
1
Favori
5.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, 4 gün önce Sultangazi/gazi mahallesi Şair Abay Lisesinin oraya gelen türk telekom ekibine sorarak bilgi alındı, kendileri Fiber alt yapı yapılacağını ancak 1-2 ay süreceğini söyledi.

Ancak Detaylı olarak nerelere geleceğini tam bilmemekteyim, bu konuda daha bilgili arkadaş var ise cevap yazarak bizi daha detaylı bilgilendirebilir, iyi günler dilerim.

Edit:
    15.07.2016

Gazi mahallesi girisinde bazi mahallelelere kaldirim kenarindan fiber dosenmeye baslamis. Bi arkadasimin oldugu mahalleye kaldirim kenarindan dosenmis. Gelisme olursa duzenlenecektir.

Edit

Arkadasim bugun baktiginda kablolarin ustunde superonline f/o yaziyormus. Hayirli olsun simdiden :) ins en kisa surede gazi mahallesinin her yerine gelir.

Edit kasım 2016
    Bugun 4yolda calisma gordum, telekom haberlesme yaziyordu.kaldirim kenarlari cizik gibi kesilmisti. Orda olan varsa ne oldugu iletirse bilgi sahibi oluruz

edit nisan 2019
    bekledim gelmedin zalım fiber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dantee15 -- 25 Nisan 2019; 2:1:4 >

• Gazi çevresine t7 kabinler konulduğunu biliyordum. Tahminimce vdsl geliyor. Sultangazinin cogunlugune bu gidisle gelecek beni es geçecek galiba. TT a ugrayayim bi

Yayla mahallesine gerçek fiber getiriyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ressi1

Gazi çevresine t7 kabinler konulduğunu biliyordum. Tahminimce vdsl geliyor. Sultangazinin cogunlugune bu gidisle gelecek beni es geçecek galiba. TT a ugrayayim bi

Açıkcası her türlüsü iyidir :) Artık gelmesi gerekiyor 16 dan 12-13 arası alıyorum. Bunun olması çok iyi olur :)
  • quote:

Gazi çevresine t7 kabinler konulduğunu biliyordum. Tahminimce vdsl geliyor. Sultangazinin cogunlugune bu gidisle gelecek beni es geçecek galiba. TT a ugrayayim bi

Birkac soru soracagim bu vdsl nasil oluyor hiz bakimindan ? Fiberden farki nedir? Musait oldugunda cevaplayabilirsen super olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dantee15

quote:

Birkac soru soracagim bu vdsl nasil oluyor hiz bakimindan ? Fiberden farki nedir? Musait oldugunda cevaplayabilirsen super olur :)

Çakma fiberdir hocam. Saha dolabına uzaklığınıza göre alabileceginiz hız düser

Fiberden farkı dairenize veya binaniza kadar fiber gelmez. Bağlı bulunduğunuz saha dolabina kadar gelir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dantee15

quote:

Çakma fiberdir hocam. Saha dolabına uzaklığınıza göre alabileceginiz hız düser

Fiberden farkı dairenize veya binaniza kadar fiber gelmez. Bağlı bulunduğunuz saha dolabina kadar gelir

Alıntıları Göster
    GOP üvey evlat sanki. Sultan Çiftliği, Gazi tarafında altyapı daha kötü ama yapmışken tam yapsalar bari. Sultançiftliği'nde amcam max 13Mbps alabiliyor, biz Beşyüzevler'de 40-43Mbps alabiliyoruz. Bu hızlar da bir şey değil aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

GOP üvey evlat sanki. Sultan Çiftliği, Gazi tarafında altyapı daha kötü ama yapmışken tam yapsalar bari. Sultançiftliği'nde amcam max 13Mbps alabiliyor, biz Beşyüzevler'de 40-43Mbps alabiliyoruz. Bu hızlar da bir şey değil aslında.

