Şimdi Ara

'Mustafa'da yeni olan ne? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
7.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dellci, asıl yalnızlığı çarpıtan sizsiniz dikkatinizi çekerim.
    Ergun Poyraz ile çok ilgisi var. Subjektif yorumlara dayalı kurgusal belgesele gösterilen tepkiler aşağılanıyor ama diğer yandan belgelere dayalı yazılar yazanlar hapse etılıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35

quote:

Orjinalden alıntı: Dellci
    Ayrıca konuyu da saptırıyorsunuz. Ergün Poyraz'ın konuyla ne alakası var?..

Şu alaka;
    quote:

Bu arada insan ATATÜRK'ün öğrenilmesini doğru bulan, bu nedenle filmi olumlu bulan arkadaşların, ATATÜRK ile asla kıyaslanamayacak kadar düşük konuma sahip şimdiki siyasilerimizin(Cumhurbaşkanı ve Başbakanın!) köken ve özel yaşamlarını belgeleriyle ortaya koyan Ergün POYRAZ'ı niye desteklemedikleri, hatta şiddetle ERGENEKONCU diye eleştirdiklerini de anlamak mümkün değil. Yoksa mümkün mü?..

Sağolsun Berat hemen gelip iddiamızı doğrulamış. ATATÜRK gibi bir Dünya devini saçma sapan çıkarımlarla tartışmaya meraklı zevat sıradan bir siyasi lider hakkındaki belgeli iddialara tahammül edemiyor. Bu da bu filmin amacını ve tarafların samimiyetini kabak gibi açık gösteriyor.

Yoksa değil mi?

Tamam da konuya Ergün Poyraz'ı sokan sizsiniz, yine kendinizden alıntı yaparak kendinizi doğruluyorsunuz
    Biz burda Mustafa filmi hakkında konuşuyoruz siz diyorsunuz ki "ama onlar Ergün Poyraz'ın Tayyip hakkında yazdıklarını çekemiyor, Atatürk hakkında yazılanlara bişey demiyor..".
    Bu mu konuyla alakalı şimdi ?
    Fırsatını bulmuşken konuya dahil etmek istediğiniz başka şeyler varsa buyrun forum sizin..

• quote:

Sağolsun Berat hemen gelip iddiamızı doğrulamış. ATATÜRK gibi bir Dünya devini saçma sapan çıkarımlarla tartışmaya meraklı zevat sıradan bir siyasi lider hakkındaki belgeli iddialara tahammül edemiyor. Bu da bu filmin amacını ve tarafların samimiyetini kabak gibi açık gösteriyor.

Yoksa değil mi?

neyin iddiası neyin belgesi:)?

ergun poyraz musanın çocukları ktabında hangi iddiasını belgeye dayandırmış.komik olmayın,okumasam inanacağım.

oturduğun yerden salla yaz karala,elbette sana inanaak birkaç sabit fikirli bulursun.bu ergun poyrazda olsa can dündarda olsa yanlış.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika
    dellci, asıl yalnızlığı çarpıtan sizsiniz dikkatinizi çekerim.

Filmde gördüğüm kadarıyla halk Atatürk'ü seviyor ve sayıyor. Atatürk halkın içine karışıyor, vatandaşlarla dertleşiyor, onlarla birebir konuşuyor. Hatta halkın eğlencelerine bile dahil oluyor. Atatürk hastalandığında halk köşkün çevresinde bekliyor, harbiyeliler selam durmak üzere köşkün önünden geçiyor.. Bu şekil bir yalnızlık elbette yok.
    Fakat Atatürk Çankaya köşkünde geçen günlerinin sıkıcı ve yalnızlık dolu olduğunu kendisi defterlere yazmış, çevresindekilere söylemiş. Düşünün öyle bir insan ki annesi yok, babası yok, sevgilisi yok, gerçek anlamda bir dostu yok.. Bu yalnızlık değil de nedir? İnsan kalabalıklar içerisinde de olsa kendisini duygusal olarak yalnız hissedebilir. Atatürk bunu dile getirmiş, filmde de bu anlatılmış zaten...

