Şimdi Ara

'Mustafa'da yeni olan ne? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
7.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: By NuSReT

quote:

Orjinalden alıntı: El-Cezeri

Elbette yapılabilir. Hatta uygun bir biçimde yapılırsa ben dahil bir çok arkadaşın buna destek vericeğinden eminim. O'nu anlamak O'nun hayatını örnek alabilmek açısından yararlı ve kıymetli bir başvuru kaynağı olucaktır.

Da ben sizin bu çürük analoji mantığınızı anlıyamıyorum.
    Neden konu Mustafa Kemal Atatürk'ken konuyu farklı bir boyuta çevirmeye çalışıyorsunuz. Yada iki mevzu arasında bir benzerlik kurmaya çalışarak bir ''açık yakalamaya'' çalışıyorsunuz?

Her ne kadar bu karşılaştırma sonuna kadar abes ve yanlış olsada,
    Evet Hz. Muhammed hakkındada bir film yapılabileceği gibi Mustafa Kemal hakkındada bir film gayette yapılabilir.
    Yapılamaz deyip öne sürdüğünüz önermeler, kuruntular, hayaller tamamen içi boş ve tamamen subjektiftir.

Biz atamızı illa birilerinin kafasındaki şekli ile öğrenmek veya öyle düşünmek zorunda değiliz.Eğer o bizim kıymetimiz, değerimiz ise onu her ayrıntısı ile bilmemiz ve bu şekilde örnek alınacak tarafları örnek almamız en doğal ve elzem hakkımızdır.

Hem bu ona saygısızlık değil saygının bir gereğidir.
    Vesselam...

Birader bende senin bu düşük mantıgını anlaya mıyorum.
    ...
    Türkiye de 70 milyon küsür insan yaşıyor. Bu 70 milyon beyin, düşünce, mantık demekdir. Atatürk ün ise tek bir mantık düşünce ve beyni var. bu 70 milyon içinde Atatürk e ters hiç mi birşey çıkmaz. Kesinlikle çıkmalıki çıkmassa bir terslik vardır. Bu yüzden böyle insanları incelerken onların toplumca benimsenen; ayrılıklara yol acmıcak yanlarını göstermek gerekir. Buda Atatürk ün içki masasını arkadaşlarıyla olan iletişimi vs değil onun nasıl savaş kazandıgı nasıl kahramanlıklar yaptıgı nasıl cumhuriyeti kurduğudur. Anlatabildim mi?

...

Aziz kardeşim,
    Birkere şurda söylediklerinle, insanlar Mustafa Kemal Atatürk'ü senin bildiğin, düşündüğün, hayal ettiğin gibi tanımak veya düşünmek zounda değil. İnsanların kafasına veya zihniyetine kimse dilediği şekilde biçim vermeye kalkmamalı. Buna kalkışmaya kimsenin hakkıda yok.
    Senin kafanda-zihninde Atatürk karakteri bir kahraman bir idol hatta bazıları için bir kutsaldır, olabilir düşünce hür fikir serbesttir. Benim kafamdaki zihnimdeki Atatürk bir deha, dahi bir önder vede her hali ile (zaafları, arzuları, hevesleri, hırsları vs..) bir İNSANdır. Fikirleri felsefesi ve hayatı yönetiş tarzı benim için bir değer ve kıymettir. Bunu araştırmak ve öğrenmek sonrada tatbik etmek benim için bir vazifedir. Ancak ve ancak her adımını ve her noktasını sorgulayarak

Atatürk bir önder ve idol olduğu için özel hayatı dahil her türlü yaşamıda bizim için bir araştırma sahasıdır.
    Bir kişinin hayatını her anı ile birlikte idrak edemezsek, bilemezsek o kişi tanıyorum veya anlıyorum diyemeyiz.
    Bu yüzden tekrar çürük analoji mantığı ile (yukarda bazı arkadaşların öne sürdüğü) ''kendi dedenizin özel yaşamının tartışılmasının'' söylemi düpedüz saçmalığa çıkar.
    Eğer senin mantığın benim ''dedemi'' ve Atatürk'ü bir tutuyorsa bir ordan sonra diyecek bir sözümde kalmaz.