Bu konuda benimde tam bilgim yok, fiberde döşüyor olabilirler. Bekleyip göreceğiz, ama bilgili arkadaşlar mutlaka vardır gördüğünde cevap verecektir :)
  • dantee15 D kullanıcısına yanıt
    Geçen hafta ve bu hafta başında İski gelip kanalları falan temizledi, bir şeyler yaptılar ama oradan yapacaklarını pek sanmıyorum açıkçası ama olur mu olur ki şu anda tek yol olarak da o gözüküyor. Sultangazi, Gazi mahallesi, GOP, Küçükköy, Beşyüzevler her taraf inşaat. Haliyle yollar da kazılıyor. Hazır kazmışken ufak ufak, sokak sokak değil de bir defa tamamen kazar, altyapıyı de döşersin olur biter. Parça parça yapıldığında akıl var mantık var, hem maliyet hem zaman hem iş gücü hem malzeme boşa gidiyor. Hoş, Küçükköy-Beşyüzevler arasındaki santrale bile fiber gelmiyorken tutup fiber veya çakma fiber koyarlar mı o da ayrı bir mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Geçen hafta ve bu hafta başında İski gelip kanalları falan temizledi, bir şeyler yaptılar ama oradan yapacaklarını pek sanmıyorum açıkçası ama olur mu olur ki şu anda tek yol olarak da o gözüküyor. Sultangazi, Gazi mahallesi, GOP, Küçükköy, Beşyüzevler her taraf inşaat. Haliyle yollar da kazılıyor. Hazır kazmışken ufak ufak, sokak sokak değil de bir defa tamamen kazar, altyapıyı de döşersin olur biter. Parça parça yapıldığında akıl var mantık var, hem maliyet hem zaman hem iş gücü hem malzeme boşa gidiyor. Hoş, Küçükköy-Beşyüzevler arasındaki santrale bile fiber gelmiyorken tutup fiber veya çakma fiber koyarlar mı o da ayrı bir mesela.

Aynen doğru söylüyorsunuz, bekleyip göreceğiz :)

• Sonunda yunusemreyede gelirmi acaba bu fiber sondurak tarafındayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: yetkin58

Sonunda yunusemreyede gelirmi acaba bu fiber sondurak tarafındayım

yakınsın bana :d bende şair abay tarafındayım, inşallah gelir :)
  • 8 mbps kullanmaktan gına geldi isim soyisim ne tanırım belki
  • quote:

8 mbps kullanmaktan gına geldi isim soyisim ne tanırım belki

Tuncay ince :)
  • Çıkaramadım bişi sorucam gazide çalışmalar başlamışmı bilginiz varmı turk telekom ekipleri dolanıyormu tek korkum burdaki sol örgütler şu fibere karşı çıkmaz inşallah adamlara molotof atarlar daha gelmezler
  • quote:

Çıkaramadım bişi sorucam gazide çalışmalar başlamışmı bilginiz varmı turk telekom ekipleri dolanıyormu tek korkum burdaki sol örgütler şu fibere karşı çıkmaz inşallah adamlara molotof atarlar daha gelmezler

İş cikisi goremiyorum. Aslinda genel mudurluge gitmek lazim oda vaktim hic yok :) umarim en kisa surede biter sende bende rahat ederiz :) Bu konuda diger arkadaslarida bilgilendirmemiz gerekiyor :)
  • Bende gece çalışıyorum bu akşam giderken sondurak tarafına bakarım ekip felan varmı 100 200 metre ilerimde bi dolap var ekip varsa anlarızki çalışma var
  • quote:

Bende gece çalışıyorum bu akşam giderken sondurak tarafına bakarım ekip felan varmı 100 200 metre ilerimde bi dolap var ekip varsa anlarızki çalışma var

Buraya yazmayi unutma :)
  • Tabiki bilgi veririm :)
  • quote:

Tabiki bilgi veririm :)

O zaman beklemedeyim
  • Gazide kabinleri gece söküp götürmesinler de :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.