Şimdi Ara

Mükemmeli Beklerken İyilerden Olmak... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
10
Favori
1.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok hocam bir kıza aşıkken farklı gözle baktığımı anladım önce melek sandım sonra anladım içinde şeytan varmış ama o şeytanı bana karşı değil çevresindekilere karşı kulllanıyor normal arkadaş gibiyim açılmaya bile gerek dutmadım öyle bir kıza.
    Şimdi 7/24 gülen kimseye bağırdığını değil kızdığını görmediğim bir kıza ilgi duymaya başladım.
  • Benim attığım mesajada bir alıntı yapsaydınız hazır konu güncel iken :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: Abba sever

Arkadaşlar sevindirik dişi bir dostumuzdur :)

Nihayet birisi hatırlattı benden önce :)

Sevindirik; harika bir yazı. Bende kimi zaman ve cari dönemde çok güzel ve endamlı olduğunu düşündüğüm birisine karşılıksız gönül vermiştim. Yalnız tek fark; sadece güzellik ve endamı değil, diksiyon, düşünce yapısının da bana uyduğunu düşünmemdi. Buna mukabil karşı cins kendisi ile uyumsuz olduğunu düşündüğüm ve hissettiğim başka bir kişi tarafından bağlanmış. İkizler burcu kadını-balık burcu erkeği hesabı kağıt üzerinde dahi uyumsuz görünen bir ilişki içinde kız.

Bende çoğu zaman üzülerek neden ben bu kadar önem verip kendimi harap ediyorum, onun ilgisini kendimde uyandırmak için çaba veriyorum, başarsam bile ve ciddi bir noktaya gelinse bile bu duygu ve uyum daim olur mu diye içimi bir şüphe, keder kaplıyor. Üzüldüğüm nokta bunu asla bilemeyeceğimiz olmak...

Bilemezsin.

Kimsenin ilişkisini dışarıdan bakarak çözemezsin. Kağıt üzerinde bile anlaşamazlar, onlar uyumsuz dediğin insanlar belki de kendi dünyalarında çok mutludur. Mutlu gibi görünen, anlaştığını sandığımız ve sağda solda sürekli mutluluk pozu verenlerse inanılmaz bir mutsuzluk içinde debeleniyor olabilir.

Ve sen karşılıksız bir duygunun peşinde sırf onu elde edemediğin için koşuyorsun. İnanıyorum ki; eğer onunla birlikte olsan o sandığın mutluluğu yakalayamayacaksın. Hayallerin en güzel yanı, hayal olarak kalmaları aslında. Hiçbir hayal bilmiyorum ki, gerçeğe döndüğünde aynı tadı versin. Aşk da bir hayal. Ne zamanki uzaktan hayranlıkla bağlandığımız birini tanırız, o zaman o duygunun zaman içinde köreldiğini fark ederiz.

Platonik hisler maalesef insana çok zaman kaybettiriyor. İşte aslında cevabı sen kendin vermiştin. Sürekli bir merak, kaygı içindesin. Üstelik tek taraflı duygular ve kendi kendine gelin güvey olmak durumu söz konusu sende.

Şu an sevgilisi olan birine açılma. Ancak ben beklerim dersen, ve bir gün ayrılırsa direkt açıl bakalım.

Ben olsam, bugünkü aklımla şunu yapardım; ondan umudumu keserdim. Takmazdım bile kafama. Yeni limanlara doğru yol alırdım. O limanda sana göre bir yer yok gibi.

Üzülme. Ve başkalarını dene. Sence siz çok güzel bir çift olabilirsiniz ama o böyle düşünmediği için başkasıyla. Hee mucizelere inanıyorsan bekle. Ama mucizelere inanmıyorum. Hiçbir hayal gerçekleştiğinde aynı tadı vermiyor.

Canını sıkma. @programmer_onur

• quote:

Orijinalden alıntı: sevindirik

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: Abba sever

Arkadaşlar sevindirik dişi bir dostumuzdur :)

Nihayet birisi hatırlattı benden önce :)

Sevindirik; harika bir yazı. Bende kimi zaman ve cari dönemde çok güzel ve endamlı olduğunu düşündüğüm birisine karşılıksız gönül vermiştim. Yalnız tek fark; sadece güzellik ve endamı değil, diksiyon, düşünce yapısının da bana uyduğunu düşünmemdi. Buna mukabil karşı cins kendisi ile uyumsuz olduğunu düşündüğüm ve hissettiğim başka bir kişi tarafından bağlanmış. İkizler burcu kadını-balık burcu erkeği hesabı kağıt üzerinde dahi uyumsuz görünen bir ilişki içinde kız.