Her neyse ben yukarıda alıntıladığınız yazımı size yazmamıştım. Dolayısıylada benim o mevzudaki muhatabımda siz değildiniz. Konuya ve tartışmaya hakim olan, kendi fikrini ve meramını en iyi bilen ve anlatacak olan ancak benim muhatabım olan karşımdaki insandır. Siz değil...
    Kusuruma bakmayın...

Selamet ile...

• çok güzel bir söz okumuştum "BİRİNİ SEVMEK '-E RAĞMEN' SEVMEKTİR." diyordu.

ben Atatürk'ü -e rağmen seviyorum. zaaflarına rağmen, yalnızlığına rağmen, içkisine rağmen, diktatörlüğüne rağmen vs. (bu yazdığım özellikler yukarıdaki yorumlarda kullanıldığı için yazılmıştır. yoksa ben bunların -e rağmen denilecek şeyler olduğunu da düşünmüyorum zaten)

o kadar alışmışız kibir şeylere kulp bulmaya... varsayalım ki film öyle göstermiş. eee? nedir yani? kaç kişi bunlardan etkilenir? kaç kişi kötü eleştirileri dikkate alıp da Atatürk'ün yaptıklarını yok sayabilir? bu filmden etkilenip de Atatürk'ün gözlerinden düştüğünü iddia eden kaç kişi Atatürk'ü zaten ve gerçekten seviyordur? yapmayın..

saçma sapan, abuk subuk filmlere gidiyor insanlar para verip de. "beğenmedim, şöyle böyle" deyip de insanların filme gitmesini engellemek en azından kafalarda soru işaretleri bırakmak ne kadar doğru?

ben gittim filme... abartıldığı gibi yok efendim Atatürk çok acizmiş, yok efendim adam alkolikmiş gibi eleştirilerin haklı olduğuna da inamıyorum... hem nerede bu kötü eleştirilerenlerin yiğidin elini öpmeleri? filmin hepsi mi vasat? hiç mi yeni bir şey öğrenmiyor bu insanlar bu filmden? Atatürk hakkında bilmedikleri, öğrendikleri zaman şaşırdıkları yeni bir şey yok mu?

hepsini geçtim.. "yorumlar kötü ben bu filme gitmeyi düşünmüyorum" ne demek? ne için? hep başkalarının ipiyle mi ineceğiz kuyuya? eleştiri iyi ya da kötü hep var olacaktır... bu yorumlardan sonra gitmeyenler izleyip de kendi düşüncelerini oluştursalar, kendileri yorumlasalar daha mantıklı olmaz mı?

• Atatürk herhangi bir insan değil, birisinin dedesi değil, bir rock şarkıcısı değil. Toplumu birleştirecek ve kaynaştıracak olan siyasi bir unsur. İşte bu yüzden sıradan bir insan yerine konmamalı. Olayın stratejik ve siyasi bir boyutu var. "Yok efendim ben Atatürk'ü sıradan insan yerine koyarım ve istediğim gibi film yaparım" denirse bunun arkasında siyasi bir artniyet vardır.

"Beni görmek demek, behemehâl yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir." K. Atatürk.

Atatürk'ü tanımak için onun içki içişini görmek, sigara içişini görmek, zaaflarını, özel yaşantısını, tuvalete gidişini v.b. görmek gerekmez. Onun iklelerini anlamak, Nutuk'u okumak ve yaptıklarını anlamak gerekir. Yok efendim Atatürk'ü tanımak için ille de özel yaşantısının her karesini bilmek gerekir diye tutturanların aklında tekrar söylüyorum siyasi bir artniyet vardır.

