Şimdi Ara

Mükemmeli Beklerken İyilerden Olmak...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
44
Cevap
10
Favori
1.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanın sadece anlaştığı biriyle mutlu olacağını hayatımın nispeten geç bir vaktinde anladım. Pek çok insan tanıdım. Pek çok ama iyi ama kötü tecrübe yaşadım. Yaşadıklarımdan çıkardığım tek sonuç; insan anlaşmadığı biriyle mutlu olmuyor.

Çoğumuz genç yaşlarımızda hayatı güllük gülistanlık yaşıyoruz. Aşk, sevgi, flörtler yaşıyor ve maalesef farkında olmadan birçok hata yapıyoruz. Bana göre yaptığımız en büyük hata, olmayacak ilişkilerin, değmeyecek insanların peşinde zaman harcamak...Kimimiz 3 seneyle yırtıyor. Kimimizse en az 5 senesini olmayacağını bile bile birine adıyor.

Olmayacağını bilmek nedir?

Onunla anlaşamazsın. Oturup 2 saat aynı yerde güle eğlene zaman geçiremezsin. İlişki bir yerden sonra tabiri caiz ise laçkalaşır. Canımlar cicimler gider. Yerine sana ne'ler, bana ne'ler gelir. Hakaretler. Tartışmalar..Bilirsin yürümüyor. Ama ona alışmışsındır bir kere. O gidince kimse seni sevmeyecek sanarsın. Bağlanıp kalırsın. Ömrünün belki de en güzel yıllarını böylece harcarsın. Sonrası malum. Ayrılırsın.

Kimilerimiz çok güzel diye birine bağlanır. Kimilerimiz kariyerine tutulur. Parasını seven, sitemine katlanır. Fiziğini seven, beynine katlanır. Boyu uzun deriz. Yanıma yakışıyor deriz. Çok güzel deriz severiz. Çok zengin deriz severiz. Ama pek azımız, ya hu birini seviyorum, bi tanısanız öyle zeki ki...diye bahsederiz. Çünkü anlaşmak her zaman ikinci planda kalır.

Kah evde kalmamak için. Kah sırf evlenmiş olmak için. Kah güzel diye. Kah işi var diye. Kah paralı diye...Bu hatayı yapan biriysek muhtemelen eşimizle mutlu değiliz. Ama boyun eğeriz. Çünkü iyidir. Mükemmele ne gerek var?

Peki, çok iyi anlaştığım, ortak paydada buluştuğum, birlikte gülüp, birlikte eğlendiğim beynimi paylaşan, yanımda mutlu olan, yanında mutlu olduğum birini istemek, mükemmeli istemek midir?

Çok insan tanıdım. Gerçekten hiçbir zaman paraya da tamah etmedim, makama da. Param olursa harcarım. Olmazsa kazanırım. Ama başkasından gelecek diye beklemem. İş, meslek ya da tip. Kel olur. Şişmandır. Belki eğitimsizdir de. Bunlara dikkat etmem ama anlaştığım biriyle gerçekten mutlu olabilirim.

Sadece şans diyorum. Şansıma hayret ediyorum. Hiçbir zaman anlaştığım biriyle flört etmedim. Karşıma çıkanlar, ya da karşısına çıktıklarım iyi insanlardı. Sadece benim istediğim insan değillerdi. Günün birinde susan iki insan olmak istemedim. Sık sık tartışan. Tüketen, bitiren olmamak için bitirdim.

Birlikte mutlu olabileceğim birini beklerken şunu fark ettim; sanırım ben mükemmeli istiyorum. Sanırım insanın anlaştığı biriyle yaşadığı dünya ütopya. Aslında yok öyle bir dünya.

Gençlikte 20'lerde, 25'lerde her şey iyi gelir. Mühim olan ondan sonrası. Akıl erdiğinde de anlaşabiliyor musunuz?

Birini hatalarıyla sevaplarıyla kabullenmekten söz etmiyorum. Gerçekten aynı şeylerden hoşlanıyor, aynı şeylere gülüyor, aynı filmlerden hoşlanıyorsunuz. Birlikte vakit geçiriyor. Birbirinizi anlıyorsunuz. Biriniz durgun biriniz hareketli değil yani. Hayır asla inanmıyorum zıt kutuplar birbirini çekmez. Yalan. Ben, benim zıttım olan biriyle mutlu olmam. Ben hareketli, farkında, düşünen biriyim. Aman sen de diyen biri, evde oturup tv seyreden ve okuduğu tek yazı market fişi olan biriyle mutlu olmam.

