Şimdi Ara

MÜZİK SETİNE 4 OHM WOOFER BAĞLAYA BİLİRMİYİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
8.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ]ARKADAŞLAR BENDE SONY MHC-G99AV MÜZİK SETİVAR KENDİNİN 1,200 WATTLIK KOLONLARI VAR, GERÇEK=180 WATT RMS KENDİ WOOFER ÇIKIŞI VAR .BUNA 4 OHM WOOFER BAĞLAYA BİLİRMİYİM? KENDİ KOLONLARI 8 OHM .SUBWOOFER ÇIKIŞI GÜÇ YAZMIYO AMA EMPEDANCE 1 KİLO OHM 250 MV UZUN ZAMANDIR SES TESİSATLARIYLA İLGİLENİYORUM AMA MÜZİK SETİNİN WOOFER ÇIKIŞINDA KALDIM BİRİNE SORUYORUM OLUR DİYO , DİĞERİNE SORUYORUM MÜZİK SETİ YANAR DİYO EĞER OLUYOSA TAKICAM AMFİ BULURUM O SORUN DEĞİL AMA OHM LARI UYUCAKMI Bİ CEVEP!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeHşHeT -- 4 Ocak 2006 0:24:20 >

• ABİ SEN BUNU WOLVERİNEYE SOR O KESİN BİLİR BAŞLIĞI DEĞİŞ WOLVERİNE Yİ ÇAĞIR
  • arkadaşım gecenlerde biri sormuştu 2x20 wattlık müzik setine 100 wattlık kolon takabilirmiyim diye. bazıları olurmu öyle şey müzik setinin çıkışlarını yakarsın filan diyordu. anladığım kadarıyla senin dediğinde buna benziyor. çıkışın verebildiğinden güçlü bir hoparlör takarsan ( bu subwoofer olur center olur vsvs) donanımına hiçbir zarar gelmez ( ne hoparlöre gelir nede müzik setine gelir.) kabloları bağlantı noktalarında kısa devre yaptırırsan ( benim zamanında osawa amfide olduğu gibi) müzik setinin subwoofer çıkışını hepten iptal edersin . bende osawada rear ların bi tanesini iptal etmiştim ( yanmıştı çıkış). yani bence pek bir sorun olmaz. zaten subwooferın zorlandığı an belli olur. pörtlemeye başladığı an bilki çıkış fazla geliyor. ben evde yan odadaki arkadaşımın insire 4400 ün bir uydusunu test etmek için mega worksun bir uydusunun yerine takmıştım. dedim galina 4400 ün uydusu patlıcak. ama öyle birşey olmadı.6 wattlık uydu 35 wattlık çıkışa dayandı. tabi sesi kökleseydim harbiden uçacaktı..

tabi sen yinede bu işlerde deneyimli bir hi-fi ile yakından ilgilenen birine sor. ben sadece görüşümü söyledim. dediklerimin herhangi bir kesinliği yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 4 Ocak 2006 0:27:35 >

• TİBİ DE BİLİYOMUŞ Bİ KAÇ ŞEY WOLVERİNE KİM YA ZATEN TİBİ DURUYOKEN DİMİ DİMİ DİMİ
  • ZATEN KABLOLARI CAKLI(TEK CAK) DİRET TAKILIYO YANLIŞ TAKMA İMKANIN YOK GİBİ EĞER KÖR DİĞİLSEN AMA BENİM BİLDİĞİM HOPERLÖR GÜÇLÜ OLSUN AMFİ DAHA AZ (80-20)AMFİ ÇIKARDIĞI GÜCÜ VERİYO AMA AMFİ 80 KOLON 20 WATT OLSUN KOLONUN BOBİN GÖKLERDE ZATEN BENİM SORDUĞUM ODEĞİL OHM'LERİ UYARMI BİRİ KOLON ÇALIŞIR DEDİ AMA BİZAMAN SONRA KOLON SİZLERE ÖMÜR OHM FARKI VAR DİYE AMA BENİM BİLDİĞİM SADE KENDİNE AİT WOOFER ÇIKIŞI WARSA 4 OHM OLMASI LAZIM ÇÜN KÜ WOOFER DEDİĞİN 4 OHM OLUR
  • quote:

AMA BENİM BİLDİĞİM HOPERLÖR GÜÇLÜ OLSUN AMFİ DAHA AZ

doğru biliyorsun zaten bunun sebebide muhtemelen hoparlörü korumaya yönelik.
    ayrıca woofer dediğin kaç ohm olur bilmiyorum ama ohm olayı galiba hoparlörün çıkış gücünü etkiliyordu yani 8 ohm luk bir çıkışın 4 ohm luk bir çıkışa göre daha çok ses verdiğini okumuştum ( watt lar aynı). bunu bizzat denemedim.!' benim demek istediğim sen subwooferın zorlanmaya başladığı anı anlarsın zaten. daha da açarsan wooferı uçurursun.

BU ARADA DOLBY DİGİTAL SEN HAKKET ACAYİP BİR ADAMSIN. KUSURA BAKMA..
  • BİDİĞİM 4=OHM BASS

6=OHM ORTA

8=OHM HEMSES HEM BASI AY ANDA ÇIKARAN WOOFER

16=TELEVİZYONLARDA KULLANILAN İNSANSESİNİ YAKALAMAK İÇİN

32=OHM KULAKLIK OLMASI LAZIM BUDA WOOFER ÇIKIŞI 4OHM OLMASI LAZIM

AMA DEDİĞİN GİBİ DANDİK BİTANE BAĞLAYIP SESİ DİNLEMEK ZORLANIYOSA ÇIKARTACAZ 6 VEYA 8 OHM ALICAM GERÇİ NORMALİDE 3 KATLI BİNAYI SALLIYODA BEN BASSIZ MÜZİK DİNLEYEMİYORUM NEYSE ARKADAŞLAR SAĞOLUN Bİ DENİYİM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dediğin doğru olabilir. bende yeni öğrenmiş oldum çünkü araştırdığım bütün aktif subwooferlar 4 ohm du ve aldığım tüm kulaklıklarda 32 ohm :) neyse sonuc olarak sen subwooferının zorlandığını anladığında sesi kısmanı öneririm yoksa güm!
  • ev sistemleri genelde 6 ohm olur profesyonel ses sistemlerinde ise 8 ohm kullanılır..arac sıstemlerinde 4-6 ohm dur..ornek olarak 8 ohm da 1000 watt veren bır anfi 4 ohm da 1800 watt ses verir.. senin anfin sanırım 4-6 ohm arsı calısdıgı dusunulurse sadece subbasın sesi biraz artar ama yanması mumkun degil...kablodan dolayıda ohm artacagı icin sadece guc bıraz daha ıyı olacaktır.. ohm anfılerde verılen guc ıle alakalıdır..
    ama 4 ohm bass
    6 ohm orta ses
    8 ohm hem ses hem bas
    degıldır
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeHşHeT

]ARKADAŞLAR BENDE SONY MHC-G99AV MÜZİK SETİVAR KENDİNİN 1,200 WATTLIK KOLONLARI VAR, GERÇEK=180 WATT RMS KENDİ WOOFER ÇIKIŞI VAR .BUNA 4 OHM WOOFER BAĞLAYA BİLİRMİYİM? KENDİ KOLONLARI 8 OHM .SUBWOOFER ÇIKIŞI GÜÇ YAZMIYO AMA EMPEDANCE 1 KİLO OHM 250 MV UZUN ZAMANDIR SES TESİSATLARIYLA İLGİLENİYORUM AMA MÜZİK SETİNİN WOOFER ÇIKIŞINDA KALDIM BİRİNE SORUYORUM OLUR DİYO , DİĞERİNE SORUYORUM MÜZİK SETİ YANAR DİYO EĞER OLUYOSA TAKICAM AMFİ BULURUM O SORUN DEĞİL AMA OHM LARI UYUCAKMI Bİ CEVEP!

Hocalar etmeyin eylemeyin.

