Şimdi Ara

Mutfak Tüpüne LPG dolduruluyor.Bunun için otomobiller kullanılıyor... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
64.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • güncel rakamlarla aygaz bayiinde 12kg tüp 75 TL, bu da 75/12=6,25 TL/kg eder

otogazda 2,82 TL/litre ,
    LPG nin özgül ağarlığı 0,56 kg/litre
    otogazın kilogram fiyatı kaç lira dersek: 2,82/0,56=5,035 TL/kg

yani tüpün kilosu 6,25, otogazın kilosu 5,035 lira

otogaz şu an %20 daha ucuz.
  • Konu hort kusura bakmayın Burada bir istasyon işin çakallığını öğrenmiş ve normal LPG fiyatı üstüne 80 krş koyarak satış yapıyor. 3.38 tl sen dolum yapıyorlar. Ben bu işten kar ettiğimi düşünmüyorum artık. Git gel orda kaçakçı muamelesi gör birde aynı paraya gelsin. Fikri olanlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mexalon M kullanıcısına yanıt
    Direk gidip açık açık mı doldurtuyorsunuz

• mexalon M kullanıcısına yanıt
    İstasyon adını ver direk epdk ya şikayet edeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: mexalon

Konu hort kusura bakmayın Burada bir istasyon işin çakallığını öğrenmiş ve normal LPG fiyatı üstüne 80 krş koyarak satış yapıyor. 3.38 tl sen dolum yapıyorlar. Ben bu işten kar ettiğimi düşünmüyorum artık. Git gel orda kaçakçı muamelesi gör birde aynı paraya gelsin. Fikri olanlar...

Ne anladım o işten.

• quote:

Orijinalden alıntı: CrackerTurk

12 Kg'lık bir tüpün dolum tesisinden çıkış fiyatı 18 Lira ben önceden bu işi yaparken (2 sene önce) Kahramanmaraş'a en yakın tesis İskenderun'du. Dolum tesisinden geliş fiyatı tüp başı 2 Liraydı. Tüp başı 3 Lirada bizim kârımız vardı.

Satış fiyatımız ise 55 Liraydı.

Bu durumda;
    55-18= 37
    37-2= 35
    35-3= 32 Lira...

Yani devletin ÖTV adını verdiği saçmalıktan kazandığı para 32 Lira...
    Bu durumda vatandaş dükkana gelip tüpün sadece boşunu alıyordu ve gidip istasyondan LPG'yi bastırıyordu...Biz de sesimizi çıkarmıyorduk çünkü vatandaş gariban her ay 1 tüpe 55 lira verirse nasıl geçinecek...

Avrupa devletlerinde vatandaşın yaşamını kolay sürdürebilmesi için zaruri ihtiyaçlardan vergiler kaldırılırken biz ÖTV diye saçma sapan bir vergi şekli icad ettik.
    Alkışı hak ediyoruz...
    93 lira oldu tüp hocam

• Arkadaşlar
    LPG ve Tüpgaz dolumu arasında fiyat ve kullanım verimliliği arasında fark varmı. Ben LPG tankına basım yaptırmayı düşünüyorum aynı tankdan hem ocak hemde doğalgaz için üretilmiş termodinamik şohben lerin memesini değiştirerek sıcak su kullanımında kullanmak istiyorum. Bu konuda bilgi verecek varmıdır acaba... Not: Oacakla depo arasına bakır boru çekmeyi düşünüyorum.

• Dikkatle takipteyim , yararlı bir hort

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anadoludaki tüm kırsal benzin istasyonları tüp dolduruyor. Sadece tanıdıklarına tabii.
  • Gençler bilmez böyle lpg sistemi yokken zaten eskiden bütün lpg li araçlar tüplüydü. Tüplü lafı ordan gelir zaten.. O yıllarda böyle lpg istasyonları kitleri yoktu.. Daha çok taksiciler tombul tüp denilen mutfak tüplerini bagaja ters çevirir takarlardı..

• Bu işi hala yapan yerler var mı?
  • tüp 300 tl olunca hemen googleda araştırmalara başladım ve bu konu karşıma çıktı, ben tüpü 12lt zannediyordum burda 24lt denmiş eğer öyleyse lpg 11tl desek 24lt lpg olsa 264tl yapıyor öyleyse değmezmiş boşa maceraya girmeyek

• dndd D kullanıcısına yanıt
    Yani takribi evet LPG özkütlesi 0.7 olması lazım hocam 30-40 lira gibi bir rakama petrole gidip gelip o riske değmez :) gelen mutfak tüpleri 12 kg

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 10 yıllık hort yaparken hiç düşünmediniz mi

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.