Umutlu olmam için böyle insanlar görmem lazım. Çevremdeki ilişkilere bakıyorum ve derin bir nefes alıyorum. İyi ki de başkalarının İYİ dediği kişilerle olmamışım. İyidir, idare ederi değil benim için evet bu olan kişiyi beklerden belki iyileri kaybediyorum ama kendim için neyin iyi neyin mükemmel olduğunu biliyorum.

Birlikte mutsuz olmaktansa yalnız mutlu olmayı tercih ediyorum. Mutluluk tek başına zor bazen. Sıkıcı. Ama bazen denesem de kendi doğrularımı bırakamıyorum.

Umutlanmak için mutlu insanlar tanımak istiyorum. Ben mutluyum diyebilir misiniz?

Yalnız genç arkadaşlar için her şey için daha çok erken. O yaşlarda ben de çok mutluydum. Yani öyle olduğumu zannediyordum...Bana gerçekten uzun zamandır mutlu olan insanlar lazım. Biraz mutlu insan tanısak belki bizim de şansımız döner. İyi düşün iyi olsun. İyi düşünsek hayatımız iyiye gider mi ki?

• Abi sen ne yazmışsın ya okurken ağzım açık kaldı sonuna 2 kere baktım şu şu kitaptan alıntır yazacak mı diye ) konuya gelirsek eğer tamamen haklısın ben genç yaşımla hep beni tamamen etkileyecek mükemmel kişiyi aradım (daha ilkokuldayken bile gerçi o zamana göre hala büyümüş de sayılmam) beni ondan başkasını düşündürtmeyecek kişiyi aradım ve kimseyle çıkmadım bile çünkü biriyle çıkan kişiler hep art niyetlerle çıkıyo kimsenin çıkmak için aşka ihtiyacı yok vakit öldürmek için belkide gerçekten seven kişilerin canları yakılıyo yada bazıları biriyle çıkınca hafif yakınlaştıklarında gerçekten aşık oldum diyo 2-3 gün sonra ayrılıyolar ve arkasından kötü konuşuyolar benim gerçekten birbirini sevdiklerinden emin olduğum arkadaşlarım var ve aşkları o kadar saf ki kendilerinin hislerine karşılık geleceğini bilmelerine rağmen aralarının açılma riskini göze alamıyolar benim mutluluk olayım karşıdakine bağlıdır ve değişken bir kişiliğim var karşımdaki ne kadar mutluysa onu daha da mutlu etmek beni her zaman daha da mutlu eder her çeşit şeye ilgim vardır ve araştırmayı severim ama ufak da olsa benimle aynı tarzda düşünülmesini beklerim karsıdan benim ne düşündüğümü bilmesini isterim ya kolay görünür zorumdur yada tam tersi çünkü her şeyimi saklarım mutluluk elde etmesi kolay ama koruması zor bir şey ama gerçek mutluluk ise elde etmesi zor kaçırması kolay bir şey yakalayınca sımsıkı sarılmak gerekir ama ne yazıkki kuş gibi bazı şeyler gevşek bırakırsan uçar gider arkadan ağlarsın yada fazla sıkar boğarsın elinde ölür...

• quote:

Orijinalden alıntı: lamuarte

Abi sen ne yazmışsın ya okurken ağzım açık kaldı sonuna 2 kere baktım şu şu kitaptan alıntır yazacak mı diye ) konuya gelirsek eğer tamamen haklısın ben genç yaşımla hep beni tamamen etkileyecek mükemmel kişiyi aradım (daha ilkokuldayken bile gerçi o zamana göre hala büyümüş de sayılmam) beni ondan başkasını düşündürtmeyecek kişiyi aradım ve kimseyle çıkmadım bile çünkü biriyle çıkan kişiler hep art niyetlerle çıkıyo kimsenin çıkmak için aşka ihtiyacı yok vakit öldürmek için belkide gerçekten seven kişilerin canları yakılıyo yada bazıları biriyle çıkınca hafif yakınlaştıklarında gerçekten aşık oldum diyo 2-3 gün sonra ayrılıyolar ve arkasından kötü konuşuyolar benim gerçekten birbirini sevdiklerinden emin olduğum arkadaşlarım var ve aşkları o kadar saf ki kendilerinin hislerine karşılık geleceğini bilmelerine rağmen aralarının açılma riskini göze alamıyolar benim mutluluk olayım karşıdakine bağlıdır ve değişken bir kişiliğim var karşımdaki ne kadar mutluysa onu daha da mutlu etmek beni her zaman daha da mutlu eder her çeşit şeye ilgim vardır ve araştırmayı severim ama ufak da olsa benimle aynı tarzda düşünülmesini beklerim karsıdan benim ne düşündüğümü bilmesini isterim ya kolay görünür zorumdur yada tam tersi çünkü her şeyimi saklarım mutluluk elde etmesi kolay ama koruması zor bir şey ama gerçek mutluluk ise elde etmesi zor kaçırması kolay bir şey yakalayınca sımsıkı sarılmak gerekir ama ne yazıkki kuş gibi bazı şeyler gevşek bırakırsan uçar gider arkadan ağlarsın yada fazla sıkar boğarsın elinde ölür...
    @lamuarte