DeHşHeT soruna kısa ve öz cevap vereyim. sony msetin çıkışı yakarsın.

eğer dediğin gibi gerçek 180watt RMS değeri varsa min. 8 ohm çıkışlı sony msetine 200watt RMS 4ohm woofer takarsan msetini çok zorlarsın kılpayı msetinin gücü yeter diyelim. lakin bu doğru değil. şimdi gözünü iyi aç,
    msetin max.180watts anlık değerdir. yazında msetini öyle yazıldı ki görende etkin veya ortalama değer sanıyor. bende buna binaen 180w çıkışa 200watt RMS hop. taktım. yazdığım gibi.

şimdi ki duruma bakarsak 180watts msetine RMS(root mean sguare) 200watt 4ohm pasif woofer veya subwooferı takarsan çıkışları yakarsın. aması yok.
    illa ki woofer takmak istiyorsan takabilirsinde RMS1000watts 8ohm hoparlör takabilirsin. 4 ohm takma. kural basit amfinin çıkış empedansından düşük yük, direnç bağlamayacaksın. 4 ohm çıkışa 8ohm hoparlör bağla güzel olur.
    kardeş uzun zamandır ilgileniyorsun da 1 KİLO OHM 250 MV pasif sinyal çıkışını anlaman lazım.
    bu sinyal çıkışı nedir? line out mu? superwoofer çıkışı mı? müzik seti prologic destekli ise swoofer çıkışıdır. buraya ise aktif subwoofer veya amfili hoparlör sistemi takman için kullanabilirsin.line out çıkışsa akktif subwoofer cutt-off freguency yeteneği ile full-range sesi kontrol eder infrasonik sesler alırsın. amfi empedansın bir önemi yok. sadece giriş hassasiyetleri verilmiş.
    kolay gele.

• Hoparlörün omajı küçüldükçe sürülmesi zorlaşır. Yükseldikçe sürülmesi kolaylaşır. Yani, 4 Ohm luk 100 wattlık bir hoparlörü 8 Ohm'luk 200 watt'lık bir anfiyle sürmeniz gerekir. Kabaca bir örnek!
  • hoparlorlerin gösterdigi empedans tamamiyle deişiklik gösterebilir...
    bu hoparlorunuzun sizin anfiniz üzerine yaptıgı baskıyı belirler...

eger sisteminin çıkışı 8ohm dan daha düşük bi deger desteklemiyosa (yani tavsiye etmiyosa), takmamalısın.. yoksa anfine aşırı yüklenebilir çıkış katını yakabilirsin ..
  • Watt'ı küçük hoparlörlerde bu sorun hat empedans trafosu ile düzeltilebilir. Ama 20 Watt'tan yukarı hat empedans trafosu hem çok pahalı oluyor hem de bulunmuyor. Hat empedans trafosu da adet olarak fazla sayıda olan hoparlörleri omajı sabit tutarak anfiyi zorlamaması için mağaza ve işyerlerinde kullanılıyor. Bu konu da sana katılıyorum atoprak. Farklı omaj anfiyi zorlar ve zaten ses kalitesini de doğrudan etkiler!
  • quote:

Orjinalden alıntı: atoprak
    hoparlorlerin gösterdigi empedans tamamiyle deişiklik gösterebilir...

hoparlörin frekansla empedansının değiştiğini söylüyorsun.evet ama sonuçta hop. bobin ve omik değeri o.

hat tarfosu sonuçta ses kayıplarını önlemek içindir. 20mt. ileriye hoparlör ve kabloyu trafosuz döşeriz ama kayıplar var.
    kolay gele.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

quote:

Orjinalden alıntı: atoprak
    hoparlorlerin gösterdigi empedans tamamiyle deişiklik gösterebilir...

hoparlörin frekansla empedansının değiştiğini söylüyorsun.evet ama sonuçta hop. bobin ve omik değeri o.

yok bunu demek istememiştim (bu arada bu dedigin dogru)....