Bende çoğu zaman üzülerek neden ben bu kadar önem verip kendimi harap ediyorum, onun ilgisini kendimde uyandırmak için çaba veriyorum, başarsam bile ve ciddi bir noktaya gelinse bile bu duygu ve uyum daim olur mu diye içimi bir şüphe, keder kaplıyor. Üzüldüğüm nokta bunu asla bilemeyeceğimiz olmak...

Bilemezsin.

Kimsenin ilişkisini dışarıdan bakarak çözemezsin. Kağıt üzerinde bile anlaşamazlar, onlar uyumsuz dediğin insanlar belki de kendi dünyalarında çok mutludur. Mutlu gibi görünen, anlaştığını sandığımız ve sağda solda sürekli mutluluk pozu verenlerse inanılmaz bir mutsuzluk içinde debeleniyor olabilir.

Ve sen karşılıksız bir duygunun peşinde sırf onu elde edemediğin için koşuyorsun. İnanıyorum ki; eğer onunla birlikte olsan o sandığın mutluluğu yakalayamayacaksın. Hayallerin en güzel yanı, hayal olarak kalmaları aslında. Hiçbir hayal bilmiyorum ki, gerçeğe döndüğünde aynı tadı versin. Aşk da bir hayal. Ne zamanki uzaktan hayranlıkla bağlandığımız birini tanırız, o zaman o duygunun zaman içinde köreldiğini fark ederiz.

Platonik hisler maalesef insana çok zaman kaybettiriyor. İşte aslında cevabı sen kendin vermiştin. Sürekli bir merak, kaygı içindesin. Üstelik tek taraflı duygular ve kendi kendine gelin güvey olmak durumu söz konusu sende.

Şu an sevgilisi olan birine açılma. Ancak ben beklerim dersen, ve bir gün ayrılırsa direkt açıl bakalım.

Ben olsam, bugünkü aklımla şunu yapardım; ondan umudumu keserdim. Takmazdım bile kafama. Yeni limanlara doğru yol alırdım. O limanda sana göre bir yer yok gibi.

Üzülme. Ve başkalarını dene. Sence siz çok güzel bir çift olabilirsiniz ama o böyle düşünmediği için başkasıyla. Hee mucizelere inanıyorsan bekle. Ama mucizelere inanmıyorum. Hiçbir hayal gerçekleştiğinde aynı tadı vermiyor.

Canını sıkma. @programmer_onur

Yorumunuz için teşekkür ederim. Umarım Rab'bim herkesin gönlüne göre verir...

• durumum yoktu okuyamadım ama niye kızdı arkadaş acaba bukadar kişiden ayrıldı merak ettim

738349345345 kişiyle görüşüp hepsiyle sorun yaşayıp ayrılan insanların devrindeyiz sanırım artık gına geldi böyle insanlar görmekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

durumum yoktu okuyamadım ama niye kızdı arkadaş acaba bukadar kişiden ayrıldı merak ettim

738349345345 kişiyle görüşüp hepsiyle sorun yaşayıp ayrılan insanların devrindeyiz sanırım artık gına geldi böyle insanlar görmekten

Sorunsuz ilişki herkesin hayali.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevindirik

İnsanın sadece anlaştığı biriyle mutlu olacağını hayatımın nispeten geç bir vaktinde anladım. Pek çok insan tanıdım. Pek çok ama iyi ama kötü tecrübe yaşadım. Yaşadıklarımdan çıkardığım tek sonuç; insan anlaşmadığı biriyle mutlu olmuyor.

Çoğumuz genç yaşlarımızda hayatı güllük gülistanlık yaşıyoruz. Aşk, sevgi, flörtler yaşıyor ve maalesef farkında olmadan birçok hata yapıyoruz. Bana göre yaptığımız en büyük hata, olmayacak ilişkilerin, değmeyecek insanların peşinde zaman harcamak...Kimimiz 3 seneyle yırtıyor. Kimimizse en az 5 senesini olmayacağını bile bile birine adıyor.

Olmayacağını bilmek nedir?

