Şimdi Ara

MULTİJET'İNİZ REKOR KM VE BAKIMLARI.KM FOTOLARI ŞART. (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
6
Favori
18.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslına bakarsan benim beklentim 0.25 Krş du. Gerçi yol bilgisayarı da o şekilde gösteriyordu ama sapma var demek ki. Tüketimim yinede çok uygun şehir içi için piyasadaki arabalara göre ben memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: costan1980

Arkadaşlar triger önemli ama multijetlerde motor üstten ekzantrikli bu nedenle triger zinciri diğerlerinde ki zarara göre daha az zarar verir koparsa. Ama diğer yardımcı Kayışları da ihmal etmeyelim devir daim önemli v kayısının ömrü çok uzun değil arada bir üzerinde çatlak varmı ne durumda diye baktırmak lazim v kayışı 70 80 lira isçilik dahil yanlış hatırlamıyorsam. Allah tekerinize taş değdirmesin.

178.000 de değişmiş onlar hatta listede triger de var ama yinede emin olamıyorum güvenemiyorum sonuçta gözümle görmedim. Trigeri zincir diye biliyorum. Ne derece doğru bilmiyorum. Koptu diyelim neler olabilir başıma ne işler gelebilir ?
  • Allah nazardan saklasın aracımla 10.000 km yi geride bıraktık. Bugüne kadar yağ değişimi hariç tek kuruş masraf etmedim geldik 192.300 e. Arabadan çabuk sıkılan biriyim. Diyorum bunu satim ama yerine ne koyabilirim bu fiyatlarda. Aklıma hiç bişey gelmiyor. Ama yüksektecek olursam eğer ilk önceliğim Punto evo 2 Seat Cordoba 3 İbiza.
  • Arabama bugün bi kere daha aşık oldum. Tamamen İstanbul şehiriçi köprü trafiği dur kalk ani hızlanma ve yavaşlama (akan trafikte 140 Km. ye kadar çıktım) aklınıza gelen herşey dahil 510 Km. yapmışım aldığı yakıt sadece 116.07 TL. Yani 0,227 Krş. Böyle bi ekonomi başka hangi arabada var acaba çok merak ediyorum. VE ARABAMI ÇOK SEVİYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cileli_sofor -- 26 Mart 2014; 17:19:21 >

• 17 mart da 237.000km deydik
    7 nisan da 245.000km olduk :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: banistercaq

17 mart da 237.000km deydik

Maşallah iyi geziyosunuz arabayla Benim de 193.000 e dayandı geçen gün 2 tane 5 mm dişi olan çıkma michelin lastik aldım arabada ses soluk sola çekme vardı gitti bayıldım resmen
    Sabah saatlerinde kaza yapmış bir Albea gördüm. Kazanın olduğu yerde en fazla gidilen sürat 50 km. O çarpmayla arabaylanın burnu yok olmuştu resmen. Hızdan ve kazadan korkmaya başladım. Aman dikkatli olalım arabalarımız bi Mercedes değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: cileli_sofor

quote:

17 mart da 237.000km deydik

Maşallah iyi geziyosunuz arabayla Benim de 193.000 e dayandı geçen gün 2 tane 5 mm dişi olan çıkma michelin lastik aldım arabada ses soluk sola çekme vardı gitti bayıldım resmen
    Sabah saatlerinde kaza yapmış bir Albea gördüm. Kazanın olduğu yerde en fazla gidilen sürat 50 km. O çarpmayla arabaylanın burnu yok olmuştu resmen. Hızdan ve kazadan korkmaya başladım. Aman dikkatli olalım arabalarımız bi Mercedes değil.

Michelin lastikleri gerçekten çok sessiz ve bir okadar da yolu iyi tutuyorlar. gülegüle kullanın

• banistercaq B kullanıcısına yanıt
    Bugün de arka balatalardan ses geldi. Öğleden sonra da onları değiştircem. Kasım ayında yani alırken biliyodum lastikleri ve frenleri 13.000 Km sonra değiştiriyorum artık nasıl kullandıysam arabayı 35 lira dediler arka balatalara sizin bilginiz var mı bu fiyatlar hakkında
  • quote:

Bugün de arka balatalardan ses geldi. Öğleden sonra da onları değiştircem. Kasım ayında yani alırken biliyodum lastikleri ve frenleri 13.000 Km sonra değiştiriyorum artık nasıl kullandıysam arabayı 35 lira dediler arka balatalara sizin bilginiz var mı bu fiyatlar hakkında

