Şimdi Ara

Mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugünlerde bilgisayarımda parça parça değişiklikler yapmaya karar verdim. Bunun için çalışmalara başladım sordum soruşturdum derken karşılaştığım ilginç bir tablo var. Donanım olaylarına yeni yeni aklım erdiği için sorma gereği duydum.

Konuyu açtığım yerdende anlayacağınız gibi ram upgrade'i yapmaya karar vermiştim. Yaklaşık 5 senelik bir bilgisayara sahibim.

Intel Pentium 4 3.06 Ghz
    1024 MB Twinmos DDR2 Ram (2x512)
    MSI 945PL-Neo Anakart
    256 Mb Radeon X1300/X1550 Series
    80 GB Harddisk

sorun şurda alacağım ram anakartım ile uyumluluk sağlar mı diye araştırırken karşıma ilginç bir tablo geldi. Everest programıyla anakart ve ram özelliklerini incelediğimde 512 ramlerimin birisi 533 Mhz , bir diğer 667 Mhz olarak gözüküyordu. Ana kart modelini incelediğimde ise 533 Mhz destekliyor yazılarını okudum. Çalışır çalışmaz mı derken yeni ram aldım.

A-DATA 2 GB DDR2 667 MHz SOĞUTUCULU

Şimdi ben bu rami takmalımıyım takmamalımıyım ? Soruyu almadan önce sormalıydım ama bu işlerden yeni anladığım için geç oldu

• Anakartınız sanırım bu linkteki anakart

http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=227#

- Supports dual channel, DDR2 400/533 (2GB Maximum)

Yani DDR2 yi 533 e kadar desteklediği yazıyor ramleri taksanda sanırım 533 Mhz hızında çalışır yani anakartını değiştirmeden çok da bir şey değişmez.

667 Mhz görmesini tam çözemedim siz genede bir bios update yapıp tekrar deneyin.

Yeni aldığınız ramleri taksanızda sanırım 533 Mhz hızında çalışır uyumsuzluk yaparsa zaten mavi ekran karşınıza çıkacaktır.

• Anakartın en fazla DDR2 533MHz. bellek hızlarını destekliyor. Bence değiştireceksen sistemi komple değiştir.
  • Son biosu kurun 667mhz'e destek veriyor mu biostan kontrol edin DRAM Frekans bölümünü ona göre geçiş yapın 667mhz'e ama çok fark hissetmezsiniz...

Anakart max 2gb desteği veriyor 1x1gb 533mhz alırsanız daha iyi olur en azından oyunlarda ve programlarda daralma yaşamaz pc.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 2 Nisan 2009; 18:15:54 >
  • bence değişikliklere anakart ile başla gerisi gelir

Biostar P35D2A7 1333 FSB/DDR2 800MHz S+GL+16X 775p 56$ 108 liraya denk geliyo
    biraz araştır ram ve işlemci listesinden bak seninkilerle uyumlu olması lazım ,yine bi araştır , iyi bir tercih olacaktır. sonra işlemci değişikliği yaparsın ram ekran kartı vb gelir arkasından
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.