AKP lilerin hepsi beğenmiş filmi çünkü Atatürk küçük düşürülüyor. Laiklik karşıtları da beğenmiş. Onların ağzında da hep aynı söz "Bir insanı tanımak, eğrisiyle doğrusuyla tanımakla olur". Oysa kendi idolleri küçük düşürülse, Örneğin Fetullah Gülen, hiç bir zaman aynı sözleri tekrar etmeyecekler. "Bir insanı tanımak eğrisi ile doğrusu ile olur" diyemeyecekler. Kıyameti koparacaklar. "Milyonların sevdiği bir önder nasıl böyle küçük düşürülür" diyecekler.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Atatürk herhangi bir insan değil, birisinin dedesi değil, bir rock şarkıcısı değil. Toplumu birleştirecek ve kaynaştıracak olan siyasi bir unsur. İşte bu yüzden sıradan bir insan yerine konmamalı. Olayın stratejik ve siyasi bir boyutu var. "Yok efendim ben Atatürk'ü sıradan insan yerine koyarım ve istediğim gibi film yaparım" denirse bunun arkasında siyasi bir artniyet vardır.

"Beni görmek demek, behemehâl yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir." K. Atatürk.

Atatürk'ü tanımak için onun içki içişini görmek, sigara içişini görmek, zaaflarını, özel yaşantısını, tuvalete gidişini v.b. görmek gerekmez. Onun iklelerini anlamak, Nutuk'u okumak ve yaptıklarını anlamak gerekir. Yok efendim Atatürk'ü tanımak için ille de özel yaşantısının her karesini bilmek gerekir diye tutturanların aklında tekrar söylüyorum siyasi bir artniyet vardır.

AKP lilerin hepsi beğenmiş filmi çünkü Atatürk küçük düşürülüyor. Laiklik karşıtları da beğenmiş. Onların ağzında da hep aynı söz "Bir insanı tanımak, eğrisiyle doğrusuyla tanımakla olur". Oysa kendi idolleri küçük düşürülse, Örneğin Fetullah Gülen, hiç bir zaman aynı sözleri tekrar etmeyecekler. "Bir insanı tanımak eğrisi ile doğrusu ile olur" diyemeyecekler. Kıyameti koparacaklar. "Milyonların sevdiği bir önder nasıl böyle küçük düşürülür" diyecekler.

kaotika, teşekkür ederim, çok güzel cevap :) özellikle şu fettoşcuk kısmını çok beğendim.

• Fetoş'a Fetoş demiycez. Fetullah Hocaefendi Hazretleri diycez. Kızarlar sonra.
  •  'Mustafa'da yeni olan ne?

Belkide filmin arkasında derin devlet vardır , mümkün !..
  • @sestavina
    Filmin arkasında derin devlet felan yok. Birisi ortama uymak, her iki tarafa da göz kırpmak belki de baskın eğilimlere şirin gözükmek için böyle bir film yapmış. Ortamın nasıl olduğunu ise anlatmama gerek yok. Asıl macera bundan sonra başlıyor. Atatürk aleyhinde en ufak birşeyler bulmak adına radarlarını açmış olan kitle fırsatı kaçırmayacak tabi. Hemen bunu malzeme yapacak. Bu izlenen yolun siyasi olduğunu anlamak zor değil. Beklenen bir şekilde "ne var yani bunda" deniliyor.

OPTIMIST'in verdiği yazıda malum medyanın bir yazarının şu sözleri dikkat çekici:
    "Mustafa filmini henüz görmedim. Ama yarattığı tartışmadan anlaşılıyor ki, Atatürk’ün etrafına örülen duvarın arkasına geçiş için küçük de olsa bir delik açacak. "
    Bu cümle bile niyeti anlamamıza yetiyor ve artıyor bile. Filmi seyretmese bile bir şekilde Atatürk'ün zarar görüyor olması bazılarını mutlu etmeye yetiyor.

