Şimdi Ara

Müzik dinlerken bass sesleri tatmin etmyor. Yardım ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde Harman Kardon AVR 132 Anfi JBL cs460 hoparlörler ve JBL scs 140 hoparlörlerin sub u var. Film izlerken almış olduğum bass sesleri tatminkar fakar. Sıra müzik dinlemeye geldiğinde patlak hoparlörden gelen ses gibi acayip acayip sesler geliyor. Logitech z5500 dekine benzer bass sesleri almak için ne yapmam lazım.

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

JBL CS460

SATELLITES
    Frequency Response (– 6dB): 110Hz – 20kHz
    Recommended Amplifier Power Range: 10 – 100 Watts
    Sensitivity (2.83V @ 1 meter): 86dB
    Nominal Impedance: 8 Ohms
    Crossover Frequency: 3.0kHz; 12dB/Octave
    High-Frequency Driver: 13mm (1/2") Titanium-laminate dome, magnetically-shielded
    Midrange Driver: 89mm (3-1/2"), magnetically shielded
    Dimensions (H x W x D): 152mm x 162mm x 98mm (6" x 6-3/8" x 3-7/8")
    Weight: 0.9kg (2.0 lb)

CENTER
    Frequency Response (– 6dB): 100Hz – 20kHz
    Recommended Amplifier Power Range: 10 – 100 Watts
    Sensitivity (2.83V @ 1 meter): 88dB
    Nominal Impedance: 8 Ohms
    Crossover Frequency: 3.0kHz; 12dB/Octave
    High-Frequency Driver: 13mm (1/2") Titanium-laminate dome, magnetically-shielded
    Midrange Driver: Dual 89mm (3-1/2"), magnetically shielded
    Dimensions (H x W x D): 133mm x 289mm x 86mm (5-1/4" x 11-3/8" x 3-3/8")
    Weight: 1.5kg (3.2 lb)

SCS 140 Active Subwoofer
    Low Frequency Cut-off: 35Hz
    High Frequency Cut-off: 160Hz
    Built-in Power Amplifier: 100 Watts RMS
    Drive Unit: 200mm Paper Cone Long Throw Driver. Bass Reflex Enclosure
    Dimensions (H x W x D): 410mm x 280mm x 376mm
    Weight: 12.7kg

Harman Kardon AVR 132

Audio Section
    Stereo Mode
    Continuous Average Power (FTC)
    40 Watts per channel, 20Hz–20kHz,
    @ < 0.07% THD, both channels driven into 8 ohms
    Five-Channel Surround Modes
    Power Per Individual Channel
    Front L&R channels:
    30 Watts per channel,
    @ < 0.07% THD, 20Hz–20kHz into 8 ohms
    Center channel:
    30 Watts, @ < 0.07% THD, 20Hz–20kHz into 8 ohms
    Surround channels:
    30 Watts per channel,
    @ < 0.07% THD, 20Hz–20kHz into 8 ohms
    Input Sensitivity/Impedance
    Linear (High Level) 200mV/47kohms
    Signal-to-Noise Ratio (IHF-A) 95dB
    Surround System Adjacent Channel Separation
    Analog Decoding 40dB
    (Pro Logic, etc.)
    Dolby Digital (AC-3) 55dB
    DTS 55dB
    Frequency Response
    @ 1W (+0dB, –3dB) 10Hz–100kHz
    High Instantaneous
    Current Capability (HCC) ±25 Amps
    Transient Intermodulation
    Distortion (TIM) Unmeasurable
    Rise Time 16 μsec
    Slew Rate 40V/μsec

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jade -- 25 Mayıs 2009; 22:49:50 >

• Müziği AVR nizin hangi modunda dinlediğinizi bilmiyorum ama eğer stereo modunda dinliyorsanız front hop. lerle birlikte subwoofer ında çalışması için AVR üzerinde mutlak bir ayar vardır. HK u tanımadığım için ayarı şurda diyemiyorum.

"DD Neo 6" modunda müzik dinlemeyi hiç denediniz mi? Yine subwoofer devreye girmiyormu?
  • Merhaba arkaaşım Sub dvreye giriyor fakat. Müziğin klalitesini çok düşürüyor. Z5500 deki gibi tok bass sesleri alamıyorum. Bass sesleri bi uğultu gibi çıkıyor.
  • istediğin gibi müziklerde daha güçlü bas sesi almak istiyorsan daha güçlü bir aktif bas alman gerekiyor sizdeki bas öyle çok güçlü bir bas değil özellikle müzik için
  • evet
  • Peki daha güçlü bir sub alduğumda bas sesleri patlak davuk gibi değilde tok bir şekildemi çıkar. Bundada biraz olsun tatmin edici ses almam mümkün değilmi. Elimdeki sistem için tavsiye edebileceğiniz sub varmı ????

Öyle çok çok güçlü bir bas istemiyorum. Müziğin kalitesini bozmasın yeter. Müzik dinlerken sub kapatmak zorunda kalıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jade -- 26 Mayıs 2009; 20:07:42 >
  • benim yegane tavsiyem güçlü bir sub alamıyorsanız müzik için stereo bir kolon almanız 3 yollu yoksa alacağınız 200-300 lük sub ilede istediğiniz sesi alamıyacaksınız ben sizin istediğiniz sesi tahmin ediyorum bende çok uğraştım fakat az para ile zor
    sub böyle olacakki o içi titreden sesi verebilsin fiyat bu yanlış görmüyorsam $4,495.00
    http://www.sumikoaudio.net/sonus/prod_cremonasubwoofer.htm
    bunlarda ancak istediğin sesi verebilecek olanlardan bazıları ama fiyatlar yüksek gene tabiki
    http://urun.gittigidiyor.com/JBL-E250P-SUBWOFER-YENI-MUKEMMEL-YOK-BOYLE-BISEY_W0QQidZZ17152942

Definitive Technologies PF15TL
     Müzik dinlerken bass sesleri tatmin etmyor. Yardım ???

• Yok ole bisi, daha guclu sub alsanda istedigine ulasamazsin. Muzik ve sinemadaki ses kanallari cok farklidir. Sinemada alt frekanslar icin ayri kanalda ses kaydedilir ve avr bu sesleri direk sub a yonlendirdigi icin temiz ve derin bas sesleri elde edersiniz ama stereo da bole bisi malesef yok. Tum sesler iki kanalda gelir, alt frekansda ust frekansda sag ve sol olmak uzere sadece iki kanaldir. Eger sub girisi olan iyi bir stereo anfiniz yada buyuk bas suruculeri olan hop. leriniz olsaydi durum farkli olabilirdi. Fakat yine sinemadaki bas etkisini yakalamak cok guc.

Siz yinede sub in arkasindaki pashe ayarlariyla bir oynayin bakalim. Sesi mukemmellestirmez ama eskisine nazaran fark yaratabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.