ensonhaber TCMB Fatih Karahan, 500 ve 1000 liralık banknotla ilgili soruyu yanıtladı https://www.ensonhaber.com/ekonomi/tcmb-fatih-karahan-500-ve-1000-liralik-banknotla-ilgili-soruyu-yanitladi< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi standartlarabidesi -- 5 Haziran 2024; 11:19:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
MÜJDE! Yeni Banknotlar Geliyor Paranın Patronu Yeşil Işık Yaktı MÜJDE!
-
-
Geç bile kalındı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yalnız 500 liralık ve 1000 liralık banknot değil ekonomi orta vadede rayına oturduğunda sıfır atılmasını istiyorum. Bence çoğu insan da benimle hemfikirdir bu konuda. Hala yeni fiyatlara ve maaşlara alışabilmiş değilim. Tüm standardımız bozulmuş durumda. 18 bin lira asgari ücret nedir Allah aşkına? İnsanın psikolojisi bozuluyor.
-
5000 TL lik Banknot cikarilmali. 200TL ler birzamanlarin 10TL si gibi, 100TL demir para cikarabilirler.
-
Çok şükür.
Kişi başı milli gelirimiz 2023'te 25.000 dolara çıktığından beri para taşımakta zorlanıyorduk.
Büyük sorun oluyordu, para koyacak yer bulamıyorduk.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu kadar uzun bekleyişin ardından 500 TL'lik banknotun arka yüzüne şunu koymaları gerekir:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 5 Haziran 2024; 18:39:32 > -
Gecen nakitle işim çıktı, 60 bin lira çektim. Resmen bavulla taşiyacaktim. Ederi 1900 dolar falan olan (19 adet kagıt para) bavulla taşiyoruz hamdolsun. Zenginlik bir başka.
-
Bugün ATM den 30bin para çektim, bi deste para. hepsi 200 lük ama 150 adet.. 30 bine bugün anca orta halli bi telefon alınıyor. Yada bir kiralık evin kirasının 1,5 aylığı ödeniyor.
-
Bu bir noktada hükümetin ekonominin kötü olduğunu kabul etmesi demek, halk içinde tepki alabilir
Tabi paranın ön yüzüne Abdülhamit filan koyar seçmenlerinin desteğini alırlar ama muhalif kitle tepki gösterir ancak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
El arabasında para taşıyan Nijeryalıların fotoğraflarına bakıp hoşaf geçiyorduk başımıza geldi 😂. Gerçi bunun daha kötüsü de olacak, henüz bitmedik ama biteceğimiz günler de gelecek.
-
200 lira ilk çıktığında 130 dolar ediyordu. aynı hesapla 130 dolara eşit türk lirası çıkmalı oda 4 bin tl yapıyor
-
Malesef 1000 lira yeterli değil. 5000 - 1000 - 500liralık 3 banknot gerekiyor.
Paranın değeri gidirik ne basarsa bassın önemi yok
-
1 sifir atılsa değişime gerek yok bence
Her arttığında daha da bir daraltı veriyor. Bir de eski videolardan, filmlerden falan eski fiyatları görünce iyice dellendiriyor. Ulan geçen Skyfall izliyorum; Eminönü'nde tavuk döner 2.50, et döner 4.50 yazısını arkada görünce kan beynime sıçradı bir anlığına.
-
500e gerek yok bence 200 lükler o açığı kapatır
-
Bu gün 1000 tl piyasaya sürülmüş olsa, balkondan bir teyze mandala tutuşturup mahallenin çocuklarına.
Bana 1 kg sucuk alırmısın dese, çocuk paraya bakıp teyze bu para yetmez diyecektir.
Yazık vallahi yazık.
Bir ülke geçmişinden hiçmi ders çıkarmaz, son 2 yılda ne hale geldik.
Kabahat birilerinin dediği gibi batılı güçlerde falan değil, tamamen bizde.
Bakınız abd 1000 bin dolarlık baknotu 1969 yılında tedavülden çekti.
Adamlar geçmişten ders çıkarmayı başardılar.
Biz ise deneyimimiz olmasına rağmen geçmişten hiç ders çıkaramadık.
100 dolara denk para çıkması lazım. 5.000 lik çıkarılır 1 seneye kadar 100 dolara eşitlenir zaten.
-
Şaka değil ciddi olarak diyorum, insanlar aynen verdiğiniz örnekteki gibi maaşlarını alınca veya para çektiklerinde kendilerini zengin hissetsin ve sanal mutluluk yaşasın diye yeni banknotlar çıkarmıyor olabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Siz haftaya kurbanda görün bir de.
Karnı kasığına yapışmış çebic kurbanlıklar bile 12.500 . Anadolu'daki kentler hala eski parayla "milyar" diyor . İban demeyin alacağınız cevap büyük olasıklıa "Eban ne evladım" olacaktır
Hasılı büyükçe bir torba hazırlayıp 14 bin civarı istifleyin derim.
4 yıl önce kurbanlık aldığın fiyata 1 kilo et alamıyorsun artık. 90'larda böyle hükümetin 1 yıl ömrü olmazdı yıkar geçerdin. Şimdikiler "dış güçler reis" şeklinde dolanıyor.
Haftaya küfesine ağzına kadar para basıp ancak oğlak alan vatandaş haberlerini bol bol göreceğiz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 6 Haziran 2024; 12:57:39 >
200 lira ilk çıktığında 130 dolar ediyordu. aynı hesapla 130 dolara eşit türk lirası çıkmalı oda 4 bin tl yapıyor |
Çok şükür.
Kişi başı milli gelirimiz 2023'te 25.000 dolara çıktığından beri para taşımakta zorlanıyorduk. Büyük sorun oluyordu, para koyacak yer bulamıyorduk. |
Gecen nakitle işim çıktı, 60 bin lira çektim. Resmen bavulla taşiyacaktim. Ederi 1900 dolar falan olan (19 adet kagıt para) bavulla taşiyoruz hamdolsun. Zenginlik bir başka. |
Yalnız 500 liralık ve 1000 liralık banknot değil ekonomi orta vadede rayına oturduğunda sıfır atılmasını istiyorum. Bence çoğu insan da benimle hemfikirdir bu konuda. Hala yeni fiyatlara ve maaşlara alışabilmiş değilim. Tüm standardımız bozulmuş durumda. 18 bin lira asgari ücret nedir Allah aşkına? İnsanın psikolojisi bozuluyor. |
Benzer içerikler
- izol aşireti tehlikeli mi
- filistinin türkiyeye yaptıkları
- dream games maaş
- türkiye"nin en büyük hırsızı kim
- suriye araba sitesi
- adresten fay hattı sorgulama
- teslim alınmayan kimlik nereye gider
- imei kayıt ücreti
- e devlet plaka kayıp başvurusu
- 2025 model arabalar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X