Atatürk ün hala seviliyor ve korunuyor olması bazılarını çıldırtmaya yetiyor. Ama uyanıklık yapıp tepkilerini açıkça dile getirmiyorlar tabi. Nasıl olup da biz şirin gözükür ve bunları küçük düşürürüz diye uğraşıyorlar. Bunun için "sözde atatürkçülük" ya da "atatürk ilkelerine karşı olmama" maskesinin arkasına sığınacaklar elbette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 6 Kasım 2008; 11:10:29 >

• Kaotika ;

Neden bu konuda ısrar ediyorsunuz anlamıyorum , filmin adı zaten " mustafa" . Siz Atatürk ' e kaç defa Mustafa diye seslendiniz ? Film adı bile ifade etmeye yetiyor bu filmde lider Atatürk 'ü aramayın diyor , vatandaş mustafa 'yı izleyeceksiniz diyor. Madem filmde hatalar / yada iftiralar ( iftira olmayanı var göstermek sureti ile yapılır malumunuz ) var . O halde belirtin deyin ki Atatrük şu sahnede şunu yapıyor oysa hayatı boyunca böyle biri olmadı . Deyin ki içen biri gibi lanse edilmiş oysa hayır içmiyordu...

Muhalefet zihniyet beraberinde mantıklı savunmalar, güzel çözümlerde getirmiyorsa laf kalabalığından öteye gitmez.

Ben sizden filmde var gibi gösterilip özünde var olmayan noktaları istiyorum . Bunlar varsa paylaşın bizde itiraz edelim . Yoksa eğer itirazınız neye?
  • Bu ülkede artık arası zor kapanır bir kitlelerarası uçurum açılmış;tüm milletimize hayırlı olsun.Anlayış ve yargılayış da bu kitleler birbirlerine zıt gideceğim diye o kadar kötü durumlara düşüyorlar ki,sanırım kendileri de farkında değil durumun vehametinin.

Filmi izlemedi ancak yapılan yorumlardan film hakkında her zaman olduğu gibi iki farklı değerlendirme gerçekleştiren ve bu değerlendirmelerin taban tabana zıt olduğu durum gözlemlenmekte.Bir grup artık Atatürk'ü bir beşer olarak görüp değerlendirebildik nihayet derken,diğeri ise bunu kaleye atılmış bir gol olarak görüp şiddetli bir savunma içgüdüsü içinde.

Ya hu insanların kendi iç dünyalarıdaki kahramanlara nasıl olur da alaycı konuşursunuz.Fethullah Gülen hakkında ne kitap okudum,ne de hareketiyle ilgiliyim ama kim size fettoş deme hakkını veriyor?Atatürk'ü fazlaca alkol ve sigara tüketen gösterince filmde alevlenen yanlarınız başkalarına böyle hakaret edince başkalarının ne halde olacağını hiç düşünmüyormusunuz?

Birisi Atatürk'e çıkıp mustuk dese,hatta işi biraz daha ileri götürüp musluk dese rejim gidiyor diye bağırırsınız.Laiklik falan da gider yanında.Ama siz istediğiniz gibi insanların isimleri ile dalga geçebilirsiniz.Çünkü siz bu özgürlüklere sahipsiniz.Atatürk'ün arkasından onu savunma yaftası ile ona fettoş de,buna yobaz de.Ayıp be...

• Gücdevani,
    Sizin kendi görüşünüz var mı?

quote:

Bir grup artık Atatürk'ü bir beşer olarak görüp değerlendirebildik nihayet derken,diğeri ise bunu kaleye atılmış bir gol olarak görüp şiddetli bir savunma içgüdüsü içinde.

Bu cümle renginizi belli ediyor, o halde "tarafsız" maskenizi indiriniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 6 Kasım 2008; 12:31:21 >
  • sayın sestavina,

Belgeseli isteyen seyreder, isteyen seyretmez. İsteyen beğenir isteyen beğenmez. Benim derdim filmi beğenmeyip tepki gösterenlere "saldırma" ihtiyacı hissedenlere.

@gucdevani,
    Kimsenin durup dururken fetullah'a "fetoş" dediği yok. Atatürk'ün küçük düşürülmesine tepki gösterenlere karşı "ne va yani bunda, abartıyorsunuz" diyenler, fetullaha fetoş dendiği zaman neden küplere biniyor. Nerde kaldı hoşgörü.
  • Sayın Kaotika ;

Tam olarak belgesel denilemez belgesel tadında film , yani içerisinde kurguda var ,kişisel bakışta var ...vs

Soruya cevap verirseniz zaten , sorunuda çözümlemiş oluruz.

