Şimdi Ara

Myo'dan Aöf'ye Dikey Geçiş için Askerlik Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2010 yılında askerliğimi 3 sene sebepsiz tecil hakkımı kullanarak erteledim. 2011 yılında ise Meslek Yüksekokuluna başladım.
    İlk sorum şu; benim sebepsiz tecil hakkım yandı mı ? Çünkü 2011'de okul tecilledi zaten.

Asıl sorum ise;
    Myo'dan 1 eylül'de mezun oluyorum. Ve eğer tecil hakkım yandıysa aöf'ye kayıt olurken askerlik durum belgesi istiyorlar bildiğiniz üzere.
    Askerlik tecil belgemi Pazartesi günü alsam sorun teşkil eder mi ?
    Yada okul askerliği ne zamana kadar tecil eder ?
    Daha açık olmak gerekirse; myo'dan aöf'ye geçicem fakat tecil hakkım yok. Ne yapmalıyım ? Herhangi bir sıkıntı olur mu ?

• Bi kaç yerde myo'dan mezun olduktan sonra ne olursa olsun 1 sene tecil hakkının olduğuyla ilgili yazılar okudum.
    Doğruluğu var mıdır ?
  • Aralığa kadar zaten tecillisin hemen aöfe kaydolursan sıkıntı olmaz.
  • aynen sorun olmaz tecilin daha bitmemiştir, bitse bile önlisans diploması ile tecil hakkın var.
  • Tecil hakkın var derken myo'dan mezun olduktan sonra 1 sene tecil hakkı muhabbetinden mi bahsediyosunuz ustam ? Tecil hakkımı kullanmıştım ben çünkü.
  • ToraManyak T kullanıcısına yanıt
    3 senelik hakkın yandı. Çünkü okula giriş yaptın artık okul tecil işlemini devam ettirecek. Myo'dan mezun olur olmaz sana 2 sene daha tecil hakkı verecekler bilgine. Myo biter bitmez ya 2 sene tecil hakkını kullanacaksın yada aöf ye geçersen 29 yaşına kadar bitirme süren olacak. Aöf'de bitince 2 sene tecil hakkı alabilirsin. KESİN BİLGİDİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToraManyak

Tecil hakkın var derken myo'dan mezun olduktan sonra 1 sene tecil hakkı muhabbetinden mi bahsediyosunuz ustam ? Tecil hakkımı kullanmıştım ben çünkü.

önlisans diplomanı alıyorsun gidiyorsun şubeye, koşulsuz şartsız anında 2 yıl tecil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

3 senelik hakkın yandı. Çünkü okula giriş yaptın artık okul tecil işlemini devam ettirecek. Myo'dan mezun olur olmaz sana 2 sene daha tecil hakkı verecekler bilgine. Myo biter bitmez ya 2 sene tecil hakkını kullanacaksın yada aöf ye geçersen 29 yaşına kadar bitirme süren olacak. Aöf'de bitince 2 sene tecil hakkı alabilirsin. KESİN BİLGİDİR

Ustam ellerine sağlık, gönül rahatlığıyla yarın askerlik şubesine gidip durumu öğrenebileceğim.
  • Burdan bana yardımcı olma maksadıyla yazan herkese teşekkür ederim çok sağolun
  • ToraManyak T kullanıcısına yanıt
    rica ederim bilgiler kesin bilgi başıma geldi söylediğin tüm olaylar, ondan için rahat olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

rica ederim bilgiler kesin bilgi başıma geldi söylediğin tüm olaylar, ondan için rahat olsun

Eyvallah ustam sağolasın. Kaç gündür beynimi kemiren sorulara ışık oldun ne kadar teşekkür etsem az.
    Askerlik şubesine gitmeden önce okuyor kağıdı alacaktım o kadar korkuyordum :)
    Sağolasın tekrar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.