demek istedigim mesela hi-fi bir sistem icinde 4ohmluk bi hop olabilir.. yada 6ohmluk.. yada 8 ohm luk ..
  • BAK ARKADAŞIM MÜZİK SETİNİN ÇIKIŞI SABİTTİR VOLT OLARAK.TABİ HER BİR VOLUME DE DEĞİŞİR.LİSE FİZİĞİNDEN HATIRLA.V=I*R.YANİ SABİT BİR VOLT SUNARKEN OHMU DÜŞÜRÜRSEN(SENİN KOLONLAR 8 OHM KEN ONA 4 OHMLUK BİR KOLON TAKARSAN) AKIMI BÜYÜLTMÜŞ OLURSUN.BU DA YANMAYA SEBEBİYET VERİR.BU YÜZDEN MADEM DAHA YÜKSEK WATAJLI BİR KOLON KOYACAKSAN OHMUDA BÜYÜK OLSUN İYİ GÜNLER
  • ben arkadaşın muzik setine benim siemens diye bi set vardı eski onunkide arcelikti bi bagladik biraz volume actik 2 dk dinledik cuvvvv etti uctu cikis :D sonra ugras dur cikis bul bulabilirsen set te eskiydi allahh yandık yeminle :) deneme bence. boşu boşuna niye artı bi woofer bagliyorsun? kendi kolonları muzik setinin kendine yetecek duzeyde etkinleşmiştir. fazlasına ne hacet. deck sistemmi bu.
  • valla en basitini sana soyliyeyim...karakoyden gidip 4ohm luk 0.5 yada 1watt lık taş direnç alıyorsun. hoparlörün girişine seri bağlıyorsun oluyor sana toplam empedans 8 ohm...direk olarakta baglayabilirsin ama çok dikkatli olman gerekir. bu sefer basları kısman gerekecektir cünkü ohm ne kadar düşerse çıkış katı üzerinden daha fazla akım çekecektir. yani aslında ev sistemlerinden 8 ohm dur ve 8 ohm kullanmak gerekir. ne azı ne fazlası kısaca budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stella of the north -- 3 Mart 2006; 21:33:52 >
  • takarsın hiç bir sorun olmaz fakat performansın yüksek olacagını söyleyemem müzik setinin çıkışı ne söylüyorsa ona göre kolon baglamalıyız yoksa performans inanılmaz düşüyor
  • Arkadaşlar bazılarımız olur heralde falan diyor... Ben bu olayı deneyen ve kullanan biri olarak soyleyeyim, riskli bir is!! OHM olayı sakat bir is biraz. Soyle anlatayım sana, Amplin 8 ohm'a 100 watt veriyorsa, 4 ohm'luk hoparlorde sanki amplin 200 wattlıkmıs gibi ses alırsın. Bu iste sakat olan su: 8 ohm falan kısadevreye cok yakın durumlar. 4 ohm daha da yakın. Ampliye bagladıgın hoparlorun ohm'unu ne kadar dusurursen ampliyi kısadevreye okadar yaklastırıyorsun demektir. Cogu amplide kısadevre koruması vardır; ancak kısadevre koruması olmayan bir ampliyi dusuk ohm'lu hoparlor baglayarak yakmak mumkundur. Peki baglamak icin ne yapabilirsin?? Eger amplinin watt cıkısı 6 ohm'a gore ise, cogu 6 ohm ampli 4ohm'luk hoparlorleri kaldırabiliyor. Eger 8 ohm ise, hic deneme. Peki 8 ohmsa hic mi baglayamazsın? Baglarsın!! Ya aynı wooferdan iki tane alacaksın, bu wooferları seri baglayıp 8ohm'a cıkartacaksın, ya da ozel bir crossover kullanacaksın. 2. secenek birincisi kadar pahalı, o yuzden sana birinci secenegi tavsiye ederim, gümbür gümbür olur cift woofer!

Not: Ben evde 3 ampli ile deneyler yaparak bu sonuca vardım. 2 tane 4 ohm 20 cm woofer, 1 tane 38 cm cift bobin JBL 4 ohm woofer calıstırıyorum. Yani olayı biliyorum, belki falan demiyorum!! Bu arada woofer cıkısı jack seklindeyse buyuk ihtimalle sinyal cıkısıdır, guc cıkısı degil. Muzik setini bilmeden birsey diyemem ama, o cıkısa once bir hoparlor bagla, ses gelmiyorsa o sinyal cıkısıdır, ve onu kullanmak icin bir ampliye daha ihtiyac duyarsın. (Veya aktif bir woofer'a) yok hoparlorden ses gelirse guc cıkısıdır, wooferı direkt baglayabilirsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.