Sorunum biraz tuhaf.Herşey,sanırım windows 10'a geçmemle başladı.Daha önce medya player'da dinlediğim, en azından bazı parçaların,bazı yerlerinde müzik zenginliği gitti. Mesela daha önce defalarca dinlediğim bir parçanın, saz olan kısımları daha derinden ,duyulması daha zor şekilde çıkıyor. Hatta bazı bölümlerdeki anlık saz tınısını hiç duymuyor gibiyim.Oysa eskiden çok net duyardım. Bununla iligili; 1.Ekolayzer ayaları ile oynadım.Önceden 10 bantlı sistemde ortalar az yukarda ,baş ve son 2 maximum'da dinlerdim hep.8 yani max bas ve tizde) 2.Ekolayzer'ı tamamen düz yaptım. 3.Music bee denen media progreamını kurdum.
Hiç bir şey değişmedi..Diğer parçaları çok fazla incelemedim ama, sanki o parçada hiç bir şey değişmedi gibi.Belirgin olması gereken saz sesi kimi yerde neredeyse duyulamayacak şekilde derinden ve gizli olmaya devam ediyor. Son çare internetten youtube'dan aynı parçayı dinledim.Ordada aynı durum var.
Ses sistemim microlab FC530 2+1...Tweeter'ları orijinalinde yoktu.Ben ekledim. Eklediğimde de herhangi bir sorun vermemişti.En son teypçiye götürdüm, lehimlere bir baksın ve elden geçirsin diye.Lehimler yeniden yapıldı.Bu arada eklediğim tweeter'ların sisteme zarar verip vetmeyeceğini sordum.Bir şey olmayacağını söyledi.Yanlız ,ekolayzer'ı maximum bas tiz de ayarlarsam, kolonlara mı anfi'ye mi hatırlamıyorum, çok elektrik vereceği için zararlı olabileceğini söyledi.
Sizin görüşlerinizi de merak ediyorum.Müzikteki bu ayrıntı ve zenginlik kaybı neden olmuş olabilir ?
* Media player'a çok kez yükleme silme yapma, bazı parçaların dosyasını bozmuş olabilir mi ? veya *Biilgisayarın arkasındaki hoparler çıkış soketi zarar görmüş olabilir mi ? * Anfi kısmen arızalanmış olabilir mi ? Normalde eklediğim tweeter'lar hariç, 30 watt bas + 2x12= 54 watt rms gücünde kolonlarım var.Eğer anfi 'de kısmen yanma diye bir olay varsa böyle bir soruna yol açar mı ? Yoksa hiç mi ses vermez?
Window 10 dan o olay ses ayarların dan düzelir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka
Taktığın tweeterlar anfiye yük olur.
Şu 5-10-20 liraya satılan oto ses sistemleri için olanlardan aldın diye tahmin ediyorum.
Evet oto sistemleri için olan ama fiyatını unuttum.Zira 6-7 sene oldu.Görünüşü ve verdiği ses iyi. Peki oto sistemi için olandan olmasa fark eder mi, anfi'ye yük olması açısından. Zannedersem ohm farkı var. Elektronikçi tweeterlar zarar vermez ama bas tiz maximumda anfi ya da hoparlör zarar görebilir demişti ama...
quote:
Orijinalden alıntı: goodbadugly2
Donanım, kablo, jack gibi sorunlar yoksa bu sorun genelde Windows'daki mikserde hatalı hoparlör ve ya volüm yapılandırmasından kaynaklanır. Müzik stereo yani 2 kanaldır fakat çoğu sistemde 5.1 - 7.1 gibi 6-8 kanal ses çıkışı vardır yani 6-8 kanal sesi 2 kanala indirgemek gerekir. Normalde Windows'daki mikser bu kanal farklarını downmix yöntemiyle değiştirir yani 5.1 surround ses stereo'ya indirgenir ve ya stereo ses 5.1'e yükseltilir. Eğer bu işlem doğru yapılmazsa ve ya kanalların volümleri değiştirilmişse müziğin duyumu değişebilir. Kayıttan yürütme mikserinden bu ayarlar kontrol edilebilir.
İlgili ayarların hepsi tamam. Gerçi ,hissetiğim kadar ,anfi'de bir güçsüzlük genel olarak var gibi.Zira max ses seviyesi 80...Ama 40' a çıktığında ancak orta derecede duyulabilir hale geliyor. Başta servise de götürmüştüm. Sorun bulunamadı.Bazı anfilerde sesin daha yüksek ses seviyelerinde duyulabileceği gibi şeyler söylendi.Oysa dediğim gibi,aynı markanın bir düşük modelinde uydu hoparlör kabinleri çok daha küçük olmasına rağmen ses çok daha yüksek ve temiz.O modeldeki anfi ise benimkindeki gibi dijital değil, üstelik bendeki gibi 3D özelliği de yok. Demek ki microlab dijital anfi'de işi bozmuş.Başka diyecek bir şey yok gibi.