Şimdi Ara

Multimetre mi kıskaçlı multimetre mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir multimetre almak istiyorum fakat bu konularda bilgim yok. acaba ucuz yollu çin mallarına yönelsem bu cihazlar ne oranda sapma yaparlar, çok önemli midir acaba. fluke gibi markalar mutlaka çok iyidir lakin hobi amaçlı aşırı derecede fiyatlılar. bir de en önemlisi acaba nasıl bir multimetre almalıyım. kıskaçlı tipler sanki daha avantajlı gibi görünüyor fakat baktığım birkaç modelden anladığım kadarıyla bunların hassasiyet oranları diğerleri kadar değil galiba yani elektronik değil de sanki elektrikçiler ve belki sanayi elektrikçileri içinmiş gibiler. amperaj değerleri yüksek(70-105 amper arası kullanma ihtimalim var) fakat hassasiyeteri düşük sanki, yanlış mıyım. bana bir yol gösterebilir misiniz rica etsem. hem elektronik işlerinde kullanabileceğim hassas ölçüm işlerinde hem orta seviyeli ev elektriğinde hem de marş motorları, alternatörler, redresörler gibi yüksek güç ve akım çeken işlerde kullanabileceğim hatalı ölçümlerde yanmadan kendini güvene alabilen öncelikli tercih olarak kıskaçlı(çünkü daha güvenli ve pratik görünüyor aynı zamanda) multimetre var mı acaba. herkese iyi günler diliyor, teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 19 Nisan 2007; 17:44:38 >

• Bir yardım edecek yok mu acaba?

bir de bu kıskaçlı multimetrelerle sadece tek hat üzerinden mi ölçüm yapılıyor, mesela termosifona giden +-toprak kablosunu kıskaçlayıp değer ölçülebiliyor mu yoksa sadece + kablosunu mu ölçmek gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 19 Nisan 2007; 17:18:14 >
  • istanbulda oturuyormusun bilmiyorum ama bunu varsayarak söylüyorum. kaliteli ölçü aletlerini karaköy'de bankacılar caddesinde bulabilirsin. yalnız şişhaneye doğru çıkman gerek çünkü elektrik malzemeleri satan yerler çoğunlukla o tarafa doğru yoğunlaşıyor. özellikle menekşe(menevşe'de olabilir) pasajını tavsiye ederim. internet'te ise netes'e bakabilirsin.

pens ampermetreler(senin deyişinle kıskaçlı multimetreler) tek bir faz kablosu üzerinden ölçüm yapabilirler. eğer faz-nötr veya 3fazlı kablolar üzerinden ölçmeye çalışırsan, manyetik alanları birbirini sıfırlayacağından düzgün bir ölçüm elde edemezsin. ama motor veya başka bir yüksek akım çeken yükle uğraşmayacaksan pens ampermetre alma, sana lüks gelir. hassasiyet konusuna gelincede buna önem veriyorsan ibreli ölçü aleti almalısın, ama eğer tecrübeli değilsen okuma hatası yapabilirsin. dijitaller ise hata payı daha fazla ama okuma hatası olmadığından kendini dengelemektedir. ama çokta hassas ölçü aletinede ihtiyacın yok, piyasadakiler işini görür.

• dergul, sağ ol ama fazla ödemek istemiyorum şimdilik. netes'in sattığı fluke'ler filan da taban fiyat 250-300$'dan başlıyor. acaba çin malı, hani forumda hep adı geçen 10-15 TL'ye alınan çin malları çok mu hatalı ölçüm yaparlar. bir de onları nereden bulabilirim. istanbul'dayım. teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: juniorx

dergul, sağ ol ama fazla ödemek istemiyorum şimdilik. netes'in sattığı fluke'ler filan da taban fiyat 250-300$'dan başlıyor. acaba çin malı, hani forumda hep adı geçen 10-15 TL'ye alınan çin malları çok mu hatalı ölçüm yaparlar. bir de onları nereden bulabilirim. istanbul'dayım. teşekkür ederim.

En son karaköyde bir multimetre sordum aşağı yukarı 30-35 ytl yani idare eder bişey benim işimi fazlasıyla görür ama tabi kullanım alanına göre değişir.
  • dijital miydi?
  • juniorx o zaman bankacılar caddesini bir dolaş, orada çeşitli ölçü aletlerini satan bir çok yer var. özellikle menevşe pasajında istediğin gibi bir tane bulabilirsin. eğer öğrenci değilsen 10-15 milyonluklara pek itibar etme, ama 30 milyona gerçekten sana yarayacak bir tane edinebilirsin. ben kendi multimetremi 45 YTL'sına aldım ve işimi görüyor.

aksesurada fazla bakma, 2-3 milyon satılan yedek problarının ucunu açıp krokodil lehimleyerek kıskaçlı prob edinebilirsin. ben şu anda iğne pinlerle breadborda takabileceğim bir prob deneyeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PİL LEHİMLENİR Mİ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aşağıda menevşehan'nın sitesi var, burada içindeki dükkanlar ve sattıkları ürünler hakkında bilgi bulabilirsin.

http://www.menevsehan.com/
  • quote:

Orjinalden alıntı: juniorx

dijital miydi?

Evet.
  • çok sağ olun arkadaşlar, yarın gideceğim eğer vakit bulabilirsem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.