Dün "Abbas Güçlü ile Genç Bakış" programını izlediniz mi? Can Dündar katıldı ve sorulara cevap verdi.
    "Subjektif yorum" dediğiniz çoğu konuya Atatürk'ün kendi yazdıklarını, söylediklerini göstererek cevap verdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellci -- 6 Kasım 2008; 17:50:24 >

• Beni en çok etkileyen kısım neden içtiğine dair yaptığı açıklama oldu. "Bu kafa bu bedene ağır geliyor", ülkeyi düzlüğe çıkartmak için yapmak istediği çok şey olduğunu ama vücudunun buna izin vermediğini ve bu yüzden çektiği acıyı çok güzel anlatan bir cümle.
  • herkes de bi özel hayat takınıtısı olmus yada mustafa tanımak istiyoruz.bu filmde hangi olay bizi şaşırttı sorarım size.
    özel hayt konusunda tamam atatürk bi insan bunu herkes biliyo.sigara içerdi alkol kullanırdı sevgilileri olmuştu falan filan.
    yani biz bunları ele alarak mı mustafa'yı atatürkü tanıcaz.
    neymiş efendim atatürk'te bi insanmış.tamam insan biz başka bişey mi diyoruz.fakat atatürk'ü tanıtıcam diye bu kadar boş boğazlık yapılmaz ki kardeşim.
    yok neymiş medreseleri kapatması yedigi dayaktan dolayı....
    kürtlere özerklik verilmesi gerektigini vurgulamış..
    diktatör bi kişilikmiş.

yani sen ilk defa uzun metrajlı olarak belgesel filmi cekeceksin.arkadan bir sürü insan olacak.sonra yaptıgın şey bu kadar eleştirilecek.
    bence can dündar iyi birisi fakat belgeseli başka emeller için cektigi baya bi ortada

Dellci:tamam dostum bende izledim o programı fakat anlatımı süper ama cekim, yansıtma kötü.
    mesela mustafa kapıdan iceriye girdi diyo metinde ama nasıl girdigi gözükmüyo.belki çıplak giriyo
    ordaki insanlar salak mı bu kadar tepki gösterdi sorarım sana..
    tamam metinde bişey yok, cok güzelde acıkladı soruları ama görsellikte baya baya sınıfta kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayd -- 6 Kasım 2008; 17:57:19 >

• manevi kızı bile hiç beğenmemiş
    Dün haber özelde ateş püskürüyordu
  • quote:

Orjinalden alıntı: vasago

Beni en çok etkileyen kısım neden içtiğine dair yaptığı açıklama oldu. "Bu kafa bu bedene ağır geliyor", ülkeyi düzlüğe çıkartmak için yapmak istediği çok şey olduğunu ama vücudunun buna izin vermediğini ve bu yüzden çektiği acıyı çok güzel anlatan bir cümle.

biraz daha açarmısın?
    İçerkenmi söylüyor bu cümleleri?
  • quote:

biraz daha açarmısın?

Sanırım manevi kızı neden içtiğini sorduğunda bu açıklamayı yapıyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vasago

quote:

biraz daha açarmısın?

Sanırım manevi kızı neden içtiğini sorduğunda bu açıklamayı yapıyordu.

Biraz geç baktım ve fazla dinlemedim
    İğne batırarak nonuşmalardan kaçınıp cevap vermeye çaba gösterelim yetkili kardeşim
  • quote:

Biraz geç baktım ve fazla dinlemedim
    İğne batırarak nonuşmalardan kaçınıp cevap vermeye çaba gösterelim yetkili kardeşim

Mesajımın neresinde iğne var yapmayın bu kadar alıngan olmayın. Sorunuza düzgünce cevap verdim.
  • Sayın vasago, sadece Atatürk'ün söylediklerini buraya yazmış olduğunuz halde bazı arkadaşların art niyet dedektörlerine yakalandınız
    Çünkü burada gerçekleri konuşanlar gönüllerde vatanhaini olarak yaşarlar. Hatta Atatürk'ün söylediği ve bizim her zaman hatırlamamız gereken sözlerini imzanıza taşıdığınız vakit insanlar PM atarak "x partili misin?", "imzan sakıncalı", "Atatürk'ün başka sözünü bulamadın mı?", türü saçmalıklar yağabiliyor. Atatürkçü olduğunu sanan bazı kişiler kendi çaplarında oturdukları yerden cadı avcılığı yapıyorlar. En kötüsü bazı insanlar, kendilerinde ulu önder Atatürk'ü sansürleyebilecek ve bunu Atatürkçülük maskesi altında yapacak cesareti(cehaleti) bulabiliyor..