Filmde aslı ile uyuşmayan durum nedir?
  • Filmde, belgeselde ya da belgeselimsi filmde mesele aslı ile uyuşması ve uyuşmaması değil. Sözkonusu olan kimin hakkında film yapıldığı. Bunu 10 yaşında bir çocuk seyretse aklında bir intiba kalır. İlerki yaşlarda Atatürk ilkeleri alehinde kışkırtıldığı zaman "ulan zaten sarhoşun, despotun teki imiş" der. Atatürk ilkelerinden soğuması da daha kolay olur.
  • İlave etmek istediğim de şu.

Bir sürü film çekilir. Kimi beğenilir, kimi beğenilmez. Kimi eleştirilir kimi eleştirilmez. Kimine tepki gösterilir kimine gösterilmez. Oysa söz konusu olan Atatürk olunca filmi beğenmeme üzerinden bile siyaset yapılıyor. Filmi beğenmemeyi ve tepki gösteymeyi de Atatürkçüler karşısında siyasi malzeme olarak kullanabiliyorlar. Atatürkü çok seven ve savunan bir kitle var. Bu kitle çekilemediği için, göze battığı için, "onlar olmasın" dendiği için onları küçük düşürecek her türlü davranış mübah sayılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 6 Kasım 2008; 13:06:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: El-Cezeri
    Bu yüzden tekrar çürük analoji mantığı ile (yukarda bazı arkadaşların öne sürdüğü) ''kendi dedenizin özel yaşamının tartışılmasının'' söylemi düpedüz saçmalığa çıkar.
    Eğer senin mantığın benim ''dedemi'' ve Atatürk'ü bir tutuyorsa bir ordan sonra diyecek bir sözümde kalmaz.

ATATÜRK Türklerin ATAsıdır sn. El-Cezeri. Siz O'nu sıradan bir devlet adamı olarak görüyorsunuz. Bizler ise ATAmız olarak. Kendi dedemizin özel yaşamının kurcalanması kadar rahatsız oluyoruz ATAmızın özel hayatının kurcalanmasından. Üstelikte haksız ve yanlış ithamlarla.

Atamız halktan kopuk değil halkın içinden biridir. Saraylı değil halk çocuğudur.
    Yalnız değildir. Zaten 300 bin olan İstanbul nüfusunun tamamı O'nun çağrısı ile Sultanahmet mitinglerinde göstermiştir ATAsının izinde olduğunu. Cenaze töreni dünyada hiç bir lidere nasip olmayan kalabalıklara sahne olmuştur. Bir çok il ATAsını fahri hemşehri ilan etmiştir.

Filmin mimarı olduğu gösterilen/yutturulan Can Dündar'ın köylü deyimiyle dünyadan haberi yoktur. Tipik yurdum aydını. Karga kovalamayı, tarladaki binbir zahmetle yetiştirilen ürünleri korumak için değil de, karga düşmanlığı ya da laleleri korumak için yapılacak kadar dünya gerçeklerinden bihaber aydın. Ama gençler tarafından sigara içenlere 2. sınıf insan gözüyle bakıldığını bildiği için ATAmıza bu yaftayı fütursuzca yapıştıracak kadar uzman sosyolog.

Bu arada insan ATATÜRK'ün öğrenilmesini doğru bulan, bu nedenle filmi olumlu bulan arkadaşların, ATATÜRK ile asla kıyaslanamayacak kadar düşük konuma sahip şimdiki siyasilerimizin(Cumhurbaşkanı ve Başbakanın!) köken ve özel yaşamlarını belgeleriyle ortaya koyan Ergün POYRAZ'ı niye desteklemedikleri, hatta şiddetle ERGENEKONCU diye eleştirdiklerini de anlamak mümkün değil. Yoksa mümkün mü?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 6 Kasım 2008; 15:19:11 >

• Ergün Poyraz

İstanbul nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesine verdiği ifadede şunları söylemişti:
    Tüm yazdıklarım belgelere dayanıyor. Ben, her zaman terör örgütlerinin karşısında oldum. Çalışmalarımdan dolayı hedef durumundayım. Bu nedenle devlet tarafından korunmaktayım Özellikle 4-5 yıldır korunduğum için her dakikam kayıtlıdır. Suçlamaları kabul etmiyorum

27 Temmuz 2007 tarihinde tutuklanmasının ardından gözaltındadır. Ergenekon davasında silahlı terör örgütüne üye olma, açıklanması yasak belgeleri temin etme, açıklama, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri çalma, bulundurma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, TC hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, 6136 sayılı kanununa muhalefet suçlarından yargılanıyor.

