Şimdi Ara

MultiJet 1.6 vs 1.3 MultiJet (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
25.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Turboyu açarsa ? Şu lafı bırakalım artık. Turbo motor çalıştığından itibaren hep açıktır. Maksimum performansını 2000devir itibari ile verir. Zaten çalışma prensibi gereği motora bağımlıdır.

1.6 lounge sahibiyim. 1.3 de çok kullandım kiralıkta. Çok hantal elin sürekli viteste ayağın debriyajda olur. 1.6 ile şehiriçi 7.5 litre yakıyorum. Az yaksın diye de kasmıyorum basarım sollarım. Benzin de olsa 12-13 litre yakar.

Kesinlikle 1.6 lounge öneririm. Dolu paket konforu kalkışı duruşu standart linealardan çok farklı. Biraz da ihtiyaca bağlı bir durum tabi. Altımdaki araç biraz güçlü olsun diyorsan alabilirsin. Ama dersenki hızın gücün önemi yok götürsün beni yeter, bakımı ucuz olsun. O zaman 1.3 al derim.

1.3 de 900-1000 liraya baskı balata değişirken 1.6 da 2500i bulmakta. Enjektörleri gene 1.3 e göre iki katı pahalı. Yağı fazla alıyor ama yağ çok pahalı bişey değil 50 lira farkeder. Trigger için yukarıda bir arkadaş 120.000 de bir değişiyor demiş ama şaşırdı heralde 60bin de bir değişiyor trigger kayışı. 1.3lerde zincir olduğundan 160 bin km gidiyor ama 120bin de değişiyor çoğu kişi.

Yazdığım rakamlar seni korkutmasın ayrıca. Debriyaj baskı balatası 100bin civarı giden birşey. Kullanıcıya göre aşağı yukarı oynar. Korkulacak bir masrafı yok.

Karar senin.

Alıntıları Göster
    Sen önce aracını öğren öyle gel. 2013 şirket aracı var 1.3 Linea 120 bin yazıyor zincir için fakat biz 160 binde değiştirdik kullanımla alakalı.

Baskı Balata 1000 TL serviste sanırım dışarı da 500 TL değişiyorlar.

1.3 al keyfine bak. Daha az vergi daha az sorun 2.eli daha çok tutuluyor

• 1.3 VE 1.6 motoruda uzun yıllar kullanmış biri olarak konuşuyorum . Aracı kısa vadeli alacağım uzun vadeli binmeyeceğim konfor performans önemi yok ayağımı yerden kesin diyorsan 1.3 al derim onun haricinde kesinlikle her konuda 1.6 derim 1.3 motoru gerçekten hantal kalıyor . 1.3 motor araç gidiyor diyenler bağırttıra bağırttıra devirli kullanarak kullananlar oluyor . Yedek parça olarak 1.6 ların baskı balatası fark ediyor fiyat olarak onun haricinde fark yok abarttıkları kadar . Yakıt tüketimi olarak ise 1.6 şehir içi 1.3 le aynı yakıyor şehir dışı ise daha az yakıyor . yine linea alacak olsam tereddütsüz yine 1.6 alırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 TCE vs 1.5 TSI
    4 yıl önce açıldı
    megane 4 (1.5 dci VS 1.2 TCe)
    8 yıl önce açıldı
    Clio 4 1.2 vs İ20 1.2 mpi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.