Şimdi Ara

PİL LEHİMLENİR Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sanırım çok saçma bir soru oldu.Kendime bir masa lambası yaptım ve kabloları pile elektrik bandıyla bantladım.Ancak bant çıkıp duruyor.Pili lehimlemeyi düşünüyorum.Havyanın yüksek sıcaklığı pili patlatır mı acaba diye aklıma geldi.İnternette aradım ancak bir cevap bulamadım.Evet soru saçma ama pil lehimlenir mi?

• Lehimleyeceğiniz alanı zımpara ile veya maket bıçağı ile kazimaniz gerekir. Lehim ancak o zaman tutar.

Patlama olmaz ama çokta uzun süre tutmayın lehim makinesini

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • Asitli bi karışımı var o efektifleştiriyor.
    Düz lehimlenirse lehimlendi sanarken aniden kopabiliyor. Pil yatağı kullanılmıyorsa; mekanik kilit yapılabilir. Mesela eğer lehim yapışması azsa, lehimlenecek olan kısımdan çıkıntılar yapılır. Bu çıkıntılar üzerinde lehim dondurulduğunda lehim yapışmasa da erkek-dişi lego gibi tutacaktır.

Ama fantastik bi çözüm punta. Puntanız olmayabilir ama kaynak makinesinde geçende deniicektim. İncecik bi yaprak sacı çivi gibi bişile pile puntaliim dedim de uuraşmadım.

Eğer puntada sorun çıkarsa araya kolay eriicek başka metal de eklenebilir.
  • pillere lehim yapmak, onların ömrünü kısaltabilir veya bozabilir. bu yüzden piller puntalama ile birbirine veya kablolara bağlanır. pil yuvası kullanmak, daha akıllıca olur.
  • Lehim yapma konusunda acemi iseniz böyle bir işe kalkışmayınız.

18650 pilleri lehimlerken ısıdan dolayı basınç yapıp yüzüme karşı patlıyordu az daha.

Punta veya pil yuvasını deneyin diğerleri gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pil lehimlenmez punto kaynak yapılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Punta olur. Pile lehim tutmaz. Hem bu yuzden hem de pili isitmak omrunu kisaltir, punta yapilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lehim tutar. Lehimi daha iyi tutturacak bi asit karışımı da var. Bir sürü şarzlı pili seri bağlamıştım epey oldu, lehimle.. Koparılamayacak düzeyde sağlam ama yine de güvenilir değil, bi tanesi yere düşünce attı geri lehimledim.

Punta da buzdolabında yapılmıyor ayrıca.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.