Fiyat üç aşaüı beş yukarı aynı ama bazı balatalar gerçekten kalitesiz oluyor bizde bile 10.000 de biten balata oldu 40.000 de de biten balata oldu. Kullanım aynıyken
  • Gecen gun bosch dizel e gittim ve carbon clean yaptirmak istedim. 170bin de oldugunu gorunce riskli olabilecegini soylediler ve yapmadilar. Yuksek kmlerde sorun olabiliyormus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qntrl Q kullanıcısına yanıt
    Bu bi nevi motor temizleme değil mi riski ne olabilir ki ? Ne tür sorunlar olabiliyormuş ?
  • Şirkete ikinci multijet olarak 0km 2013 Fiorino Emotion 1.3 75hp alındı, çarşamba istanbula gidip aracı teslim alıcam. Km ve performansını buradan paylaşırım :)
  • quote:

Bu bi nevi motor temizleme değil mi riski ne olabilir ki ? Ne tür sorunlar olabiliyormuş ?

Enjektöre zararı var. Düşük km de babam da yapar carbon cleani zaten seti bağlayıp marş basıyorsun.
    Ayrıca kopan parçalar katalitik konvertör/dpf yi de tıkayabilir nerden tutsan elinde kalıyor işlem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    0 arabada ne km si Fakat fotoları olursa seviniriz tabi bakalım yeni üyemiz nasıl bişeymiş
    Yeni üye kaydı için arkayı hazırlatım mi bugun gelir mi
  • TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    Ben bu kadar riskli bi iş olduğunu bilmiyodum. Sakat işmiş. Madem öyle katkılı iyi mazot hepsinden temiz ve sağlam seçenek olacak gibi.

Birisi bana aynı mesaj içinde çok sayıda cevap vermeyi de öğretsin sayfa kirliliği oluyo
  • quote:

0 arabada ne km si Fakat fotoları olursa seviniriz tabi bakalım yeni üyemiz nasıl bişeymiş

Antalyadayım şuan çarşamba öğleden sonra hazır olacakmış tescil işlemleri aracı almaya istanbula gideceğim ogün arabayı buraya getireceğim :)

fotoğrafları tabi ki paylaşırım, bakalım performans ve yakıt olarak albea ile farklılıkları neler

Albea ise çeyrek milyon km yi geride bırakarak bizimle yola devam ediyor :)

• quote:

quote:

Antalyadayım şuan çarşamba öğleden sonra hazır olacakmış tescil işlemleri aracı almaya istanbula gideceğim ogün arabayı buraya getireceğim :)

fotoğrafları tabi ki paylaşırım, bakalım performans ve yakıt olarak albea ile farklılıkları neler

Performansı Albeadan iyi olabilir belki ama yakıtı kesinlikle hayal kırıklığı. Fiatın 70 Bg olan motorları daha az yakıyor 90 lık Doblo kullandım 2012 model İst-Kütahya arası yakıt olarak bitirdi beni eski Doblomuzu arar oldum. 90 Bg olan 6.5 ın altına inmedi desem yeridir. Eski kasa 70 Bg olan 4.5 i geçmezdi. Hızım da sabit 110 120 hep. Bi daha 90 Bg fiat motoruna ancak ve ancak Grande Punto alırsam yanaşırımm

• quote:

quote:

quote:

Performansı Albeadan iyi olabilir belki ama yakıtı kesinlikle hayal kırıklığı. Fiatın 70 Bg olan motorları daha az yakıyor 90 lık Doblo kullandım 2012 model İst-Kütahya arası yakıt olarak bitirdi beni eski Doblomuzu arar oldum. 90 Bg olan 6.5 ın altına inmedi desem yeridir. Eski kasa 70 Bg olan 4.5 i geçmezdi. Hızım da sabit 110 120 hep. Bi daha 90 Bg fiat motoruna ancak ve ancak Grande Punto alırsam yanaşırımm

75 euro5 motoru bize modelinden dolayı fiyatı uygun gelince aslında aklımda 95lik olmasına ragmen 75liğe kaldık :)

Bak ona bişey diyemem bende merakla bekliyorum sonuçları o zaman :)
  • Dün akşam arka fren balatalarını değiştirdim. Orjinal opar aldım 40 lira. Değiştirmesine de 30 lira verdim. İçim rahatladı valla geçen hafta da arka sol fren merkezini patlatmıştım, korktum şimdi bütün frenleri elden geçirdim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.