Atatürk'ü "stratejik ve siyasi" bir sembol olarak kullananlar ve ileride de kullanmak isteyenler, gerçek bir Atatürkçüden Can Dündar'dan çok büyük bir tokat yedi.
    Tabi artık onların gözünde Can Dündar da Atatürkçü değildir çünkü onlar her zaman kendilerini Atatürk'ün gerçek mirasçıları sanarlar. Gerçekte yaptıkları tek şey Atatürk adının geçtiği heryere "Atam izindeyiz" diyerek koşmaktan başka birşey değildir.. Kendi gönüllerinde asıl Mustafa Kemal Atatürk yoktur, siyasi ve stratejik bir Atatürk sembolü vardır ve bu sembolü düşman sandıklarına, vampire haç gösterir gibi devamlı olarak gösterirler, böylece zihinlerindeki düşmanları defetmeye çalışırlar. Onların gözünde sadece kendileri Atatürkçüdür, geri kalan herkes Atatürk düşmanıdır.
    Ağzınızla kuş tutsanız yine de art niyet dedektörleriyle art niyetinizi bulmayı başarırlar..
    Bu kişilere laf anlatmak imkansızdır, kulakları başka düşüncelere kapalıdır sizi dinlemezler bile..
    Boşa tartışıyoruz ya neyse..

---------------------------------------------
    Can Dündar'ın sorulan sorulara verdiği cevapları :

KABUL EDİYORUM Kİ MAKSADINI AŞAN BİR CÜMLE OLDU
    Atatürk'ün lakilkiği ilanının anlatıldığı sırada kullandığım; intikam ifadesi maksadını aşan bir cümle oldu. Keşke koymasaydım dedim. Çocukken hocasından yediği dayak O'nda bir kırılma noktası olduğu için böyle bir şey kullandım. Aslında çok masumane birşey ifade etmek istemiştim.

ATATÜRK'Ü BİZDEN GİZLİYORLAR
    Atatürk'ü bizden gizliyorlar. Kürtlerle ilgili filmde söylediğim şey Türk Tarih Kurumu'nun bastığı kitapta yok. Eğer Atatürk'ün böyle bir vizyonu varsa bu hangi hakla bizden gizleniyor?

BEN MUHAFAZAKAR BİR ATATÜRK YORUMCUSU DEĞİLİM
    Deniz Baykal'ın tepkisi bu filmi AKP değil de CHP'nin iktidar olduğu bir zaman yapsaydım nasıl bir tepki alacağımı gösteriyor. Çünkü ben muhafazakar bir Atatürk yorumcusu değilim. Eğen ben CHP lideri olsaydım Atatürk'ün 1 Kasım 1937'deki Meclis açılış konuşmasında söylediği "Bizim programımız CHP programıdır" sözü herkesçe biliniyor olurdu. Baykal eleştirisinde Ergenekon bağı da kurdu. Ama ne dediğini anlamadım ben.

BU FİLMİ YAPMANIN TAM ZAMANIYDI
    Bence tam zamanıydı. Oğlum 10 Kasım'da benim çocukken okudğum şiiri okuyacak. Bu ülkede Atatürk'e şiir bile yazılmıyor. Bu nedenle yeni bir söyleme ihtiyaç vardı.

ELEŞTİRİLERİN BAZISI ESKİ HESAPLAŞMA
    Eleştirileri saygıyla okudum. Olumsuz eleştirileri ikiye ayırıyorum. Bazıları eski hesaplaşmalar, bazıları ise "O niye yapıyor, ben yapmıyorum" düşüncesi. Ama en çok can yakan eleştiriler para ile ilgili olanlar.

ATATÜRK'Ü İÇİMİZDE YAŞATMANIN BİR FAYDASI YOK
    Atatürk'ü çok sevmiş, konuşmuş ama O'nun için hiçbirşey yapmamışız. Atatürk'ü sahiplenen çevrelere soruyorum; 70. yıldayız bugüne kadar Atatürk için neden birşey yapılmadı? Atatürk'ü içimizde yaşatmanın bize de Atatürk'e de bir faydası yok.

ATATÜRK'ÜN SAKLAYACAK BİRŞEYİ YOK
    Rakı içiyor oluşu Atatürk'ün devrimlerini gölgeleyecek birşey değil. Kaldı ki filmde sofraların mektep özelliği veriliyor. Ben filmi izleyenlerin alkolik olduğu mesajını alacağını düşünmüyorum.
    Atatürk'ün saklayacak birşeyi yok. Bu bizim kendi kendimize yarattığımız korkular.

ATATÜRK BİZİM OKUDUĞUMUZ DÖNEMDE OKUSAYDI ŞU AN İÇERİDE OLURDU
    Atatürk eğer bizim dönemimizde okuyor olsaydı, şu an içeride olurdu. Bugün gençlere yasakladığımız ne varsa, Atatürk'ün hayatında o var. Atatürk'ün Cumhuriyeti kurarken yaptıkları bugün O'nun kurduğu cumhuriyette yasaklanıyor.