Kitapları:
    Musa'nın Çocukları
    Musa'nın Gül'ü
    Musa'nın Mücahiti
    Kanla Abdest Alanlar
    Patlak Ampul
    Said-i Nursi'den Demirel ve Ecevit'e Fetullah'ın Gerçek Yüzü
    Musa'nın AKP'si
    Hilafet Ordusundan Arap Kürt Partisi'ne
    Tarikat, Siyaset, Ticaret ve Cinayet: Masonlarla El Ele
    Misyonerler Arasında Altı Ay: Dünden Bugüne Hıristiyanlık ve Yahudiliğin Analizi (2004)
    Refah'ın Gerçek Yüzü 1
    Çoban Sülü
    MNP' den FP' ye İhanetin Belgeleri
    AKPapa'nın Temel İçgüdüsü

..................

1.5 yıla yakın zamandır tutuklu. Suçu, siyasilerin köken ve özgeçmişlerini belgelere dayalı olarak yazmak. Mahkemeler, ilgili kişilerin toplatma ve tazminat taleplerini haksız bularak reddetti. Yani yazdıkları doğru ve doğrulukları mahkemelerce tasdikli ama o şimdi Ergenekoncu olmak suçlamasıyla cezaevinde. Büyük önder ATATÜRK'ü yalan dolan ve iftiralarla yaftalamaya çalışanlar ise çağdaş belgeselci olarak başköşeyi işgal etmekte. Peh...

Son söz: Köpekler istedi diye atlar ölmez.

sn. Kaotika siz ve sizin gibi bilgili bir kaç insan ile aynı forumda bulunmaktan huzur duyuyorum. İyi ki varsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 6 Kasım 2008; 14:07:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35
    Musa'nın Çocukları

gerçekmiş pehhh...

kitabı alın okuyun .içinde elle tutulur tek iddia eski rp li bir milletvekilinin sözü.bunuda referans alıyorsanız yuh artık.

benden olmayan düşmandır diye aklına gelen her iddiayı kitap haline getirip kendi yandaşlarına yutturacak üçkağıtçı herzaman bulunur.sorun şu ki bu üçkağıtların bazı kesimler tarafından sürekli gerkçekmiş gibi dayatılması....
  • Hepsi belgelerle kanıtlı. Okumamış olanlar aşağıdan e-kitap olarak indirip okuyabilirler.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Murat Mercan, yazarı ABD’de düzenlenen bir toplantıda CIA Ortadoğu Masası Şefi Richard Perle ve diğer istihbarat örgütlerine şikayet etmiştir.Yazarımız bu kitabında; Tayyip ve Emine Erdoğan’ın doğumundan bugüne kadar olan hayat hikayelerini. Tayyip ve AKP’nin İsrail, ABD ve İngiliz büyükelçi ve istihbarat örgütlerinin desteğinde nasıl gelişip serpildiğini görecek, TBMM’de yine bu ülkelerin lehine sergiledikleri faaliyetlerini okuyacaksınız. Tayyip’in Amerikan vatandaşlığı yanında, Arap kökenli olarak tanıttığı eşinin Arap değil, Yahudi soyundan geldiğini ibretle izleyeceksiniz. Keza kendinin de Musa’nın soyundan geldiğini… Kitapta Yasin El Kadı-Tayyip, Tayyip-Usame Bin Laden, Tayyip-Ülker, Ya-sin El Kadı-Ülker ilişkilerini bulacaksınız. Tayyip’in mal varlığındaki inanılmaz artışlarla, belediye başkan maaşının yanında, belediye şirketlerinden huzur hakkı adı altında aldığı paraları göreceksiniz. Tayyip’in belediye başkanlığı döneminde yapılanması hızlanan “geleceğin başbakanı ve cihat hazırlığının” TBMM’de geldiği son safhalara tanık olacaksınız.