Onunla anlaşamazsın. Oturup 2 saat aynı yerde güle eğlene zaman geçiremezsin. İlişki bir yerden sonra tabiri caiz ise laçkalaşır. Canımlar cicimler gider. Yerine sana ne'ler, bana ne'ler gelir. Hakaretler. Tartışmalar..Bilirsin yürümüyor. Ama ona alışmışsındır bir kere. O gidince kimse seni sevmeyecek sanarsın. Bağlanıp kalırsın. Ömrünün belki de en güzel yıllarını böylece harcarsın. Sonrası malum. Ayrılırsın.

Kimilerimiz çok güzel diye birine bağlanır. Kimilerimiz kariyerine tutulur. Parasını seven, sitemine katlanır. Fiziğini seven, beynine katlanır. Boyu uzun deriz. Yanıma yakışıyor deriz. Çok güzel deriz severiz. Çok zengin deriz severiz. Ama pek azımız, ya hu birini seviyorum, bi tanısanız öyle zeki ki...diye bahsederiz. Çünkü anlaşmak her zaman ikinci planda kalır.

Kah evde kalmamak için. Kah sırf evlenmiş olmak için. Kah güzel diye. Kah işi var diye. Kah paralı diye...Bu hatayı yapan biriysek muhtemelen eşimizle mutlu değiliz. Ama boyun eğeriz. Çünkü iyidir. Mükemmele ne gerek var?

Peki, çok iyi anlaştığım, ortak paydada buluştuğum, birlikte gülüp, birlikte eğlendiğim beynimi paylaşan, yanımda mutlu olan, yanında mutlu olduğum birini istemek, mükemmeli istemek midir?

Çok insan tanıdım. Gerçekten hiçbir zaman paraya da tamah etmedim, makama da. Param olursa harcarım. Olmazsa kazanırım. Ama başkasından gelecek diye beklemem. İş, meslek ya da tip. Kel olur. Şişmandır. Belki eğitimsizdir de. Bunlara dikkat etmem ama anlaştığım biriyle gerçekten mutlu olabilirim.

Sadece şans diyorum. Şansıma hayret ediyorum. Hiçbir zaman anlaştığım biriyle flört etmedim. Karşıma çıkanlar, ya da karşısına çıktıklarım iyi insanlardı. Sadece benim istediğim insan değillerdi. Günün birinde susan iki insan olmak istemedim. Sık sık tartışan. Tüketen, bitiren olmamak için bitirdim.

Birlikte mutlu olabileceğim birini beklerken şunu fark ettim; sanırım ben mükemmeli istiyorum. Sanırım insanın anlaştığı biriyle yaşadığı dünya ütopya. Aslında yok öyle bir dünya.

Gençlikte 20'lerde, 25'lerde her şey iyi gelir. Mühim olan ondan sonrası. Akıl erdiğinde de anlaşabiliyor musunuz?

Birini hatalarıyla sevaplarıyla kabullenmekten söz etmiyorum. Gerçekten aynı şeylerden hoşlanıyor, aynı şeylere gülüyor, aynı filmlerden hoşlanıyorsunuz. Birlikte vakit geçiriyor. Birbirinizi anlıyorsunuz. Biriniz durgun biriniz hareketli değil yani. Hayır asla inanmıyorum zıt kutuplar birbirini çekmez. Yalan. Ben, benim zıttım olan biriyle mutlu olmam. Ben hareketli, farkında, düşünen biriyim. Aman sen de diyen biri, evde oturup tv seyreden ve okuduğu tek yazı market fişi olan biriyle mutlu olmam.

Umutlu olmam için böyle insanlar görmem lazım. Çevremdeki ilişkilere bakıyorum ve derin bir nefes alıyorum. İyi ki de başkalarının İYİ dediği kişilerle olmamışım. İyidir, idare ederi değil benim için evet bu olan kişiyi beklerden belki iyileri kaybediyorum ama kendim için neyin iyi neyin mükemmel olduğunu biliyorum.

Birlikte mutsuz olmaktansa yalnız mutlu olmayı tercih ediyorum. Mutluluk tek başına zor bazen. Sıkıcı. Ama bazen denesem de kendi doğrularımı bırakamıyorum.

Umutlanmak için mutlu insanlar tanımak istiyorum. Ben mutluyum diyebilir misiniz?