12 EYLÜL'DE NUTUK BİR İŞKENCE ARACI OLARAK KULLANILDI
    Askerde bitap düşene kadar, Atam artık yeter diyene kadar "Atatürk en büyük lider!" diye bağırdık. Bu Atatürk'e, O'nu benimsetmeye yakışır bir yöntem olabilir mi? Bu ülkede Atatürk adına darbeler yapıldı, 12 Eylül döneminde Nutuk bir işkence aracı olarak kullanıldı. Bunlar olsa olsa Atatürk'ten soğutur; ki öyle oluyor.

ÇEVRESİ ATATÜRK'E KARŞI VEFASIZDI
    Çevresi Atatürk' e karşı vefasızdı. Atatürk kendine ihanet edenler olduğunu düşünüyor. Hiçbir lider kendine ihanet edeni affetmez. Kaldı ki Atatürk affetmiştir de.

CORİNNE'E MEKTUPLAR
    Bir liderin cepheden aşk mektubu yazmasından güzel ne olabilir. Bu neden insanları rahatsız ediyor.

MUM ALACAK PARALARI BİLE YOKTU
    Atatürk; "Ben karanlıkta yatamam çocuk." diyor. Karnlıktan korktuğunu söylemiyor filmde. Benim o sahneyi koymamamın amacı o dönem mum alacak paralarının bile olmadığını anlatmaktı. Eğer buradan Atatürk'e korkak denildiği imajı çıkyorsa bunda kötü niyet var demektir.

*alıntı*
    -----------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellci -- 7 Kasım 2008; 10:09:23 >

• Yazılanları okuyunca aklıma Bediüzzamanın bir sözü geldi

"Kişinin ayinesi iştir lafa bakılmaz"
  • Beni en çok üzen nedir biliyor musunuz? Atatürk'ün küçük düşürülmesine göz yumanların bir de "sözde Atatürkçü" geçinmeleri. Atatürkün adını ağzına almaları, sözlerini tekrarlamaları. Onların Atatürkçü geçinmeleri beni daha çok çileden çıkarıyor.
  • quote:

Beni en çok üzen nedir biliyor musunuz? Atatürk'ün küçük düşürülmesine göz yumanların bir de "sözde Atatürkçü" geçinmeleri. Atatürkün adını ağzına almaları, sözlerini tekrarlamaları. Onların Atatürkçü geçinmeleri beni daha çok çileden çıkarıyor.

Bende aynı dertten muzdaribim(acı çeken.TDK).Bazıları Atamızın vasisi olabilir! Ya da onların bedeninde var olmuş olabilir.Bu kadar kesin konuştuklarına göre!:) Onlara bu hakkı kim veriyor? belli değil:) belki de Ehli Beyttirler(Atatürk ün yakın akrabası! Ehlibeyt 'i farklı kullanımım için herkesten özür dilerim)...

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 8 Kasım 2008; 4:51:08 >
  • filmin Atatürk'ü yüceltmek ya da yermek gibi bir kastı yok. Atatürk'ü değil, Mustafa Kemal'i anlatmış filmde. ama çok kişi bundan rahatsız, forumdaki arkadaşları tenzih ederim onlar için söylemiyorum. ama sanki putlarını yıkmışsın gibi feveran ediyorlar ve komik oluyorlar. yahu Mustafa Kemal'de bir insandı, onun da duyguları vardı, o da sen ben gibi bir ben-i ademdi bunu ne zaman anlayacaklar? kafalarındaki Atatürk kimdir nedir onu açık yüreklilikle bir dile getirsinler o halde? kimdir Mustafa Kemal? bir robot mu, bir totem mi?

şimdi birisi çıkıp "filmi yapılacak ve insani yönlerine işaret edilecek bir Atatürk mü kalmıştı, onun filmi yapılamaz, ne mektuplarından, ne içkisinden ne de sigarasından konuşulamaz" demesin ve komik olmasın. yukarıda dellci'nin değindiği gibi Atatürk'ü kafalarında kurguladıkları vampirlere gösterilecek haç yapanlar oturup iyice bir düşünsünler. ne zamana kadar bunu sürdürecekler? yeni nesil artık bu dayatmalara kulak asmıyor, pabuç bırakmıyor. onlar Atatürk'ü Mustafa hali ile sevecekler, ilahlaştırılmış olarak - bir put olarak değil.

