Şimdi Ara

Mutlimetre seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hobi olarak elektrikle ve elektronikle uğraşıyorum. Kendime bir multimetre almak istiyorum.
    2 seçenek arasında kaldım.
    1'i Mastech My68
    2.si Uni-T 39c

İkisinde de kapasitans ölçümü var. ama uni-t olanda tuhaf bi yerde sebebini anlamadım
    Mastech auto-range özellikli (işime yarar mı bilmiyorum)
    Galiba ikisinde de NCV özelliği yok; sizce bu gerekli mi?
    uni-t olanda sıcaklık probunu beraberinde verecekler
    mastech'e pens takılabiliyormuş ama pens kutuya dahil değil galiba onu da nerden temin edebilirim bulamadım.

Esas konu; benim için işini yaparken bozulmaması, sizce hangisni seçeyim? Yoksa aklınızda başka bir model mi var?

• auto range ölçme işini kolaylaştırmak ve kademe hatalarını engellemek içindir. bilgili ve dikkatli bir göz için, çokta gerekli bir şey değil. daha çok acemiler ve hobi amaçlı kullananlar yönelik. çalışırken, zırt pırt kademe ayarı yapmak ve dikkatinizi dağıtmak istemeyenler içinde yararlı bir özellik. uni-T 39c'de kapasite ölçüm soketi, elektronik akrtlara takılan, kondansatörler içindir. elektrikte kullanılan kablolu kondansatörler ve güç kondansatörleri için elverişsizdir.

ncv temassız voltaj algılamadır. hobi amaçlı kullanım için lüks bir özelliktir. multimetrede kullanımı hantaldır. temassız voltaj test aletleri var. ama paranı daha iyi şeyler için harcamanı öneririm. bu işi profesyonel olarak yapmıyorsan veya smd içeren kartlarla uğraşmayacaksan, bu cihazlar lükse kaçar. ben ucuz kontrol kalemi şeklin olanını, elektrik tesisatları için bile sık kullanmıyorum.

özelliklere genel olarak baktığımda, unit bana daha yakın geliyor. ama mastertech frekans ölçme aralığı bana daha iyi gibi geliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.