Belediye başkanlığı ve öncesinde İzak Alaton'un rah-le-i tedrisatından geçtiği için İsrail istihbaratı elemanı ve elçilik müsteşarı Alon Liel'in yanında zorluk çekmiyordu. Tayyip'i bu günlere getiren Mehmet Metiner gibi Kürt danışmanlarının yanında; İngiltere Büyükelçisi Pe-ter Westmacott, ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi aynı zamanda CIA Türkiye ve Ortadoğu masası şefi Mason Morton Abramowitz, ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi aynı zamanda CIA Türkiye ve Ortadoğu masası şefi Marc Parris, CIA üst düzey yöneticisi ve karanlıklar prensi lakaplı Richard Perle'den oluşan bir ekipti.
    Tayyip'i bu ekip ve alt takımı geliştiriyor ve değişime uğratıyorlardı. Şimdi bu değişim ve gelişimin hikâyesini 32 kısım tekmili birden izlemeye başlayalım...
    Ergün Poyraz, Ankara 30 Mart 2007

Buyrun;http://karakaplikitap.blogspot.com/2007/06/musann-ocuklar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 6 Kasım 2008; 15:33:48 >

• quote:

Atamız halktan kopuk değil halkın içinden biridir. Saraylı değil halk çocuğudur.
    Yalnız değildir. Zaten 300 bin olan İstanbul nüfusunun tamamı O'nun çağrısı ile Sultanahmet mitinglerinde göstermiştir ATAsının izinde olduğunu. Cenaze töreni dünyada hiç bir lidere nasip olmayan kalabalıklara sahne olmuştur. Bir çok il ATAsını fahri hemşehri ilan etmiştir.

Siz ya Atatürk'ün kendi söylediklerini anlamak istemiyorsunuz yada çarpıtıyorsunuz.
    Bir kere Atatürk kendi elleriyle yazdığı defterlerde yalnızlık çektiğini söylemiş zaten siz daha neyin peşindesiniz anlamış değilim. Atatürk'ü Atatürk'ten daha mı iyi bileceksiniz?
    Mitinge 300bin kişi geldi, cenazesinde ki kalabalıklar falan.. Konu bu değil ki!...
    Yok "Atam izindeyiz" yok "yalnız değilsin hep yanındayız" bu tip cümlelerin konuyla uzaktan yakından alakası yok...
    Sizin "yalnızlık" kelimesinden çıkardığınız anlam tamamen yanlış bir kere..

Ayrıca konuyu da saptırıyorsunuz. Ergün Poyraz'ın konuyla ne alakası var?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellci -- 6 Kasım 2008; 15:52:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Dellci
    Ayrıca konuyu da saptırıyorsunuz. Ergün Poyraz'ın konuyla ne alakası var?..

Şu alaka;
    quote:

Bu arada insan ATATÜRK'ün öğrenilmesini doğru bulan, bu nedenle filmi olumlu bulan arkadaşların, ATATÜRK ile asla kıyaslanamayacak kadar düşük konuma sahip şimdiki siyasilerimizin(Cumhurbaşkanı ve Başbakanın!) köken ve özel yaşamlarını belgeleriyle ortaya koyan Ergün POYRAZ'ı niye desteklemedikleri, hatta şiddetle ERGENEKONCU diye eleştirdiklerini de anlamak mümkün değil. Yoksa mümkün mü?..

Sağolsun Berat hemen gelip iddiamızı doğrulamış. ATATÜRK gibi bir Dünya devini saçma sapan çıkarımlarla tartışmaya meraklı zevat sıradan bir siyasi lider hakkındaki belgeli iddialara tahammül edemiyor. Bu da bu filmin amacını ve tarafların samimiyetini kabak gibi açık gösteriyor.

Yoksa değil mi?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.