Öncelikle, cevabın için teşekkürler.

Keşke bir kitaptan alıntı olsaydı. O zaman yaşayan ben olmadığım için son derece mutlu hissederdim :)

Kısmet belki de. İnşallah Allah senin de kalbine göre verir. Düşüncelerin çok güzel. Ne denir ki, hayırlısı olsun. Mutluluğu bulduğunda kıymetini bileceğine eminim.

• Kanım dondu şerefsizim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendrickLamar

Kanım dondu şerefsizim.
    Çok güzel yazmışsın gerçekten bende 3.5 yıllık ilişkimi bitirdim bu sebepten inan tam anlamıyla aynılarını düşünüyorum şuan seninle duygularıma tercüman oldun diyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevindirik

İnsanın sadece anlaştığı biriyle mutlu olacağını hayatımın nispeten geç bir vaktinde anladım. Pek çok insan tanıdım. Pek çok ama iyi ama kötü tecrübe yaşadım. Yaşadıklarımdan çıkardığım tek sonuç; insan anlaşmadığı biriyle mutlu olmuyor.

Çoğumuz genç yaşlarımızda hayatı güllük gülistanlık yaşıyoruz. Aşk, sevgi, flörtler yaşıyor ve maalesef farkında olmadan birçok hata yapıyoruz. Bana göre yaptığımız en büyük hata, olmayacak ilişkilerin, değmeyecek insanların peşinde zaman harcamak...Kimimiz 3 seneyle yırtıyor. Kimimizse en az 5 senesini olmayacağını bile bile birine adıyor.

Onunla anlaşamazsın. Oturup 2 saat aynı yerde güle eğlene zaman geçiremezsin. İlişki bir yerden sonra tabiri caiz ise laçkalaşır. Canımlar cicimler gider. Yerine sana ne'ler, bana ne'ler gelir. Hakaretler. Tartışmalar..Bilirsin yürümüyor. Ama ona alışmışsındır bir kere. O gidince kimse seni sevmeyecek sanarsın. Bağlanıp kalırsın. Ömrünün belki de en güzel yıllarını böylece harcarsın. Sonrası malum. Ayrılırsın.

Kimilerimiz çok güzel diye birine bağlanır. Kimilerimiz kariyerine tutulur. Parasını seven, sitemine katlanır. Fiziğini seven, beynine katlanır. Boyu uzun deriz. Yanıma yakışıyor deriz. Çok güzel deriz severiz. Çok zengin deriz severiz. Ama pek azımız, ya hu birini seviyorum, bi tanısanız öyle zeki ki...diye bahsederiz. Çünkü anlaşmak her zaman ikinci planda kalır.

Kah evde kalmamak için. Kah sırf evlenmiş olmak için. Kah güzel diye. Kah işi var diye. Kah paralı diye...Bu hatayı yapan biriysek muhtemelen eşimizle mutlu değiliz. Ama boyun eğeriz. Çünkü iyidir. Mükemmele ne gerek var?

Peki, çok iyi anlaştığım, ortak paydada buluştuğum, birlikte gülüp, birlikte eğlendiğim beynimi paylaşan, yanımda mutlu olan, yanında mutlu olduğum birini istemek, mükemmeli istemek midir?

Çok insan tanıdım. Gerçekten hiçbir zaman paraya da tamah etmedim, makama da. Param olursa harcarım. Olmazsa kazanırım. Ama başkasından gelecek diye beklemem. İş, meslek ya da tip. Kel olur. Şişmandır. Belki eğitimsizdir de. Bunlara dikkat etmem ama anlaştığım biriyle gerçekten mutlu olabilirim.

