Şimdi Ara

müzik dinlemek için stereo mu 5+1 mi ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
2
Favori
16.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mükemmel kalitede 5.1 veya 7.1 ses sistemimiz olduğunu varsayalım ve müzik sesini tam kaydedildiği şekliyle kayıpsız verdiğini düşünelim, bu durumda bence her hoparlörden çıkan seslerin duvarlardan ayrı ayrı yankılanması sesin kalitesini çok bozar. Hele yüksek seslerde uğultu oluşur. Bence 5.1 ses sistemlerinde müzik dinleyip çok kötü olduğunu söyleyenler bundan dolayı söylüyor olabilir.

Stereo kayıtları 5.1'den dinlemek daha iyidir diyen zaten direk fan sınıfına girer ve ciddiye alınmaz.

DTS tabi ki ayrı bir zevktir, ona lafım yok çünkü bende çok severim. Ama bu müzikleri stereo ile karşılaştırmak çilekli yaşpasta ile su böreğini kıyaslamak gibidir. Hangisi daha iyi? Gökyüzü mü daha mavi yoksa limon mu daha ekşi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ismail8484 kullanıcısına yanıt
    Z5500'DE 96/24bit dts müzikler fevkalade. DTS HD Master Audio yu düşünemiyorum bile. Ama o Z5500 öyle mi yerleştirilir kardeşim ya? Ziyan etmişsin.

Ayrıca müziğin asıl formatı 2.0dır ve streodur. 5.1 lerin amacı film ve oyundur, müzik değil. Bose, Maudio, Audio Engine vb markaların sistemlerini dinle, Z5500'den soğursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Maharaja

Z5500'DE 96/24bit dts müzikler fevkalade. DTS HD Master Audio yu düşünemiyorum bile. Ama o Z5500 öyle mi yerleştirilir kardeşim ya? Ziyan etmişsin.

Ayrıca müziğin asıl formatı 2.0dır ve streodur. 5.1 lerin amacı film ve oyundur, müzik değil. Bose, Maudio, Audio Engine vb markaların sistemlerini dinle, Z5500'den soğursun.

hehehehhe ustad, o zaten ilk aldıgım günü öylesine yerlestirilmiş resmi. o öyle dururmu bütün uydular yanyana, subwoofer da ayaklarımı koydugum yerder :D o sadece ses sisteminin yeni alındıgı gun idi ve 1 hafta öyle kaldı ve sonrasonda odanın her kosesine ince hesaplar yaparak yerleştrildi

Vay be, benim de z'yi ilk aldığım gün geldi aklıma. Odaya saçma sapan yerleştiriştim. Evde kimse yokken 5.kattan mahalleyi inletirdim. Hey gidi günler..

• quote:

Orijinalden alıntı: J.Maharaja

Vay be, benim de z'yi ilk aldığım gün geldi aklıma. Odaya saçma sapan yerleştiriştim. Evde kimse yokken 5.kattan mahalleyi inletirdim. Hey gidi günler..

seninki birseymi :D ben uyduları bahceye göturupte konser veriyordum :D
    Sistem sağlam olunca hepsi oluyor ya.. :D

• 8 Yıl aradan sonra 25 TL'ye bulduğum için 5+1 ev sinema sistemini pcye bağladım. Çok açık söyliyim ben 8 yıl 2+1 logitech kullanırken Ne TOK.. Ne Net sesler alıyormuşum inanın bana 5+1 müzik dinlemek için değilde orta ayarda ses dinlemek için üretilmiş yani direk farkediyor insan böyle davul düşünün bide trampet öyle bi fark var aralarında..
  • En iyi ses dedemin 1945 te caktığı tahta radyodadir uzatmayin

• müzik stero iki hoparlörde dinlenir. gerisi boş işler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi süper cüp -- 15 Ocak 2014; 23:47:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trimaxsahinabi

5+1 tavsiye ederim...müzik için bile iyi tarafı var.mesela dvd müzik.yakında yaygınlaşacağına inanıyorum.ve bence dvd müzik mükemmel bişey.

Hocam stereo daha iyi sanki avatarınızdaki müzikle karıştırmayın

• süper cüp kullanıcısına yanıt

• Stereo için tabiki iki hoparlör tartışmak bile yersiz.
  • alper_iz A kullanıcısına yanıt
    5+1 Öneririm. Şu aralar bu sitede ucuzda bi 5+1 sistem vardı aldımda bunuda öneririm.

http://www.nasabilgisayar.com/Microlab-X-23-51-99W-RMS-Siyah-Speaker,PR-4442463.html
  • Müzik flac formatta Hİ-Fİ sistemde dinlenmelidir.
  • 2007 deden konu 2014 geldi açan arkadas SSK dan emekli oldu valla

• Müzik için stereo
    Film/Oyun için 5.1
  • hoop

eğer olay sadece müzikse 5+1'den müzik dinlenmez ahali.. iyi konumlandırılmış 2 tane hoparlör artı zevke göre iyi bir sub yeticektir.
  • Müzik dinlenecekse iyi bir amfi ve müzik için üretilmiş iyi bir stereo hoparlör kullanılması gerekir. Oyun, film vb amaçlar için avr ve 5.1 hoparlör, buna bütçe yetmiyorsa 5.1 ses sistemi alınabilir. Uzun uzun anlatamayacağım ama bir elektronikçi olarak kesin anlamda söyleyebilirim, elektronik marketlerde vs gördüğünüz 5.1 sistemler hatta avrli olanların da birçoğu dahil, iyi uyumlu bir müzik amaçlı üretilmiş stereo hoparlör amfi ikilisinin yerini aslına uygunluk ve detay açısından tutamaz bu teknik olarak mümkün değildir. Dolayısıyla bunun tartışmasını uzun uzun yapmak yersiz bence.
    Ancak kullanıcı detayları, sesteki temizliği, müzikaliteyi ayırt edebilecek deneyimde veya bilinçte değilse o zaman kulağına hoş geleni alması, fazla yatırım yapmaması, müzik algısı geliştikçe sistemini beklentilerine göre yapılandırması daha doğru olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 17 Ocak 2014; 23:00:05 >

• 2 sağ 2 sol 1 mono ses alırsın. o 5+1 de ki +1 bass ve mono çalışır.

• oyunlarda işe yarar, güzelde olur. odan uygunsa 2 arka 2 ön yap.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.