Sizinde başınıza gelebilir... Fahiş bir fatura. Yasal yollar , tüketici mahkemesi alınan kararlar dan sonra holding '' ben türkiyenin en büyüğüyüm edalarıyla sizi takmıyorsa, sizin içinde muazzam bir örnek Mustafa DUTAR'ın yaptığı.. Olay kısaca şöyle '' adama kool gibi bir fatura gelir. Arar niye böyle oldu diye. bir yanlışlık olmuş tarifeniz atıl durumdaki hatların arasına atılmış fatura bu yüzden düzelteceğiz denir. Fakat düzeltilmez... Ve icraya verilir. Adamı zalimden , haksızlıktan kim koruyacak kaldil'e mi başvursun ? kck ya mı gitsin. Gitmiş devlete Vermiş tüketici mahkemesine karar çıkmış, sadece normal tarife ücretini ödeyecek diye. Fakat Turkcell tınlamaz. tamam ana parayı kırdık ama bunun faizi var onu verin o faiz masrafda anaparayı geçiyor... Adam sağa yaz sola yaz çare bulamaz... Bu arada para maaşından haczedilir. Ve kafası atar hemen pankartlarını yaptırır atlar metrobüse, burnundan soluyarak Deplasmana gider... Önce binaya girer adam gibi durumunu anlatır ilgilenen olmaz. sonra çıkar dışarı açar pankattını '' TURKCELL BENİ KULAĞIMIN ARKASINDAN TANIR'' Verir slagonu !! Bağırır. ''BU ÜLKEDE HOLDİNG OLURSUN AMA BENDEN ÇALAMAZSIN'' ''SÜREYYA (süreyya ciliv Turcell ciosu) PABUCU YARIM ÇIK DIŞARIYA OYNAYALIM'' ' sürayya ciliv aynı zamanda hemşerisidir zonguldaklıdır ve slogonuda hazırdır.''' TOPRAK TOPRAĞI GURBETTE OLMASIN BU SON OLSUN !!'' Orası bi karışır... Önce güvenlikler falan filan. çevreden toplananlar.araçlardan kornalar destek büyür. Adamda zaten biraz kırıktır. herşeyi göze almıştır... Turkcell fazla dayanamaz içeri davet eder. önce fatura parasını iade edip göndermek ister, fakat masrafları da vardır.. hacizlerin kaldırılması, avukat, mahkeme masrafları falan filan. o masraflarıda ödemelerini ister ödemezlerse 365 gün tüm boş günlerinde eylem yapacağını söyler. cio nerde ben ordayım kapıdayım pankartımla beraber der. yani adam biraz inattır. ve nihayet tüm masraflarıyla birlikte , adamın parasını öderler , özür dilerler. Mizah dolu slogonlarla bu protesto eylemi başarıya kavuşur..
güzelde parayı adliyede almış sanki 2. resim o imajı vermiş.
yine de helal olsun...
parayı çağlayan adliyesinden icra müdürlüğünden geri aldı...