Sadece şans diyorum. Şansıma hayret ediyorum. Hiçbir zaman anlaştığım biriyle flört etmedim. Karşıma çıkanlar, ya da karşısına çıktıklarım iyi insanlardı. Sadece benim istediğim insan değillerdi. Günün birinde susan iki insan olmak istemedim. Sık sık tartışan. Tüketen, bitiren olmamak için bitirdim.

Birlikte mutlu olabileceğim birini beklerken şunu fark ettim; sanırım ben mükemmeli istiyorum. Sanırım insanın anlaştığı biriyle yaşadığı dünya ütopya. Aslında yok öyle bir dünya.

Gençlikte 20'lerde, 25'lerde her şey iyi gelir. Mühim olan ondan sonrası. Akıl erdiğinde de anlaşabiliyor musunuz?

Birini hatalarıyla sevaplarıyla kabullenmekten söz etmiyorum. Gerçekten aynı şeylerden hoşlanıyor, aynı şeylere gülüyor, aynı filmlerden hoşlanıyorsunuz. Birlikte vakit geçiriyor. Birbirinizi anlıyorsunuz. Biriniz durgun biriniz hareketli değil yani. Hayır asla inanmıyorum zıt kutuplar birbirini çekmez. Yalan. Ben, benim zıttım olan biriyle mutlu olmam. Ben hareketli, farkında, düşünen biriyim. Aman sen de diyen biri, evde oturup tv seyreden ve okuduğu tek yazı market fişi olan biriyle mutlu olmam.

Umutlu olmam için böyle insanlar görmem lazım. Çevremdeki ilişkilere bakıyorum ve derin bir nefes alıyorum. İyi ki de başkalarının İYİ dediği kişilerle olmamışım. İyidir, idare ederi değil benim için evet bu olan kişiyi beklerden belki iyileri kaybediyorum ama kendim için neyin iyi neyin mükemmel olduğunu biliyorum.

Birlikte mutsuz olmaktansa yalnız mutlu olmayı tercih ediyorum. Mutluluk tek başına zor bazen. Sıkıcı. Ama bazen denesem de kendi doğrularımı bırakamıyorum.

Umutlanmak için mutlu insanlar tanımak istiyorum. Ben mutluyum diyebilir misiniz?

Yalnız genç arkadaşlar için her şey için daha çok erken. O yaşlarda ben de çok mutluydum. Yani öyle olduğumu zannediyordum...Bana gerçekten uzun zamandır mutlu olan insanlar lazım. Biraz mutlu insan tanısak belki bizim de şansımız döner. İyi düşün iyi olsun. İyi düşünsek hayatımız iyiye gider mi ki?

hey ağzınıza sağlık be. Nasılda döktürmüşsünüz öyle.

Bi anda çoğu şeye bakış açım değişti

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8E3C897E5

quote:

İnsanın sadece anlaştığı biriyle mutlu olacağını hayatımın nispeten geç bir vaktinde anladım. Pek çok insan tanıdım. Pek çok ama iyi ama kötü tecrübe yaşadım. Yaşadıklarımdan çıkardığım tek sonuç; insan anlaşmadığı biriyle mutlu olmuyor.

hey ağzınıza sağlık be. Nasılda döktürmüşsünüz öyle.

Bi anda çoğu şeye bakış açım değişti
    öyle bir hale geldim ki param için gelene de razıyım

• sevindirik kullanıcısına yanıt
    Sizin sorununuz insanların tek tip olması.Kadınların kendini geliştirmemesinden kaynaklı bir problem.Kadınlar genelde karşı cinsin begenisini kazanmak için kendi kimliğini yok ediyorlar bende bu yüzden karşı cinse karşı çok yakınlaşamıyorum.Gülümserken bile kendilerini kasan kızlar var sanki oyuncak bebek reyonundaymış gibi.Oysaki tv deki yalan hayata kendilerini kaptırmayıp yeteneklerinin farkına varsalar bence daha hoş olur.Ayrıca dediğiniz gibi ütopya değil bunlar sadece global düşünmeniz gerekiyor.Yabancı bayanlarla bir süre vakit geçirebilirsiniz sonuçta eş arayan bir tipsiniz tek yere bağlı kalmak saçma.
  • Arkadaşlar sevindirik dişi bir dostumuzdur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abba sever -- 10 Mart 2014; 7:51:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abba sever