Yalnız genç arkadaşlar için her şey için daha çok erken. O yaşlarda ben de çok mutluydum. Yani öyle olduğumu zannediyordum...Bana gerçekten uzun zamandır mutlu olan insanlar lazım. Biraz mutlu insan tanısak belki bizim de şansımız döner. İyi düşün iyi olsun. İyi düşünsek hayatımız iyiye gider mi ki?

Harikulade çok güzel yazmışsın. Yakın zamanda gördüğüm güzel yazılardan. Sen belli bir zaman geçirip olgunlaşmışsın. Bazı şeylerin tadını biliyorsun ve artık aradığın tat kendince oluşmuş onu arıyorsun yalnız bu olabilir de olmayabilir de. Umarım bulursun. Zıt kutuplar kısmına birazcık katılmıyorum yalnız. Zıt kutuplar şöyle çeker birbirlerine (illaki artısı eksisi çok olur ama) ikisinin de farklı hayatı olur ve bu senin sıkıldığın zaman onun yaptığı basit bir iş ilgini çekebilir aynı şey onun içinde geçerli. Örneğin sayende kitap okumaya başlar, o sana bir öneri de bulunur o aklına geldiğinde dikkat edersin bunun gibi. Çoğu zaman uyumsuz gibi olsa da bazı insanlar bunun sırrını çözmüş ve dengede tutmayı başarıyor ya da katlanıyor belli bir şeyler için. Genel itibari ile güzel ve yararlı

• Asla öyle biri bulunmaz.Bulunsa bile bu sefer başka sorunlar çıkacak.Tabi kızlar her zaman en iyisini ister,belki de haklılardır ama istediklerini verecek erkek sayısı çok az.En azından ben bu gruptan değilim,belki de bunun için sevgiye inanmıyorum.Yine de hayatımı bir sevgili uğruna yıkmaya niyetli değilim.

• Su iliski konularindaki genellemeler beni oldurecek

• geçmişte hiç öyle düşünmemiş gibi konuşuyorsun?

insan bu kararı çaresiz kaldığında alır sonra da vazgeçer,çünkü doğasına terstir.

Ben böyle iddaa edip daha yaşayanını görmedim,göreceğimi de sanmıyorum.

Hep somut ve maddi olarak bir kavram olmak zorundadır

Para olmazsa güzellik olur,güzellik olmazsa para olur,seksilik olur bişey olur olur ama o hep aradığımız 'sevgi' tek başına neden olmamıştır.

İnsanlar olarak üzücü ama hoşlandığımız,bağlandığımız şeyler düşüncelerden çok dış görünüş.

Bunun inkar edilecek bir yanı yok,herkes çemberin içinde.

insanın istekleri sonsuzdur onu karşılayacak kaynaklar sınırlıdır denir iktisatta bilirsiniz.

Tam da olay bu aslında,biz elde ettiklerimizle değil,elde edemeklerimizin umutlarıyla varız,doğru bişey mi peki? kesinlikle hayır

• sevindirik kullanıcısına yanıt
    Her iliskinin bir son kullanma tarihi vardir. Hani demissin ya canim-cicim aylarinda her sey guzel gelir sonrasinda isler sarpa sarar.

Anlas veya anlasma her iliski oyledir zaten. Son kullanma tarihi gecmeden once her sey tatlidir, guzeldir. SKT gectikten sonra onu cope atmak da senin elinde icmeye devam etmek de. Ama icersen sonuclarina katlanirsin. Miden agrir, zehirlenirsin.

Evet mukemmeli ariyorsun, ben de ariyorum. Ve bu yuzden her ne kadar bana kizsan da, diger konularda bunu dile getirsen de farkli insanlarla cikmaya devam edicez.

Cok insanla cikmak sacma, birilerini sevsinler asik olsunlar demistin. Ama bunu kendin uygulayamiyorsun dimi ? Aslinda kendi istedigin bir seyi baskasinin yasamasini istiyorsun. Cunku biliyorsun ki yalnizsin ve yalniz kalacaksin. Sadece cirkinler, sismanlar, cirkefler yalniz kalmaz. Mukemmeli arayanlar da yalniz kalir.

Mukemmeli ariyorsan adamin gobekli, issiz olmasini da istemezsin. Ben hayatim boyunca buna inanmadim. Herkesin kendi sinifi var. O siniflarin disina cikarsan, olmaz.