insafsızca eleştiriler yapılıyor örnek vereyim; nedir efendim cepheden mektup yazmış. ve sonucunda iddia edilen de şu; Atatürk filmde kadın düşkünü olarak lanse edilmiş-miş. bundan bunu çıkaranlar bilsinler ki Atatürk'e en büyük haksızlığı kendileri yapmaktalar. onu duygusuz bir robot olarak ne zamana kadar lanse edecekler? hamaset yapmaya gerek yok filmde ne Atatürk yeriliyor ne de birilerine hizmet ediliyor. bir iki noktanın yanlış anlaşılmaya açık olduğunu ama iyi niyetle kullanıldığını, keşke kullanılmasaydı iyi olurdu bunu can dündar kendisi de söyledi. ama o kadar.
    filmin sonundaki şarkı sözlerini bile çarpıtıyorlar. ben yalnızken, düşmanla çevriliyken bundan kurtuldum, bunu kırdım sen de kırabilirsin manasındaki sözleri alıp "Atatürk yalnız adam olarak, çevrilmiş adam olarak gösteriliyor Atatürk'çüler göreve" feryadları atmak neyin nesi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 8 Kasım 2008; 16:06:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Massaimassai

quote:

Beni en çok üzen nedir biliyor musunuz? Atatürk'ün küçük düşürülmesine göz yumanların bir de "sözde Atatürkçü" geçinmeleri. Atatürkün adını ağzına almaları, sözlerini tekrarlamaları. Onların Atatürkçü geçinmeleri beni daha çok çileden çıkarıyor.

Bende aynı dertten muzdaribim(acı çeken.TDK).Bazıları Atamızın vasisi olabilir! Ya da onların bedeninde var olmuş olabilir.Bu kadar kesin konuştuklarına göre!:) Onlara bu hakkı kim veriyor? belli değil:) belki de Ehli Beyttirler(Atatürk ün yakın akrabası! Ehlibeyt 'i farklı kullanımım için herkesten özür dilerim)...

Saygılarımla,

Nüfus süzdanında T.C. yazması bu hakkı veriyor. Ondan da öte birey olmak, insan olmak bu hakkı veriyor. Umarım anlatabilmişimdir.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Massaimassai

quote:

Saygılarımla,

Nüfus süzdanında T.C. yazması bu hakkı veriyor. Ondan da öte birey olmak, insan olmak bu hakkı veriyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Nüfus cüzdanınızda TC yazması Atatürk ü sahiplenmenizi gerektirebilir.Birey olarak , insan olarak ta Atatürk e sahiplenebilirsiniz.Bu sizin şahsi tasarrunuz ve hakkınızdır.

Ama "sözde Atatürkçü" suçlamalarınız ne etik tir, ne de hukuki!Sizin böyle bir hakkınız var mı ki? Tespiti neye göre yapıyorsunuz?Kriterleriniz nedir?Size bu hakkı kim veriyor? Nerden ve kimden alıyorsunuz? Elinizde çok hassas bir terazi var mı?Varsa? Standart sapması nedir?

Saygılarımla,

• quote:

Ama "sözde Atatürkçü" suçlamalarınız ne etik tir, ne de hukuki!Sizin böyle bir hakkınız var mı ki? Tespiti neye göre yapıyorsunuz?Kriterleriniz nedir?Size bu hakkı kim veriyor? Nerden ve kimden alıyorsunuz? Elinizde çok hassas bir terazi var mı?Varsa? Standart sapması nedir?

"Sözde Atatürkçü" olmanın göstergesi oldukça somuttur. Atatürk'e karşı olmadıklarını söylerler onsan sonra her kimi Atatürk'ü savunuyor görseler saldırıya geçerler.

edit: Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 8 Kasım 2008; 17:34:18 >
  • quote:

quote:

"Sözde Atatürkçü" olmanın göstergesi oldukça somuttur. Atatürk'e karşı olmadıklarını söylerler onsan sonra her kimi Atatürk'ü savunuyor görseler saldırıya geçerler.

edit: Saygılarımla

Benim göstergem sizinkinden daha farklı.
    "Vatan millet Sakarya" edebiyatıyla "Atam izindeyiz!" sözleriyle oturduğu yerden yorum yapan ama Atatürkçülük adına hiçbirşey yapmayan, Atatürk adına konuşan, kendi düşüncelerini sanki Atatürk'ün düşüncesiymiş gibi empoze etmeye çalışan, Atatürk'ün kendisini değil de kendi kafasında yarattığı sanal Atatürk'ü "stratejik ve siyasi" bir sembol olarak kullanmak isteyenler benim gözümde "sözde Atatürkçü"'dür.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.