Arkadaşlar sevindirik dişi bir dostumuzdur :)

bütün atmosferi bozdun
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

quote:

bütün atmosferi bozdun

Alıntıları Göster
    gerçekten mi?20-25 yaşlarında mutlu olan insanlar demek.
    bak ben sana birşey söyleyeyim , hiçbir zaman bir kadının aşkına da inanmam aşk için yazdığı yazıya da.
    şimdi sen diyorsun 20-25 yaşlarında hepimiz saftık.hayır sen safsın.ve kızların %90ı.
    diyorsun ki anlaştığım biriyle flört edemedim.neden ettin o zaman onca adamla flört kendi egonu tatmin etmek için mi?toplumda bir yer edindiğini bir birey olduğunu hissetmek için mi?
    mutlu olmaktan bahsetmişsin.mutluluk kişiye göre değişir.kimisi bir kuru soğan gördümü mutlu olur , kimisi hediye gelen 50.000 lik arabayı beğenmez mutsuz olur.ama bir bildiğim varsa o da kadınların mutsuz olduğu.ve bunu da çoğu zaman hakettikleri.

ne demiş şair ; erkekler mi sevmez , ben hiç yol kenarında sabahlayan kadın bir şarapçı görmedim.

sonuç ; bir kadın istemese bile peşine bir sürü erkek takılıyor.ve bunlardan en iyisini seçiyor.bir erkek se bu bir sürünün bir parçası.o zaman bu ilişkide kadın çıkıp da tek kelime söylerse ben buna kızarım.

• quote:

Nihayet birisi hatırlattı benden önce :)

Sevindirik; harika bir yazı. Bende kimi zaman ve cari dönemde çok güzel ve endamlı olduğunu düşündüğüm birisine karşılıksız gönül vermiştim. Yalnız tek fark; sadece güzellik ve endamı değil, diksiyon, düşünce yapısının da bana uyduğunu düşünmemdi. Buna mukabil karşı cins kendisi ile uyumsuz olduğunu düşündüğüm ve hissettiğim başka bir kişi tarafından bağlanmış. İkizler burcu kadını-balık burcu erkeği hesabı kağıt üzerinde dahi uyumsuz görünen bir ilişki içinde kız.

Bende çoğu zaman üzülerek neden ben bu kadar önem verip kendimi harap ediyorum, onun ilgisini kendimde uyandırmak için çaba veriyorum, başarsam bile ve ciddi bir noktaya gelinse bile bu duygu ve uyum daim olur mu diye içimi bir şüphe, keder kaplıyor. Üzüldüğüm nokta bunu asla bilemeyeceğimiz olmak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 10 Mart 2014; 9:33:58 >

• yanlız kalmaya herkes senin kadar dirençli değil nezaman ki insan yeter artık bitsin bu Yanlızlık der işte ozaman iyi biri onun için bulunmaz nimet olur mükemmele gerek bile yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

bak ben sana birşey söyleyeyim , hiçbir zaman bir kadının aşkına da inanmam aşk için yazdığı yazıya da.
    şimdi sen diyorsun 20-25 yaşlarında hepimiz saftık.hayır sen safsın.ve kızların %90ı.
    diyorsun ki anlaştığım biriyle flört edemedim.neden ettin o zaman onca adamla flört kendi egonu tatmin etmek için mi?toplumda bir yer edindiğini bir birey olduğunu hissetmek için mi?
    mutlu olmaktan bahsetmişsin.mutluluk kişiye göre değişir.kimisi bir kuru soğan gördümü mutlu olur , kimisi hediye gelen 50.000 lik arabayı beğenmez mutsuz olur.ama bir bildiğim varsa o da kadınların mutsuz olduğu.ve bunu da çoğu zaman hakettikleri.

ne demiş şair ; erkekler mi sevmez , ben hiç yol kenarında sabahlayan kadın bir şarapçı görmedim.

sonuç ; bir kadın istemese bile peşine bir sürü erkek takılıyor.ve bunlardan en iyisini seçiyor.bir erkek se bu bir sürünün bir parçası.o zaman bu ilişkide kadın çıkıp da tek kelime söylerse ben buna kızarım.

Bu da sizin bakış açınız. Saygı duymak icap eder.