Zit kutuplar derken, birisi mantikli birisi mantiksiz dusunuyorsa birbirini ceker. Adam olgundur, kadin cocuk ruhludur. Adam cilgindir, karisi mantikli. Senin dedigin evden cikmayan, asosyal ve kitap okumayan adam modeli bir kutup degildir, yukarida bahsettigim sinifa girer.

Mukemmeli aramaya devam edersen, yalniz kalacaksin. Yalniz kaldikca mukemmeli arayacaksin. Ama mukemmel diye bir sey yok.

Yalniz kalmaya, ama umudu kaybetmemeye devam

• Yazdıklarınızdan yola çıkarak 35'in üzerinde olduğunuzu tahmin ediyorum.

Şaka bir yana, kaç yaşındasınız acaba?
  • Çoğumuz genç yaşlarımızda hayatı güllük gülistanlık yaşıyoruz. Aşk, sevgi, flörtler yaşıyor

18 yaşındayım hiç yaşamadım. Hiç açılamadım. Şu an kafayı yemek üzereyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Çoğumuz genç yaşlarımızda hayatı güllük gülistanlık yaşıyoruz. Aşk, sevgi, flörtler yaşıyor

niye

• quote:

Orijinalden alıntı: cago135

quote:

Çoğumuz genç yaşlarımızda hayatı güllük gülistanlık yaşıyoruz. Aşk, sevgi, flörtler yaşıyor

niye

Sınav stresi, kuşak çatışması sorunum bir arada. Yaşıtlarım kadar eğlenemiyorum. Yaşıtlarıma göre biraz daha olgunum. Yapım böyle.
  • Bir vajina ugruna

• quote:

quote:

quote:

niye

Sınav stresi, kuşak çatışması sorunum bir arada. Yaşıtlarım kadar eğlenemiyorum. Yaşıtlarıma göre biraz daha olgunum. Yapım böyle.

E tamam hocam,daha iyi az ve öz takıl,ağır olmak daha zordur,değerini bil,bulursun merak etme

• quote:

quote:

quote:

quote:

niye

E tamam hocam,daha iyi az ve öz takıl,ağır olmak daha zordur,değerini bil,bulursun merak etme

Öyle diyorsun da hocam bir de yaşayana sor istersen. Boş vaktin fazla oluyor. Bir yanım onlar gibi eğlenmek istiyor ama eğlenemiyorum işte. Tatmin olamıyorum pek.

• sevindirik kullanıcısına yanıt
    bu kez okudum.

aslında yer yer kendimi gördüm yazıda. yer yer ise farklıyız.

şöyle ki; "aşk kırıntısıyla doymaktansa tek başıma aç kalırım bu hayatta" sözünü isteyerek ya da sitemsizce hayata geçirmiş biri iseniz, benzeşiyoruz demektir.

farkımız ise, aslında düşünsel bir fark değil. cinsel farklılıktan doğan bir fark. şöyle, ben erkekliğim gereği bir kız ile yapamayacağımı peşin olarak düşünebilirim ve yanaşmayabilirim, çünkü erkek karşı cinste bazı özellikleri belli düzeyde arar ve o özellikler belli düzeyin altında ise zaten hiç yaklaşmaz. siz ise kadınlığınız gereği ilk önce arkadaşlık kurup belli bi süre denedikten sonra: "yok hayır olmayacak" kararını verebilecek duruma gelebilirsiniz çünkü kadınlar karşı cinste yakınlık,halden anlama,varlığıyla bile güven hissi verebilecek sıcaklık ararlar ve bunlar tek bakışta görülebilecek şeyler değildir. bunlar belli bür tanışıklık sürecinden sonra tespit edilebilecek özelliklerdir. yani aslında cinsiyetimiz gereği yaptıklarımız farklı gibi dursa da, aslında farklı değil.

• quote:

konu sahibi öyle yaşamış ama.
    çünkü kadın.sadece bu yüzden etrafında en az 10 adam hep vardı.ve hayatını bunu mu seçsem bunu mu giysem şunla mı çıksam diye düşünmekle geçirdi.

merak etme bir erkek yavşak veya gerçektez azgın değilse hiçbir zaman bu şekilde geçmiyor gençliği.
    benim gençliğim köpek gibi ders çalışmakla geçti mesela.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.