Oysa ki yazdıklarınızın benim gerçekliğimle ilgisi yok. Yine de zaman ayırıp okumuş ve cevap yazmışsınız. Teşekkür ederim.

Yaşın ve tecrübelerin insan hayatındaki önemini ancak acı tecrübeler kazandığınızda anlarsınız. Belki sizin acı tecrübeniz olmadı belki de şanslısınız. Ancak tecrübeler sonrasında anlıyor insan aslında olması gerekenin olmadığını..

İnşallah hayat size bu şekilde acı ama gerçekleri göstermez.

• quote:

Bizim kızlar fakir edebiyatı yapmayı çok sever hocam al eline mikrofonu dışarı çık kızlarla sohbet et herkes para,mevki önemli değil insan olsun der peki neden hiçbi kzı sanayide çalışan bi adama aşık olmaz ? Kız geliyor diyiyor sevgilim harika biri ulen bakıyorum adam audi a 6 dan iniyor Reklamın iyisi kötüsü olmaz hocam reklam yapacaklarki herkes övsün iyi şeyler söylesin bi kız çıkıp ben paralı adam seviyorum dese toplum yadırgayacağı için bunu içinde saklıyor e tabi insanlık önemli diyecek.

Bu konuda haklısın dediğin gibi en tipsiz kızın bile peşinden koşan adam var valla ben dışarı çıktımmı yalnız gezen çok erkek görüyorum ama en tipsiz kız bile yalnız değil,ben hep derim madem insanlık önemli sanayide çalışan ameleyide seveceksin arkadaşım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ManyetikRenozans

quote:

Bizim kızlar fakir edebiyatı yapmayı çok sever hocam al eline mikrofonu dışarı çık kızlarla sohbet et herkes para,mevki önemli değil insan olsun der peki neden hiçbi kzı sanayide çalışan bi adama aşık olmaz ? Kız geliyor diyiyor sevgilim harika biri ulen bakıyorum adam audi a 6 dan iniyor Reklamın iyisi kötüsü olmaz hocam reklam yapacaklarki herkes övsün iyi şeyler söylesin bi kız çıkıp ben paralı adam seviyorum dese toplum yadırgayacağı için bunu içinde saklıyor e tabi insanlık önemli diyecek.

Bu konuda haklısın dediğin gibi en tipsiz kızın bile peşinden koşan adam var valla ben dışarı çıktımmı yalnız gezen çok erkek görüyorum ama en tipsiz kız bile yalnız değil,ben hep derim madem insanlık önemli sanayide çalışan ameleyide seveceksin arkadaşım.

Alıntıları Göster
    Acı tecrübe olayınıda anlamadım gitit paralı adamlara gidersiniz adam size her türlü kötülüğü yapar sonra efendi adam bulmaya çalışırsınız işte bizim kızların kafası bu kadar çalışıyor ve bunada tecrübe diyiyorlare bu tecrübe değil buna allah herkese hakettiğini verir denir,allah akıl vermiş beyin vermiş bunu kullanacaksın.

• Ben bu şu an 16 yaşında anladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Ben bu şu an 16 yaşında anladım.
    Bu kişi blok listesinde "block" ve mesajı bloklandı.

Kimi üyeler seviyesiz. Neyse ki mesaj bloklama aktif. Yine de alıntılar yüzünden bu seviyesiz mesajlara maruz kalıyoruz. Lütfen seviyeyi düşürecek mesajlar yazmayalım. Böyle mesajlar için özellikle açılmış sahte konular mevcut. Rica ediyorum kendi seviyesizliğinizi bize de sıçratmayın.
  • quote:

Bu kişi blok listesinde "block" ve mesajı bloklandı.

Kimi üyeler seviyesiz. Neyse ki mesaj bloklama aktif. Yine de alıntılar yüzünden bu seviyesiz mesajlara maruz kalıyoruz. Lütfen seviyeyi düşürecek mesajlar yazmayalım. Böyle mesajlar için özellikle açılmış sahte konular mevcut. Rica ediyorum kendi seviyesizliğinizi bize de sıçratmayın.

bana diyor beyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Ben bu şu an 16 yaşında anladım.

@Kutu149

Çok erken bir yaşta anlamışsın. O yaşlarda insan aslında böyle şeyleri pek dert etmez. En azından anlık bunalımlar dışında çok kafaya takmaz gibi. İlerleyen yıllarda İnşallah gönlüne göre olur hayat.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.